indigo

Poruke na profilima Najnovije aktivnosti Poruke O članu Blog

 • Pozdrav tebi, jedinstvenoj i neponovljivoj zeni.:) Citam tvoje komentare kako pomazes ljudima sa zuboboljom i to samo dokazuje ono sto sam uvijek mislio o tebi, cak "tamo" u jednoj drugoj galaksiji gdje smo se nekad druzili, a to je da si boginja. Nadam se da si mi ziva i zdrava, i super:). Draga moja, odmah sam te prepoznao, samo jedna osoba posjeduje takvu specificnu leprsavost, inteligenciju i toplinu.

  Sifra: kamenjar + Hatsumi:)

  Mislim na tebe i saljem ti svu svoju ljubav,
  S.
  Cao
  Kontaktiram te u vezi bajate teme iz 2005 o INVISALIGN ortodontskim aparatima, ali posto sam tek sada naletela na temu samo sam htela da te ispravim u cilju tvoje bolje obavestenosti
  Pogresna je informacija da se Invisalign radi kod nas. Align corp koji pravi alignere se nalazi u US i ima ispostavu u UK. Aligneri se rade pomucu patentiranog procesa 3D skeniranja i stereolitografskog dobijanja modela po fazama, dakle po jedan aligner za za svake 2 nedelja. Svaki aligner je balgo razlicit od predhodnog i njihovom smenom termo folija "gura" zube u zeljanom pravcu.
  Zbog ovakvog procesa i zbog estetskog momenta tehnicki deo Invisalign aparata je oko 2000$ sto ga cini totalno, ali totalno preskupim za nase trziste. Krajnja cena terapije je od 4000-7000$.
  Te folije na koje si ti mislio kada si rekao da tvoje kolege rade Invisalign su ustvari takozvane set-up folije kojima se rade minimalna pomeranja zuba u frontu. Ovo je drugacije od I-aligna posto se radi rucno secenjem modela te je kontrola toka terapije nepredvidiva.
  Invisalign je sjajna tehnika kojom se u US stomatolozi koji nisu specijalisti sluze da se uhvate u kostac i sa slucajevima za koje bi im inace trebao ortodont.
  Slicne verzije aparata se rade i u Australiji i Ormco u US. Kod nas se trenutno razvija tehnika izrade 3d alignera koji ce raditi isti posao kao Invisalign. Posto sam direktno ukljucena u projekat mogu ti poslati vise informacija ( ukoliko te interesuje) o sistemu kada budemo spremni da ponudimo ovo resenje.
  Pozdrav
 • Učitavanje...
 • Učitavanje...
 • Učitavanje...
 • Učitavanje...
Back
Top