GDE da kupim...

domacice jesi uzimala taj crni fondan meni je uvek problem da ga obojim jer tonu boje potrosim a kupujem je kod davidova po 30 eura za 100 gr i za svako bojenje mi ode bar po 5 gr znas li koja je cena

jeste jako tesko obojiti vecu kolicinu crnog fondana..recimo za prekrivanje cele torte, bas je nezgodno.:( ja uzimam gam pastu+ od Barvala (postoji i crni fondan od deco sweet valjda) i narucujem iz proizvodnje iz Despotova na: 021/759944
cini mi se da je ovaj broj koji je domacica napisala iz njihove radnje u N.S. u Dusana Danilovica 22(odatle nisam narucivala)
neki se zale da posto su recimo iz Bgd kako nece da im salju robu jer ima da se kupi u Eriksonu.ja na svu srecu nisam imala tih problema, mada uglavnon narucujem izmedju 10-15kg.

a sto se boja tice koristim samo milkom (to ti je ova sto ti je domacica dala cenu) - posebno crnu, crvenu -.i sve ostale boje u stvari koje koristim su mi milkom.

Poslednja izmena:
ja imam cetiri milkom boje od kojih su mi se dve tj crvena i zelena stvrdnule ko kamen ali i dalje mogu da se iskoriste a plava i smedja cokolada su super ali nisu lose ni ove boje i malim pakovanjima tipa stamenkovic ja sam danas kupila belu odusevila sam se kad sam je ugledala meni su generalno sve boje ok ali mi je samo problem izvuci crnu boju mnogo boje trpam u fondan ali sta da se radi neke stvari ne mozes da bojis kompresorom

Ja sam negde u septembru kupila taj crni fondan deco sweet i bio mi je uzasan - nekako zilav i tvrd, pucao je, aposle su se devojke u igraonici zalile da su jedva sekle tortu tj. fondan.
To je jedini put da sam kupila taj fondan, pa ne znam da li je bila neka losa tura ili je inace tako

da li je neka od vas kupovala cmc ili tylose prasak cini mi se da ga ima u tortecu ali nisam sigurna da li je kvalitet takve gum paste dobar jer do sad nisam probala da je dobijem na taj nacin

Ja pravim sama fondan i bojim u crno, crveno, braon ovim Milkom bojama i fora je da se prah doda u otopljenu fruktozu i da se leeepo rastopi.. Isplativije mi je nego da kupujem gotov fondan...

Minice kazi mi molim te, po cijem receptu pravis fondan,ja ga pravim po Minjinom receptu i vrlo sam zadovoljna.
I jos da pitam kakve su to boje Milkom i gde ih nabavljas?

Ja sam probala da napravim i u fruktozu dodala crvenu ali Stamenkovic i malo eterikine,nisam dobila crvenu,neka je nijansa tamn,tamno roze ka crvenoj,i pri tom mi se malo mrvio,ali sam ga izmesala sa ovom crvenom kupovnom.Da li zbog toga ili ne,nemam pojma.Prekrila sam ja tortu to je ova Hello kitty,ali sam jedva razvukla da mi se ne cepa.Tih Milkomovih boja ima samo u Eurowiltu ili ih ima i negde drugo?Posto imam jednu Jagodicinu kucicu tortu,pa moram da je pokrijem crvenim fondanom.Da li da se opet usudim da probam sama ili da jednostavno kupim gotov?

pa prosto sama moras da odlucis tako nesto :) neko ce ti reci kupi gotov i nemoj da te boli glava, neko ce ti reci da je bolje da napravis sama...ne znam sta bih ti rekla :D. sto se milkom boja tice znam za eurowilt, ne znam da li se jos negde prodaju. ja sam par puta pravila sama fondan i ok mi je, ali prosto sam navikla da koristim gam pastu + i meni licno je mnogo bolja i elasticnija od fondana iz domace radinosti..ali sve je to stvar navike.

a zasto se zove gum pasta jer cini mi se da se masa za cvetove tako zove a vidim da vi pricate da sa njom oblazete torte ja sam do sad uzimala samo balina masu za oblaganje i super je stvarno ali je 32 eura kantica pa mi je to skupo mene moj fondan kad ga ja pravim izadje negde oko 300 din

Cilence i meni je jeftinije kad ga napravim sama,i super mi bude rastegljiv.Ja sam te boje kupovala samo zbog figurica,pa mi je to bilo ok,ali sad kad treba da se prekrije cela torta treba i vise kupovne mase.Kakva su tvoja iskustva sa crvenom i crnom?Pravis ili kupujes?

Cilence i meni je jeftinije kad ga napravim sama,i super mi bude rastegljiv.Ja sam te boje kupovala samo zbog figurica,pa mi je to bilo ok,ali sad kad treba da se prekrije cela torta treba i vise kupovne mase.Kakva su tvoja iskustva sa crvenom i crnom?Pravis ili kupujes?

pravim za sad ali mi ode mnogu crne boje kad zelim bas crnu nijansu a ja glupaca uzela od davidova po 30 eura nisam znala da je milkomova isto tako dobra nekad mi se desi da kad dodam puno boje pocne fondan da se kruni pogotovo kad sam pravila minjin fondan ali sad imam drugi recept pa je sve super

Back