hm.. prilicno sturi opisi egipta..
verujem da ga onda niste doziveli na pravi nacin.
pre svega, valjda covek u 21. veku kada krene na put sada bar ima mogucnosti da proveri na kakvo se mesto uputio? suknja koja otkriva dobar deo nogu u bilo kojoj arapskoj, ustvari muslimanskoj zemlji, majicice na bratele i slicno, donece vam samo neprijatnosti-ne zato sto je taj narod nepristojan ili vulgaran, vec zato sto se ponasate apsolutno protiv njihovih kodeksa oblacenja i ponasanja..
a ja se vodim onim, da kad ides kod nekoga u goste treba da ga ispostujes, bar u njegovim tradicionalnim obicajima.. dakle, suknja do ili duza od kolena ne vidim da je neki problem..
sto se tice kaira.. to je zaista slika koja pokazuje kako se ljudi u zemlji koja zivi samo od nila i turizma tiska cak i u gradu koji je veliki za vise miliona ljudi.. siromastvo je, dragi moji, svakodnevica, samo sto mi imamo srece da je ne gledamo tako na ocigled.. ili, sto bi rekao jedan mudar covek, svaka metropola ima svoje prosjake-i to je ziva istina..
zato bih ja vodila racuna o tome sta mi "smeta" kad odem u inostranstvo..
savet je-informisite se na vreme, pa ako hocete ugladjenost, standard na nivou, turisticko mesto gda sve blista, sigurna sam da mnogo takvih destinacija postoji ..
mada ja to nekako drugacije gledam-svet je saren, treba sve upoznati!
u svoj njegovoj kulturi, nemastini, sreci i lepoti..
egipat je pre svega, zemlja predivne drevne civilizacije..
mesto fantasticne prirode, prelepog podvodnog sveta..
mesto gde se uvek mozes vratiti.
to je moj utisak.