Emotivna prevara

Значи, не плашиш се бола, плашиш се ''померања ствари унапред''. У ком смислу?

Од ''померања ствари унапред'' се умире? :confused:

Ne unapred,vec napred.Pa,vrlo lako se desi da u zivotu pocnes 'stajati u mestu'.Navike,rutina,bezvoljnost,obaveze....sve to mic,po mic umrtvi coveka.Znaci otupelost.I onda se dogodi tako nesto kao sto je prevara ili slican 'potres'.Problem koji te natera da razmislis i postavis pitanje - zasto? Mnogi se uplase tog pitanja,oni koji se usude da daju odgovor imaju sve sanse da krenu napred.

Od pomeranja stvari napred se zivi....strah od zivota imaju mnogi.

Научи се временом...и кроз искуство.;):D И никад није лако.:confused:

.
Joj valjda cu jednom i to znati

p.s. Evo kako sam ja opisala taj udar na ego. Znala sam od pocetka zasto mi je ta prevara 'gora':roll:

Slazem se. Kraj je obicno neinovan.
Mada za mene , dakle licno meni, vec posledice na psihu bi ostavila emotivna. To bi me negiralo kao zenu i osobu. Udarilo bi me na ego, dozivela bih to i kao izdaju ne samo prevaru. Povredilo bi moju sujetu. Razorilo moj mentalni sklop. Povredilo me na hiljadu polja. Grizao bi me crv sumnje. Vracala bih film unazad. Koliko je bio sa mnom? Unelo sumnje i pitanja tipa: 'Dal je tokom tog i tog dobrog sexa zamisljao nju, pa je bilo tako dobro? " ili "Dal je kad je sa mnom bio psihicki odsutan? " ili.. Hiljadu zasto, hiljadu zato.
Samo sex (usputan bez emocija i koji je obicno jednom ) bih isto bila povredjena ali mnogo lakse prebolela. Jb.g tad se odao nekim niskim strastima a ne tipa 60% naseg vremena da je u mislima sa nekim. Dakle dok je bio sa mnom, bio je SAMO sa mnom, uvek. Tad je samo bio sa njom. I posle toga :cao:- dovidjenja prijatno.

Ostaje mi dostojanstvo, jer je tu on pao. Ovako bi ostali slomljeni zivci.

Uh, intimnije slabosti i osecaje nikad nisam opisala :)

Мислиш да је боље:''Мене креше иако ме не воли, а њу воли али је не креше''?

Iz mog posta se ne moze izvuci takav zakljucak. Gore lepo pise sta je emotivna prevara.
Samo stupanj pre fizicke prevare. A to sto se neko nije emotivno upleo u fizicke prevare, samo dokazuje da emotivno nije odgovoran nikome.
Stvarno su retke situacije kad te neko prevari samo jednom sa jednom osobom. Plus sto fizicke prevare samo tako izgledaju na povrsini.
Sto puta mi je normalnije da neko kaze "oprostila sam mu, jer ga volim", nego "oprostila sam mu, jer me voli, iako tuca drugu".

Ne unapred,vec napred.Pa,vrlo lako se desi da u zivotu pocnes 'stajati u mestu'.Navike,rutina,bezvoljnost,obaveze....sve to mic,po mic umrtvi coveka.Znaci otupelost.I onda se dogodi tako nesto kao sto je prevara ili slican 'potres'.Problem koji te natera da razmislis i postavis pitanje - zasto? Mnogi se uplase tog pitanja,oni koji se usude da daju odgovor imaju sve sanse da krenu napred.

Od pomeranja stvari napred se zivi....strah od zivota imaju mnogi.

А шта је онда лоше у том ''померању ствари напред''?
Зашто те то брине?

Ne brinem ja zbog bola.To je ne bitno.'Brinem' zbog razloga,jer to pomera stvari napred....hteli,ne hteli.
Strah od povredjenosti?Pa sta? I to je normalno.I nije nista od cega se umire.
Boli samo dok se nesuocis.

Научи се временом...и кроз искуство.;):D И никад није лако.:confused:

Не, не боли више.
Само ти је више повређена сујета и ништа више.
А како да кривим човека за нешто о чему не одлучује? Како због тога да га осуђујем?

Али да га напеналим због ствари коју свесно ради, а зна да ће ме повредити, то умем итекако.

Pa ako umes precizno da razdvojis bol od povredjene sujete, onda u redu, sujeta je vise povredjena. Bol i povredjena sujeta idu ruku pod ruku, povredjena sujeta boli, tacnije. A sto se tice onog dela, KAKO DA GA KRIVIM ZATO STO SE ZALJUBIO U DRUGU, ON TO NIJE ODLUCIO? ,pa, nije ti trebala ta izjava. Zvuci bolesno lazno.Naravno da bi ga onda mrzela jos vise. Argument - sex je deo partnerske ljubavi, ali ne mora da bude. Ljubav je ljubav a ona ukljucuje sve

pa jel sam stavila pod navodnike...eeee...:roll:

brinuti nije nesto lose.to nije stanje straha.:P

Ок, значи ти немаш ама баш никакав проблем са преваром; све је то живот, све је то за људе, ни бол ни '''померање ствари напред'' ти не значе ништа....
Партнер може слободно да те вара јер негативних последица по тебе нема?
Благо теби. :)

Ок, значи ти немаш ама баш никакав проблем са преваром; све је то живот, све је то за људе, ни бол ни '''померање ствари напред'' ти не значе ништа....
Партнер може слободно да те вара јер негативних последица по тебе нема?
Благо теби. :)

Ne.Daleko od toga.Stvar je da li ce se na problemima i greskama uciti(pomak napred=pozitivno) ili ne(stajanje u mestu=negativno).
Prevara je deo ljudske stvarnosti i boli i nije nesto cime se treba ponositi,ali nije ni katastrofa ukoliko iz svega toga nesto ne naucimo.Ukoliko ne,ponavljacemo to unedogled.E,to jeste vec veliki problem.

Dakle,relativno.Sve zavisi od osobe.Koliko je u stanju da iz loseg izvuce dobro.Jer nista nije apsolutno lose,niti apsolutno dobro.

Ne.Daleko od toga.Stvar je da li ce se na problemima i greskama uciti(pomak napred=pozitivno) ili ne(stajanje u mestu=negativno).
Prevara je deo ljudske stvarnosti i boli i nije nesto cime se treba ponositi,ali nije ni katastrofa ukoliko iz svega toga nesto ne naucimo.Ukoliko ne,ponavljacemo to unedogled.E,to jeste vec veliki problem.

Dakle,relativno.Sve zavisi od osobe.Koliko je u stanju da iz loseg izvuce dobro.Jer nista nije apsolutno lose,niti apsolutno dobro.

da je tema bila ''da li biste oprostili prevaru" ti bi sve rekla u jednoj poruci!

И, шта си ти научила?

(Да је физички контакт ''ипак физички контакт''? :lol:)

Озбиљно, занима ме шта треба да научимо из преваре и шта ћемо понављати унедоглед ако ти не научимо?

e nesto mi pade na pamet...dok mi ovde raspravljamo - fizicka je gora, emotivna je gora...mislim da bi se muskarci slozili da je fizicka gora! "ne oprastam upad na moj posed". (sem slucajeva dobro opisanih u literaturi, kad je bas takvo ponasanje zene sexualna stimulacija). oni bi na ovu temu samo pricali o sex-u, tipa - i covece, kako da je ljubim kad znam da je bila s njim? kao i uvek, zene sve posmatrau mnogo kompleksnije (cast izuzecima, ponos im procvetao :) )

И, шта си ти научила?

(Да је физички контакт ''ипак физички контакт''? :lol:)

Озбиљно, занима ме шта треба да научимо из преваре и шта ћемо понављати унедоглед ако ти не научимо?

xaxaxa...Hellen....pa,nesto se zna i da se ne proba....;)

Nego,ozbiljno.Da postoji nezadovoljstvo i da se treba naci uzrok.Da bezanje ne pomaze(prevara je jedan vid bezanje).....i u krajnjoj liniji da ne znamo sta hocemo,a to je lose po nas,pa i po ljude oko nas.

Daklem,ponavljacemo nezadovoljstvo i nesigurnost.To je moje vidjenje.
Da,predpostavljam da postoje i osobe koje mogu hladnokrvno ciniti prevaru,al i to ima svoj rok trajanja.Ne verujem da je konstantno sedenje na dve stolice moguce.Ako nista drugo,nezgodno je.:P

xaxaxa...Hellen....pa,nesto se zna i da se ne proba....;)

Nego,ozbiljno.Da postoji nezadovoljstvo i da se treba naci uzrok.Da bezanje ne pomaze(prevara je jedan vid bezanje).....i u krajnjoj liniji da ne znamo sta hocemo,a to je lose po nas,pa i po ljude oko nas.

Daklem,ponavljacemo nezadovoljstvo i nesigurnost.To je moje vidjenje.
Da,predpostavljam da postoje i osobe koje mogu hladnokrvno ciniti prevaru,al i to ima svoj rok trajanja.Ne verujem da je konstantno sedenje na dve stolice moguce.Ako nista drugo,nezgodno je.:P

Чекај, говоримо о ситуацији када смо преварени, а не када варамо....
Партнер нас превари - и шта ми сад треба за убудуће (за цео живот) да научимо из тога да нам се то не би понављало у животу?

Чекај, говоримо о ситуацији када смо преварени, а не када варамо....
Партнер нас превари - и шта ми сад треба за убудуће (за цео живот) да научимо из тога да нам се то не би понављало у животу?

Hmm....pa,zato je i bitan razgovor sa partnerom.Da bi se doslo do razloga.Jer,razlog uvek postoji.Nekad je prevara rezultat zapostavljenosti.Mnogo moze da se nauci iz razgovora.I o sebi i o partneru.I o medjusobnom odnosu.

Hmm....pa,zato je i bitan razgovor sa partnerom.Da bi se doslo do razloga.Jer,razlog uvek postoji.Nekad je prevara rezultat zapostavljenosti.Mnogo moze da se nauci iz razgovora.I o sebi i o partneru.I o medjusobnom odnosu.

:confused:

Mислим, питам те шта то ја као особа (било ко од нас) треба да научи, да корисно извуче из преваре, да му се иста не би понављала, а ти ми причаш о ''разговору са партнером''.:confused:

Превари те момак - ти сазнаш и, пошто је, јелте, физичика превара у питању - ви раскинете! И сад?
Бол ти није проблем, није ти проблем ни то ''померање'' (што је пукла дуга и наизглед преспективна веза), све је то само живот и нема разлога ни за какво тангирање, само је поента да треба нешто да научимо да више у животу не бисмо опет били у таквој ситуацији.... Ја те питам шта је то добро што треба да извучемо из те ситуације, а ти ми одговориш да треба да разговарамо са партнером?! :confused:
Како да разговараш кад ти више није партнер? Отишо човек заљубио се, креснуо се, и кад си га провалила - човек отперјао! Какав разговор са партнером (а који при томе зависи ''само од особе'', то јест од нас самих :roll:) који треба да нас научи нечем добром и који ће нам бити гаранција да нас ниједан следећи неће преварити????
:eek:

Извини, некако имам осећај да губиш нит разговора...
У твојим постовима ја видим лепе фразе, али ништа животно и реално у твојим речима, па зато покушавам да докучим шта је у ствари то што говориш (надајући се да иза тих лепих фраза заиста има нечега исуственог и заиста корисног):....:confused:

Naucis da se sranja ne samo desavaju, nego da mogu da se dese bas tebi (jedna od najvaznijih lekcija), da je sve u zivotu relativno, naucis o sebi dosta, kako se na primer snalazis u usranoj situaciji, naucis o psiholoskom profilu preljubnika...i sve ti ovo otvara novi napredniji nivo na kome ces funkcionisati.

Ovo teranje logike u fazonu mak na konac, ne vredi nista. Zivot nije logican.

:confused:

Mислим, питам те шта то ја као особа (било ко од нас) треба да научи, да корисно извуче из преваре, да му се иста не би понављала, а ти ми причаш о ''разговору са партнером''.:confused:

Превари те момак - ти сазнаш и, пошто је, јелте, физичика превара у питању - ви раскинете! И сад?
Бол ти није проблем, није ти проблем ни то ''померање'' (што је пукла дуга и наизглед преспективна веза), све је то само живот и нема разлога ни за какво тангирање, само је поента да треба нешто да научимо да више у животу не бисмо опет били у таквој ситуацији.... Ја те питам шта је то добро што треба да извучемо из те ситуације, а ти ми одговориш да треба да разговарамо са партнером?! :confused:
Како да разговараш кад ти више није партнер? Отишо човек заљубио се, креснуо се, и кад си га провалила - човек отперјао! Какав разговор са партнером (а који при томе зависи ''само од особе'', то јест од нас самих :roll:) који треба да нас научи нечем добром и који ће нам бити гаранција да нас ниједан следећи неће преварити????
:eek:

Извини, некако имам осећај да губиш нит разговора...
У твојим постовима ја видим лепе фразе, али ништа животно и реално у твојим речима, па зато покушавам да докучим шта је у ствари то што говориш (надајући се да иза тих лепих фраза заиста има нечега исуственог и заиста корисног):....:confused:

To o cemu pricas se radi sa 20 god.Raskines pre razgovora?Ne interesuje te razlog?
Garancija da te nijedan nece prevariti?:eek:
Garancije u zivotu nema ni za sta!!!!

Стварно сам џаба кречила.:confused:

E,Hellen....to je ono o cemu pricam....Ako razmisljas na taj nacin - dzaba sam krecila- onda ce i biti tako.

Postoje dve vrste ljudi.Oni koji plivaju i uspesno se 'bore' sa svim zivotnim strujama i oni koji potonu ili ih zivotna matica nasuce i izlomi( to su ovi sve je uzalud.....)

Savet za zivot ti niko ne moze dati.U zivot uskocis i plivas ili ne.Tako je to.I ne vidim razlog za kukanje.:P;)

Bla....sve je ovo samo naklapanje.Zivot se zivi. :P

E,Hellen....to je ono o cemu pricam....Ako razmisljas na taj nacin - dzaba sam krecila- onda ce i biti tako.

Postoje dve vrste ljudi.Oni koji plivaju i uspesno se 'bore' sa svim zivotnim strujama i oni koji potonu ili ih zivotna matica nasuce i izlomi( to su ovi sve je uzalud.....)

Savet za zivot ti niko ne moze dati.U zivot uskocis i plivas ili ne.Tako je to.I ne vidim razlog za kukanje.:P;)

Bla....sve je ovo samo naklapanje.Zivot se zivi. :P

Је ли и то (као и све ово о превари и начину доживљавања исте) тврдиш само на теоријској основи или искуствено?

Kao sto napisah negde..uvek postoje bolje, lepse, privlacnije, zanimljivije osobe od partnera sa kojim smo....ako sa nekim cesto provodimo slobodno vreme, nezadovoljni smo i nismo jasno postavili granicu kakav nam je odnos sa tom osobom, lako se je zaljubiti...
Prevara jasno pokazuje da neko nije emotivno stabilan i da probleme gura pod tepih..

Ljudi moraju da nauce da komuniciraju, da budu iskreni i da poznaju sebe i imaju samokontrolu...

Priznajete li je tj da li je to za vas prevara? Gora vam je kao meni od sexualne?
Oprostili biste ? :hvala:

To jeste prevara i slazem se sa tobom da je mnogo ozbiljnija i bolnija od prevare fizickog karaktera. Ne bih oprostila, nema teorije. Jedno je telesna privlacnost, seksualna potreba, ona se brzo i lako prevazidje, ali ni to ne bih oprostila. Emotivna prevara je ceznja za nekom osobom, misli i snovi o njoj, a to je mnogo, mnogo gore. :sad2:

To jeste prevara i slazem se sa tobom da je mnogo ozbiljnija i bolnija od prevare fizickog karaktera. Ne bih oprostila, nema teorije. Jedno je telesna privlacnost, seksualna potreba, ona se brzo i lako prevazidje, ali ni to ne bih oprostila. Emotivna prevara je ceznja za nekom osobom, misli i snovi o njoj, a to je mnogo, mnogo gore. :sad2:

A da li znas nekoga ko je ovo iz opisa radio..to jes drugu osobu koja je to provalila i isterala na cistac..prekinula i dala ovakvu definiciju prevare?

Back