Kor
Poznat
- Poruka
- 7.634
Akay;
Verovatnoca da doticni gospodin nije I2a2 je manja od 0 %
U pitanju je klasicni primer predstavnika dinarske rase.
Ja sam u kontaktu sa tim covekom iz Dagestana (on je doktor), Pravice istazivanje u aprilu i onda cemo da vidimo sta je sa Dargincima. Taj narod se mnogim parametrima razlikuje od Lezgina (jos jednog naroda iz Dagestana koji ima veliko prisustvo J haplogrupe). Lezgini za Dargince govore da su "kavkazki jevreji" zato sto su vrlo vicni u trgovini i radu s finansijama.
Da ja znam, kod nas se nece skoro provoditi nikakvo vece istrazivanje "na terenu" ali ce Anatolij Kljosov izvrsiti analizu vec postojecih podataka za podrucje Balkana. Prvenstveno ce se skoncentrisati na istoriju R1a-M17 i I2a2-M423 kao dva slovenska elementa. Rad po svim grupama bi bio previse zahtevan ali ce u narednoj fazi vrlo verovatno biti obuhvaceni E1b-V13 i R1b. Rad ima za cilj proveru istorijata vecine stanovnistva od Triglava do Djevdjelije i da se vidi od kuda su zapravo dosli i kome su najblizi.
Pa i jeste stvar u tome sto ce se to na kraju odbiti od necije glave. Zato mi nije jasna kratkovidost manipulatora i smisao postupka. Da li neko zeli da zbog kratkorocnih imaginacija nanese stetu sopstvenom narodu
Mislim da si u pravu za sve oblasti osim Duklje.
hehe, naravno da ima posto je ovaj kopirao ono sto sam se ja mucio da prevodim
oporavljaj se i na posao. Nisi jedini koji je povukao rdju
Бацио сам сада поглед на ТВ. Видим, у иначе поприлично доброј емисији "Балканском улицом", виђеније личности (водитељи и слично) РТС-а причају о свом пореклу.
Тако је на пример Слободан Шаренац (знаће мушки део форума ко је) пореклом из Херцеговине. Антрополошки, чист динарац. Шта мислите која је могућност да није И2 ? Чисто нешто занимљиво.
Verovatnoca da doticni gospodin nije I2a2 je manja od 0 %

Иначе, Кор, и мени делује поприлично пристојно текст тог нашег лика - хвала што си поставио. И да, када су та истраживања у Дагестану и да ли има нешто за наше крајеве најављено ?
Ja sam u kontaktu sa tim covekom iz Dagestana (on je doktor), Pravice istazivanje u aprilu i onda cemo da vidimo sta je sa Dargincima. Taj narod se mnogim parametrima razlikuje od Lezgina (jos jednog naroda iz Dagestana koji ima veliko prisustvo J haplogrupe). Lezgini za Dargince govore da su "kavkazki jevreji" zato sto su vrlo vicni u trgovini i radu s finansijama.
Da ja znam, kod nas se nece skoro provoditi nikakvo vece istrazivanje "na terenu" ali ce Anatolij Kljosov izvrsiti analizu vec postojecih podataka za podrucje Balkana. Prvenstveno ce se skoncentrisati na istoriju R1a-M17 i I2a2-M423 kao dva slovenska elementa. Rad po svim grupama bi bio previse zahtevan ali ce u narednoj fazi vrlo verovatno biti obuhvaceni E1b-V13 i R1b. Rad ima za cilj proveru istorijata vecine stanovnistva od Triglava do Djevdjelije i da se vidi od kuda su zapravo dosli i kome su najblizi.
Ја мислим да Хрватима то никако неће проћи. Од када је света и века што кажу, они играју такве игре. Може лако бити да им се то одбије од главу, само када би наше вуцибатине направиле добра истраживања или добиле неке паре од Ђелића/Динкића и екипе (маада слаба и преслаба вајда од тога).![]()
Pa i jeste stvar u tome sto ce se to na kraju odbiti od necije glave. Zato mi nije jasna kratkovidost manipulatora i smisao postupka. Da li neko zeli da zbog kratkorocnih imaginacija nanese stetu sopstvenom narodu

Када би се радило истраживање на простору који је чинио прву српску државу на Балкану (комплет Рашка, Дукља, Травунија, Босна, Паганија и Захумље) сигурно је да би И2 била најзаступљенија.
Mislim da si u pravu za sve oblasti osim Duklje.
Овде има доста података који су и овде били постављани. Ваља детаљније претражити.
- http://www.pouke.org/forum/index.php?action=printpage;topic=10445.0
hehe, naravno da ima posto je ovaj kopirao ono sto sam se ja mucio da prevodim

Нисам се дуго бавио овом облашћу, мало сам зарђао у овој празничној атмосфери.![]()
oporavljaj se i na posao. Nisi jedini koji je povukao rdju