Egipat

Hotel Marriot u Hurgadi je u svakom pogledu fantastican.Nalazi se izmedju dva centra,poseduje svoj autobus koji vozi svoje goste svako vece u stari centar.Hrana je super.Nema prljavih i plasticnih casa kao u vecini hotela u Hurgadi.Nema buke,postoje animatori koji ti prilaze i pitaju te da li zelis da igras odbojku,stoni tenis,aerobik ili nesto drugo.Hotelsko osoblje je toliko kulturno da ja nemam reci.Prijatelji koji su bili u Regini(jedino sto ona nesto vredi od jeftinijih hotela) zalili su se na sobe ali su zato imali prelepi park.

Hotel Marriot u Hurgadi je u svakom pogledu fantastican.Nalazi se izmedju dva centra,poseduje svoj autobus koji vozi svoje goste svako vece u stari centar.Hrana je super.Nema prljavih i plasticnih casa kao u vecini hotela u Hurgadi.Nema buke,postoje animatori koji ti prilaze i pitaju te da li zelis da igras odbojku,stoni tenis,aerobik ili nesto drugo.Hotelsko osoblje je toliko kulturno da ja nemam reci.Prijatelji koji su bili u Regini(jedino sto ona nesto vredi od jeftinijih hotela) zalili su se na sobe ali su zato imali prelepi park.

Marriott hoteli su svuda u svetu među najboljima, tako je to i u Egiptu...mi uvek odsedamo u Marriottu...što se Egipta tiče, u Marriottu sam bila u Kairu,Hugradi i Sharm-el Sheiku...super sam zadovoljna..usluge su im najbolje,profesionalni su u svakom pogledu,svima toplo prepuručujem...jeste da su cene malo višlje, ali vredi platiti više jer se i dobija mnogo više...u Sharm-el Sheiku plaža je predivna pored hotela,i bazen je super u hotelu,otvoren....

Marriott hoteli su svuda u svetu među najboljima, tako je to i u Egiptu...mi uvek odsedamo u Marriottu...što se Egipta tiče, u Marriottu sam bila u Kairu,Hugradi i Sharm-el Sheiku...super sam zadovoljna..usluge su im najbolje,profesionalni su u svakom pogledu,svima toplo prepuručujem...jeste da su cene malo višlje, ali vredi platiti više jer se i dobija mnogo više...u Sharm-el Sheiku plaža je predivna pored hotela,i bazen je super u hotelu,otvoren....

Ali oni nemaju AI varijantu, zar ne?

Da li neko moze da mi kaze nesto o hotelu Roma u Hurgadi?

Pa ne znam sta bih ti rekla...nije los hotel, mada i nije nesto narocito, tu mislim pre svega na sobe. Ulaz u hotel i hol su odlicni ali sobe nekako malo zapustene, neokrecene mada su predprosle godine poceli da ih sredjuju e sad dokle su stigli ne znam. Ono sto se meni ne svidja kod njega je hrana. U sva jela ubacuju onaj njihov zacin..pa ne da je jak i odrvatan...u stvari mi na njega nismo navikli tako da sam do kraja jedva po nesto pojela slano i to pod uslovom da nabavrljam na nesto gde nema tog zacina..ako ga osetim, samo me zavrne u stomaku i pravac..klonja da izvines..da nije bilo kolaca crkoh od gladi. I naravno to nije bio slucaj samo samnom cela grupa se zalila samo na to. Dobro to nije bilo lose za mene stesala sam liniju samo tako. E sad da li se u medjuvremenu nesto promenilo ne znam ja ti samo prenosim svoje iskustvo.
Najbolja stvar kod njega je sto je u centru Hurgade i nije losa ni plaza.

hm.. prilicno sturi opisi egipta..
verujem da ga onda niste doziveli na pravi nacin.
pre svega, valjda covek u 21. veku kada krene na put sada bar ima mogucnosti da proveri na kakvo se mesto uputio? suknja koja otkriva dobar deo nogu u bilo kojoj arapskoj, ustvari muslimanskoj zemlji, majicice na bratele i slicno, donece vam samo neprijatnosti-ne zato sto je taj narod nepristojan ili vulgaran, vec zato sto se ponasate apsolutno protiv njihovih kodeksa oblacenja i ponasanja..
a ja se vodim onim, da kad ides kod nekoga u goste treba da ga ispostujes, bar u njegovim tradicionalnim obicajima.. dakle, suknja do ili duza od kolena ne vidim da je neki problem..
sto se tice kaira.. to je zaista slika koja pokazuje kako se ljudi u zemlji koja zivi samo od nila i turizma tiska cak i u gradu koji je veliki za vise miliona ljudi.. siromastvo je, dragi moji, svakodnevica, samo sto mi imamo srece da je ne gledamo tako na ocigled.. ili, sto bi rekao jedan mudar covek, svaka metropola ima svoje prosjake-i to je ziva istina..
zato bih ja vodila racuna o tome sta mi "smeta" kad odem u inostranstvo..
savet je-informisite se na vreme, pa ako hocete ugladjenost, standard na nivou, turisticko mesto gda sve blista, sigurna sam da mnogo takvih destinacija postoji ..
mada ja to nekako drugacije gledam-svet je saren, treba sve upoznati!
u svoj njegovoj kulturi, nemastini, sreci i lepoti..
egipat je pre svega, zemlja predivne drevne civilizacije..
mesto fantasticne prirode, prelepog podvodnog sveta..
mesto gde se uvek mozes vratiti.
to je moj utisak.

hm.. prilicno sturi opisi egipta..
verujem da ga onda niste doziveli na pravi nacin.
pre svega, valjda covek u 21. veku kada krene na put sada bar ima mogucnosti da proveri na kakvo se mesto uputio? suknja koja otkriva dobar deo nogu u bilo kojoj arapskoj, ustvari muslimanskoj zemlji, majicice na bratele i slicno, donece vam samo neprijatnosti-ne zato sto je taj narod nepristojan ili vulgaran, vec zato sto se ponasate apsolutno protiv njihovih kodeksa oblacenja i ponasanja..
a ja se vodim onim, da kad ides kod nekoga u goste treba da ga ispostujes, bar u njegovim tradicionalnim obicajima.. dakle, suknja do ili duza od kolena ne vidim da je neki problem..
sto se tice kaira.. to je zaista slika koja pokazuje kako se ljudi u zemlji koja zivi samo od nila i turizma tiska cak i u gradu koji je veliki za vise miliona ljudi.. siromastvo je, dragi moji, svakodnevica, samo sto mi imamo srece da je ne gledamo tako na ocigled.. ili, sto bi rekao jedan mudar covek, svaka metropola ima svoje prosjake-i to je ziva istina..
zato bih ja vodila racuna o tome sta mi "smeta" kad odem u inostranstvo..
savet je-informisite se na vreme, pa ako hocete ugladjenost, standard na nivou, turisticko mesto gda sve blista, sigurna sam da mnogo takvih destinacija postoji ..
mada ja to nekako drugacije gledam-svet je saren, treba sve upoznati!
u svoj njegovoj kulturi, nemastini, sreci i lepoti..
egipat je pre svega, zemlja predivne drevne civilizacije..
mesto fantasticne prirode, prelepog podvodnog sveta..
mesto gde se uvek mozes vratiti.
to je moj utisak.

Ne znam otkud moja poruka sada ovde, bila je napisana kao odgovor na neke ruzno izgovorene reci o Egiptu.. Nesto se tu pretumbalo..
Nadam se da ce pravi ljubitelji ove zemlje razumeti.. U to ime postavicu na forum neke od fotografija Kaira i Hurgade. Pozdrav!

Da li je neko bio u Hurgadi u avgustu? Interesuje me da kolika je prosecna temperatura i da li se isplati ici u to vreme tamo?

Bila sam u avgustu prošle godine, temperatura je bila visoka, ali ne i nepodnošljiva.
Sve zavisi kako podnosiš vrućine, meni nije smetalo a mnogi su mi govorili da se ne isplati ići u avgustu.

Pozdrav,

Interesuju me posljednja iskustva sa hotelom Hilton Long Beach, posto planiram ici tamo u augustu. Takodjer, ako neko moze prokomentarisati hotel Le Meridien u MAKADI BAY. Cijena im je priblizno ista, a kako vidim da je Hilton jako malo mjesto. Da li MAKADI BAY vece i bolje za odmor i provod.

Unaprijed zahvaljujem...

Back