Evolucija ili kreacija?

Šta je tačno?

• Ukupno glasova
    63
  • Anketa je zatvorena .
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Mogu knjigu da napišem samo o tome koliko sam vam dokaza dao a ti bi da ja još nešto dokazujem. Pusti na yt neki čas za 5. osnovne pa će razumeš.

da si uspio 1 valjan dokaz dati obradovao bi me

Jopet....kakve božanske i ljudske osobine kakvi bakrači

ma nista ti neznas, zato i vjerujes evoluciji, a da znas ne bi joj vjerovao.....toj teoriji koja je bajka za odrasle.

Do sad si mantrao i vršio zamenu teza da potkopaš evoluciju. Ali ajde sad daj mi ti jedan valjan dokaz za postojanje boga.

Postojanje Boga...ja kad bi sve iznosio sto znam od dokaza ne bi se zaustavio za sedmicu dana pisanja.

Vidi jednu stvar, da odmah razjasnimo neke stvari...empirijske dokaze za postojanje Boga nema niko, niti Bog zeli da daje takve dokaze ljudima sve dok smo na zemlji da ne bi urusio svrhu zbog koje smo ovdje a to je testiranje...pa bilo kakva empirijski dokaz postojanja Boga na jedan nacin bi urusio test ljudi na zemlji.

Sta onda imamo , imamo dokaza masa koji nama daju itekako za pravo da vjerujemo u njegovo postojanje...milione dokaza na sve strane.

Od makro kosmosa gdje su univerzalne konstante kalibrirane da bi univerzum mogao opstati i covjek u njemu zivjeti, pa sve do kalibracije suncevog sistema, prirode na zemlji, planete zemlje, covjeka, zivotinja,biljaka...sve je to podeseno kako bi covjek mogao da zivi na zemlji....znaci pripremljen teren za covjeka da bi covjek mogao doci na zemlju da bude podlozan testiranju.

Kud ces bolji dokaz postojanja Boga da vjerujes u njegovo postojanje, dovoljno ti je samo pogledati jednu celiju i taj grad u celiji , gdje imaju putevi, masine, motori, roboti koji hodaju na dvije noge i obavljaju zadatke, kopiatori, turbine, masine za odvezivanje cvorova, kodiranje , pumpe, filteri, automatizovana industrija sa transportom elektrona itd

nikakve sanse nema da se to samo od sebe ili evolucijiski stvori, mozes se nasaditi na glavu ali neces docekati da ti sad jedan evolucionista objasni kako je ovo sve nastalo kroz evolucije.

motor u prirodi, koji ima rotor, stator, propele, kvacilo, mjenjac koristi gorivo fruktozu za pogoon...i hajde budi faca sad vjeruj da je to nastalo slucajno samo od sebe kroz milione godina...budimo realni i ne lazimo barem sebe i svoje srce ako volimo slagati druge
278114703_1658651207845977_2073807757729072307_n.jpg

nema nikakve logike da vjerujemo da motor sam sebe stvori kroz slucajnosti , znaci ostaje nam druga alternativa a to je da je Bog stvorio.

57166055_832867647091008_4764066024955838464_n.jpg

a da ne pricamo o robotima koji hodaju na dvije noge u tvojim celijama sad dok ti citas ovo sto sam ti napisao
giphy.gif

znaci imamo masa nereligijskih dokaza za postojanje Boga.

drugo imamo i druge vrste dokaza religijsko naucni kombiniranih dokaza za postojanje Boga...gdje Bog kaze u knjzii da je njegova knjiga to a ne od ljudi i onda daje dokaze na razne nacine kroz nauku, izmedju ostalog i kodira stvari iz naseg vremena , pa ubaci i DNA kada ce poceti nauka o DNA i kakva je struktura DNA kroz mali i veliki zleb.

Onda se postavlja pitanje kako knjiga da nagovjesatava DNA 1400 godina prije nego su otkrili DNA i nazvali je tako

zar to nije ocit dokaz da knjiga dolazi od sveznajuceg Boga.

Vidis druze , ove stvari sto je tebi iznosim, nisu obicne suplje prica koje ti ne moze provjeriti, ovdje ti nudim stvari koje ti licno mozes da povjeravas i uvjeris se svojim ocima.

da postiram izjavu prvog odgovora:

Mutation is random and doesn’t “know” anything.

Znaci doslovno slijepac pita slijepca da mu pokaze put :D

Posto ti je odgovorio da je mutacija slucajna, upravo ono sto vam ja trubim cijelo vrijeme i da ne zna nista...samim tim evolucija je diskreditovana

jer vi onda svjesno ili nesvjesno dajete slucajnostima Bozanske osobine koje zaobidju reparacijski mehanizam i jos mogu da vide bijeli snijeg i smedji kamen...pa odrade kamuflazu na zivotinji.

pust science fiction filmove momce...dodji nam u realnost.
Mutacije jesu slucajne ali prirodna selekcija koja usledjuje nije vec ce da odabere one mutacije koje su korisne i da ih prenosi na sledeci gen

samim tim evolucija je diskreditovana
Ko nam kaze? Kreacionista bez ikakvog pojma

Mutacije jesu slucajne ali prirodna selekcija koja usledjuje nije vec ce da odabere one mutacije koje su korisne i da ih prenosi na sledeci gen

da ti docaram metaforiski sta je prirodna selekcija

Prirodna selekcija daje samo propusnicu za zivot za dobro odradjenu mutaciju po evolucijskoj teoriji...tako da prirodna selekcija nista ne stvara to je samno filter, propusna karta za nastavak zivota.

dok mutacije su te koje stvaraju po teoriji evolucije.

nemam pojma kazes :mrgreen:

da nemam pojma ne bi ti onda davao argumente protiv evolucije i jos ne bi bio u stanju da ti metaforcki pojasnjavam evoluciju ako je ne bi znao sustinski.

da ti docaram metaforiski sta je prirodna selekcija

Prirodna selekcija daje samo propusnicu za zivot za dobro odradjenu mutaciju po evolucijskoj teoriji...tako da prirodna selekcija nista ne stvara to je samno filter, propusna karta za nastavak zivota.

dok mutacije su te koje stvaraju po teoriji evolucije.

nemam pojma kazes :mrgreen:

da nemam pojma ne bi ti onda davao argumente protiv evolucije i jos ne bi bio u stanju da ti metaforcki pojasnjavam evoluciju ako je ne bi znao sustinski.
Nisi dao nikakav argument protiv evolucije. Samo obicni argumenti koje ostali kreacionisti koriste

Podržavam izvođenje dece na pravi put.
Pravi put je ateizam? :zcepanje:
Pa vi ni ne znate u šta verujete u šta ne, evolucija, veliki prasak, puka slučajnost, kompleksnost svega bez kreatora.. Ne blamirajte se, evolucija je teška satanistička propaganda 19 veka.
Nama kažete da smo zaluđeni, a vi verujete Darvinu koji je bio jedan od najvećih masona.
Po internetu vas je svugde, a u stvarnosti ste nečujni. Ali važno je da vi istaknete da verujete "nauci" jer ste onda civilizovani građani, preci zajedničkog pretka majmunsko-čovekolikog neandertalca koji je izašao iz vode kao riba i krenuo da se ispravlja i postaje moralno i svesno biće.

Vidi jednu stvar, da odmah razjasnimo neke stvari...empirijske dokaze za postojanje Boga nema niko
Znači ne postoji bog!

Od makro kosmosa gdje su univerzalne konstante kalibrirane da bi univerzum mogao opstati i covjek u njemu zivjeti, pa sve do kalibracije suncevog sistema, prirode na zemlji, planete zemlje, covjeka, zivotinja,biljaka...sve je to podeseno kako bi covjek mogao da zivi na zemlji....
Dokaži.

Kud ces bolji dokaz postojanja Boga da vjerujes u njegovo postojanje, dovoljno ti je samo pogledati jednu celiju i taj grad u celiji , gdje imaju putevi, masine, motori, roboti koji hodaju na dvije noge i obavljaju zadatke, kopiatori, turbine, masine za odvezivanje cvorova, kodiranje , pumpe, filteri, automatizovana industrija sa transportom elektrona itd
I tu negde piše da je bog stvorio.

hajde budi faca sad vjeruj da je to nastalo slucajno samo od sebe kroz milione godina.
Pazi, kad pogledaš neke stvari u evoluciji, zaista deluje neverovatno, ali kad rastaviš na proste činioce ima smisla. Naprosto je sve što se tiče evolucije dokazano još odavno, a TE nema zamenu. Koliko god da nam je ta evolucija čudna, ona se naprosto dešavala i dešava se. TE je najdokazanija teorija u nauci. I to nisu samo prazne reči. Evoluciju možeš da vidiš, i imaš mnoštvo dokaza, a ne prihvataš je. Za boga nemaš nikakav dokaz, a veruješ da znaš da postoji. To je logički neshvatljivo.

nema nikakve logike da vjerujemo da motor sam sebe stvori kroz slucajnosti
Evo je prva logička greška. Pusti veru i logiku, imaš činjenično stanje i fakte. Za evoluciju ti nije potrebna ni vera ni logika. Stvari stoje tako kako stoje, a to je da je evolucija jasna stvar.

nema nikakve logike da vjerujemo da motor sam sebe stvori kroz slucajnosti , znaci ostaje nam druga alternativa a to je da je Bog stvorio.
Čak i da uspeš da srušiš teoriju evolucije, nećeš dokazati da je bog sve to stvorio. Netačnost jedne tvrdnje ne potvrđuje automatski drugu.

drugo imamo i druge vrste dokaza religijsko naucni kombiniranih dokaza za postojanje Boga...gdje Bog kaze u knjzii da je njegova knjiga to a ne od ljudi i onda daje dokaze na razne nacine kroz nauku
Vera daje dokaze kroz neveru. Daj ne zasmejavaj me.

Vidis druze , ove stvari sto je tebi iznosim, nisu obicne suplje prica koje ti ne moze provjeriti, ovdje ti nudim stvari koje ti licno mozes da povjeravas i uvjeris se svojim ocima
Pa jesu šuplje priče. Nisi potkrepio nijednu svoju tvrdnju. Ti si napisao svoje mišljenje. Ja sam ti tražio dokaze.

Pravi put je ateizam?
Naravno.

Pa vi ni ne znate u šta verujete u šta ne, evolucija, veliki prasak, puka slučajnost, kompleksnost svega bez kreatora.. Ne blamirajte se, evolucija je teška satanistička propaganda 19 veka.
Ateisti nisu satanisti. Ateisti ne veruju ni u šta "višnje". Satanisti veruju u đavola.

Pravi put je ateizam? :zcepanje:
Nama kažete da smo zaluđeni, a vi verujete Darvinu koji je bio jedan od najvećih masona.
Po internetu vas je svugde, a u stvarnosti ste nečujni. Ali važno je da vi istaknete da verujete "nauci" jer ste onda civilizovani građani, preci zajedničkog pretka majmunsko-čovekolikog neandertalca koji je izašao iz vode kao riba i krenuo da se ispravlja i postaje moralno i svesno biće.
U stvarnosti smo nečujni jer smo pobedili odavno a vernici na neverovatno niskom nivou. Crkva je u tolikoj opasnosti da je krajnje vreme da pokuša nešto.

Jos samo da argumentovano definises sta je to mutacija i resio si problem...naime,dali je mutacija razvoj vrste od prostog ka slozenijeg ili je mozda degradacija u smislu promena funkcionalnosti postojeceg oblika radi neke greske u prepisivanju genetskog koda ?
Mutacija je greška u prepisivanju genetskog koda. Imamo tri tipa mutacija a to su:

1. Štetne
2. Korisne
3. Ni štetne ni korisne

Primeri

1. Rodi se dete sa dve glave. Ne može da preživi, jer je to nagla promena, i nepotrebna je. To je štetna mutacija.
2. Rodi se mladunče vuka sa boljim, izdržljivijim mišićima, pa može brže da trči. To je dobro jer može brže da uhvati plen, da pobegne od lovca itd itd. To je korisna mutacija, složićete se.
3. Ni štetna ni korisna mutacija je kada se rodi dete sa 6 prstiju na ruci. To niti pomaže niti odmaže.

Mislim da je ovo nešto sa čime će se i vernici složiti. Zar ne?

2. Rodi se mladunče vuka sa boljim, izdržljivijim mišićima, pa može brže da trči. To je dobro jer može brže da uhvati plen, da pobegne od lovca itd itd. To je korisna mutacija, složićete se.
A dali ti bolji i izdrzljiviji misici podrazumevaju recimo da jednom mishu narastu toliko veliki da moze odjednom da pobedi slona... ili hajde da ne preterujemo,mozda da pobedi macku u direktnom okrsaju jer mu od toga zavisi egzistencija ?:per:
Jel imas neki dokaz da se to negde desilo i da argumentiras jer mi se cini da upravo "u ovom grmu lezi tvoj zec" ( nesto sto ni jednom naucniku nije uspelo dokazati dok ujedno i dalje smatraju da je to moguca opcija i da je upravo iz takve mutacije zapravo tokom vremena nastao covek ) ...!??

A dali ti bolji i izdrzljiviji misici podrazumevaju recimo da jednom mishu narastu toliko veliki da moze odjednom da pobedi slona... ili hajde da ne preterujemo,mozda da pobedi macku u direktnom okrsaju jer mu od toga zavisi egzistencija?
mutacija je malo poboljšanje, a ne pretvaranje žabe u princa...
Imaš učenika koji dobija sve kečeve. I on počne da uči, pa dobije ponegde i neku dvojku. Znači, vidi se promena. Alu on naravno ne može preko noći da postane odlikaš. Razumeš?

mutacija je malo poboljšanje, a ne pretvaranje žabe u princa...
Imaš učenika koji dobija sve kečeve. I on počne da uči, pa dobije ponegde i neku dvojku. Znači, vidi se promena. Alu on naravno ne može preko noći da postane odlikaš. Razumeš?
... a to "malo poboljsanje"bi trebalo spadati u kategoriju razlike izmedju majmuna i coveka,jel tako ??? :D
Iskreno,meni je mnogo manja razlika "u poboljsavanju" koju sam naveo kod onog misha nego li ovo sa covekom...

A imamo i prirodnu selekciju. Imaš brzog i pametnog vuka i sporog i glupog vuka. Ko će se snaći za ulov? Ovaj prvi naravno. Ko ima veće izglede da preživi? Prvi naravno. I ako će brži, pametniji ili jači da preživi, veći su izgledi da će baš taj brz pametan jak vuk da ostavi potomstvo, i prenosi svoje gene... dok onaj gluplji, sporiji i slabiji vuk neće moći da prenosi svoje gene. E to je prirodna selekcija. U surovom okruženju, preživeće jači, brži, pametniji.

Naravno.

Ateisti nisu satanisti. Ateisti ne veruju ni u šta "višnje". Satanisti veruju u đavola.

U stvarnosti smo nečujni jer smo pobedili odavno a vernici na neverovatno niskom nivou. Crkva je u tolikoj opasnosti da je krajnje vreme da pokuša nešto.
Nisam ja rekla da su ateisti satanisti. Darvin nije bio ateista.
U stvarnosti ste nečujni jer nemate hrabrosti iznositi takve nebuloze koje nikog ne zanimaju.
Crkva nije u nikakvoj opasnosti, u opasnosti su oni koji su protiv Boga.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back