HeBePoBaTaH_
Poznat
- Poruka
- 7.004
Betty:a šta mi imamo od toga? Mislim, i od SPC i od Pinka podjednako.
Lakonsko pitanje.
Preformuliši, mada i nije neophodno...
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Betty:a šta mi imamo od toga? Mislim, i od SPC i od Pinka podjednako.
gigule:oni koji veruju u Boga, oni koji slave slavu, oni koji krste svoju decu, slave Božić i Uskrs...ti ljudi moraju znati...ali znati, ne nagađati šta i kako...( da ne bude kao što je moja poznanica pitala šta mu to dođe Novi zavet, prošireno izdanje Starog???) ... oni moraju dobro da poznaju hrišćanstvo i pravoslavlje... i ono se uči od detinjstva...
ja ne kažem sva deca, svi ljudi ali oni kojima to znači, koji se izjašnjavaju kao vernici ... majku mu red je da znaju!
inače ne znam šta me više nervira, oni koji se izdaju za vernike a nemaju pojma o svojoj veri ili oni koji se izjašnjavaju kao ateisti a krste decu u crkvi, slave slavu ...
napre izivnjenje što sam neobrazovana dovoljno da vodim razgovor na ovu temu ...indigo:ni meni nije jasno...
zasto bi se neko (iko) "izdavao za vernika"?
zasto bi neko ko smatra sebe vernikom MORAO da ima pojma o (svojoj) veri - mislis, o svojoj religiji...?
za "ateiste" koji "slave slavu", "krste decu u crkvi"...mislis na agnostike, u stvari...?
.
) za vernika, jer i vi i ja znamo da je to samo forma, i da "onaj gore", ko veruje u njega, ne haje bas mnogo za te sto se busaju u grudi junacke
.
. za mene su to razdvojene stvari, zato vas i pitam kako je "kod vas".
.
. HeBePoBaTaH_:PovuciVodokotlić, hajde da razjasnimo terminološke nedoumice, u nadi da ćete postati BešumnoKazanče..
Mesto okupljanja je prostor, ambijent je OKRUŽENJE.
On može biti prirodan i neprirodan.
U pomenutom slučaju, mesto je bioskop (pritom nemam nameru da omalovažavam Kinoteku, treću na svetu po broju filmova), ali po Vašim rečima, mesto okupljanja zdravstvenih radnika može biti i štala, kao i svako drugo mesto.
Svaka ugleda profesija koja drži do sebe, ima svoju KUĆU. Zna se ko kuću nema, kao i ko iz iste ne izazi. Samo oni koje niko nigde ne zove ili su bolesni. Eto, tako i sa esnafom. Ugledne kuće pozivaju, a taj poziv je značajan ako se tiče obrazovanja, nauke i kulture, jer se tako tiče i svih nas.
Opaska na račun virtuelnog nevidljivog prostora je tačna, kao što je tačna i konstatacija da je ovo naprikladniji poligon za samopromociju onih koji ugled nemaju na drugom mestu.
I Stajkovac ima motor, ali ne ume da ga vozi.
Jadna deca...

HeBePoBaTaH_:Prirodni ambijent srpskih zdravstvenih radnika je-štala.

(pl.)Moram da palim sad, a voleo bih da vidim šta piše u udž. za GV
ako neko ima....
Lepo rečeno i ja se,ako to nešto znač,i u potpunosti slažem sa tobom.Ali,mislim da između vas dvoje postoji neki drugi problem,koji bi moguće lako razrešil,i bez ove mašine u direktnom suočavanju.Ovako,imam osećaj da se samo nadmudrujemo i držimo ukopano i uvređeno na svojim pozicijama,iz osećanja da taj drugi želi da nas uvredi.Ali,štaWithdrawnWater:"....Prirodni ambijent srpskih zdravstvenih radnika je-štala.
Mesto okupljanja tu ništa ne menja."
Za coveka koji toliko prica o veri i Bogu, ljubavi (bezuslovnoj ili ne), i ocarava se jednom zaista lepo uradjenom (ocigledno) knjigom - nivo kulture, tolerancije, istinske posvecenosti Bogu, veri, hriscanstvu, ljubavi, toleranciji, pristojnosti (ne u smislu kulture vec u smislu bivanja pristojnim ljudskim bicem) - kod Vas je sumnjivo nizak. Vidite, nisam za dzabe pomenula bas stalu, u skladu sa datom temom je: trudicemo se da ne zaboravimo da je po predanju tog istog hriscanstva koga toliko ovde promovisete, i Isus u stali rodjen, mozda u istom onom 'prirodnom ambijentu' u koji ste smestili pripadnike jedne cele profesije u najvulgarnijem i najpezorativnijem smislu. Fariseja je uvek bilo i bice ih na pretek. Bilo bi lepo da moze da Vas bar na trenutak bude sramota. Pred Bogom u sebi, ako uopste znate sta to znaci.

indigo:ROFLMAO
odusevljena
uvek se zapitam u kom okruzenju zapravo zivite, vi - NeVeRoVaTNi....(pl.)
Nevine do udaje VS faćkaliceHeBePoBaTaH_:Lakonsko pitanje.
Preformuliši, mada i nije neophodno...
WithdrawnWater:"....Prirodni ambijent srpskih zdravstvenih radnika je-štala.
Mesto okupljanja tu ništa ne menja."
Za coveka koji toliko prica o veri i Bogu, ljubavi (bezuslovnoj ili ne), i ocarava se jednom zaista lepo uradjenom (ocigledno) knjigom - nivo kulture, tolerancije, istinske posvecenosti Bogu, veri, hriscanstvu, ljubavi, toleranciji, pristojnosti (ne u smislu kulture vec u smislu bivanja pristojnim ljudskim bicem) - kod Vas je sumnjivo nizak. Vidite, nisam za dzabe pomenula bas stalu, u skladu sa datom temom je: trudicemo se da ne zaboravimo da je po predanju tog istog hriscanstva koga toliko ovde promovisete, i Isus u stali rodjen, mozda u istom onom 'prirodnom ambijentu' u koji ste smestili pripadnike jedne cele profesije u najvulgarnijem i najpezorativnijem smislu. Fariseja je uvek bilo i bice ih na pretek. Bilo bi lepo da moze da Vas bar na trenutak bude sramota. Pred Bogom u sebi, ako uopste znate sta to znaci.

. da sam sada tvojih godina, sigurno bih mu rekla isto ovo, WW. no, danas se najcesce (samo) zapitam u kom svetu zivi Neverovatni, koje okruzenje mu "pokazuju" njegovi filtri (mal' ne rece - "naocari"), sta mu je "ubilo" "ono malo duse", ili - preciznije - kako je dozvolio da mu ista "ubije" "nivo kulture, toleranciju, istinsku posvecenost Bogu, veri, hriscanstvu, ljubavi, toleranciji, pristojnosti (ne u smislu kulture vec u smislu bivanja pristojnim ljudskim bicem)", i jos sto-sta, ocigledno....
), jer svaki dan oko sebe vidjam, iz (sigurno) mnogo strasnijih zivotnih okolnosti - "Verovatne"
, koji itekako imaju - i toplinu, i toleranciju, i kulturu, i unutrasnju lepotu, i .... ah, a sta sad... ja uvek kazem - bog je dobar, pogledace i naseg Neverovatnog...
. WithdrawnWater:A sto se teme tice, kolko ljudi-tolko cudi: prica o priblizavanju evropi sa ova dva izborna predmeta i Bolonjskoj konvenciji. Tako da je zaista banalno pricati o prilagodjavanju Evropi ovim izbornim predmetima. Kada je Evropa trazila uklapanje u njihove obrazovne tokove sigurno nije mislila na ovo!

HeBePoBaTaH_:Samo što ja moram da živim svakakvim svetom.
DAJTE TO GV, ILI SEVAJTE...
HeBePoBaTaH_:
@Indigo
Hvala na odgovoru. Postoji priručnik za vaspitnu nastavu...Pod svakakvim, mislim na neuke, plašljive ljude. Malograđanštinu.
. 
Da, da, tradiciju nemamo! Sistematski je uništavana svih ovih 60god. Govorim u globalu, svaka čast porodicama koje su je održale, i malim sredinama (ne mislim ovde teritorijalno). Ne posedujemo osnovno znanje i vapitanje, na nivou savremenih civilizacijskih tokova. A očigledno smo izgubili i svaku mrvu tolerancije usput.