Egipat

Od pomenutih znam da je Golden 5 bas extra hotel par ljudi iz nase grupe bilo je u njemu , malo je dalje ali je fantastican i Desert rose je ok bas sam se i ja dvoumila izmedju njega i ovog drugog u kom sam ja bila - prevalilo je to sto je ovaj moj bio u centru ali potpuno je svejedno da li u centru ili ne . Sad kad bih isla ponovo pre bih isla u te hotele koji su malo izvan centra blizu hard rock cafea i pristanista za brodice .

Bila sam u Golden 5 i toplo ga preporučujem.Ima veliku, lepu, peščanu plažu, što nije slučaj sa većinom hotela u centru (ispred uvek ima taxija, koji nisu skupi i vrlo brzo ste u centru,a izbećićete nepotrebnu buku i prašinu).Naravno, ima i bazena kojima nisam odolela, iako nisam pristalica kupanja u njima, ako ste već na moru.Hotel ima i svoj waterland (tobogani i ostala čudesa).Sobe su najbolje u glavnoj zgradi, pa insistirajte na tome, ali na recepciji, kad stignete.Hrana je odlična, bićete u prilici da probate puno toga novog, ali uvek ima i onog na šta smo mi navikli (plačinke, jaja, sir,pecivo, maslac, špagete, piletina, riba..).
Ljudi iz grupe koji su bili u Sun & sea, takodje su zadovoljni.Naravno razlika u ceni govori svoje - to je ipak skromnija varijanta od Goldena,ali smatram da bi prosečan turista, gde ubrajam i sebe, bio zadovoljan ovim hotelom.A da, u Sun & sea, dozvoljavaju noćno kupanje u bazenu, što sa Golden - om nije slučaj :lol:
I još mala napomena: Golden 5 city je resort koji se sastoji iz više hotela -Paradise golden (glavna zgrada o kojoj pričam i u kojoj sam bila, a obuhvata i jedan deo okolnih zgrada),zatim Al Mas Palace, Diamond i Club Golden 5.Naše agencije smeštaju ili u Paradise ili u Club golden koji je nešto jeftiiji.Bar je tako bilo pre dve godine.Naravno plaža je ista za sve.

Velika Mala koji god hotel da izaberes neces se pokajati.
U Sun&Sea hotelu sam bio zadnji put pre 5 meseci i hotel je potpuno ok.Istina dosta skroman u odnosu na druge hotele u Hurgadi ali za tu cenu je vise nego odlican.
Hotel je nekih desetak minuta udaljen od Abu Ashara prodavnice gde na neki nacin pocinje centar Sakale.Tu su ti i KFC,Piza Hut,McDonald`s...Par minuta od hotela je i poznati Headkandy beach bar u kome mozes provesti ceo dan a uvece je jedno od boljih mesta za izlazak...Takodje iz tog hotela mozes peske otici i do Papas Bara ili na primer do najveceg kluba u Hurgadi Ministry of Sound ( koji je blizu Regine)..
Sam hotel je potpuno ok...Nije toliko veliki kao hoteli iz poznatih lanaca ali ima veoma prostrane i lepo namestene sobe.Svaka soba ima veliku terasu i smestaj je zaista bolji od svih hotela sa 3 zvezdice u kojima sam bio...Klopa je onako..Dorucak je skroman a vecera je sasvim ok....Mada u Egiptu mnogi imaju zamerke na hranu..Bio sam u raznim hotelima i jedina razlika je u velicini svedskog stola...Izbor je uglavnom isti u svim hotelima i sve je varijacija na temu....
U hotelu je inace sve veoma jeftino.Sok,kafa je negde oko 50 nasih dinara..Bazeni su ok i najveca prednost ovog hotela je sto je to jedino mesto u Hurgadi gde je dozvoljeno nocno kupanje.Jedina zamerka je plaza koja je mala u odnosu na broj gostiju koji odsedne u hotelu ...
Svi drugi hoteli van grada imaju mnogo bolje plaze ali ovaj hotel ima tu prednost sto je u blizinu Sakale.
Ali naravno gde god da odsednes koristices taksi i ici iz jednog u drugi deo grada...
U delu koji oni zovu Esplenada to ti je u blizini nekih Sindbad i Grand hotela je jedan isto veoma povoljan hotel Charm Life ( mislim da ga radi Kon Tiki )..Taj deo je potpuno nov,sa poplocanim ulicama i nema onaj arapski smek koji je prepoznatljiv u Sakali...tu je i Hard Rock Cafe , Little Budha,Esplenada Sphins,Dutch bar i sl...U blizini su hoteli Hilton Resort i Magawish koji po meni ima najbolju plazu u Hurgadi......
Takodje dobri hoteli po meni su i Dana Beach , hotel bez i jedne zamerke ( preko puta njega je isto jedno mnogo dobro mesto za uvece Havana Club)i hotel Hilton Long Beach ( ovaj hotel je najdalje od svega i moze se desiti da si smestena u bungalovima ali ima odlicne bazene,plazu ...
Nisam bio ali svi kazu da je i Desert Rose dobar.
Po meni bi trebalo izbegavati hotele u delu grada El Dahar i mozda Marriott koji je precenjen za uslugu koju nudi...

Da li neko moze da mi kaze kako je u Hurgadi u avgustu?
Preko koje agencije da idem (except Kontikija, Jollyja)

Informacije o vremenskim prilikama u Egiptu, kao i svasta drugo, potrazi na http://touregypt.net/
Ako zelis na izlete, zelis da obidjes Luksor i Karnak, zaboravi avgust, radije izaberi neki maj ili kasni septembar.
Hotel Saphir u Hurgadi je sasvim OK, ali su ga prosle godine imali samo Argus i Kontiki, s tim da je samo Kontiki imao smestaj u glavnoj zgradi (gde su sobe bolje). Hrana je perfektna, niko iz naseg hotela nije imao stomacnih problema.
E, da! Gledaj da ne putujes u vreme Ramadana, jer kad im dodje vreme da ruckaju sve zamire. U Aleksandriji sam dozivela da setam sredinom glavne ulice i da nema ni jednog jedinog vozila.

Prvo da se zahvalim svima na prenesenim iskustvima sa letovanja u Hurgadi! :heart::heart::heart:
Ja sam uplatila od 18.06.08 hotel Minamark u Hurgadi pa me interesuje da li jos neko ide u tom periodu i da li je neko bio tamo i kakva su iskustva?

Ljudi,
ide li neko 4.maja sad u nedelju u Hurgadu? Ja idem u Melia Pharaoh (sada se zove Sonesta ) 5*.
Bio sam u Hurg pre 4 godine i uspeo sam da totalno zatvorim hotel u kome sam bio :) :) :). Mozda je neko i bio 2004te dok je jos radio - Paradiana 3* , pored Sun&Sea

Da li je neko bio u Melia Pharaohu?

Da li je neko bio u Hilton hotelima u Hurgadi? Zanimaju me AI varijante, i to Plaza, Resort ili Long beach. Koji je bolji, plaza, klopa i sl. Cula sam da u Long beach hotelu nase turiste znaju da smeste u bungalove koji su jako daleko od glavne zgrade, pa me zanima.
I zanima me jos Dana beach resort, rekla bih da je on bas bas dobar

Da li je neko bio u Hilton hotelima u Hurgadi? Zanimaju me AI varijante, i to Plaza, Resort ili Long beach. Koji je bolji, plaza, klopa i sl. Cula sam da u Long beach hotelu nase turiste znaju da smeste u bungalove koji su jako daleko od glavne zgrade, pa me zanima.
I zanima me jos Dana beach resort, rekla bih da je on bas bas dobar

Bio u Hiltonu ali onom sa 5*...tamo ti je polupansion...u onom sa 4* je ALL Incl....

I, kako je bilo, kakav je hotel? U kom si bio, Plazi ili Resortu? Mogu da se nadju i za njih AI varijante.

Hilton Resort...
...mislim da ni jedna od naših agencija nema Hilton Plazu...imaju Hilton Long Beach...on je sa 4*...i All Incl. uslugom...ako imaš mogućnosti...idi u Resort...ili u Plazu...ali ćeš se lepo provesti i u Long Beach...

Nasla sam super ponudu za Dana beach, i vidim na stranim sajtovima da je to jedan od najboljih hotela. Mene zanima da li je neko nekad cuo nesto dobro/lose za agenciju UNI TURS? Imaju dobru ponudu, ali nikad nisam za njih cula pa bih da se prvo malo raspitam. Ceo naziv je UNIVERZITET TURS

Sigurno ima još agencija koje rade Dana Beach hotel. Ja sam 2004. godine u tom hotelu bila preko Follow me. Bolje je izabrati proverenu agenciju, marak isti aranžman bio malo skuplji. Probajte Matico, možda i oni imaju taj hotel u ponudi, a pristojna su agencija

Nema, samo dve nase agencije rade, ovo je jedna, a druga je malo poznatija ali nam termin ne odgovara.
Zato se i raspitujem za agenciju, da reagujem na vreme, ali vidim da nema ni negativnih ni pozitivnih reagovanja na nju

Dana beach, hotel imaju u ponudi i Odeon, Jolly i Ponte. S tim sto Ponte morate zvati telefonom jer u ovoj ponudi i na cenovniku nema Dane. Al u stvari je imaju samo nisu je stavili u cenovnik.

Dana beach, hotel imaju u ponudi i Odeon, Jolly i Ponte. S tim sto Ponte morate zvati telefonom jer u ovoj ponudi i na cenovniku nema Dane. Al u stvari je imaju samo nisu je stavili u cenovnik.

Zivo me zanima gde si videla kod Jollyja danu. Jedino je imaju Uni turs i Odeon, ali i Odeon tek od 20. juna, bar sam ja to videla. Gde si videla da Jolly ima Danu, bas gledam njihovu ponudu i nema je

U pravu si sta da ti kazem nesto sam pomesala. Ima je sigurno u Perli ali nema ponude jos na sajtu mozes da zoves telefonom. Prvi polasci preko Perle su tek krajem juna, ako sam ih ja dobro razumela. Al ti pozovi pa vidi...
I Ponte ima danu ne samo Odeon i Uni turs. Samo i njih treba zvati telefonom jer je nisu stavili na sajt.

Poslednja izmena:
Andjelka a sto bas Dana???? Mislim zasto ne neki drugi hotel toliko ih ima???? Nemoj pogresno da me razumes samo pitam???? I ja se mucim da izaberem hotel.

Ma, ne ljutim se. Nemam pojma, hotel mi se bas svideo, savrsen je a nije tiloko skup. Steta sto mi termini ne odgovaraju. Ipak cu na kraju u Hilton. Ali nije ni on los

Pozdrav svima. Uplatio sam Sharm 13.jula preko Jolly-ja pa me interesuje da mi neko kaze kakva su agencija po pitanju realizacije Egipta uopste tj Sharma. Takodje sam izabrao hotel sa 4* Amar Al Zaman na bazi All Inclussiva pa ako ima neko ko ide u ovaj hotel neka posalje poruku. I naravno za kraj neka mi neko kaze koje sve eskurzije imaju iz Sharma i kolika je otprilike njihova cena? Jos bolje ukoliko je neko isao takodje preko Jolly-ja prosle godine ili ove mozda. Havla vam unapred.

Back