Evolucija ili kreacija?

Šta je tačno?

• Ukupno glasova
    63
  • Anketa je zatvorena .
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Аха, значи кад теби одговара тако, онда је потпуно у реду веровати неким ауторитетима, али није у реду некоме ко нпр. не дели твоје мишљење, јел да? И то без икаквих опипљивих и реалних доказа, само са сведочанствима. Или си можда успела да тачност њихових навода провериш и увериш се да говоре истину, да не би морала да им верујеш на реч?
Ovde se ne radi o verovanju autoritetima, nego o običnim životnim pričama.
Moguće je da je tako, a moguće je i da nije. Zašto ne uzeti obe mogućnosti
i obzir?

Ne mogu da se setim tačno reči i slika, ali znam kakvu sam ukupnu
sliku stvorila. Dovoljno je da su mi rekli jednu laž, pa da krenem da
preispitujem sve ostalo. Jel sad jasno zašto potežem priču o tome?
Е па видиш, није исто рећи учили су ме тако и тако и рећи створила сам такву и такву слику. Прво је преношење података, а друго је тумачење тих података. И не, није јасно и даље зашто потежеш ту причу, јер се тиче политички и идеолошки обојених података и променљивих индивидуалних тумачења истих, док је биологија наука која податке једнако тумачи свугде у свету и нема неслагања између српских, хрватских, руских, енглеских, америчких, кинеских и ма чијих биолога, били они религиозни верници, атеисти или агностици. Свака најмања лаж као таква је врло лако уочљива и отклоњена, за разлику од историографских лажи и пропаганде које могу да опстају у различитим земљама и индивидуалним тумачењима независно једних од других или једних упркос другима.

Kada se nešto razjasni samo od sebe. Ne zahteva moje angažovanje.
Tako je. Uopšte ne moram da verujem da Australija postoji. Ili mogu
da verujem, a ta do držim na rezervi.
Како онда потврђујеш ишта, пошто се мало тога разјашњава само од себе у науци и заправо захтева обимна истраживања да би се разјаснило? Где налазиш потврду податка да је Сунце звезда с одређеним одликама, да је ваздух сачињен од појединих гасова са различитим уделом, или да Земља орбитира око Сунца, а Месец око Земље?

Bavi se i vojska svačim, ali nisam na to mislila.
Obrazovni sistem je skrojen tako da stvara vojsku onih koji gledaju
samo u jedan model i ne preispituju. Pojedinci koji se usude da
postavljaju pitanja bivaju osuđeni kao glupaci, jeretici.
Немам речи да опишем колику бесмислицу си овде написала. Замолио бих те за макар једну референцу којом би могла да потврдиш једну реч од тога, али знам да то није могуће, па би било траћење твог времена у потрази за тако нечим. У преводу, немаш никаквих доказа за такве тврдње, већ верујеш у њих.

Ne, to nije tačno. Pogledaj emisiju koju sam postavila. Ne istražuje
se svaki mogući trag, nego se osporava sve što se ne uklapa u model.
Јутјуб снимци нису докази, само снимци нечијих изјава којима треба веровати на реч. Нудиш нешто што и сама негираш другима. Могу и ја хипотетички да окачим снимак на ком десетине људи преноси своја сведочанства о томе како у основним школама седмогодишња деца предају наставу деведесетогодишњим ученицима.

Ovde se ne radi o verovanju autoritetima, nego o običnim životnim pričama.
Тим горе. Заеби стручно оспособљене професионалце и правац на ону тројицу што циркају пиво пред продавницом да нам они кажу све о томе где живе дрекавци, анђаме и вампири, као и да нам објасне шта су то суперпроводници. Још ако је видео од најмање сат времена - ихај, Бог да нас види.

Moguće je da je tako, a moguće je i da nije. Zašto ne uzeti obe mogućnosti
i obzir?
Зашто се онда уопште бавити науком? Лакше је рећи да је могуће да вампири постоје, да гравитација не постоји, а да баба скида урок с бебе тако што јој лизне очну јабучицу. Могуће је да је тако, а могуће је и да није. Зашто истраживати даље?

Зато што се даљим истраживањем долази до све више података уз помоћ којих се отклања сумња, па тако знамо да вампири не постоје (тј. нема доказа да постоје), да гравитација итекако постоји и да је чак и мерљива, а да баба не скида урок с бебе балавећи јој по оку.

Али да, шта фали веровати да је могуће и супротно и не трагати за одговорима уопште. Што да не? Fuсk knowledge and fuсk science. :D

moli se korisnik @svesnaglista da ne zbunjuje pobornike darvinove teorije evolucije.
može doći do kratkog spoja ukoliko počnu razmišljati.

p. s. tebi na dušu
Само ти рчкај са стране, нека нека. :p

Потребно је пуно више од неколико испразних крилатица да би се тек тако збунио неко. :D

Nema nameru on da razmišlja. Samo će sve većim tekstovima da brani svoje.

Zato neću ni da pročitam šta je pisao. :malav:
poenta da toliki naučnici se bave tim i to je jedan od ubojitih dokaza.
pa bavili se do skora da je homoseksualizam bolest, a sad nije i to se stavi u školske udžbenike i eto ti dokaz.
i što da razmišlja kad mu je sažvakano, a oni dođu i prepišu.
ako se ne pokloniš polome ti noge. :D

Nema nameru on da razmišlja.
Како би било да се не претвараш да знаш шта ја хоћу или нећу и да уљудно учествујеш у дискусији кад си већ одлучила да се упустиш у исту?

Samo će sve većim tekstovima da brani svoje.
Ништа своје ја не браним. Само уз помоћ логике показујем да имаш двоструке аршине и ставове засноване на нетачним, полутачним и искривљеним подацима и неоснованим тврдњама.

Zato neću ni da pročitam šta je pisao. :malav:
Аха, значи намера ти је од почетка била да своје саопштиш и да туђе не читаш.

Добро да си разјаснила то, да више на тебе не трошим време ни слова.

Poslednja izmena:
poenta da toliki naučnici se bave tim i to je jedan od ubojitih dokaza.
pa bavili se do skora da je homoseksualizam bolest, a sad nije i to se stavi u školske udžbenike i eto ti dokaz.
i što da razmišlja kad mu je sažvakano, a oni dođu i prepišu.
ako se ne pokloniš polome ti noge. :D
А што измишљаш сад, шта ће ти то?

Прво, то што се толики научници баве нечим није никакав доказ у прилог чему год мислиш да јесте. Само је доказ да се много научника бави нечим.

Друго, хомосексуализам и хомосексуалност су две различите ствари које ти овде мешаш, мислећи на хомосексуалност, која никад није била сматрана болешћу, већ поремећајем, и насупрот погрешном али добро устаљеном мишљењу, није уклоњена са листе поремећаја, већ само прекласификована у другу категорију поремећаја - дакле, и даље се сматра поремећајем, сада сексуалним.

Треће, ако си пратио мало пажњивије моја излагања на теми, приметио си онда сигурно да никад не преписујем податке као што неки раде, па немају појма да објасне шта су написали, већ искључиво сопственим речима дајем објашњења за све о чему се расправља.

И четврто, то што си написао о тобоже ломљењу ногу је бесмислица и смешно чак и за коментарисати. Не знам шта бих на то одговорио осим да ти се смејем у лице. Мислим, дај стварно... :D

И идемо поново...
Bird Head GIF by Kochstrasse™.agency
to ti opisa kako vi ateisti zazmirite kad vam se ukazu nelogicnosti evolucije.

to ti opisa kako vi ateisti zazmirite kad vam se ukazu nelogicnosti evolucije.
Хафизе, ја нисам атеиста, то етикетирање није валидни облик дискусије, а то што ти нешто сматраш нелогичностима не значи да су то нелогичности, него да немаш капацитета да разумеш неке ствари. Разлози томе су комплексни, а један од њих је то што се образујеш на Јутјубу и слушаш лупетања разноразних филозофа, шарлатана и неуких лажова. Зато и заћутиш и немаш одговор кад ти се покаже да грешиш, па онда направиш кратку паузу од пар дана/недеља и опет почнеш по старом као покварен касетофон, претварајући се да се ништа није десило и надајући се да нико не примећује. :whistling:

Хафизе, ја нисам атеиста, то етикетирање није валидни облик дискусије, а то што ти нешто сматраш нелогичностима не значи да су то нелогичности, него да немаш капацитета да разумеш неке ствари. Разлози томе су комплексни, а један од њих је то што се образујеш на Јутјубу и слушаш лупетања разноразних филозофа, шарлатана и неуких лажова. Зато и заћутиш и немаш одговор кад ти се покаже да грешиш, па онда направиш кратку паузу од пар дана/недеља и опет почнеш по старом као покварен касетофон, претварајући се да се ништа није десило и надајући се да нико не примећује. :whistling:

Zato i zaćutiš i nemaš odgovor kad ti se pokaže da grešiš, pa onda napraviš kratku pauzu od par dana/nedelja i opet počneš po starom kao pokvaren kasetofon, pretvarajući se da se ništa nije desilo i nadajući se da niko ne primećuje.

kad ja to nisam imao odgovor ???

Kako bismo pojednostavili poredenje dva genoma, ograniˇci ́cemo se na poredenje samo jednog
hromozoma miˇsa i ˇcoveka, i to hromozoma X. Ovaj hromozom je jedan od dva hromozoma koji
odreduju pol i tokom evolucije je zadrˇzao skoro sve gene. Sliˇcni geni, ˇcesto i po nekoliko stotina
njih, grupiˇsu se ˇcesto jedan pored drugog na hromozomu i zadrˇzavaju ovaj redosled u genomima
razliˇcitih vrsta. Ovakvu grupu gena nazivamo blokom sintenije.
Deo miˇsjeg i ljudskog hro-
mozoma X, sa oznaˇcenim blokovima sintenije (ukupno 11), prikazan je na slici 1.1. Ovakvom
reprezentacijom hromozoma sveli smo problem poredenja X hromozoma na poredenje dve se-
kvence sa po 11 jedinica (blokova sintenije) umesto na poredenje po nukleotidima kojih ima oko
150 miliona.

https://www.google.com/url?sa=t&rct..._6_tekst.pdf&usg=AOvVaw1HIWHHjgGPqZ5--Q057BJb

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back