Управи је сигурно био циљ да Суми, Асану и Бањаку исплате све оно што су зарадили до момента кад су отишли из клуба, а да остатак новца предвиђен уговором испеглају. Асана су хтели да продају, а овај им је увалио контру и киту до краја. За Суму је тренер крив, није хтео да га форсира у тиму и пала му је цена нико није хтео да га купи. За Бајбека је исто тренер крив што је и сам признао. Нас од банктора могу да спасу маркетинг и спонзори. Онај Пантић луди константо спинује и прича неке приче како смо могли прошлог лета да отпишемо цео дуг да су Садика и Стевановића продали за већу лову. Не, и даље би дуговали јер кад живиш само од трансфера онда мораш да дугујеш новац то је проста математика. Нама треба здрава приватизација, јачи спонзори, не можемо да се извучемо из дугова продајом играча. Да распродамо цео онај тим из 2019 ми не можемо да се извучемо из дугова. Људи овде не разумеју у ком правцу иде модерни фудбал, ми још живимо у доба комунистичког начина пословања. Колико зарађујемо од маркетинга ? колико од спонзора ? Једна Дунајска Стреда више зарађује од нас на том пољу. Ту смо негде у рангу са Флором по том питању.
.
Не може клуб тек тако једнострано да раскине уговор са неким играчем (или тренером), а да му не исплати све зараде које му по уговору припадају, осим ако није споразумно што овде то није случај. Неки дан је била вест да
ФМП и даље плаћа Сашу Обрадовића као да је и даље тренер и на исти начин Партизан плаћа и Суму и Асана, само што ништа од тога нема, чак ни обештећење.
А поменуо си и Бајебека, па ето зашто не раскину уговор са њим када уопште нема шансе да заигра и уштеде оно што ће да плаћају до краја његовог уговора? Једноставно, не може.
И сада, Партизан нема проблем да плаћа Бајебека до краја уговора, а проблем је био Сума који је квалитетом далеко изнад свега што игра у овој лиги, играо поштено сваку утакмицу, надавао се голова у важним утакмицама и правио разлику на терену у свакој утакмици, публика га је волела и био је атрактиван фудбалер.
И зашто су измишљали и кљукали нас отвореним лажима које су данас испливале пре свега захваљујући њиховој глупости и елементарном незнању енглеског језика, што се види у
допису који су доставили Телеграфу као доказ којим је требало да се блати Сума јер је "без знања клуба", повређен отпутовао на утакмицу своје репрезентације, а у последњем пасусу моле ту исту репрезентацију да му се обезбеди одговарајући третман јер ће да буде са њима.
Мислим да је потпуно јасно свима да је код Суме сметао његов квалитет и непредвидивост, да у "неким" утакмицама где не треба, одигра и даје голове, да тренер мора да се хвата за главу, мање више очигледно је свима и због чега и због кога.
Мсм, да један клуб има проблем да плаћа своје најбоље играче то није виђено од када се игра професионални фудбал, а ето то се баш дешава у Партизану. Па јбт, колико неко треба да буде слеп и не види о чему се ради.
Што се тиче (само)финансирања клубова, то је овде апсолутно немогуће у овим околностима јер политичари неће да испусте ову играчку из руку ни за живу главу. Чак и у оваквој јадној лиги пере се огроман новац (рачунај и кладионице) и слива у њихове џепове и нико од њих није луд да се одрекне тих зарада тек тако, да бисмо ја, ти и остали гледали регуларно првенство. То се без тешке борбе не испушта.
Чуо сам ономад причу, дал је тачна јбмлг, али ми је друштво од којег сам чуо деловало уверљиво. Елем, када је Шкундрић преко Тадића обезбедио циганима приход од Газпрома Руси су озбиљно хтели да уђу у тај пројекат. Сетићеш се да је чак приликом једне посете Путин био у рупи и гледао пријатељску утакмицу цигана и руског (беше) Спартака. Наводно су Руси направили комплетан пројекат са финансијском конструкцијом и на састанку са њима изложили како виде даљи развој (у то време распалих) цигана. Када се дошло до кадровских решења, саопштили су да од свих у управи остаје само Шкундрић, а осталим хвала за све што су урадили и добиће почасна места у ложи, неку кинту, али да буду што даље од управљања клубом. Наравно да је тог тренутка све пало у воду.
Да ли верујеш да је било ко нормалан и чисте свести спреман да уђе са својом ловом у ово првенство? И који маркетинг мислиш да функционише у земљи где ти је директно угрожен живот ако носиш боје погрешног клуба?
И шта би у том случају радио Манијак који се у три изјутра јавља из Кине да јебекеву Партизану што је победио Раднички???
.