FK Partizan 2022/2023

.

Partizan "blindira" Stanojevića

Trener Partizana Aleksandar Stanojević dobiće novi ugovor od crno-belih.
MS Izvor: B92, Telegraf subota, 2.10.2021. | 13:55
---------------------------------------------------------------------------
.
Ово постаје све комичније.

Након што је успешно отерао изузетно квалитетног играча под лажним оптужбама о непоштовању клупске дисцплине, награда стиже у виду продужења уговора.

На дужи рок смо се обезбедили у малим утакмицама (а ту се иначе, осваја првенство, у српској лајт верзији фудбала).

Награда у виду продужења уговора долази од вероватно најидиотскије управе коју је неки клуб имао од када се фудбал игра.

Мсм, ни цртани филм ово не би поднео.

Прво су пролетос престали да плаћају тада најбољег играча, Асана, који је раскинио уговор о трошку клуба и отишао, баш пред најважнију утакмицу за Партизан - финале купа, а да клуб није добио никакво обештећење.

Онда су скупили све паре које су могли и исплатили, опет најбољег играча којег су имали у саставу, Суму и раскинули уговор под лажним оптужбама за недисциплину и опет остали без обештећења.

Савршено је јасно да се ради о лудачким потезима које тешко да било ко може да схвати.

Због очигледне и успешне сарадње у овим ујдурмама тренер је сада награћен да траје све док трају и и они.

.

Станојевић је испао корисна будала, навозаће га управа опет као прошли пут Ђура. Циљ управе је био да се отараси великих плата, управа је отерала Асана неплаћањем, а он Суму неиграњем.

šerif dokazao šta se može sa solidnim strancima, da su partizanu svih 11 kao rikardo, menig i natho sada bi harao po ligi šampiona a ne ligi konferencije, ali ovde moraju da igraju domaće olupine zbog moronskih ling long pravila i menadžerskih kombinacija
Овде играју домаћи зато што пристају да играју за мале паре и да им се не плаћа на време. Кад би ми имали 11 странаца банкротирали би, имали би дуг 100 уместо 30 милиона. Ми живимо од трансфера, а то је пут у катастрофу и са домаћим играчима а камо ли ако доведеш доста странаца. Кад будемо живели од маркетинга и спонзора онда постоји подлога да се доведу странци. Без новца нема фудбала. Колико је уложено пара у Савов летњи прелазни рок 2019, а колико у Станојев сада ?
Нема овде бољика док се не уведе здрава приватизација па да као нормалан клуб почнемо да живимо од маркетинга и спонзора.

Станојевић је испао корисна будала, навозаће га управа опет као прошли пут Ђура. Циљ управе је био да се отараси великих плата, управа је отерала Асана неплаћањем, а он Суму неиграњем.

Овде играју домаћи зато што пристају да играју за мале паре и да им се не плаћа на време. Кад би ми имали 11 странаца банкротирали би, имали би дуг 100 уместо 30 милиона. Ми живимо од трансфера, а то је пут у катастрофу и са домаћим играчима а камо ли ако доведеш доста странаца. Кад будемо живели од маркетинга и спонзора онда постоји подлога да се доведу странци. Без новца нема фудбала. Колико је уложено пара у Савов летњи прелазни рок 2019, а колико у Станојев сада ?
Нема овде бољика док се не уведе здрава приватизација па да као нормалан клуб почнемо да живимо од маркетинга и спонзора.
.
Станојевић се показао као врло употребљива продужена рука штеточина у Партизану.

Друго полувреме против јадне Флоре и данашња утакмица против Напретка јасно показују димензије данашњег Партизана.

Борба са недораслим клубовима ове распале лиге, такмичење на три фронта (првенство, куп и ЛК) са крајње лимитираним ростером ће на крају да нас доведе у ситуацију да одлажемо утакмице домаће лиге због прехладе и пролива Миљковића, Јојића, Рикарда...

Не знам само којих плата Асана и Суме су се решили када су исплатили (или дугују) све плате из потписаних уговора.

Једино чега су се "ослободили" су обештећења која би добили приликом трансфера ових играча.

Не знам да је у историји фудбала почињен овакав злочин према неком клубу који је и овако на ивици банкрота.

И што је посебно невероватно је потпуно саучесништво тренера у овом злочину.

.

Управи је сигурно био циљ да Суми, Асану и Бањаку исплате све оно што су зарадили до момента кад су отишли из клуба, а да остатак новца предвиђен уговором испеглају. Асана су хтели да продају, а овај им је увалио контру и киту до краја. За Суму је тренер крив, није хтео да га форсира у тиму и пала му је цена нико није хтео да га купи. За Бајбека је исто тренер крив што је и сам признао. Нас од банктора могу да спасу маркетинг и спонзори. Онај Пантић луди константо спинује и прича неке приче како смо могли прошлог лета да отпишемо цео дуг да су Садика и Стевановића продали за већу лову. Не, и даље би дуговали јер кад живиш само од трансфера онда мораш да дугујеш новац то је проста математика. Нама треба здрава приватизација, јачи спонзори, не можемо да се извучемо из дугова продајом играча. Да распродамо цео онај тим из 2019 ми не можемо да се извучемо из дугова. Људи овде не разумеју у ком правцу иде модерни фудбал, ми још живимо у доба комунистичког начина пословања. Колико зарађујемо од маркетинга ? колико од спонзора ? Једна Дунајска Стреда више зарађује од нас на том пољу. Ту смо негде у рангу са Флором по том питању.

Poslednja izmena:
Toliko sve nema veze sa sportom da je bruka postalo i gledati sve to. Transfer blama svaki put kada slusam izjave ili citam iste, bilo da je od trenera ili uprave. Klub posle toliko godina postojanja prosto gubi sve identitete. Skola, transferi, rezultati, sve je postala cista politika bez i malo stida. U mozak nas bas onako, da se ne izrazim. Ranije su nas od dna neke dlake i koraci razdvajali, ali ovo sada je bas onako fino dno. Samo da neko potpise i to je to, ozvaniceno dno.

Навијачи и читава јавност се баве неким маргиналним стварима, тренерима, управа, играчима, а нико не указује на суштински проблем, а то је модел функционисања клубова у Србији. Модел функционисања спорта у Србији генерално. Где су спонзори? где је маркетинг ? Па ми се нисмо макли од 80-их година прошлог века на том пољу.......прича се о неком Суми, Станојевићу, неким управама, Терзићу, овоме, ономе, а нико не поставља питање зашто Партизан мора да живи од трансфера и зашто звезда мора да живи на државним јаслама ? Зато што се нисмо макли од 80-их ето зато..... Какви су WC-и на стадиону Партизана, звезде ? Да ли ти стадиони доносе новац клубовима или извлаче новац клубова на бесомучна реновирања и одржавања ? Какви тренери, какви играчи, какве тактике и пиззде маатерине......главни проблем је тај што смо ми далеко од модела пословања који треба да краси један модеран клуб који иде у корак са временом. Ово што имамо у Србији није фудбал него политика и то она класична балканска политика.
Па за колико новца је потписа уговор са Линг-лонгом да ова лига носи то име ? Па за смешне паре, срамотне паре.....а и то је много јер у овакву лигу и у овакве клубове нормални спонзори нема да дођу никад него могу само овако неки да улете за ситну лову преко политичке линије.....

То шта људи у Србији мисле о Партизану и непобедивој европској звезди набоље се види кад треба кући играти меч са Колубаром, Металцем и сличнима.....ма ни на европске мечеве људи неће да долазе као раније... клубови немају публику, овде људи не иду на стадион да гледају звезду или Партизан него ПСЖ, Манчестер, Бајерн..... Овај народ овде нема културу долажења на утакмице и то нема из оправданих разлога.... Риба смрди од главе, док клубови не промене модел функционисања и док држава не раздвоји политику од спорта никад неће бити публике на стадионима

Poslednja izmena:
Па само Београд има довољно Гробара и делија од 7 до 107 година да се напуне два стадиона од 100,000 људи па где су ти људи ? Не занима их овај фудбал бре, не желе да дају кредибилитет овом вишедеценијском циркусу.....зато људи бирају мечеве и долазе само на јаче утакмице мада чак ни тада нису стадиони пуни

Poslednja izmena:
Управи је сигурно био циљ да Суми, Асану и Бањаку исплате све оно што су зарадили до момента кад су отишли из клуба, а да остатак новца предвиђен уговором испеглају. Асана су хтели да продају, а овај им је увалио контру и киту до краја. За Суму је тренер крив, није хтео да га форсира у тиму и пала му је цена нико није хтео да га купи. За Бајбека је исто тренер крив што је и сам признао. Нас од банктора могу да спасу маркетинг и спонзори. Онај Пантић луди константо спинује и прича неке приче како смо могли прошлог лета да отпишемо цео дуг да су Садика и Стевановића продали за већу лову. Не, и даље би дуговали јер кад живиш само од трансфера онда мораш да дугујеш новац то је проста математика. Нама треба здрава приватизација, јачи спонзори, не можемо да се извучемо из дугова продајом играча. Да распродамо цео онај тим из 2019 ми не можемо да се извучемо из дугова. Људи овде не разумеју у ком правцу иде модерни фудбал, ми још живимо у доба комунистичког начина пословања. Колико зарађујемо од маркетинга ? колико од спонзора ? Једна Дунајска Стреда више зарађује од нас на том пољу. Ту смо негде у рангу са Флором по том питању.
.
Не може клуб тек тако једнострано да раскине уговор са неким играчем (или тренером), а да му не исплати све зараде које му по уговору припадају, осим ако није споразумно што овде то није случај. Неки дан је била вест да ФМП и даље плаћа Сашу Обрадовића као да је и даље тренер и на исти начин Партизан плаћа и Суму и Асана, само што ништа од тога нема, чак ни обештећење.

А поменуо си и Бајебека, па ето зашто не раскину уговор са њим када уопште нема шансе да заигра и уштеде оно што ће да плаћају до краја његовог уговора? Једноставно, не може.

И сада, Партизан нема проблем да плаћа Бајебека до краја уговора, а проблем је био Сума који је квалитетом далеко изнад свега што игра у овој лиги, играо поштено сваку утакмицу, надавао се голова у важним утакмицама и правио разлику на терену у свакој утакмици, публика га је волела и био је атрактиван фудбалер.

И зашто су измишљали и кљукали нас отвореним лажима које су данас испливале пре свега захваљујући њиховој глупости и елементарном незнању енглеског језика, што се види у допису који су доставили Телеграфу као доказ којим је требало да се блати Сума јер је "без знања клуба", повређен отпутовао на утакмицу своје репрезентације, а у последњем пасусу моле ту исту репрезентацију да му се обезбеди одговарајући третман јер ће да буде са њима.

Мислим да је потпуно јасно свима да је код Суме сметао његов квалитет и непредвидивост, да у "неким" утакмицама где не треба, одигра и даје голове, да тренер мора да се хвата за главу, мање више очигледно је свима и због чега и због кога.

Мсм, да један клуб има проблем да плаћа своје најбоље играче то није виђено од када се игра професионални фудбал, а ето то се баш дешава у Партизану. Па јбт, колико неко треба да буде слеп и не види о чему се ради.

Што се тиче (само)финансирања клубова, то је овде апсолутно немогуће у овим околностима јер политичари неће да испусте ову играчку из руку ни за живу главу. Чак и у оваквој јадној лиги пере се огроман новац (рачунај и кладионице) и слива у њихове џепове и нико од њих није луд да се одрекне тих зарада тек тако, да бисмо ја, ти и остали гледали регуларно првенство. То се без тешке борбе не испушта.

Чуо сам ономад причу, дал је тачна јбмлг, али ми је друштво од којег сам чуо деловало уверљиво. Елем, када је Шкундрић преко Тадића обезбедио циганима приход од Газпрома Руси су озбиљно хтели да уђу у тај пројекат. Сетићеш се да је чак приликом једне посете Путин био у рупи и гледао пријатељску утакмицу цигана и руског (беше) Спартака. Наводно су Руси направили комплетан пројекат са финансијском конструкцијом и на састанку са њима изложили како виде даљи развој (у то време распалих) цигана. Када се дошло до кадровских решења, саопштили су да од свих у управи остаје само Шкундрић, а осталим хвала за све што су урадили и добиће почасна места у ложи, неку кинту, али да буду што даље од управљања клубом. Наравно да је тог тренутка све пало у воду.

Да ли верујеш да је било ко нормалан и чисте свести спреман да уђе са својом ловом у ово првенство? И који маркетинг мислиш да функционише у земљи где ти је директно угрожен живот ако носиш боје погрешног клуба?

И шта би у том случају радио Манијак који се у три изјутра јавља из Кине да јебекеву Партизану што је победио Раднички???

.

Poslednja izmena:
Toliko sve nema veze sa sportom da je bruka postalo i gledati sve to. Transfer blama svaki put kada slusam izjave ili citam iste, bilo da je od trenera ili uprave. Klub posle toliko godina postojanja prosto gubi sve identitete. Skola, transferi, rezultati, sve je postala cista politika bez i malo stida. U mozak nas bas onako, da se ne izrazim. Ranije su nas od dna neke dlake i koraci razdvajali, ali ovo sada je bas onako fino dno. Samo da neko potpise i to je to, ozvaniceno dno.
.
Јбт, колико год се у неким темама не слажемо, овде ми просто читаш мисли :mrgreen:

.

Па да јасно је одавно зашто овде маркетинг и спонзори немају шта да траже али тек рекох да је то једини начин да гледамо нормалан фудбал. Грци су годинама имали доста проблема са регуларношћу лиге али су по питању функционисања клубова светлосним годинама испред нас, ми смо изгубили корак са временом. Одеш на сајт ПАОК-а погледаш колико имају спонзора и ко су им спонзори па онда одеш и урадиш исто то ал на нашем сајту и све ти буде јасно. У Србији не постоје фудбалски клубови нити фудбалска лига. Ми наш потенцијал не користимо уопште....имамо инфраструктуру какву ПАОК неће да има ни за 10 година али џаба кад функционишемо на један скроз наопак начин

Poslednja izmena:
.

Sejduba Suma pronašao novi klub

U pitanju je kuvajtskimz, kako mu ime kaže, klub Kuvajt SC.
Ugovor je potpisan na period do godinu dana, a gvinejski fudbaler će zaraditi 1.000.000 evra plus bonuse.
----------------------
Срећно мајсторе у будућим утакмициам.

ПС. овом приликом да се начеститам кеве и остале женске фамилије свима који су учествовали у овој свињарији.

Да се не заборави...

CwQiear.jpg

.

Могу да причају о њему шта год хоће, да није испунио очекивања и бла бла али онај дриблинг против Манчестера, онај гол циганима, Молдеу
,расподија против Видеотона....то се памти

Zaista ne kapiram, šta pokušavaš da kažeš? Niko nije veći od kluba, pa ni Suma. Cmizdrite za njim, još uvek..
.
Покушавам да кажем да није одвратнија екипа водила клуб од ове у коју се ето и Станојевић изгледа потпуно уклопио.

Ове последње лажи како је Сума тобож отишао да игра за репрезентацију, а да нико појма није имао су стварно дно, дна.

Када је Сума изашао и објавио како се све десило (што се испоставило да је истина), јавља се спортски директор да настави да лаже и даље укопава и себе и клуб.

Оваквим барапским понашањем понизили су и себе и клуб и просто не знам шта више траже у Партизану.

Свака част Станоју на низовима победа над Мачвом и Пролетером, али у четири утакмице он пушта цигане са лопате и то више уопште не изгледа случајно.

Иначе сам био жестоки "станојевићевац" када је ономад раскинут уговор са њим.

У овом мандату још увек је на проби, а његов однос према Садику, Суми, Натку и ладном пуштању Асана да оде пред финале купа поверење у њега је свело на нулу. Ово терање Суме из клуба под лажним изговорима само је додатно учврстило неповерење.

Не верујем му апсолутно ништа док не уједе цигане, што је до сада у свим приликама уредно пропустио, а најмање две утакмице под врло сумњивим околностима.

.

.
Покушавам да кажем да није одвратнија екипа водила клуб од ове у коју се ето и Станојевић изгледа потпуно уклопио.

Ове последње лажи како је Сума тобож отишао да игра за репрезентацију, а да нико појма није имао су стварно дно, дна.

Када је Сума изашао и објавио како се све десило (што се испоставило да је истина), јавља се спортски директор да настави да лаже и даље укопава и себе и клуб.

Оваквим барапским понашањем понизили су и себе и клуб и просто не знам шта више траже у Партизану.

Свака част Станоју на низовима победа над Мачвом и Пролетером, али у четири утакмице он пушта цигане са лопате и то више уопште не изгледа случајно.

Иначе сам био жестоки "станојевићевац" када је ономад раскинут уговор са њим.

У овом мандату још увек је на проби, а његов однос према Садику, Суми, Натку и ладном пуштању Асана да оде пред финале купа поверење у њега је свело на нулу. Ово терање Суме из клуба под лажним изговорима само је додатно учврстило неповерење.

Не верујем му апсолутно ништа док не уједе цигане, што је до сада у свим приликама уредно пропустио, а најмање две утакмице под врло сумњивим околностима.

.
Znaci, opet o Stanojevicu?
Kakav je to njegov odnos, prema recimo Natku? I kako je on odgovoran za odlazak Asana?

Znaci, opet o Stanojevicu?
Kakav je to njegov odnos, prema recimo Natku? I kako je on odgovoran za odlazak Asana?
.
Мсм, неко стварно треба да буде или потпуно слеп или да не уме да повезује чињенице, па да не види о чему се ради.

Наравно да је о Станојевићу јер је преостала тројка решила да живи у дубокој илегали, па се Станојевић храбро и бескомпромисно нагузио да завршава прљаве послове.

Његов однос према Натку је, по свему виђеном, да је још он једини преостао кога се треба отрести, да не квари идилу тамо где идилу не треба кварити.

Оправдано је од навијача прозван за оно немушто врзмање након што је Натко (очигледно непланирано) увалио гол циганима.

Он је у оној комичној представи "питања и одговори" објашњавао да је пре тога "био љут што Натко није... ово или оно, како је од њега тражио", мсм, Натко који је играч са највише утакмица у европским такмичењима на континенту, капитен репрезентације Израела, није те слушао, па дао гол у дербију и ти због тога пиздиш????

Реално, ако је истина, ово је за Лазу. Ако није, а верујем да измишља, као што је за Суму измислио да није поштовао клуб, онда је јасно да је човек ту по задатку који ће нас скупо коштати.

Одговоран је за Асана јер као тренер мора да буде упознат са свим проблемима које играчи имају, нарочито око плаћања играча и проблемау вези са тим.

Асано није веверица која је случајно пала из Јапана у Србију, па се изненадила да овде хоће и да не плате када им се пружи прилика. Уосталом ово је била његова друга сезона у Партизану и итекако је знао каква је динамика плаћања и остале околности.

Станојевић је као тренер морао да инсистира код управе да му тај играч треба и да остане, на исти начин на који је код управе инсистирао да му Сума не треба и отерали га.

Шта овде није јасно?

.

Асано је отишао највероватније зато што су ови хтели да га продају негде где он није хтео па се бежањем извукао од тога.
Све у свему Станојевић има кривице у овоме јер сам сигуран да је ионако планрао да се реши Асана на лето и остави место миљенику Маркецу на тој страни терена.

Back