Do sad si mantrao i vršio zamenu teza da potkopaš evoluciju. Ali ajde sad daj mi ti jedan valjan dokaz za postojanje boga.
Postojanje Boga...ja kad bi sve iznosio sto znam od dokaza ne bi se zaustavio za sedmicu dana pisanja.
Vidi jednu stvar, da odmah razjasnimo neke stvari...empirijske dokaze za postojanje Boga nema niko, niti Bog zeli da daje takve dokaze ljudima sve dok smo na zemlji da ne bi urusio svrhu zbog koje smo ovdje a to je testiranje...pa bilo kakva empirijski dokaz postojanja Boga na jedan nacin bi urusio test ljudi na zemlji.
Sta onda imamo , imamo dokaza masa koji nama daju itekako za pravo da vjerujemo u njegovo postojanje...milione dokaza na sve strane.
Od makro kosmosa gdje su univerzalne konstante kalibrirane da bi univerzum mogao opstati i covjek u njemu zivjeti, pa sve do kalibracije suncevog sistema, prirode na zemlji, planete zemlje, covjeka, zivotinja,biljaka...sve je to podeseno kako bi covjek mogao da zivi na zemlji....znaci pripremljen teren za covjeka da bi covjek mogao doci na zemlju da bude podlozan testiranju.
Kud ces bolji dokaz postojanja Boga da vjerujes u njegovo postojanje, dovoljno ti je samo pogledati jednu celiju i taj grad u celiji , gdje imaju putevi, masine, motori, roboti koji hodaju na dvije noge i obavljaju zadatke, kopiatori, turbine, masine za odvezivanje cvorova, kodiranje , pumpe, filteri, automatizovana industrija sa transportom elektrona itd
nikakve sanse nema da se to samo od sebe ili evolucijiski stvori, mozes se nasaditi na glavu ali neces docekati da ti sad jedan evolucionista objasni kako je ovo sve nastalo kroz evolucije.
motor u prirodi, koji ima rotor, stator, propele, kvacilo, mjenjac koristi gorivo fruktozu za pogoon...i hajde budi faca sad vjeruj da je to nastalo slucajno samo od sebe kroz milione godina...budimo realni i ne lazimo barem sebe i svoje srce ako volimo slagati druge
nema nikakve logike da vjerujemo da motor sam sebe stvori kroz slucajnosti , znaci ostaje nam druga alternativa a to je da je Bog stvorio.
a da ne pricamo o robotima koji hodaju na dvije noge u tvojim celijama sad dok ti citas ovo sto sam ti napisao
znaci imamo masa nereligijskih dokaza za postojanje Boga.
drugo imamo i druge vrste dokaza religijsko naucni kombiniranih dokaza za postojanje Boga...gdje Bog kaze u knjzii da je njegova knjiga to a ne od ljudi i onda daje dokaze na razne nacine kroz nauku, izmedju ostalog i kodira stvari iz naseg vremena , pa ubaci i DNA kada ce poceti nauka o DNA i kakva je struktura DNA kroz mali i veliki zleb.
Onda se postavlja pitanje kako knjiga da nagovjesatava DNA 1400 godina prije nego su otkrili DNA i nazvali je tako
zar to nije ocit dokaz da knjiga dolazi od sveznajuceg Boga.
Vidis druze , ove stvari sto je tebi iznosim, nisu obicne suplje prica koje ti ne moze provjeriti, ovdje ti nudim stvari koje ti licno mozes da povjeravas i uvjeris se svojim ocima.