Evolucija ili kreacija?

Šta je tačno?

• Ukupno glasova
    63
  • Anketa je zatvorena .
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Veruje u zaveru naučnika protiv Boga. :D
Nisi neki teoreticar zavere , ali verujes u najludju teoriju zavere ikada :D

Toliko im slabo ide da je evolucija prihvacena kao cinjenica svuda i samo se debate vode po internet forumima :D
Pa i vi verujete
u svetsku zaveru
hriscana i drugih vernika
protiv ateista
tako sto su nametnuli
racunanje vremena
po nepostojecoj licnosti (Hristu).
:rotf: :rotf:

Ako ne dodje licno on a zna nacin da dodje a svojom prirodom da nas ne smelji i kaze ko je on nista od alaha .Ne postoji.

Ali On namjerno nece da se pokaze kao sto nije svrha skrivene kamere da se pokaze , koja poenta je skrivene kamere da ti ljudi kazu tu je skriva kamera samo eto da znas, da si upucen.....i kakva je poenta sa skrivenom kamerom kad se zna da snima i vids je gdje je, da li ce ljudi pokazati svoje pravo lice onda? nece

eh tako ni ljudi nebi pokazali pravo svoje lice da se Bog pokaze, nego bi to bilo silom pokoravanje, nema necu, nema ne ide, nema nemogu, MORAS onda, jer ko se to smije suprostaviti Gospodaru Univerzuma?

Ali On namjerno nece da se pokaze kao sto nije svrha skrivene kamere da se pokaze , koja poenta je skrivene kamere da ti ljudi kazu tu je skriva kamera samo eto da znas, da si upucen.....i kakva je poenta sa skrivenom kamerom kad se zna da snima i vids je gdje je, da li ce ljudi pokazati svoje pravo lice onda? nece

eh tako ni ljudi nebi pokazali pravo svoje lice da se Bog pokaze, nego bi to bilo silom pokoravanje, nema necu, nema ne ide, nema nemogu, MORAS onda, jer ko se to smije suprostaviti Gospodaru Univerzuma?
Taj tvoj bog nije svemocan ako postoji.Ne ume nema to znanje nema tu moc da uidje u svet i saopsti coveku da postoji bog.Ne ume iz prirode svoje da izidje i da se javi coveku.A pazi i covek ume a taj alah ne ume haha.Nek se ugleda na svetu trojicu.Kakva moc u odnosu na prcoljka alaha.Zezam se nije prcoljak nego ga nema.Ej nemaa.

netrebam guglat kad vec znam itekako dobro dokle je ID dogurao i kako mu ide

Inteligenti dizajn je nikad jaci neko sad sto je bio sa svim novim naucnim otkricima zadnjih 30 godina.

Dovoljna ti je stvar ovaj podatak, da je celija grad masina i robota, automatizovane industrije, kodova, pumpi, filtera , ogromna kompleksnost u pitanju, pravi grad sa putevima(mikrotubule) na kojim hodaju Kinesin nanoroboti na dvije noge i vuku materijele do raznih destinacija.
nema se tu sta probijati kad je su stvari ocite, ID je ocita stvar osim da je covjek skrenuo sa pameti i vjeruje da mu slucajnosti grad kodiranih masina i robota u interkaciji stvaraju slucajnosti...to samo budala moze povjerovati.
Bravo. i čini mi se da, da čim pominješ budale, i ti ovde koristiš nešto što je objašnjeno u priči "O pa kralj je go":D,
Pozabavi se malo ovim tekstom.
https://www.google.com/url?sa=t&rct...ntni-dizajn/&usg=AOvVaw0td0EOLE4GKJ6FtDlUBhgF

Taj tvoj bog nije svemocan ako postoji.Ne ume nema to znanje nema tu moc da uidje u svet i saopsti coveku da postoji bog.Ne ume iz prirode svoje da izidje i da se javi coveku.A pazi i covek ume a taj alah ne ume haha.Nek se ugleda na svetu trojicu.Kakva moc u odnosu na prcoljka alaha.Zezam se nije prcoljak nego ga nema.Ej nemaa.

Taj tvoj bog nije svemocan ako postoji.

On kaze za sebe da je svemocan, ja u to vjerujem, i to je Bozanska osobina svemocnost...to njemu dolikuje da bude svemocan, jer ako nije svemoguc onda i nije Bog.

Ne ume nema to znanje nema tu moc da uidje u svet i saopsti coveku da postoji bog.

zasto ti skrivenu kameru niko nikad koji planira snimati u tajnosti ne kaze, eto tu je kamera, da te obavijestim, bit ces sniman.

jesi li ikad ikoga vidio to od kamermana da to uradi?
NIKAD

jesu li to oni nemocni da to urade, nisu ali nece sa svrhom, isto tako ni Bog nece da se pokaze javno svim ljudima da ga vide niti cuju, jer je to totalno urusavanje svrhe zivota covjeka na zemlji...pa bi bilo poput profesora koji dodje u salu odjednom u po testa i napise odgovore na sva pitanja i kaze studentima de ovo zapisite u test i svi cete proci....ima li to smisla, ima li smisla test onda? nema

eh zato nema smisla da se sad Bog pokaziva dok je test zivota u toku za nas ljude.

On kaze za sebe da je svemocan, ja u to vjerujem, i to je Bozanska osobina svemocnost...to njemu dolikuje da bude svemocan, jer ako nije svemoguc onda i nije Bog.

zasto ti skrivenu kameru niko nikad koji planira snimati u tajnosti ne kaze, eto tu je kamera, da te obavijestim, bit ces sniman.

jesi li ikad ikoga vidio to od kamermana da to uradi?
NIKAD

jesu li to oni nemocni da to urade, nisu ali nece sa svrhom, isto tako ni Bog nece da se pokaze javno svim ljudima da ga vide niti cuju, jer je to totalno urusavanje svrhe zivota covjeka na zemlji...pa bi bilo poput profesora koji dodje u salu odjednom u po testa i napise odgovore na sva pitanja i kaze studentima de ovo zapisite u test i svi cete proci....ima li to smisla, ima li smisla test onda? nema

eh zato nema smisla da se sad Bog pokaziva dok je test zivota u toku za nas ljude.
Iza zavese se skembao haha.Okusite ga i vidite kako je blag gospod veli psalmopevac.To nema kod vas niti ce biti niti moze biti.Da se dozivi alah to je za vas hula.A kako i da se dozivi kad ga nema.A sto vi mislite da je skemban iza zavese pa na kvarno vas ukebava sta radite pa pa paranoja

evo klikao sam i krenuo citati, i naletim na ovo:

Argument: Pre više od 200 godina, britanski teolog Vilijam Palej predstavio je naizgled nesporan slučaj u korist Božjeg stvaranja sveta: ako je Paley rekao da je izašao u hodu i otkrio sat koji je sahranjen u zemlji, on bi nemaju drugog izbora osim da se pozovu "umetnik ili umetnici koji su stvorili sat za svrhu za koju mi smatramo da je u stvari odgovorio, ko je shvatio njegovu konstrukciju i dizajnirao njegovu upotrebu". Ovo je bio borbeni poziv advokata inteligentnog dizajna i neupućivača u teoriji evolucije od kada je Čarls Darvin objavio o poreklu vrsta 1852. godine: kako bi moglo doći do zamršene savršenosti živih organizama, osim po volji jednog natprirodni entitet?
Zašto je to pogrešno: Postoje dva načina da se suprotstavi Watchmakerovom argumentu, jednom ozbiljnom i naučnom, drugom zabavnom i nespretnom. Ozbiljno i naučno, Darvinova evolucija putem mutacije i prirodne selekcije (Richard Dawkinsov "Blind Watchmaker") mnogo bolje objašnjava pretpostavljenu perfekciju živih organizama nego tajanstveni poziv Bogu ili inteligentnog dizajnera. (Prvo mjesto podržavaju empirijski dokazi, a poslednji samo vjernom i željnom razmišljanjem.) Zabavno i nezamislivo, u živom svetu ima puno funkcija koje su sve "savršene" i mogle su ih samo dizajnirati od strane entiteta to nije dovoljno spavalo. Dobar primer je Rubisco, ogroman, spor i izuzetno neefikasan protein koji biljke koriste za sisanje ugljenika od ugljen-dioksida.

tacno mi dodje da se ugrizem za prst od muke kad ovako glup argument procitam

kazu pametnjakovici, putem mutacije i prirodne selekcije bolje objasnjeno nastanak zivh bica nego sa inteligentnim dizajnom

drugim rijecima, traze da se vjeruje da slucajnosti=mutacije stvaraju inteligentno, znaci slucajnosti koje nemaju razum i intelekt , ni moc planiranja, stvaraju bolje i efikasnije nego ljudi i njihova najmodernija tehnologija ...i to im bolje objasnjeno

Kako je moguce da slucajnosti koje nemaju razum mogu da stvore ovakve masine
294782743_511337224125257_4044177722724819618_n.jpg

i vi stvarno mislite da slucajnosti bez razuma mogu da stvore ovakav jedan motor od 40 komponenti, gdje ima rotor, stator, kvacilo, mjenjac, propele, i koristi fruktozu kao gorivo

i onda mi kazete mutacije bolje objasnjenje jao jao

drugim rijecima, traze da se vjeruje da slucajnosti=mutacije stvaraju inteligentno, znaci slucajnosti koje nemaju razum i intelekt , ni moc planiranja, stvaraju bolje i efikasnije nego ljudi i njihova najmodernija tehnologija ...i to im bolje objasnjeno
Не значи то. По шездесети пут понављаш ту исту глупост и по шездесет први пут ти говорим да лупаш глупости.

Не значи то. По шездесети пут понављаш ту исту глупост и по шездесет први пут ти говорим да лупаш глупости.
On ne kapira da ne daje argumente protiv evolucije , nego samo glupe argumente protiv evolucije bez Boga , ali cak i da su njegovi argumenti tacni evolucija se opet desila , samo uz pomoc Boga :D

upravo znaci to, ti ponovi i milion i jedan put ja cu ti ponoviti milion i dva puta

mutacije znace slucajnosti jer rade na slucajnosti, slucajno se desavaju te mutacije, tacka, finito, jasno ti je evolucijska stranica to objasnila.

upravo znaci to, ti ponovi i milion i jedan put ja cu ti ponoviti milion i dva puta
Можеш ти и милијарду пута слободно да поновиш, лаж не постаје истина и нетачност не постаје тачност.

mutacije znace slucajnosti jer rade na slucajnosti, slucajno se desavaju te mutacije, tacka, finito, jasno ti je evolucijska stranica to objasnila.
Ја то нисам ни довео у питање, опет се бавиш вршењем замене тезе.

Већ ово:
traze da se vjeruje da slucajnosti=mutacije stvaraju inteligentno, znaci slucajnosti koje nemaju razum i intelekt , ni moc planiranja, stvaraju bolje i efikasnije nego ljudi i njihova najmodernija tehnologija ...i to im bolje objasnjeno
То нико никад није тврдио, осим Чачкалице на форумима где му се људи смеју јер лупа глупости.

Ne , glavni argument je da taj motor ne moze slucajno da se spoji , sto je retardiran argument koji je razbijen odavno , ali cak i da nije razbijen evolucija se opet desila samo uz pomoc Boga , ne znas ni sta pricas.
nikad i nigdje nije pobijen

odakle ti takve gluposti

a dokaz da je glupost to sto pises taj podatak da od 40 komponenti motora 10 ih se kao eto moze objasniti evolucijski a 30 nemoze jer ih nigdje nema u prijasnjim masinama ili vrstama, ili organizmima...i kako onda moze da evolvira ako niko 30 komponenti nema to osim motora bakterije?

znaci vrlo jendostavno , jasno i glasno i cisto objasnejno zasto je to glupost sto ti pricas i nema pokrica nikakvog.

nikad i nigdje nije pobijen

odakle ti takve gluposti

a dokaz da je glupost to sto pises taj podatak da od 40 komponenti motora 10 ih se kao eto moze objasniti evolucijski a 30 nemoze jer ih nigdje nema u prijasnjim masinama ili vrstama, ili organizmima...i kako onda moze da evolvira ako niko 30 komponenti nema to osim motora bakterije?

znaci vrlo jendostavno , jasno i glasno i cisto objasnejno zasto je to glupost sto ti pricas i nema pokrica nikakvog.

Znaci imaju fosile svih predjasnjih organizama pa mogu da kazu da nije postojao postepen razvoj ?
Ali opet ponavljam , mogao je i sam Bog da stvori prvu celiju i bakteriju i sta god oces , evolucija se opet desila posle toga.

Можеш ти и милијарду пута слободно да поновиш, лаж не постаје истина и нетачност не постаје тачност.

Ја то нисам ни довео у питање, опет се бавиш вршењем замене тезе.

Већ ово:

То нико никад није тврдио, осим Чачкалице на форумима где му се људи смеју јер лупа глупости.

kako to da nikad niko nije tvrdio da su mutacije slucajne???

jel ise ti to pravid budala ovdje ili slijep, ili sta vec ne znam ni sam

a sta je onda ovo

Mutations are random <----Mutacije su slucajne​

https://evolution.berkeley.edu/mutations-are-random/

ni manje ni vise nego sa evolucijske stranice i kako onda mozes izvaliti takvu glupost da niko nikad nije tvrdio kad jasno evoluicijska stranica pise da su mutacije slucajne. zasto lazes sebe i ostale koji citaju forum? zasto ti to treba???

kako to da nikad niko nije tvrdio da su mutacije slucajne???

jel ise ti to pravid budala ovdje ili slijep, ili sta vec ne znam ni sam

a sta je onda ovo

Mutations are random <----Mutacije su slucajne​

https://evolution.berkeley.edu/mutations-are-random/

ni manje ni vise nego sa evolucijske stranice i kako onda mozes izvaliti takvu glupost da niko nikad nije tvrdio kad jasno evoluicijska stranica pise da su mutacije slucajne. zasto lazes sebe i ostale koji citaju forum? zasto ti to treba???
Јеси ти дрогиран или шта?

О овоме говорим:
drugim rijecima, traze da se vjeruje da slucajnosti=mutacije stvaraju inteligentno,
Ајде се опет направи блесав па да ти цртам као у вртићу, још то нисмо пробали.

Znaci imaju fosile svih predjasnjih organizama pa mogu da kazu da nije postojao postepen razvoj ?
Ali opet ponavljam , mogao je i sam Bog da stvori prvu celiju i bakteriju i sta god oces , evolucija se opet desila posle toga.

sad koliko imaju pitanje je, ali naucnik koji se bavi istrazivanjem motora u bakteriji ti kaze 30 komponentana s ene moze objasniti evolucijski jer ih niko drugi nema.

itekako da moze, samo nemamo dokaz u zemlji u fosilima za to.

Vidis ja kao vjernik, laska mi takvo vjeorvanje, da je Bog pokretac evolucije, znaci sa tim bi rijesili ove probleme slucajnosti, vis enebi to bio problem jer nebi imali slucajnosti nego Evolvera u pozadini koji bi vodio procese kroz mutiranja i na taj nacin razvijao nove vrste.

ali problem je sto nemamo dokaz evolucije u fosilima. zato ne mogu ni to prihvatiti da je Bog pokretao evoluciju, kad evolucije uopste nije bilo.

sad koliko imaju pitanje je, ali naucnik koji se bavi istrazivanjem motora u bakteriji ti kaze 30 komponentana s ene moze objasniti evolucijski jer ih niko drugi nema.

itekako da moze, samo nemamo dokaz u zemlji u fosilima za to.

Vidis ja kao vjernik, laska mi takvo vjeorvanje, da je Bog pokretac evolucije, znaci sa tim bi rijesili ove probleme slucajnosti, vis enebi to bio problem jer nebi imali slucajnosti nego Evolvera u pozadini koji bi vodio procese kroz mutiranja i na taj nacin razvijao nove vrste.

ali problem je sto nemamo dokaz evolucije u fosilima. zato ne mogu ni to prihvatiti da je Bog pokretao evoluciju, kad evolucije uopste nije bilo.
Znci opet se vracamo na globalnu zaveru gde milioni naucnika sirom sveta nezavisni jedni od drugih podmecu fosile vec vekovima i lazu da jasno pokazuju evoluciju , uz to podmecu i genetske dokaze itd.

Nije ni bitno , evo ti objasnjenje za postepenu evoluciju " motora "
Al veruj u sta hoces.

Јеси ти дрогиран или шта?

О овоме говорим:

drugim rijecima, traze da se vjeruje da slucajnosti=mutacije stvaraju inteligentno,

da upravo to, jer vi vjerujete da slucajnosti to jeste mutacije stvaraju nove vrste

ali kad vidimo prirodu, viidmo ogromnu kompleksnost, ogroman inteligentni dizajn, jer su dijelovi pozicionirani sa svrhom.

znaci onda da evolucija ili mutacije il islucajnosti stvaraju pametno, tipa da recimo stvaraju kamuflaze na zivotinjama

vidi ovo
316534073_601917928400519_6809323312429889372_n.jpg

zar nije ovo inteligentno stvaranje ove gusjenice, da se moze kamuflirati po zelji na bilo koje drvce

i zato kazem da vi indirektno trazite da se vjeruje da slucajnosti styvaraju inteligentno, iako to vi nikad ne kazete, ali kazete kroz promovirnaje evolucije, jer to u sustini znaci da vjeujemo da mutacije koje su slucajne stvaraju intelignto, pozicioniraju dijelove na zivotinjama sa svrhom.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back