Мислим да у овој дискусији о Србима, Бугарима и Македонцима не можете далеко да одете на овај начин. Наиме, потпуно је нејасно о којим Србима, Бугарима и Македонцима говорите, садашњим, или онима из времена досељавања. Ако говорите о времену досељавања, онда прво не можете говорити о Македонцима, они су као народ формирани 1945. године. Евентуално, можете говорити само о словенским племенима која су населила територију античке Македоније. Даље, у то доба су поред Срба, Бугара и словенских племена Македоније постојала и друга словенска племена која су населила тероторије данашње источне Србије, до Ибра, и западне Бугарске. Они оригинално нису били ни Срби ни Бугари, а по пореклу једни су припадали Склавинима и дошли су из Паноније, други Антима и спустили су се на Балкан из доњег Подунавља, а трећи Панонским Ободритима, за њих се не зна тачно којој су словенској групацији припадали. Али, у сваком случају, ја не мислим да су се они међусобно много разликовали по језику и култури. И мислим да је поптпуно погрешно говорити да су Македонци мешавина Срба и Бугара. Јесте, било је пуно миграција унутар балканског словенског простора, било је мешања Срба и Бугара на том простору, али било је и потомака оних старих словенских племена који нису били ни Срби ни Бугари. I2a-DinS је вероватно дошао у Македонију тим унутрашњим миграцијама, али I2a-DinN су могла донети сва склавинска и антска племена која су се доселила на Балкан.