Evolucija ili kreacija?

Šta je tačno?

• Ukupno glasova
    63
  • Anketa je zatvorena .
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
moras da razlikujes jednu stvar

Jedno je empirijska nauka drugo je teoretska nauka...znaci puko teoretisanje bez empirijskih dokaza.

vidjeti Kinesin nanorobota mikroskopom je empirijski fakt

a druga stvar je vidjeti neke kosti i onda teoretisati da su evolvirali jedni iz drugih na neki nacin bez da iko ista vidi empirijski.
Речи некога ко се о науци информише искључиво из опскурних и непоузданих извора и креационистичких урадака с Јутјуба, и ко не може једну једину валидну референцу да наведе за своје научно неутемељене тврдње.

vidjeti Kinesin nanorobota mikroskopom je empirijski fakt
Видети нешто је доказ за постојање Бога или интелигентног дизајна? :dash: Пише ли на њему made by God?
Доказе сам у више наврата износио и показало се, као што сам већ рекао, да је то само ,,бацање бисера пред свиње". Изабрао си да их једноставно не признаш (као да је потребно да их признаје ико, уопште) и тиме показао да немаш ни минимум неопходног предзнања да науку уопште можеш и да разумеш, а пошто је постало очигледно да си оперисан од логике и да си умишљени лаик који себи даје за право да редефинише науку и приказује стручњаке који су ауторитети као незналице, нема потребе за бацањем још бисера.

Речи некога ко се о науци информише искључиво из опскурних и непоузданих извора и креационистичких урадака с Јутјуба, и ко не може једну једину валидну референцу да наведе за своје научно неутемељене тврдње.

Видети нешто је доказ за постојање Бога или интелигентног дизајна? :dash: Пише ли на њему made by God?
Доказе сам у више наврата износио и показало се, као што сам већ рекао, да је то само ,,бацање бисера пред свиње". Изабрао си да их једноставно не признаш (као да је потребно да их признаје ико, уопште) и тиме показао да немаш ни минимум неопходног предзнања да науку уопште можеш и да разумеш, а пошто је постало очигледно да си оперисан од логике и да си умишљени лаик који себи даје за право да редефинише науку и приказује стручњаке који су ауторитети као незналице, нема потребе за бацањем још бисера.

Reči nekoga ko se o nauci informiše isključivo iz opskurnih i nepouzdanih izvora i kreacionističkih uradaka s Jutjuba, i ko ne može jednu jedinu validnu referencu da navede za svoje naučno neutemeljene tvrdnje.

znaci kad se profesor sa univerziteta prikljuci na youtube i prica nesto o ID to onda vise ne znaci nista jer eto na jutubu je :mrgreen:

time pokazao da nemaš ni minimum neophodnog predznanja da nauku uopšte možeš i da razumeš, a pošto je postalo očigledno da si operisan od logike i da si umišljeni laik koji sebi daje za pravo da redefiniše nauku i prikazuje stručnjake koji su autoriteti kao neznalice, nema potrebe za bacanjem još bisera.

eeh sta mi se ti sad natrabunja ovdje :D

nista ja nedfinisem, nego samo prenosim sta neki naucnici govore protiv evolucije pa ja samo prenesem ovdje narodnim rijecnikom, pojednostavljeno da me svijet razumije...a to sto se tebi ne svidja jer ide ti protiv tvoje evolucije...pa sta ja mogu sad tu ...

znaci kad se profesor sa univerziteta prikljuci na youtube i prica nesto o ID to onda vise ne znaci nista jer eto na jutubu je :mrgreen:
Тај професор те своје глупости не може да предаје на универзитету, па мора да се ,,прикључује" на Јутјуб, али суштина није Јутјуб већ непостојање валидних референци.

ehh sta mi se ti sad natrabunja ovdje :D

nista ja nedfinisem, nego samo prenosim sta neki naucnici govore protiv evolucije pa ja samo prenesem ovdje narodnim rijecnikom, pojednostavljeno da me svijet razumije...a to sto se tebi ne svidja jer ide ti protiv tvoje evolucije...pa sta ja mogu sad tu ...
Ма, само ти преноси, жив био. Да, да, ,,иде против моје еволуције", важи.

Референце, молим.

Тај професор те своје глупости не може да предаје на универзитету, па мора да се ,,прикључује" на Јутјуб, али суштина није Јутјуб већ непостојање валидних референци.

Ма, само ти преноси, жив био. Да, да, ,,иде против моје еволуције", важи.

Референце, молим.
Imaš na YouTube i jako veliki broj evolucionista. Da li i oni pričaju gluposti?

https://www.b92.net/zivot/vesti.php?yyyy=2022&mm=05&dd=13&nav_id=2153560

ne mozemo ni pojmiti koliko je to veliko

i sad neko misli da je, prebacicu u razumljivije vrednosti, stvorena zemlja ZARAD JEDNOG ZRNCA PESKA

pa se onda posebno posvetila paznja objektima milionima puta manjim od tog zrnca peska
Коментари осликавају ниво знања и, следствено томе, схватања просечног лаика. Ситуација потпуно аналогна ситуацији неразумевања еволуције.

Не видим је, значи да не постоји и да је све превара и измишљотина.

Доказе и све остале податке који су прикупљени током периода од 6 деценија од првог открића црне рупе, који показују да је Ајнштајнова теорија релативитета била тачна - игнорисаћемо. Тек тако и без икаквог образложења (осим стандардног ,,мени то не пије воду"), одбацићемо достигнућа модерне науке и саму теорију релативитета као ,,нагађања и претпоставке за које не постоје докази". Јер ми смо лаици, наша реч је последња и шта има нама неки тамо назови-научници да се праве паметни, кад нас не могу да лажу.
:dash:

Коментари осликавају ниво знања и, следствено томе, схватања просечног лаика. Ситуација потпуно аналогна ситуацији неразумевања еволуције.

Не видим је, значи да не постоји и да је све превара и измишљотина.

Доказе и све остале податке који су прикупљени током периода од 6 деценија од првог открића црне рупе, који показују да је Ајнштајнова теорија релативитета била тачна - игнорисаћемо. Тек тако и без икаквог образложења (осим стандардног ,,мени то не пије воду"), одбацићемо достигнућа модерне науке и саму теорију релативитета као ,,нагађања и претпоставке за које не постоје докази". Јер ми смо лаици, наша реч је последња и шта има нама неки тамо назови-научници да се праве паметни, кад нас не могу да лажу.
:dash:
TE jeste prevara kao i religija.

Dobro. bog postoji oduvek. Stvorio je život. Dajte mi taj KRISTALNO JASAN dokaz gde se KRISTALNO JASNO VIDI da je bog stvorio život. Samim tim, evolucija će pasti u vodu.
Reci dali je uopste potrebno otvarati pitanje dali je ovo na slici nastalo slucajno ili su ga mozda proektirali i konstruirali neki koji se zaista razumeju i te poslove?
Ako li je za ovu masinu potreban proizvodjac onda je po meni sasvim nelogicno i potpuno iracionalno postavljati pitanje dali je Neki vrhunski strucnjak ( Bog ) stvorio izuzetno kompleksni zivot na zemlji ...

Prilozi

• mig 35.jpg
    mig 35.jpg
    62,7 KB · Pregleda: 2
U redu. Koji je vrhunski strucnjak napravio boga (bogove) jer bla bla bla.......
Boga niko nije stvorio,On je kosmicki Stvoritelj koji je oduvek postojao i zavek ce postojati, Njegovo je postojanje bez vremenskog okvira , dakle od " - beskonacnost do + beskonacnost " !!!
Nego,mozda je ipak bolje da nam ti konacno navedes dokaz ( ili bar neku minimalno prihvatljivu teoriju) kako je nastala ona prva celija zivota na zemlji ? :kafa:

Poslednja izmena:
Nego,mozda je ipak bolje da nam ti konacno navedes dokaz ( ili bar neku minimalno prihvatljivu teoriju) kako je nastala ona prva celija zivota na zemlji ? :kafa:
Теорија еволуције се не бави пореклом живота. Речено је већ неколико пута, тако да нема никаквих разлога да се порекло живота увлачи у дискусију.

Boga niko nije stvorio,On je kosmicki Stvoritelj koji je oduvek postojao i zavek ce postojati, Njegovo je postojanje bez vremenskog okvira , dakle od " - beskonacnost do + beskonacnost " !!!
A ne, ako je onaj avion neko napravio krajnje je glupo pomisliti da nesto jos slozenije (bog, bogovi) nije neko napravio. :D Cuj niko nije napravio boga.
I zna se ko. Ljudi.
A sto se tice prve celije, strpljenja, uskoro. Oni koji na tome rade prate nekoliko mogucih pravaca.

A ne, ako je onaj avion neko napravio krajnje je glupo pomisliti da nesto jos slozenije (bog, bogovi) nije neko napravio. :D Cuj niko nije napravio boga.
I zna se ko. Ljudi.
Kao prvo Bog nije "slozen" u odnosu na nekog ili nesto nit moze biti slozeniji od bilo cega a najmanje od ljudskog proizvoda ili samog coveka jer je Bog svemoguc u svakom smislu reci sto znaci da je apsolutno neuporedljiv !!!
Nazalost u tom smislu ljudi jesu kreatori i to laznih bogova a rezultat toga je ono sto imamo danas.

A sto se tice prve celije, strpljenja, uskoro. Oni koji na tome rade prate nekoliko mogucih pravaca.
Hmmm,bojim se da ce to uskoro MALO vise potrajati i da ce na kraju ipak doci do realnosti da je sav zivot rezultat intelegentne kracije nekog Stvoritelja.

Rade preko 100 godina.
То је ништа. До неких је одговора наука дошла после векова и векова трагања. Неке тезе су још у антици развијене али се до појаве микроскопа нису могле потврдити, а с појавом микроскопа су потврђене.
Шта мислиш, колико су се људи смејали и понижавати иноваторе, учењаке и визионаре чије речи и дела су били у супротности са претходно прихваћеним и успостављеним ставовима и мишљењима? Па и дан данас се необразовани смеју образованима и смишљају ,,довитљиве" форице за прозивање, што је само један од многобројних механизама одбране, последица несигурности. Наука напредује, технологија се развија, одговори на питања се појављују, ставови се мењају с новим информацијама и ревидирају се, грешке се дешавају па исправљају и на њима се учи, ствари иду напред, једино се умишљени фанатици држе догме и голе вере и смеју напретку док у месту стоје већ 2 миленијума. ;)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back