Perperius
Veoma poznat
- Poruka
- 14.390
Prvo odgovori otkud slovenski jezik na Balkanu tek od ranog srednjeg veka?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Добро значи нису пливали, чекали су да,се Дунав повуче!
С тим што ипак остаје велика мистерија: ми смо се школовали у време када,није било ових савремених технологија, морао си да укључиш читав дијапазон различитих научних дисциплина да би дошао до истине (генетику, лингвистика, језик, географију). Сада ти је све као на длану, имаш и maps google. Рецимо, од Београда до Ужгорода у Украјини, а то ти је простор Закарпатја где смо се ми наводно доселили, где је била фантомска Бела Србија (Бојка) и Бела Хрватска, има мање него од Београда,до Книна. Е сад и Београд и Книн су били у провинцији Илирик, што значи да,је и пре досељавања Словена и у Београду и у Книну живео један народ. Питање за Квиска: да ли је могуће да,за хиљаду година постојања Илира и Трачана, ови нису могли да,провале ко живи и шта се налази иза Карпата на подручју Ужгорода рецимо и да,са,тим народом остваре контакт? Него нам се представља забога Словени дошли иза Карпата, као да,ду Карпати, Урал или Хималаји. То је планински масив који између осталог захвата и нашу земљу. Ако знамо да и у Београду и у Книну живе Срби, да,је Ужгород у 15. веку био простор који су насељавали српски деспоти, био историјски везан за ове просторе, шта мислиш како је било у 6 или 7. веку?Err, jesi li čuo za pontonske mostove?
Kako je iko upadao? Ijedna vojska, pljačkaški pohod ili štagod?
С тим што ипак остаје велика мистерија: ми смо се школовали у време када,није било ових савремених технологија, морао си да укључиш читав дијапазон различитих научних дисциплина да би дошао до истине (генетику, лингвистика, језик, географију). Сада ти је све као на длану, имаш и maps google. Рецимо, од Београда до Ужгорода у Украјини, а то ти је простор Закарпатја где смо се ми наводно доселили, где је била фантомска Бела Србија (Бојка) и Бела Хрватска, има мање него од Београда,до Книна. Е сад и Београд и Книн су били у провинцији Илирик, што значи да,је и пре досељавања Словена и у Београду и у Книну живео један народ. Питање за Квиска: да ли је могуће да,за хиљаду година постојања Илира и Трачана, ови нису могли да,провале ко живи и шта се налази иза Карпата на подручју Ужгорода рецимо и да,са,тим народом остваре контакт? Него нам се представља забога Словени дошли иза Карпата, као да,ду Карпати, Урал или Хималаји. То је планински масив који између осталог захвата и нашу земљу. Ако знамо да и у Београду и у Книну живе Срби, да,је Ужгород у 15. веку био простор који су насељавали српски деспоти, био историјски везан за ове просторе, шта мислиш како је било у 6 или 7. веку?
Ti, da uzmeš od Porfirogenita nešto novije. To je zastarela literatura.Teorije Pavla Šafarika o tome da su Srbi u velikom broju odatle došli su prastare. Ne vidim zašto se stalno vraćati na to.
Znam da se generalno vi simpatizeri tih tumačenja stalno oslanjate na staru literaturu, ali malo uzmi nešto novije. Znaš li kad je Šafarik živeo?
Ti, da uzmeš od Porfirogenita nešto novije. To je zastarela literatura.
Ne razumem šta je poruka.Ma dosta bre više sa tom opsesijom Porfirogenitom.
![]()
Evo ti ovo iz 2023. godine; je li to zastarelo?
Ne razumem šta je poruka.
Pa mislio sam da si skontao šalu za Porfirogenita, ali si previše nesposoban za tako nešto.Pročitaj malo nešto naučne literature, pa će ti biti jasnije.
prevediPa mislio sam da si skontao šalu za Porfirogenita, ali si previše nesposoban za tako nešto.![]()
Svi narodi imaju više haplogrupa, a ne samo jednu. I drevni narodi su ih imali više, to je utvrđeno arheogenetički.ma dzabe sve to...Ako se mi srbi sastojimo iz r1a, i2a, e, i1, ... mi smo miks. Ovaj dolazak slovena se misli samo na r1a, a to je 15% srba ..
definitivno se ne misli samo na R1a.ma dzabe sve to...Ako se mi srbi sastojimo iz r1a, i2a, e, i1, ... mi smo miks. Ovaj dolazak slovena se misli samo na r1a, a to je 15% srba ..
Svi narodi imaju više haplogrupa, a ne samo jednu. I drevni narodi su ih imali više, to je utvrđeno arheogenetički.
definitivno se ne misli samo na R1a.
Lužički srbi su R1a koji su došli u Serviju i rimsku provinciju Dalmaciju koja obuhvata i Bosnu sve do Čačka.Misli se i na I2-Y3120. Ona je na oko 36/37%.
Nisu samo R1a. To im je najjača haplogrupa, ali imaju i drugih.Lužički srbi su R1a koji su došli u Serviju i rimsku provinciju Dalmaciju koja obuhvata i Bosnu sve do Čačka.
Ali pričamo o početku 7. veka. Tada su bili verovatno 95% R1aNisu samo R1a. To im je najjača haplogrupa, ali imaju i drugih.
Teško da je ijedna populacija u Evropi u zadnjih nekoliko hiljada godina imala 95% jedne haplogrupe.Ali pričamo o početku 7. veka. Tada su bili verovatno 95% R1a
Obe glavne slovenske grupe su sa Balkana (i dela Male Azije). R1a je iz Ravnice, a I2a sa planine.ma dzabe sve to...Ako se mi srbi sastojimo iz r1a, i2a, e, i1, ... mi smo miks. Ovaj dolazak slovena se misli samo na r1a, a to je 15% srba ..