Dok Srbija vija vetrenjace.....

То ти само машташ јер о тим стварима једино и знаш из речника. Шта мислиш на који начин се "регрутује" све више педера и лезбијки - па они највише приводе управо децу, а то што данас покушавају да своје наказности класификују - то је друга прича.

Uopšte ne maštam o pederima i pedofilima.
I mrzi me više da se s tobom ubeđujem oko OČIGLEDNIH stvari.

u drugim zemljama je u ustanovi samo onaj koji mora da bude tamo, svi ostali su uključeni, na ovaj ili onaj način u lokalnu zajednicu ( u SAD neki ljudi sa Down sindromom stignu čaki i do koledža ). Niko od lekara, kao što je ovde slučaj, ne savetuje roditeljima ustanovu, to mora biti poslednja opcija. U SAD, Kanadi, Švedskoj najviše a u ostalim zemljama je u razvoju Progarm zaštićenog stanovanja. To znači da ove osobe žive u stanu sa svojim prijateljima ili supružnicima ( ako ih imaju ) uz stalnu pomoć asistenata i stručnu koordinaciju.

...znam ali i ovde pokusavaju da hendikepirane osobe nekako integrisu u drustvo...ipak takve osobe se nigde ne koriste za politicka prepucavanja

...znam ali i ovde pokusavaju da hendikepirane osobe nekako integrisu u drustvo...ipak takve osobe se nigde ne koriste za politicka prepucavanja

niko se ni sa kim politički ne prepucava. To psihopata Koštunica pokušava da napujda svoje stado. Ista i gora (razlike su zanemarljive) situacija je bila i za vreme Miloševića, Đinđića i sada Koštunice. Država je korumpirana na svim nivoima, a o zaveri priča samo onaj ko je umešan u to.

niko se ni sa kim politički ne prepucava. To psihopata Koštunica pokušava da napujda svoje stado. Ista i gora (razlike su zanemarljive) situacija je bila i za vreme Miloševića, Đinđića i sada Koštunice. Država je korumpirana na svim nivoima, a o zaveri priča samo onaj ko je umešan u to.

Провидно и слинаво...
icon13.gif

...a zasto niko iz ove zemlje nije to snimio...a mozda i da jeste ne bi imalo efekta - e sad ima kontraefekat a oni kojima je pomoc najpotrebnija i zbog kojih je ovo navodno snimljeno postali su samo akteri jos jedne afere koja ce se kao i tolike druge brzo zaboraviti

nema šanse da se ovo zaboravi. Da je bilo samo na domaćim medijima oni bi to nekako zataškali, kao i predhodni slučaj sa Stamnicom, ovako svi svetski mediji su prenosili horor iz Srbije....
A šta misliš da niko nije prijavljivao ni pokušavao da prijavi to? Reci mi ko je u Srbiji moćniji od države same? ( dobro M.Mišković al yebe se njemu....)

...pa o tome i pricam - dok ljudi u ovoj zemlji ne osete potrebu da se solidarisu sa najnezasticenijim clanovima svoje zajednice ovakvo uplitanje sa strane moze da proizvede samo kontraefekat - i jos ce eremitu da mi strefi srcka... ali eremita i mi smo gledali snimke iz onog americkog logora za ratne zarobljenike a to je mnogo gore - nemoj da se nerviras

Tema je se manje više pretvorila u obračun ''Žene u crnom'' vs eremita.

Mada je veoma bitna.
Ne govori ona o , političkom i ekonomskom estamblišmentu, nego o ukupnom stanju društva u nas.

Kod nas više ne postoji svest o pomoći ljudima u nevolji, zaštitnički odnos prema nemoćnim, slabijim i nesposobnim.

Primila je Srbija stotine hiljada izbeglica i tokom prvog svetskog rata, i posle (ruske emigrante) i u toku drugog svetskog rata.
Ako mislite da su ljudi tada bili nešto bogatiji, varate se bili su deset puta siromašniji.
Ali su bili ljudi (u dubljem smislu te reči) i delili svaki komad hleba (nešto više i nisu imali).
I nikada nisu postavljali pitanja, koja se danas postavljaju.

Nekada su najbogatiji ljudi podizali prihvatilišta, narodne kuhinje, domove za siročad, hendikepirane.....
Ali to je bilo drugo vreme prohujalo sa vihorom.
Ostao je samo egocentrizam i sebičnost.

I neće nam nikom pomoći ni ovi ''zaštitnici'' životinja, starih, bolesnih koji bi svaku nesreću iskoristili
da se obračunaju sa političkim neistomišljenicima koje bi vešali na ulici (od onih iz oblasti kulture do politike).
Jednostavno društvena svest o javnom dobru, ljudima kojima je potrebna pomoć je tako na niskim granama
da je to sramota.

Političari su nam još i dobri kakvi smo mi.
Dok ne zasučemo rukave i ne uradimo nešto konkretno i korisno-slaba vajda, a od kritizerstva mi se obrće želudac.
Svi bi nešto da govore o ekološkom stanju planete, humanosti, zaštiti životinja, problemu ratova, fašizmu, antifašizmu....
a za opšte dobro su uradili jedno veliko NIŠTA.(Izvinjavam se u Srbiji onim retkim slučajevima).

Pošto kod nas prosečni građanin uglavnom gleda kako da zakine državu, ne plati kartu u GSP,
zapiša neki haustor, utaji na porezu, .....uz devizu ''Gledam samo svoje dupe'' nisam optimističan
da će ovim nesretnim ljudima ikada biti bolje (i gladnim i gluvim i slepim i mentalno zaostalim).
Naročito im pomoć neće stići od ljudi koji jedino znaju da viču ''Mrzim državu, njene političare, crkvu, akademiju nauka........za sve su oni krivi, a ja sam human volim cveće životinje i ljude''
Od tih egocentričnih kompleksaši koji do podne mrze ceo svet, a od podne sami sebe ''Sačuvaj me Bože''.

da li znas da homoseksualci "postaju" na isti nacin kao i ona deca sa slika?

Има рођених хомића и они су апсолутно неизлечиви - али далеко већи проценат буде наведен на ту наказност у предпубертетском добу управо од маторих педерчина ...

Има рођених хомића и они су апсолутно неизлечиви - али далеко већи проценат буде наведен на ту наказност у предпубертетском добу управо од маторих педерчина ...

ne mozes ti nikoga da navedes na nesto sto nije prirodno......
ali da ne sirimo, nije to tema...

E, ne slažem se, Dikane!
JA ne zakidam državu, plaćam kartu u GSP, ne zapišavam haustore, nisam utajila na porezu... kao i desetine aktivista koje poznajem.
"Opšte dobro"? Šta je "opšte dobro"? Da svi budu srećni? NIje moguće - nigde, ni u jednom sistemu.
Da bi se dobro akumuliralo i postalo makar približno "opšte", treba početi sa individualnim sudbinama... Bolesnih, gladnih, siromašnih, zapostavljenih, zlostavljanih, starih... Ljudi, životinja...
Ali, ovde je "opšta" svest na tački na kojoj počinje mrtvilo.
Edukacija - pa akcija.
Edukacija je uvek i svuda pokazivala dobre rezultate. A mi je nemamo, barem ne u dovoljnoj meri. Decu vaspitavaju da mrze sve što nije u sklopu opšte prihvaćenih standarda; ta deca postaju ljudi, kojiima je ili "suuupeeer" ili "bezveze".
Merila vrednosti su nam potonula na dno. Smetaju nam Romi, smetaju nam homoseksualci, smetaju nam neistomišljenici... Ali, ne smeta nam licemerje onih koji se izdaju za patriJote, a mlate praznu slamu, pokušavajući da zamene teze, pa onda tvrde da su oni jedini "pravi". To je, bre, opšta, nacionalna, "svekolika" paranoja. Bolest.

Iz ovoga bi se dalo zakljuciti da "nam" nekad nisu smetali Romi, homoseksualci i neistomisljenici, ali smo se sad iskvarili :)

Naravno da je toga bilo, ali, zar ti misliš da treba da zanemarimo određene grupacije ljudi - kao da ne postoje - ili da ih diskriminišemo, samo zato što su manjina?
Kao, homoseksualci su nam "bljak", pa hajde da im uskratimo mogućnost da uopšte postoje.
A, vi - muškarci - kobajagi, ne ložite se na lezbejke?
Jedno pričate, drugo radite, a treće mislite.

Pa kazem ne da je bilo nego je bilo do mere koja je danas nezamisliva, tako da se ne moze pricati o nekom posrnucu tolerancije.

Upoznao sam dosta lezbejki na studijama i mogu ti reci da vecina nije ni izgledom ni sklonostima odgovarala nekim muskim fantazijama, na suprot. Jbg, zato su fantazije - fantazije.

Sigurno da jedno pricamo, drugo radimo, trece mislimo, i ja i ti. To su opsta mesta ljudskosti koja nas spajaju bez obzira na pol. Protestvujem zbog bilo kakvih insinuacija na racun muskaraca kao takvih.

Тема је: КАКО СЕ СВЕ СЕКТЕ И ГРУПЕ РАЗБОЈНИКА ДОВИЈАЈУ И КАКО ПРОНАЛАЗЕ НАЧИНЕ ДА ОПЉАЧКАЈУ ГРАЂАНЕ СРБИЈЕ - У ОВОМ
СЛУЧАЈУ ЧАК И ОНЕ ТЕШКО БОЛЕСНЕ И НЕСПОСОБНЕ ДА СЕ БРИНУ
О СЕБИ.

I ne samo tom vec i da ih pokatoliče pa posle, preko njih i njihove roditelje, rodbinu i prijatelje,
Sve je to smislio VATIKAN I CIA
ALI; Malo ste se zay*bali.Vas su spremali za razno-razne, ali nisu za mene osvedočenog FARISEJEA PRVOG REDA, ČUVARA MRŽNJE I LICEMERJA, čuvenog EREMITE FORUMSKOG

Pa kazem ne da je bilo nego je bilo do mere koja je danas nezamisliva, tako da se ne moze pricati o nekom posrnucu tolerancije.

Upoznao sam dosta lezbejki na studijama i mogu ti reci da vecina nije ni izgledom ni sklonostima odgovarala nekim muskim fantazijama, na suprot. Jbg, zato su fantazije - fantazije.

Sigurno da jedno pricamo, drugo radimo, trece mislimo, i ja i ti. To su opsta mesta ljudskosti koja nas spajaju bez obzira na pol. Protestvujem zbog bilo kakvih insinuacija na racun muskaraca kao takvih.

Izvini.
Nisam mislila to što si ti mislio da sam mislila.:-D
Nisam diskriminatorski raspoložena ni prema kome.
Izvini još jedanput.

Tema je se manje više pretvorila u obračun ''Žene u crnom'' vs eremita.

Mada je veoma bitna.
Ne govori ona o , političkom i ekonomskom estamblišmentu, nego o ukupnom stanju društva u nas.

Kod nas više ne postoji svest o pomoći ljudima u nevolji, zaštitnički odnos prema nemoćnim, slabijim i nesposobnim.

Primila je Srbija stotine hiljada izbeglica i tokom prvog svetskog rata, i posle (ruske emigrante) i u toku drugog svetskog rata.
Ako mislite da su ljudi tada bili nešto bogatiji, varate se bili su deset puta siromašniji.
Ali su bili ljudi (u dubljem smislu te reči) i delili svaki komad hleba (nešto više i nisu imali).
I nikada nisu postavljali pitanja, koja se danas postavljaju.

Nekada su najbogatiji ljudi podizali prihvatilišta, narodne kuhinje, domove za siročad, hendikepirane.....
Ali to je bilo drugo vreme prohujalo sa vihorom.
Ostao je samo egocentrizam i sebičnost.

I neće nam nikom pomoći ni ovi ''zaštitnici'' životinja, starih, bolesnih koji bi svaku nesreću iskoristili
da se obračunaju sa političkim neistomišljenicima koje bi vešali na ulici (od onih iz oblasti kulture do politike).
Jednostavno društvena svest o javnom dobru, ljudima kojima je potrebna pomoć je tako na niskim granama
da je to sramota.

Političari su nam još i dobri kakvi smo mi.
Dok ne zasučemo rukave i ne uradimo nešto konkretno i korisno-slaba vajda, a od kritizerstva mi se obrće želudac.
Svi bi nešto da govore o ekološkom stanju planete, humanosti, zaštiti životinja, problemu ratova, fašizmu, antifašizmu....
a za opšte dobro su uradili jedno veliko NIŠTA.(Izvinjavam se u Srbiji onim retkim slučajevima).

Pošto kod nas prosečni građanin uglavnom gleda kako da zakine državu, ne plati kartu u GSP,
zapiša neki haustor, utaji na porezu, .....uz devizu ''Gledam samo svoje dupe'' nisam optimističan
da će ovim nesretnim ljudima ikada biti bolje (i gladnim i gluvim i slepim i mentalno zaostalim).
Naročito im pomoć neće stići od ljudi koji jedino znaju da viču ''Mrzim državu, njene političare, crkvu, akademiju nauka........za sve su oni krivi, a ja sam human volim cveće životinje i ljude''
Od tih egocentričnih kompleksaši koji do podne mrze ceo svet, a od podne sami sebe ''Sačuvaj me Bože''.

...lepo si ti ovo napisao ali vlast je kriva a ne narod zato sto smo ovde gde smo - ovaj narod nije nista manje solidaran i nista manje ne voli cvece, zivotinje i ljude od ostalih naroda ali mnogo vise mrzi vlast od nekih drugih naroda valjda zato sto nista dobro ne ocekuje od nje...ajde nadji nekog ko se bavi politikom a da se ne ponasa kao da smo mi ovde zbog njih a ne oni zbog nas

Back