Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
malo pretjerujes oko ovih teroristaangelshark:Vec po Kairu nisam skitala sama, nego sa par ljudi - zdruzili se tamo. Nije da ne preporucujem, samo se normalno obuces da ne otkrivas mnogo.
Mada nema mnogo turista na ulicama Kaira, sem u Gizi, muzejima i sl.
Zbog relativno cestih terorist.napada turisti po gradu uglavnom ne idu odvojeno od grupe. Mi smo isli, dosta puta, danju, nocu, i opet nije bilo problema. Jedino su me njihovi taxisti zivcirali, retko koji ne pokusa da te prevari. Nocu obavezno idi na neki most, zanimljivo je. Posto nemaju setaliste pored nila oni se parkiraju kolima na mostu i tu borave :-) al super je, sreli smo neke ljude sa vencanja, sve mlada mladozenja i ekipa, izasli oni tu malo, mi ih slikali , oni odusevljeni kao i mi
Sve u svemu, bilo mnogo dobro
HEBEHA:Zelim da putujem sa porodicom u Yasmine Hammamet. Molim vas da mi kazete:
1. Da li je mudrije ici u avgustu ili u septembru?
2. Posto zivimo na moru nije nam toliko do plaza. Da li je ok kupati se u otvorenim hotelskim bazenima. Vidim da su vrlo lijepi.
3. Da li kao zena moram da se pridrzavam nekih kodeksa oblacenja? Da li je ok suknja, farmerke, da li se nose sorcevi i kakve rukave treba da imam? Da li je moguce dozivjeti tu vrstu neprijatnosti (stipkanje, gurkanje, dobacivanje) ako si sa muskarcem?
4. Da li je neko bio u zabavnom parku Chartageland ili nesto sl.
5. Osim Sahare, sta obici?
Hvala!
pa sto da rade svi ovi stranci. mislis da ne jedu voce i povrce sirovo.pa daj nemojte molim vas. voda je bakterioloski cista ali se dosta osjeca hlor pa nije neki ukus, ali vecina stranaca koja duze zivi ovdje probala je i ostala ziva. kairo je nezaboravan, sa agencijom ili bez nje, nikako ne izostaviti a onda na crveno more, sharm ili horgada. ako ti treba pomoc kad rijesis da putujes, javi mi mailom pa cu ti dostaviti moj privatan kontakt.superhik1975:Verovatno si citao temu egipat...tunis. Da li su istinite tvrdnje da voce i povrce sirovo ne treba jesti? Da li kairo treba obici ili nije nista posebno? Ima li sta da se donese iz egipta i preproda u srbiji? Sta treba videti u egiptu?
vladeks:da ti pomognem dok se ne javi iz egipta,to za voce i povrce je klasicna prica za zemlje de higijena nije na nivou,ne znas cime je zalivano,vodu ne pijes sa cesme samo kupovnu itd,a za videti sta pozelis od sinaja i manastira sv.katarine ,da ronis u dahabu i sarmu,preko kaira koji je po meni super,normalno ne moze da se poredi sa evropskim gradovima po cistoci ali sve ostalo je fenomenalno.koptska cetvrt,bazari,stare crkve i dzamije i egipatski muzej pod obavezno(za muzej ti treba 5-6 sati),pa onda aleksandrija.juznije ako volis mozes obici crnu i belu pustinju,pa onda luxor sa obilaskom doline kraljeva i kraljica i karnaka,asuan,abu simbel..da bi to sve upio mislim da je potrebno neko osnovno znanje o istoriji,religiji izivotu starog egipta
arat2:malo pretjerujes oko ovih teroristau kairu zivi oko 2 miliona stranaca i to su samo price agencija da ne idete sami jer kako bi oni profitirali ako vam kazu da je kairo bezbijedan grad onda bi svi isli u razgledanje u sopstvenom aranzmanu koji je MNOGO jeftinji. u poslednjih 10 godina veoma se razvio jeftiniji vid putovanja - omladinski - gdje mladi kao po evropi idu po egiptu autobusima, vozom i gradskim prevozom u sopstvenom aranzmanu.
pitajte sto vas zanima o egiptu ja u kairu zivim i SUPER MI JE![]()
zivim na ostrvu zamalek. tu vecinom zive stranci, tu su vecina ambasada i stranih predstavnika. skoro da se osjecam kao negdje u evropi. ali posao mi je na drugom kraju kaira u naselju heliopolis skoro kod aerodroma oko 15 km od kuce. samo da jos dodam da su egipcani veoma ljubazan narod ali samo ako postujete to da su razlicitiji od nas onda zivite kao car.naravno da ne mogu da se setam po gradu i predgradju u majci bez rukava ili sorcu ili mini suknji, ( nesto i nebih sa svojih 47 godina) mada djevojke po zamaleku i kad uvece izlaze po diskotekama i nocnim klubovima nose se po poslednjoj evropskoj modi.vladeks:u kom delu kaira ti zivis?
mislim da u srbiji ima knjiga o egiptu. ako ne u Hurghadi ces naci ali samo drugim jezicima. saljem ti programe za ekskurzije iz Hurghade.JaANeNekaDruga:Pomoc prijatelja!
Putujem u Hurgadu 31.07.
Gde i kako da dodjem do neke literature ,putopisa t.j. nekog opisa mesta koja cu obici u Egiptu?!?
Volela bih nesto i da procitam o tome.
Koje su tvoje preporuke za znamenitosti Egipta?
Pretpostavljam da cemo u Kairo ici na jedan dan.Da li Giza spada u taj jedan dan ili tu treba ici ponovo?
Hvala ti unapred!
DRUGI DIO;JaANeNekaDruga:Pomoc prijatelja!
Putujem u Hurgadu 31.07.
Gde i kako da dodjem do neke literature ,putopisa t.j. nekog opisa mesta koja cu obici u Egiptu?!?
Pretpostavljam da cemo u Kairo ici na jedan dan.Da li Giza spada u taj jedan dan ili tu treba ici ponovo?
Hvala ti unapred!
IZVINI ALI SAM MORALA DA SALJEM IZ DJELOVA..EVO I TRECEG DIJELA:JaANeNekaDruga:Pomoc prijatelja!
Putujem u Hurgadu 31.07.
Hvala ti unapred!
javi se i iz Hurgade ako ti sto bude trebalo.najbolje je na privatnu poruku. a ja bih ti onda poslala moj tel broj. cim sidjes na aerodrom nabaci osmijeh i pokusaj da uzivas. u slucaju problema sa stomakom najbolje je kupi u apoteci u Hurgadi ANTINAL tablete. a u slucaju da se opecete na suncu( 100% hoceteJaANeNekaDruga:To se zove iscrpan odgovor!!!
Hvala puno i javljam se sa utiscima!
e pa bravo!!!!!!!!! jeste predstava... sve u Egiptu je predstava, oni su stvoreni trgovci i zabavljaci - sve se prodaje i od svega se stvori atrakcija. nekako mi je samo malo nelogicno da se beduinsko selo premjesta, ali mozda muzicari i igraci sa zmijama, vodici kamila, prodavci beduinskog nakita i bilja itd, to sigurno DA. postoje nekoliko sela koja su adaptirana za posjete turista i to je posle prve posjete klasika ali opet zavisi od vodica i vase spremnosti kako cete to da dozivite.belluttak:Naše agencije taj izlet na koralna ostrva organizuju kao celodnevni - od ujutru, pa do negde 18-19h.Što se beduinskog sela tiče,bilo je super - sve što je arat2 navela, ali nisam baš ubedjena u njegovu autentičnost, obzirom da je moja sestra išla nedelju dana posle mene, sa drugom agencijom i vodili su ih na drugi "lokalitet2 u pustinji,a ljudi sa mojih i njenih slika su isti.Tako da počinjem da verujem u priču većine turista da je to predstava za nas.Kako god, lepo je osmišljeno - luda vožnja kroz pustinju,sankanje na pesku,fatamorgana, jahanje kamila, zalazak sunca,večera uz prigodan program i posmatranje zvezda
na Mojsijevu goru se sad retko ko i penje, ali je zato tu manastir svete Katarine koji svakako treba obići, zatim odatle se ide u Dahab, na suprotnu stranu od Sharma, koji gleda u Saudijsku Arabiju i Akabski zaliv, malo mesto, sa lepom plažom... imaš izlet do Kaira, koji jeste poprilično udaljen, ali je put dobar i brzo se stigne, zapravo nismo ni osetili koliko traje put jer je sve vreme bilo interesantno slušati vodiča i priče o egipatskoj civilizaciji, a usput je i bilo jedno stajanje za mali predah i kafu, ima još i izlet do Hurgade, avionom , ali naši vodiči ne idu na isti već je sve na engleskom i sa vodičima iz lokalnih agencija, a pri tom košta oko 200 dolara...sladjana8:Koji su izleti iz Sarma osim Mojsijeve gore (prevruce je sada), podmornice i ronjenja.
Za ova tri izleta nisam zainteresirana a za druge neznam.
ma nije pocetak sa 300 funti nego 300 piastera sto dodje 3 funte, ali to su stari taximetri pa bi mozda i dogurao do 100nak funti jer ne rade kako treba, zato se je taxista i smijao. dobro je sto ste napustili taxiPestafest:Cao narode,
evo ja se jutros u pet vratih iz Hurghade. U Budimpestu a sutra "palim" za moj Novi Sad. Mogao bih vam pisati satima ali sada samo kratko.
Osecali smo se apsolutno bezbedno. Za utorak je bila "najavljna" opasnosnost od teroristickog napada, narod je uglavnom ostao u hotelima, primetno je bilo vise policije, manje saobracaja, a vec sutradan smo sve zaboravili. Naravno bilo je mirno.
Na arape se treba naviknuti, nisu losi, malo su napadni, ali ako im stavis do znanja da je dosta, povuku se i ostave te na miru. Naravno svi hoce da te prevare, to je tamo za njih normalno, kao kod nas AP(ako prodje). Taksisti su posebna prica. Jednom sam seo u taxi i insistirao da ukljuci taksimetar,(jedan km=jedna Efunta=10-11 dinara). On je poceo da vozi i HA, HA, HA ukljucio tm. na 300 funti za par stotina metara je vec bilo 308 funti kada sam mu naredio (bukvalno) da stane i jednostavno smo izasli iz taksija. Sa taksistima smo imali najvise problema. Nisu bas odusevljeni ljudima iz Srbije, uz prekore jer su srbi ubijali decu u Bosni (tj. muslimane) do toga da je tekla i egipatska krv u Bosni. No, ima nas svakakvih kao i njih. O tome netreba ni pricati ni polemisati. Ljubazni su, a sta ti misle nije ni vazno, uostalom tamo smo na odmoru.
Hurghada jednom recju MORE,MORE, MORE. Fantasticno.
Giordana Bgd:Evo i ja se vratih iz Egipta, konkretno Movenpick El Gouna. Predivno smo se proveli, malom detetu od 10 meseci je bilo apsolutno savrseno pa ako nekog nesto interesuje nek pita.
Slike cu postaviti ali moram naci vremena za to.Sto se hotela tice- izvanredan je i UZASNO child friendly.