Emotivna prevara

Fizicku prevaru bih mozda jos i oprostila,ne bih zaboravila,ali emotivnu....ne bih mogla da oprostim

Али ја ипак не капирам како се ,,не може опростити'' емотивна превара.

Ако неко каже свом партнеру да се заљубио у другу особу, шта је ту за (не)опраштање?! :dontunderstand:

Можда бисмо теже преболели, али се кривица опрашта или не. А не може ми неко бити крив што ме више не воли, или што се заљубио у другу.

Ако неко каже свом партнеру да се заљубио у другу особу, шта је ту за (не)опраштање?! :dontunderstand:

Можда бисмо теже преболели, али се кривица опрашта или не. А не може ми неко бити крив што ме више не воли, или што се заљубио у другу.
Evo da ti pojednostavim :)
Posle fizicke prevare bi mogla da zamisli sebe da bude opet sa tim nekim. Posle 'emotivne' mu nikad vise ne bi verovala.. iz straha.. nesigurnosti.. ;)I to je to 'ne-oprastanje'

Ja bih lakse mogla da zamislim da oprastam emotivnu prevaru, nego fizicku ... :think:Mada odmah da kazem da ne bih oprastala nijednu, nikako :rtfm:... Ali, ajde da uzmemo da sam u braku dugo, dugo, tu su deca i bla bla ... Desi se neka kratkotrajna zaljubljenost sa njegove strane, neki flert ... Mozda bih mogla da razumem i predjem preko toga ako je spreman da iskulira i ako se nista znacajno nije desilo, ako je i on spreman da se potrudi oko nas ... Mozda! (sad kako razmisljam ne bih, ali da se stavim u taj zivot, i opet nikad ne reci nikad):dash:
Ali, ebanje sa strane to nikad ne bih mogla da oprostim pogotovu sto se muskarci pravdaju da je to kod njih drugacije, da ne mogu da se kontrolisu ... A sve vreme nas uce kako su oni svesniji, manje emotivni od nas, pa cak u nekim sredinama pametniji ... Da ne nabrajam sve superlative na ustrub zena .... Malo mi ponisavajuce:neutral:

Pa bas tako. Kroz celu temu se porede ili izjednacuju emotivna i fizicka prevara, a nekako mi to neuporedivo.
Ovu situaciju u kojoj se jedan partner zaljubi u nekog drugog uopste ne mogu ni nazvati prevarom, to je po mom misljenju samo za nekog srecna ili nesrecna okolnost i nista vise.
To dolazi neplanski, bez predumisljaja i oni koji "varaju" na taj nacin najcesce su i sami nesrecni cak i vise nego i taj "prevareni" partner.
Znaci nisu prekrsili pravila svoje veze zbog sopstvenog zadovoljstva ili sa namerom da povrede, pravila su prekrsena ali bez icije krivice i namere. Nekome je i to dovoljno da osudjuje i odlazi a neko saceka da prodje, to je vec zavisno od veze, karaktera partnera a i ozbiljnosti osecanja koja su se rodila prema nekom drugom.

Претпостављам да се под ''не опростити'' подразумева ''не моћи прећи пркео тога'', не моћи наставити даље....па чак и кад се трудиш да наставиш даље и да не мсилиш на то - опет му-јој у себи (или гласно) стално пребацујеш и константно те боли та помисао....:confused:

Претпостављам да се под ''не опростити'' подразумева ''не моћи прећи пркео тога'', не моћи наставити даље....па чак и кад се трудиш да наставиш даље и да не мсилиш на то - опет му-јој у себи (или гласно) стално пребацујеш и константно те боли та помисао....:confused:

Нисам доживела, али мислим да би ме јаче болело.
И можда не бих прешла преко тога.

Али и даље мислим да се не зове превара и да је термин ,,опростити'' неприкладан.

А ти бар не читаш између редова, елем, одговарала сам на оно шта пише, а не шта мислим да би требало да значи... :mrgreen:

... ljubav moze da bude fizicka i psihicka... i kako sad ako vas neko preveri fizicki to je ok a ako vas prevari emotivno nije ok ili obratno... oprostis ili oboje ili ni jedno.... mozda je ova emotivna cesca pa nam se cini prihvatljivija

Emotivna je definitivno gora od fizičke....Sam sex je pet minuta gimnastike (ako emocije nisu u igri) ali ako on dok dodiruje mene želi neku drugu, čezne za njom, pati, sanja je.....onda šta sam ja? Loša zamena dok original ne bude dostupan? Možda bih oprostila kratku kres šemu ali da održava paralelnu vezu sa mnom i sa još nekom devojkom ili da je sve vreme našeg zabavljanja zaljubljen u drugu (a ja to ne znam) skinula bih mu skalp. Razumem da se u odnos uđe sa otvorenim kartama. Kaže mi da voli drugu, ne može da bude sa njom, eto dopadam mu se ja, ako želim možemo da probamo da budemo zajedno. Ali da me farba, maže i laže mesecima a ustvari čeka da tamo neka raskine sa dečkom ili se razvede, to je licemerno, jadno i pokazuje krajnje nepoštovanje prema meni. Jer očigledno po njegovim aršinima ne vredim mnogo čim me tako tretira.....

A okud ti znaš šta i koga on zamišlja dok tebe mazi? I ti to isto možeš da radiš i nikom ništa..na kraju svi zadovoljni.

Mozda se treba sloziti i da ima vise vrsta emotivne prevare,a i da neku podelu treva izvrsiti u odnosu na one koje se ne saznaju,na one koje se naslucuju i na one koje su potpuno jasne.

kako bi ti to nazvao npr. da ideš sa nekom ribom dugo, jako dugo... i prilikom sexualnog odnosa,zamišljaš da si sa recimo,sad ću da lupim Mišel Fajfer..ne bitno! Da li je i to emotivna prevara?

Mozda se treba sloziti i da ima vise vrsta emotivne prevare,a i da neku podelu treva izvrsiti u odnosu na one koje se ne saznaju,na one koje se naslucuju i na one koje su potpuno jasne.

Што значи да превару квалификујемо на основу наше спознаје о њој, а не на основу ње као такве?

kako bi ti to nazvao npr. da ideš sa nekom ribom dugo, jako dugo... i prilikom sexualnog odnosa,zamišljaš da si sa recimo,sad ću da lupim Mišel Fajfer..ne bitno! Da li je i to emotivna prevara?

Ja generalno nisam neki borac protiv emotivne prevare,moje je misljenje da sve zavisi od datog slucaja i odredjene situacije.Ali,kada je vec ovde rec o emotivnoj prevari,zelim da se ona jasno okvalifikuje,to jest sta sve spada pod nju i da li svaku vrstu takve prevare treba smatrati podjednakom.
Ja nikad tokom seksa ne pomisljam na neku drugu zensku osobu osim one sa kojom sam.Nije tu rec o nekoj preteranoj moralnosti,vec jednostavno ako sam usao u seksualni odnos sa devojkom koja me ne pali dovoljno,onda sam budala.S druge strane,ne kazem da ranije,pogotovo kada sam bio klinac i nisam zavrsio sa nekom koja me nije preterano privlacila,ali to je sve bilo jednokratan seks,a opet i tada nisam nesto preterano razmisljao vec delao.;)
Za situaciju iz primera sto si navela(Misel Fajfer,mada matora je ona) partnerka moze da sazna samo ako joj se partner poveri i to prizna ili eventualno ako se poveri prijatelju(mada ne znam ko bi uopste poveravao takvu stvar) a partnerka to cuje.Uglavnom,to se ne desava.I to je neka vrsta emotivne prevare ako cemo vec do kraja da isterujemo stvari na cistac.
Ali pa sta onda i ako jeste?Da li to znaci da je vasa veza osudjena na propast iako recimo partner nije ucinio nijedan los korak u tom pravcu,cak suprotno cesto vas prijatno iznenadjuje?Ne znaci.Hej,zivot nije savrsen i nemoguce je da sve bude idealno i pod konac,pa je isto tako situacija i sa ljubavnim vezama.Kao sto napisah vec,vazno je negde povuci granicu,liniju iza koje se ne ide,ali da ta granica bude RAZUMNA granica.To je sustina.

Што значи да превару квалификујемо на основу наше спознаје о њој, а не на основу ње као такве?

Pa ne bas.Ja se ne bih drzao nekog konkretnog akta,vec bih vise razmotrio odredjene motive koji su do njega doveli.Naravno,ipak treba uzeti u obzir i tezinu prevare(ma koje vrste bila) jer svaka akcija ima svoju posledicu i svi smo mi odgovorni za svoja dela,a neke stvari su jednostavno nepopravljive.
Ali ipak sto se tice toga da li smo necega svesni ili ne,pa ceo svet je zasnovan na cuvanju i otkrivanju raznih pritajenih informacija i kao posledica toga se i javljaju razni konflikti i reakcije.Ne mozemo lupati glavu u stilu:Sta ako on/ona....?

Nisam mislila samo na net :)
Dopisivanje sms-om tj stalna komunikacija sa objektom interesovanja. Vidjenja na ivici. Prevara u mislima, zelja za tim nekim 24/7, poklanjanje paznje, vremena ..
Gore mi je 170865 puta nego kres od 5 min :confused:

A šta tražiš onda sa tim prvim, kad već kod drugog praktikuješ "Dopisivanje sms-om tj stalna komunikacija sa objektom interesovanja. Vidjenja na ivici. Prevara u mislima, zelja za tim nekim 24/7, poklanjanje paznje, vremena "?
Šta te uopšte zadržava kod prvog, kad ispunjenje tražiš kod drugog? Zašto to radiš paralelno, zašto ne raščistiš situaciju?

Prevara, kakva god da je ("emotivna" ili "fizička") je odlika slabića. Zadovoljavaju se kompromisima. Koja je poenta biti u "vezi radi veze"? Da bih, kao, bio baja, ili riba koja kaže da imam ribu ili dečka? Samo zbog toga da bih se konformirao i da ne bih štrčao? A pritom sam neviđeni licemer. Nepošten prema onom sa kime sam, šatro, prema onome kome sam, kao, poklonio svoje emocije, konačno i prema samom sebi.
A sve zbog toga jer sam slabić i nisam u stanju da neke stvari presečem, da kažem sebi da ne pristajem na kompromis i da raskinem vezu, makar i po cenu toga da budem sam ko zna dokad.Onaj ko to nije u stanju da uradi, uvek će biti nesrećan. Vrlo je moguće da i onaj ko jeste (u stanju da to uradi) uvek bude nerećan. Ali, on će bar živeti slobodan i u nadi da će naći ono što želi. Za ove prve nema ni nade, a još manje slobode.

Priznajete li je tj da li je to za vas prevara? Gora vam je kao meni od sexualne?
Oprostili biste ? :hvala:
Jeste prevara.
I moze biti mnogo gora od sexualne!
...ali sad bas nesto razmisljam...ako se na tome i zavrsi, mozda bih to i uspela nekako da oprostim, dok recimo ovu drugu ne bih ni pod razno...
hm....interesantno da ni sama toga nisam bila svesna... :think:

Edit: u stvari ne, ne, ne...ipak ne bih mogla. :huh:

Poslednja izmena:
Priznajete li je tj da li je to za vas prevara? Gora vam je kao meni od sexualne?
Oprostili biste ? :hvala:
Kako mogu da oprostim nešto za šta me niko ne pita?! :eek:

Taj deo mi nije jasan. Imala sam drugaricu 100 godina i izvređala me je ko poslednjeg kera, bila je to kap u prepunoj čaši. Ma kakva kap, po' čaše :lol:

Elem, nakon nekoliko meseci sjatila se čitava gomila ljudi da me pita - što joj ne oprostim :eek:
Kao, fazon, znate se od prvog osnovne, bedak je, ništa nije neoprostivo, ništa nije toliko strašno.....

Kako da oprostim nešto nekome ko nije ni svestan da treba da traži oproštaj? :think:
Ili jeste, ali to, ipak, ne čini. Valjda je ponosna pa neće da se ponižava. I koliko tačno jadna treba da budem da joj oprostim :eek: sve one reči pa da je valjda nazovem i da joj objasnim kako sam joj, eto, oprostila? :lol:

Eto ovo je isto tako. Missim, ako je "emotivna prevara" tip koji se zaljubio u drugu, šta ja tu imam više da tražim?

Uopšte nije stvar praštanja.

podjednako je odvratno,
saznanje da je neko drdno, eeeej.... osobu koju ja volim ili da je neko sa mnom, a misli na peru sa trećeg sprata....misim da ne postoji isključivo emotivna prevara. svaka uključuje i maštanje o telesnom, samo je pitanje trenutka realizacije....

Fizicku prevaru bih mozda jos i oprostila,ne bih zaboravila,ali emotivnu....ne bih mogla da oprostim

Nikad mi nije bilo jasno šta je to "oprostila, ne bih zaboravila".

Mislim, znam da je često u američkim šablon dramama, ali i dalje ne mogu da uđem u ovaj suštinu ili... smisao..... i to..... :rumenko:

Ne, ozbiljno. Kao, primam te nazad, ali ću pri svakoj svađi da ti natrljam nos?

Ili, ne znači da ću odmah ja tebe da prevarim iz osvete, ali ako se to nekad i desi, da znaš da "nisam zaboravila" onu tvoju?

Ili se misli onako... tehnički. Kao, ne bih zaboravila, jer je bilo traumatično iskustvo, pa kao što se 20 godina kasnije sećamo sopstvenog porođaja, tako ćemo i ovoga..? Možda je to u pitanju..... eto, ja ni tu ne bih mogla da garantujem da ne bih zaboravila, ko zna šta može da me zadesi u klimaksu :))))))

Pretpostavljam da oproštaj, bez onog "zaboravila" (iliti - predala prošlosti...) nekako i nema smisla..... šta više, odvratan je.

Poslednja izmena:
Pa ko zaboravi i manje stvari znaci da je imbecil il je na teskim drozama..a najbolje da ne bi oprostili oni koji je nikad nisu doziveli i ne znaju kako izgleda ta izmisljenja emotivna..nego jos i misle da ce im neko to priznati posto se ocigledno ne moze provaliti

Prevara, kakva god da je ("emotivna" ili "fizička") je odlika slabića. Zadovoljavaju se kompromisima. Koja je poenta biti u "vezi radi veze"? Da bih, kao, bio baja, ili riba koja kaže da imam ribu ili dečka? Samo zbog toga da bih se konformirao i da ne bih štrčao? A pritom sam neviđeni licemer. Nepošten prema onom sa kime sam, šatro, prema onome kome sam, kao, poklonio svoje emocije, konačno i prema samom sebi.
A sve zbog toga jer sam slabić i nisam u stanju da neke stvari presečem, da kažem sebi da ne pristajem na kompromis i da raskinem vezu, makar i po cenu toga da budem sam ko zna dokad.Onaj ko to nije u stanju da uradi, uvek će biti nesrećan.Vrlo je moguće da i onaj ko jeste (u stanju da to uradi) uvek bude nerećan. Ali, on će bar živeti slobodan i u nadi da će naći ono što želi. Za ove prve nema ni nade, a još manje slobode.

Bona...:ok: :worth:

Back