Ja sam par puta pravila fondan po Minjinom receptu i bila sam zadovoljna. Međutim, ja imam malo posla, pa se dešavalo da napravim fondan, a on mi ne treba po pola godine.

Da ne bih došla u situaciju da mi stoji tako dugo, kupim gum pastu +, jer svejedno ima dug rok trajanja, a ne mora posebno da se čuva, i taj problem sam rešila tako.
Dalje. Jednom sam probala da napravim crveni fondan po tom sistemu da boju ( milkomovu u prahu crvenu ) dodam u te tečne sastojke. Dobila sam savršeno crven fondan, ali se toliko krunio, da je bio neupotrebljiv, te sam ga bacila. Potvrdilo se da ( mene ) jeftinije izađe skuplje, uvek.

Finansijski, o živcima... ne želim da se sećam.
Treće. Milkomovom crvenom u prahu sam bojila gum pastu + za dve torte ( obe su u mom albumu ) i oba puta se obojilo savršeno, uz ne naročit napor. Tako da bez obzira što je fondan upola jeftiniji iz domaće radinosti, ne bih ga više pravila ni pod tačkom razno.
Dokle god mi je kg torte, u čiju cenu ulazi i fondan, ( u ovom slučaju gum pasta + ) košta više od kg fondana koji kupim, neću ga praviti. Malo manje para ostane meni, ali zato moji živci ostanu nedirnuti, a to je neprocenjivo.