svarozic
Buduća legenda
- Poruka
- 35.145
Najvjerovatnije je neki ratnik iz Nubije donio hg A... Nubijaca je bilo dosta u rimskim legijama... možda je neki od njih čuvao Hadrijanov zid i tu ostavio potomstvo.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
A ja tvrdim upravo suprotno da je veliki deo R1a populacije bio okupiran u vreme Velike seobe naroda. Do tada su ziveli dosta izolovano i bili su neagresivni, voleli su da piju i da se sexaju. Medjutim, kada su sa istoka krenule horde osvajaca, a sa zapada germanski pljackaski pohodi, iluzorno je govoriti da je R1a populacija nije bila pokoravana i asimilirovana.
Koliko se Baltoslovena asimiliralo pod Germane? Gde nestade njihov slobodarski duh?
Arapi imaju isto porijeklo sa Jevrejima, starim Feničanima, Aramejcima itd.

U Francuskoj se svakodnevno dokazuje superiornost R1a i berberskih E haplotipova nad zapadnjackim R1b misevima.![]()
Za mene su jos uvek najozbiljnijiji kandidati Bastarni koji se dosta dobro uklapaju u celu tu pricu. Istorijski izvori se dvoume da li su bili u pitanju Kelti ili Germani. Ono sto je veoma zanimljivo je da su se mogli normalno sporazumevati sa Skordiscima kojni su se vodili kao Kelti.
U Francuskoj se svakodnevno dokazuje superiornost R1a i berberskih E haplotipova nad zapadnjackim R1b misevima.![]()
Udri R1b hebem mu seme!
Nemaš pojma o čemu pišeš, napadaju se starci, regularni navijači. U Engleskoj oko 2000 ljudi ima permanentnu zabranu izlaska iz zemlje tokom trajanja fudbalskih prvenstava, da su oni bili dole verovatno da bi ove kosooke Uralidske i primitivne proleterske pojave dobile preko labrnje.

Nemaš pojma o čemu pišeš, napadaju se starci, regularni navijači. U Engleskoj oko 2000 ljudi ima permanentnu zabranu izlaska iz zemlje tokom trajanja fudbalskih prvenstava, da su oni bili dole verovatno da bi ove kosooke Uralidske i primitivne proleterske pojave dobile preko labrnje.
Nije E1b sve što boli...
Ja sam pre 10-ak godina bio veliki pristalica te teorije jer su svi dokazi isli u njenu korist. Medjutim, sa napretkom smo dosli i do drugih saznanja koja imaju vecu tezinu od tih prvobitnih.Уколико потпуно одбацимо ону ''староседелачку теорију'',
Po istirijskim izvorima, oni su se zasigurno "utopili" medju Slovene a da li su u pitanju bili vecinski I2a, i dalje ostaje otvoreno pitanje. Ima dosta logike da jesu.Бастарни су свакако у игри, али су то поред њих и она источногерманска племена која сам поменуо.
to pitanje nauka nije mogla da odgonetne. Ali ako su se mogli sporazumeti sa Skordiscima, onda bi kulturalno trebali pripadati Keltima.Иначе, што се тиче порекла Бастарна, они највероватније представљају мешавину Келта и Германа. Сматра се да су германског порекла, али су по лингвистици свакако били Келти.
Kojje zemlje su u pitanju i koji procenti?Даље, интересантан ми је прилично висок проценат I2a у неким земљама Блиског Истока.
to pitanje nauka nije mogla da odgonetne. Ali ako su se mogli sporazumeti sa Skordiscima, onda bi kulturalno trebali pripadati Keltima.
Kojje zemlje su u pitanju i koji procenti?
nije moja teorija vec to je zvanicno misljenje nauke.То се, на крају крајева, и уклапа у ону твоју теорију, јер се за Келте пре свега везује R1b а не I2a,
У Сирији 5%, исто толико и у Либану, а код турских Курда чак 20% што је чини појединачно најзаступљенијом хаплогрупом код ове најбројније гране курдског народа. У јужном (ирачком) Курдистану има је 17%, што се опет добро уклапа у ону моју причу. Управо је подручје Курдистана представљало граничну област Источног римског царства према Персији, а ту је и насељен највећи део Вандала.
Jeste ali se nesto desilo sa I2a u Skandinaviji pa ih sada tamo ima vrlo malo. Zamenili su ih I1 koji su dosli negde od podrucja Alpa i to ne tako davno. Pre mozda nekih 2500 godina. Tu bi arheologija mogla da bude od koristi.Упало ми је у очи и оно што си написао да је I2a некада била доминантна хг у Скандинавији. Не заборави да је прапостојбина Гота, о којима сам претходно говорио, била јужна Скандинавија.
Ja ipak tipujem na nešto drugo... Kurdi su većinski J2 i J1 mislim... ipak ti si u pravu da imaju visok procenat I2a, ali i R1a i R1b kao i drugi iranski narodi...Наравно, ја сам и рекао, културолошки и лингвистички су несумњиво били Келти, али се у научној литератури чешће помињу као племе германског порекла, које се касније помешало са Келтима и примило њихову културу. То се, на крају крајева, и уклапа у ону твоју теорију, јер се за Келте пре свега везује R1b а не I2a, а ако смо од Бастарна примили I2a мора да су и они већински припадали овој хаплогрупи, дакле генетски су већим делом били Германи.
У Сирији 5%, исто толико и у Либану, а код турских Курда чак 20% што је чини појединачно најзаступљенијом хаплогрупом код ове најбројније гране курдског народа. У јужном (ирачком) Курдистану има је 17%, што се опет добро уклапа у ону моју причу. Управо је подручје Курдистана представљало граничну област Источног римског царства према Персији, а ту је и насељен највећи део Вандала.
Упало ми је у очи и оно што си написао да је I2a некада била доминантна хг у Скандинавији. Не заборави да је прапостојбина Гота, о којима сам претходно говорио, била јужна Скандинавија.
Postoje i u Britaniji naravno, samo što je ta grupa u opadanju, dok u Rusiji ona čini većinu stanovništva, kome nije jasno treba da prođe ulicama Moskve i to će mu biti kristalno jasno.
covek iz siromasne porodice i zamisli, razdera bulju ovim R1b bogatim plemicima sa zapada. On sam protiv njih svih zajedno i nista mu ne mogu. Crni pojas, dzudo, sve ih slozio na gomilu.Čak šta više u Rusiji je na vlasti jedna takva primitivna proleterska pojava iz siromašne porodice.
Ne nameravam da ulazim u besmisleno prepucavanje sa kompleksasima, Samo mala opaska. Na ulicama Moskve sam video toliko mnogo zgodnih devojaka da mi se zavrtelo u glavi. Na ulicama Londona ti treba nekoliko sati da vidis zensko za kojiim bi se okrenuo. A SAD su tek katastrofa.
covek iz siromasne porodice i zamisli, razdera bulju ovim R1b bogatim plemicima sa zapada. On sam protiv njih svih zajedno i nista mu ne mogu. Crni pojas, dzudo, sve ih slozio na gomilu.