Генетичка генеалогија

• Začetnik teme Začetnik teme Kor
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
A ja tvrdim upravo suprotno da je veliki deo R1a populacije bio okupiran u vreme Velike seobe naroda. Do tada su ziveli dosta izolovano i bili su neagresivni, voleli su da piju i da se sexaju. Medjutim, kada su sa istoka krenule horde osvajaca, a sa zapada germanski pljackaski pohodi, iluzorno je govoriti da je R1a populacija nije bila pokoravana i asimilirovana.

Koliko se Baltoslovena asimiliralo pod Germane? Gde nestade njihov slobodarski duh?

Nema ni 10 % baltoslovenske R1a kod Germana, od celokupne populacije slovenske R1a u Evropi i Rusiji. Vidiš li kako se njihovo poreklo može pratiti i čak dokumentovati, u prethodnim postovima pomenuo si i Mađare, takođe se njihovo poreklo može ispratiti kada je u pitanju za deo R1a kod Mađara. Najzapadnije granice germanskih i slovenskih naroda su na području tamo gde ima najviše R1a kod neslovena u istočnoj Nemačkoj uglavnom su to pogranične oblasti sa zapadnim Slovenima. Da su kojim slučajem Poljska ili Češka dobili za stolom neke istočne oblasti Nemačke, neki deo tog stanovništva i dalje bi bio slovenski.. Dakle R1a-Z280 i M458 su prisutne kod neslovenskih nacija sa 15-20%. Ja sam radio statistiku i ustanovio sam prema istraživanjima da slovenske grane R1a ima oko 14% kod neslovena.

Znači ove dve grane su prisutne kod slovenskih naroda sa oko 80%. A za ovaj deo oko 15% do 20% R1a kod neslovena i za neke od njih možemo dokazati i dokumentovati da su bili Sloveni neki do pre par stotina godina, neki se davno pomešali sa neslovenima i tako vremenom bili nadjačani. Takođe imamo i nekih pojedinačnih grančica koji su davno odselili i nisu učestvovali slovenskim migracijama, ali oni ne čine neki značajni broj u nekoj neslovenskoj populaciji. Kada sve ovo uzmemo u obzir R1a je u 90% slučajeva isključivo od Slovena i manjim delom od Balta, bez obzira na starost Slovena. Jer brojno prisustvo te haplogrupe kod Slovena to i dokazuje plus su i nosioci baltoslovenskih jezika.

Poslednja izmena:
Arapi imaju isto porijeklo sa Jevrejima, starim Feničanima, Aramejcima itd.

dobro, ali kažem da ljudi koji su pravili npr. mesopotamsku civilizaciju, ili posle egipatsku, nisu bili semiti, sigurno ne svi, oni su tamo svakako živeli, ali u stvaranju civilizacije, npr. egipatske su učestvovali isključivo kao robovi tj. radna snaga
sve te zemlje su kasnije preplavili arapi, ili u opet u slučaju egipta, crnci-Nubijci,i njima ovladalii, ali se u vladajućim,elitnim slojevima zemalja i te kako vide tragovi njihovih bivših gospodara

Poslednja izmena:
Za mene su jos uvek najozbiljnijiji kandidati Bastarni koji se dosta dobro uklapaju u celu tu pricu. Istorijski izvori se dvoume da li su bili u pitanju Kelti ili Germani. Ono sto je veoma zanimljivo je da su se mogli normalno sporazumevati sa Skordiscima kojni su se vodili kao Kelti.

Уколико потпуно одбацимо ону ''староседелачку теорију'', Бастарни су свакако у игри, али су то поред њих и она источногерманска племена која сам поменуо. Иначе, што се тиче порекла Бастарна, они највероватније представљају мешавину Келта и Германа. Сматра се да су германског порекла, али су по лингвистици свакако били Келти. Што се тиче археолошке слике подручја које су насељавали, много је више германских него келтских налаза на том простору, што је пре свега последица насељавања Гота у првој половини II века. Све у свему, ја сам све склонији да наш I2a повежем са источним Германима ; имамо добар пример Черњаховске културе, која се развијала на простору данашње Украјине, Молдавије и источне Румуније, од II до V века. Та култура је била мешовита словенско-германска ; куће су исте, керамика је иста, оруђе такође, а једино на основу чега се може направити етничка диференцијација је начин сахрањивања. Дакле, имамо биритуално сахрањивање, при чему се Словени спаљују, док Германи примењују скелетно сахрањивање. У том периоду и на том простору је, по мом мишљењу, дошло до главног мешања Словена (R1a) и Германа (I2a). Даље, интересантан ми је прилично висок проценат I2a у неким земљама Блиског Истока. То се такође може довести у везу са источним Германима. Падају ми напамет Вандали, који су после пораза од Велизара 534. и пропасти своје државе у северној Африци, били, по наредби Јустинијана, насељени по Блиском Истоку, како би штитили источне границе Царства.

U Francuskoj se svakodnevno dokazuje superiornost R1a i berberskih E haplotipova nad zapadnjackim R1b misevima. :hahaha:

Nemaš pojma o čemu pišeš, napadaju se starci, regularni navijači. U Engleskoj oko 2000 ljudi ima permanentnu zabranu izlaska iz zemlje tokom trajanja fudbalskih prvenstava, da su oni bili dole verovatno da bi ove kosooke Uralidske i primitivne proleterske pojave dobile preko labrnje.

Udri R1b hebem mu seme!

Nije E1b sve što boli...

Nemaš pojma o čemu pišeš, napadaju se starci, regularni navijači. U Engleskoj oko 2000 ljudi ima permanentnu zabranu izlaska iz zemlje tokom trajanja fudbalskih prvenstava, da su oni bili dole verovatno da bi ove kosooke Uralidske i primitivne proleterske pojave dobile preko labrnje.

Kako da ne, stari i regularni navijaci nose inace lokalne zastave, daj ne zaj, pijani sljam koji unistava sve dok ne dodje neko jaci i pregazi ga, a posle kmece. Odavno englezi nisu sto su nekad bili, uostalom ovo nije tema za to, ali sjajno je sto se jos jednom dokazuje superiornost R1a nad R1b. :hahaha:

Nije E1b sve što boli...

Siguran sam da si pod "primitivne proleterske pojave" zapravo mislio baš na Engleze, i njihov genetski i kulturni vrhunac, English Chavs:

chav4.jpeg

chav3.jpg

chav0.jpg

chavs1.jpg

Poslednja izmena od moderatora:
Уколико потпуно одбацимо ону ''староседелачку теорију'',
Ja sam pre 10-ak godina bio veliki pristalica te teorije jer su svi dokazi isli u njenu korist. Medjutim, sa napretkom smo dosli i do drugih saznanja koja imaju vecu tezinu od tih prvobitnih.

Бастарни су свакако у игри, али су то поред њих и она источногерманска племена која сам поменуо.
Po istirijskim izvorima, oni su se zasigurno "utopili" medju Slovene a da li su u pitanju bili vecinski I2a, i dalje ostaje otvoreno pitanje. Ima dosta logike da jesu.

Иначе, што се тиче порекла Бастарна, они највероватније представљају мешавину Келта и Германа. Сматра се да су германског порекла, али су по лингвистици свакако били Келти.
to pitanje nauka nije mogla da odgonetne. Ali ako su se mogli sporazumeti sa Skordiscima, onda bi kulturalno trebali pripadati Keltima.

Даље, интересантан ми је прилично висок проценат I2a у неким земљама Блиског Истока.
Kojje zemlje su u pitanju i koji procenti?

to pitanje nauka nije mogla da odgonetne. Ali ako su se mogli sporazumeti sa Skordiscima, onda bi kulturalno trebali pripadati Keltima.

Наравно, ја сам и рекао, културолошки и лингвистички су несумњиво били Келти, али се у научној литератури чешће помињу као племе германског порекла, које се касније помешало са Келтима и примило њихову културу. То се, на крају крајева, и уклапа у ону твоју теорију, јер се за Келте пре свега везује R1b а не I2a, а ако смо од Бастарна примили I2a мора да су и они већински припадали овој хаплогрупи, дакле генетски су већим делом били Германи.

Kojje zemlje su u pitanju i koji procenti?

У Сирији 5%, исто толико и у Либану, а код турских Курда чак 20% што је чини појединачно најзаступљенијом хаплогрупом код ове најбројније гране курдског народа. У јужном (ирачком) Курдистану има је 17%, што се опет добро уклапа у ону моју причу. Управо је подручје Курдистана представљало граничну област Источног римског царства према Персији, а ту је и насељен највећи део Вандала.

Упало ми је у очи и оно што си написао да је I2a некада била доминантна хг у Скандинавији. Не заборави да је прапостојбина Гота, о којима сам претходно говорио, била јужна Скандинавија.

То се, на крају крајева, и уклапа у ону твоју теорију, јер се за Келте пре свега везује R1b а не I2a,
nije moja teorija vec to je zvanicno misljenje nauke.

У Сирији 5%, исто толико и у Либану, а код турских Курда чак 20% што је чини појединачно најзаступљенијом хаплогрупом код ове најбројније гране курдског народа. У јужном (ирачком) Курдистану има је 17%, што се опет добро уклапа у ону моју причу. Управо је подручје Курдистана представљало граничну област Источног римског царства према Персији, а ту је и насељен највећи део Вандала.

A na to mislis... U pitanju je verovatno haplogrupa I2c koja je posebna grana I2.

Упало ми је у очи и оно што си написао да је I2a некада била доминантна хг у Скандинавији. Не заборави да је прапостојбина Гота, о којима сам претходно говорио, била јужна Скандинавија.
Jeste ali se nesto desilo sa I2a u Skandinaviji pa ih sada tamo ima vrlo malo. Zamenili su ih I1 koji su dosli negde od podrucja Alpa i to ne tako davno. Pre mozda nekih 2500 godina. Tu bi arheologija mogla da bude od koristi.

Наравно, ја сам и рекао, културолошки и лингвистички су несумњиво били Келти, али се у научној литератури чешће помињу као племе германског порекла, које се касније помешало са Келтима и примило њихову културу. То се, на крају крајева, и уклапа у ону твоју теорију, јер се за Келте пре свега везује R1b а не I2a, а ако смо од Бастарна примили I2a мора да су и они већински припадали овој хаплогрупи, дакле генетски су већим делом били Германи.

Ja ipak tipujem na nešto drugo... Kurdi su većinski J2 i J1 mislim... ipak ti si u pravu da imaju visok procenat I2a, ali i R1a i R1b kao i drugi iranski narodi...

Hm, znaš li porijeklo Kurda, odakle dolaze njihovi preci?

Anglo-Jevrejska osovina je i omogućila dominaciju ovih ljudi na gotovo svim poljima.
Jako dobra kombinacija.

Od svih Semita, Jevreji su najsposobniji, najpametniji, najvispreniji i najtradicionalniji narod.
Od svih Evropljana su to Englezi i njihovi anglofoni rođaci preko bare.

Tu jednostavno nije bilo mesta za grešku, pa ni kod Dave-a.

Poslednja izmena:
Postoje i u Britaniji naravno, samo što je ta grupa u opadanju, dok u Rusiji ona čini većinu stanovništva, kome nije jasno treba da prođe ulicama Moskve i to će mu biti kristalno jasno.

Ne nameravam da ulazim u besmisleno prepucavanje sa kompleksasima, Samo mala opaska. Na ulicama Moskve sam video toliko mnogo zgodnih devojaka da mi se zavrtelo u glavi. Na ulicama Londona ti treba nekoliko sati da vidis zensko za kojiim bi se okrenuo. A SAD su tek katastrofa.

Čak šta više u Rusiji je na vlasti jedna takva primitivna proleterska pojava iz siromašne porodice.
covek iz siromasne porodice i zamisli, razdera bulju ovim R1b bogatim plemicima sa zapada. On sam protiv njih svih zajedno i nista mu ne mogu. Crni pojas, dzudo, sve ih slozio na gomilu.

Ne nameravam da ulazim u besmisleno prepucavanje sa kompleksasima, Samo mala opaska. Na ulicama Moskve sam video toliko mnogo zgodnih devojaka da mi se zavrtelo u glavi. Na ulicama Londona ti treba nekoliko sati da vidis zensko za kojiim bi se okrenuo. A SAD su tek katastrofa.

To je zbog tvojih niskih standarda. Od plebsa se i ne očekuje lepota, već nešto drugo. Jesi li video u Moskvi gopnike na svakom izlazu iz metroa kako žicaju cigare i novac za vodku ? Ako jednom daš cigaru, oformi se red ispred tebe kao u pošti. U Engleskoj je to moguće videti, ali su vinovnici imigranti, VEOMA RETKO, pravi Englezi.

Tvoji kriterijumi za okretanje su jako upitni, uz to, okretanje nije pristojno.

covek iz siromasne porodice i zamisli, razdera bulju ovim R1b bogatim plemicima sa zapada. On sam protiv njih svih zajedno i nista mu ne mogu. Crni pojas, dzudo, sve ih slozio na gomilu.

Fino je razderao, dok prosečni Englez plaća sezonsku kartu za Man United 1250 funti, podanici ove neo-sovjetske marve se mole da im vodka ne poskupi za 30 rubalja jer bi to predstavljalo ozbiljan udarac na kućni budžet.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back