Egipat

Е па лепо људи, видим многи су били у Египту, схватио сам да су утисци различити и да исте ствари људи доживљавају потпуно различито! То, ваљда, и није чудно што је тако! Елем, мене интересује Египат у априлу! Ако да Бог, волео бих да одем тамо тада, и интересује ме како је у том периоду! Додуше, прочитах да је и у јануару могуће купање, па онда претпостављам да је могуће и у априлу!
Још ме једино интересује колико су арнжмани преко наших агенција заиста тада јефтинији, јер тада, ваљда бар званично, није сезона?
Хвала!

Evo 'slatkog problema' koji i mene muci. Elem, i ja sa muzem planiram Egipat u aprilu, tacnije u vreme uskrsnjih praznika, i imam pitanja slicna Islandjaninovim. Da li neko zna koja je prosecna temperatura u to doba godine?
Koji hotel preporucujete u Sarmu, koji u Steli, a koji u Hurgadi?
I za koje od ova tri mesta uopste da se odlucimo, buduci da nas najvise zanimaju turisticki obilasci.?

Evo 'slatkog problema' koji i mene muci. Elem, i ja sa muzem planiram Egipat u aprilu, tacnije u vreme uskrsnjih praznika, i imam pitanja slicna Islandjaninovim. Da li neko zna koja je prosecna temperatura u to doba godine?
Koji hotel preporucujete u Sarmu, koji u Steli, a koji u Hurgadi?
I za koje od ova tri mesta uopste da se odlucimo, buduci da nas najvise zanimaju turisticki obilasci.?

Мамамајо, ево доброг сајта за ове наше "проблеме"! Ја сам само "прелетео" преко информација за Хургаду, али колико сам видео ставрно су детаљни у описивању свега што ти је потребно! Мислим да ће бити од користи, ако пронађеш нешто интересантно јави се!

Poslednja izmena od moderatora:
Pozdrav svima.

Razmisljam ovo leto da idem u Egipat ( Schar El Scheik) polovinom juna, pa me interesuje sledece...
Da li je neko od Vas bio u hotelu LTI-Grand Azure Resort ***** i ima li kakvih iskustva sa letovanja iz Egipta , mislila sam na Scharm ( naravno ona losija jer je dobrih jako puno).
Ja sam na netu puno trazila u vezi tog hotela i imam jednu dilemu.Postoji neki mostic preko koga se stize do plaze i on je plicno dug.Ja sam pogledala preko Google earth i to iznosi oko 1 000 metara ( sto je jako puno da se pesaci na temperaturi od oko 40 c ).
Citala sam puno kometara turista i niko to nije ni pomenuo.Pa me intersuje da li sam ja to pogresno videla ili je zaista tako.
Drugo sto sam htela da pitam jeste da li postoje rifovi u blizini i koliko su daleko od tog hotela?
Unapred hvala.
p.s.
Ako neko ima pitanja u vezi letovanja na Kubi moze da se javi .Ja sam bila 14 dana u septembru 2007 i imama svakojakih iskustava.

Razmisljam ovo leto da idem u Egipat ( Schar El Scheik) polovinom juna, pa me interesuje sledece...
Da li je neko od Vas bio u hotelu LTI-Grand Azure Resort ***** i ima li kakvih iskustva sa letovanja iz Egipta , mislila sam na Scharm ( naravno ona losija jer je dobrih jako puno).
Ja sam na netu puno trazila u vezi tog hotela i imam jednu dilemu.Postoji neki mostic preko koga se stize do plaze i on je plicno dug.Ja sam pogledala preko Google earth i to iznosi oko 1 000 metara ( sto je jako puno da se pesaci na temperaturi od oko 40 c ).
Citala sam puno kometara turista i niko to nije ni pomenuo.Pa me intersuje da li sam ja to pogresno videla ili je zaista tako.
Drugo sto sam htela da pitam jeste da li postoje rifovi u blizini i koliko su daleko od tog hotela?
Unapred hvala.
p.s.
Ako neko ima pitanja u vezi letovanja na Kubi moze da se javi .Ja sam bila 14 dana u septembru 2007 i imama svakojakih iskustava.

Ciao Iva

Ja sam bila pre mesec dana, tacnije posle Nove godine, u Calimera Royal Diamond hotelu, ali to ti nista ne znaci, posto tamo ima zaista puno hotela, pa se ni taksisti ne snalaze bas najbolje, tako je dobro nositi uvek, karticu sa nazivom hotela.

Uz obalu je koralni greben, zato i postoje ti mostici, koji nisu duzi, bar gde sam ja bila, od 50 metara. Drukcije ne mozes ni uci u vodu, tu su uvek cuvari koji opominju, da se ne sme gaziti po koralu. Plaze nisu toliko lepe, ali kad se zaroni, sledi odusevljenje, posto je podvodni svet prelep, u sta ces se i sama uveriti.

I da, jako bitna stvar, iz Egipta ne smes izneti koral, pesak, skoljke,...na aerodromu postoji specijalna kontrola, kako su nam vodici rekli, da je kazna za koral i do 3.000 dolara po cm.

Ukoliko te jos nesto zanima, slobodno pitaj :D

Unapred hvala.
p.s.

Sharm je zaista predivan, i retko koji je hotel u centru, ali naravno veoma retko ima hotela sa peschanom plazom kao u Hurgadi. Zato ima tih pontonskih mostova koji vode odmah do dubine a i da ne bi gazila po koralima. Ti mostovi su ti razlicite duzine naravno zavisi od plicaka koliko mora da se taj deo preskoci li ti premosti s pontonom. Ne verujem da je to neki veliki problem, bar meni nije bio. Ono jeste da je vrucina velika ali uz adekvatnu zastitu koju nadam se nosis i ne kupati se bas u sred vrucine onda nije nikakav problem. Zao mi je sto ne mogu da ti odgovorim bas za taj hotel jer sam ja bila u sasvim drugom ali to ti je uglavnom to. Raspitaj se jos u agenciji da li je to stvarno mostic ili ponton. Ja cu ti taj hotel jos pogledati na jednom ruskom sajtu koji je fenomenalan za Egipatske hotele pa cu ti reci podrobnije oko tog mostica. Videcu vec sutra da ti se javim sa informacijom naravno ako si jos uvek zainteresovana.

Molim te da mi napises sto vise o Kubi. To je moja destinacija koju sanjam godinama samo ne stizem nikako da odem. Ove godine bih htela ali ne znam da li je dobro ici kada je ovde leto. Opisi sve ...sve me zanima od hotela do plaza, mora, hrane...sve cega se setis. Unapred hvala za Kubu.

Египат уплаћеТ!!! Остаје само да се сачека полазак, па да видимо да ли све ове приче заиста вреде!

Unapred hvala.
p.s.

Ja sam bila u tom hotelu prošle godine i preporučujem ga svima:D
Nijedan hotel u Sharmu nema peščanu plažu, nego pontonske mostove sa kojih se ulazi u more. More je predivno, podvodni svet fascinantan, a hotel je po mom mišljenju, fantastičan! Ima i mini aqua park, 4 a la carte restorana sa sjajnom i raznovrsnom hranom, sobe velike prostrane i čiste, osoblje preljubazn.

E super. Ajde nam jos malo opisi taj hotel, moze i hrana i recimo ako je sve all inclusiv sta to podrazumeva u tom hotelu. Moze i da li ima mesta na plazi i oko bazena u bilo koje dana ili je guzva pa ko stigne prvi...naravno kakava je hrana...ima li sladoleda...i tako to.
On izgleda na slikama sjajno ali nam ga detaljno opisi...moze i kakve su sobe i cistoca.

Ne moras mi opisivati Sharm bila sam vec tamo samo me zanima hotel.

E super. Ajde nam jos malo opisi taj hotel, moze i hrana i recimo ako je sve all inclusiv sta to podrazumeva u tom hotelu. Moze i da li ima mesta na plazi i oko bazena u bilo koje dana ili je guzva pa ko stigne prvi...naravno kakava je hrana...ima li sladoleda...i tako to.
On izgleda na slikama sjajno ali nam ga detaljno opisi...moze i kakve su sobe i cistoca.

Ne moras mi opisivati Sharm bila sam vec tamo samo me zanima hotel.

Nigde nisam opisivala Sharm, nego hotel.
Koncept hotela je Ultra all inclusive- svi obroci u glavnom restoranu, ručak i snackovi i u restoranu na plaži, kuhinja internacionalna, od svega po malo, sjajn izbor. 4 a la carte restorana, jedna večera u svakom tokom boravka u hotelu. Sladoled tokom dana u mini klubu i tokom večere. Plaža je ogromna, uvek ima mesta, a pošto ima 4 velika bazena, možeš da biraš na kom ćeš. 3 bazena imaju bar u vodi, 4. je manji i on se greje tokom zimskih meseci (posotji i zatvoreni bazen, jacuzzi, sauna i teretana). Aqua park je otvoren od 9-13h i 15-18h. Središnji bazne je u blizini amfiteatra i mini kluba, podeljen je na dva dela, u jednom je dečiji tobogan, a u drguom delu se odigravaju sva rekreativna dešavanja sa animacionim timom.
Sobe su velike imaju i garnituru za sedenje, kettler za vodu i svakodnevno se ostavljaju kesice nes kafe i čaja u sobi. Čistoća soba i celog kompleksa koji je ogroman je na zavidnom nivou, samo idu i briskaju.

Ja sam bila u tom hotelu prošle godine i preporučujem ga svima:D
Nijedan hotel u Sharmu nema peščanu plažu, nego pontonske mostove sa kojih se ulazi u more. More je predivno, podvodni svet fascinantan, a hotel je po mom mišljenju, fantastičan! Ima i mini aqua park, 4 a la carte restorana sa sjajnom i raznovrsnom hranom, sobe velike prostrane i čiste, osoblje preljubazn.

Nije tacno da nijedan hotel u Sharmu nema pescanu plazu. Ovo je plaza koja pripada hotelu Rock, tri zvezdice. Do nje je obezbedjen hotelski prevoz. Nema nikakvih korala i pesak je obican. Slika kao dokaz... Voda je bas topla! Postoji jos nekoliko delova plaze koji pripadaju nekim drugim hotelima, ne znam imena. Na njima nema nikakvih mostica, niti korala.

Hotel Rock nema svoju plažu, nego shuttle vozi goste hotela do gradske, javne plaže čiji deo "pripada" Rocku. Deo pripada i hotelu Partner Turquise, koji je veoma lep i pristojan hotel za relativno male pare, mislim da ga je radio Matico prošle godine.

Ta javna plaža jeste peščana, moja greška, ali nije hotelska plaža.

Pozdrav svima.

Unapred hvala.
p.s.
Pa evo, mene zanima preko koje agencije ste isli na Kubu i gde ste bili smesteni, kakvi su utisci, planiram takvo putovanje krajem ove godine.

Bila sam u julu,, pretpostavljam da je u avgustu slično.Vruće naravno,ali pirka neki vetrić, pored vode se ni ne oseti koliko je zapravo toplo.E sad obilasci....preživeh,ali bilo je baš, baš vruće, pa ako se ne mora.....mada, najiskrenije, ništa nije moglo da umanji doživljaj....bila sam preko Argusa i zadovoljna sam.

Bila sam u julu,, pretpostavljam da je u avgustu slično.Vruće naravno,ali pirka neki vetrić, pored vode se ni ne oseti koliko je zapravo toplo.E sad obilasci....preživeh,ali bilo je baš, baš vruće, pa ako se ne mora.....mada, najiskrenije, ništa nije moglo da umanji doživljaj....bila sam preko Argusa i zadovoljna sam.

Hvala puno :)

Bila sam u Hurgadi u oktobru, ne znam sta bih rekla da li u centru ili ne.... stalno ima tih nekih kombija koji voze, ja sam bila u centru mada hotel nije bio nista posebno! Nisam bila u nekom od pomenutih hotela ali oni u bas extra a povoljnija varijanta a zaista dobra i po udaljenosti od centra i po kvalitetu je hotel sun&sea!
Nadam se da sam bila od neke pomoci!
Da li mozes da mi das detaljnije informacije o ovom hotelu jer ja hocu da idem u avgustu?
Procitala sam razne komentare, ali sve je to individualno a tice se hrane.
Ajde ako imas vremena ti mi napisi nesto detaljnije, a unapred ti hvala :)

Back