Dok Srbija vija vetrenjace.....

Nije uvek neophodno nešto reći ili napisati. Neke stvari se jednostavno podrazumevaju. Ako navedenim grupama ljudi ili životinja (izuzimam homoseksualce) nije potrebno pomoći u ovoj zemlji, šta je logičan zaključak?
Zašto posmatrati na taj način? Zašto bi se ako kažem: "U ovoj zemlji je potrebno pomoći siromašnim Srbima koji jedva sastavljaju kraj sa krajem." podrazumevalo da kažem kako ne treba pomoći drugima?

Ako kažem da danas mnoge nevladine organizacije i "dušebrižnici" više pažnje poklanjaju izostanku pomoći nacionalnim manjinama, homoseksualcima, pa čak i životinjama nego pripadnicima srpske nacionalnosti kojima treba pomoć, ja ne kažem da treba proterivati nacionalne manjine, homoseksualce, životinje...

Ali sve to ne bi bilo toliko strašno da se u celoj stvari ne radi o ljudima, kako kaže kolega sa "specijalnim potrebama" (ne znam čemu znaci navoda, oni jesu ljudi sa specijalnim potrebama). Zašto njih stavljati u istu grupu sa mentalno i fizički zdravim grupacijama, zaista ne razumem. To je ono što je zaista poražavajuće.
Ne znam šta bih ti rekao...
Oni jesu ljudi sa posebnim potrebama, ne treba ih nikako ostavljati na cedilu. No, ne treba ni zloupotrebljavati njihovo prisustvo, pogotovo ne u političkim prepucavanjima.

Čini mi se da kolega želi da kaže da ova država ne vodi računa ni o kome, a da je procenat ljudi sa posebnim potrebama daleko manji od onih drugih, pa je mnogo ozbiljnije pitanje (na primer) što država ništa ne čini ne bi li pospešila natalitet.
Lično, mislim da su i jedan i drugi problem jednako važni za dobro svih nas.

U pravu je Dikan 100%
A najbolje se ocrtava naša egocentičnost i neodostatak tolerancije kada dođe autobus GSP-a, pa rulja zaboravljajući ceo svet oko sebe navali baš kao što kokoške navale kada im baciš zrno kukuruza.
Što se vlasti tiče, pa mi je biramo.

...jesi gledao tucu i redove ispred radnji u kojima se prodavala nova playstation game console na civilizovanom zapadu i to samo zato sto je nije bilo u dovoljnim kolicinama za sve koji su hteli da je kupe...kod nas su neke druge stvari deficitarne - npr. mesto u autobusu...nadam se da tebe niko nikad nece izabrati da vladas :)

Zašto posmatrati na taj način? Zašto bi se ako kažem: "U ovoj zemlji je potrebno pomoći siromašnim Srbima koji jedva sastavljaju kraj sa krajem." podrazumevalo da kažem kako ne treba pomoći drugima?

Ako kažem da danas mnoge nevladine organizacije i "dušebrižnici" više pažnje poklanjaju izostanku pomoći nacionalnim manjinama, homoseksualcima, pa čak i životinjama nego pripadnicima srpske nacionalnosti kojima treba pomoć, ja ne kažem da treba proterivati nacionalne manjine, homoseksualce, životinje...

Ne znam šta bih ti rekao...
Oni jesu ljudi sa posebnim potrebama, ne treba ih nikako ostavljati na cedilu. No, ne treba ni zloupotrebljavati njihovo prisustvo, pogotovo ne u političkim prepucavanjima.

Čini mi se da kolega želi da kaže da ova država ne vodi računa ni o kome, a da je procenat ljudi sa posebnim potrebama daleko manji od onih drugih, pa je mnogo ozbiljnije pitanje (na primer) što država ništa ne čini ne bi li pospešila natalitet.
Lično, mislim da su i jedan i drugi problem jednako važni za dobro svih nas.
Ne može država da poboljša natalitet...ako pogledaš oko sebe videćeš da najprimitivniji i najsiromašniji ljudi imaju najveći natalitet.Tehnika i tehnologija nas udaljava od žena i porodice,i to je to.

Zašto vas toliko pogadja svaka kritika aktuelne vlasti?
Poneki put nije u pitanju kritika vlasti.
Mene lično pogađa svaki pokušaj da se ovaj narod predstavi kao fašistički, a njegovi predstavnici kao monstrumi.

Zamisli samo, u Srbiji se ugrožavaju prava manjina, prava Roma, prava pasa (bilo je i takvih bilborda po Beogradu), i slično...
A zapravo, kada zagrebeš ispod površine, ugroženi su podjednako svi građani Srbije. Čime su ugroženi? Siromaštvom i nesposobnošću države da stvori stabilne institucije u koje bi svi imali neograničeno poverenje.

Ne može država da poboljša natalitet...ako pogledaš oko sebe videćeš da najprimitivniji i najsiromašniji ljudi imaju najveći natalitet.Tehnika i tehnologija nas udaljava od žena i porodice,i to je to.
Ne može direktno da poboljša, ali može da učini mnogo.
Na primer, znam ženu, majku maloletnog deteta, koja nikako da nađe posao. Država o njoj i o njenom detetu uopšte ne brine. Koliko je samo takvih žena po Srbiji?
I sada ona treba da se odluči za rađanje drugog deteta???

Na primer, znam ženu, majku maloletnog deteta, koja nikako da nađe posao. Država o njoj i o njenom detetu uopšte ne brine. Koliko je samo takvih žena po Srbiji?

Tacno je da matrijalna strana igra presudnu ulogu.Cekamo tu strategiju radjanja.Ja sam odlucna da je pravo vreme za potomstvo ali cekam da bolovanje bude 100%.

S druge strane,ja imam druga koji ima četiri sina,i rinta od jutra do sutra...uništiće sebe.Žena ''podiže'' decu,uglavnom je odmorna i prilično joj je dosadno...ali to su izolovani primeri iz života.Otuđenost je najveći problem.

Upravo, veliki deo našeg današnjeg ponašanja "pokupili" smo sa zapada. Nikako da sa zapada pokupimo ono što vredi, već naopako.

...a ko si ti da delis ljude na manje i na vise vredne...to je jednostavno tako i ako neces to da gledas onda krivi vlast koja je stvorila uslove da se takve stvari desavaju a ne ljude koji to rade - lakse je uvesti vise autobusa nego prevaspitavati narod

S druge strane,ja imam druga koji ima četiri sina,i rinta od jutra do sutra...uništiće sebe.Žena ''podiže'' decu,uglavnom je odmorna i prilično joj je dosadno...ali to su izolovani primeri iz života.Otuđenost je najveći problem.
Moja bivša ih ima četvoro...
I moja koleginica ih ima četvoro. Njih dvoje imaju sreće te imaju svoj krov nad glavom, pristojna zaposlenja, pa opet nije im lako.
Sada zamisli nekoga ko nema svoj krov nad glavom, ima platu jedva 200 evra mesečno, treba platiti stan i sve što uz to ide, treba preživeti i odgajati decu...

Jednostavno...neka se zamaze tamnom bojom, pocepa sve papire o poreklu, i neka malko trza levom stranom lica i naci ce se vec neko da joj iz budzeta dodeli sredstva...mislim, Srbija je DUZNA da PRVO zbrine sve koji su u manjini pa cemo da vidimo sta ostaje za one koji placaju porez. Moji roditelji su odvajali po 35 godina, svaku platu za stambeni fond pa nikom nista. Imaju penzije od po 7 i 9 hiljada dinara, a lekove placaju po 10.000 mesecno... Gde je ta drzava koja se brine o nemocnima? Pa nema, zahebali su se, imaju po dve ruke i dve noge, mogu da rade dok ne pocrkaju, nisu "specijalni"...:evil:

lakse je uvesti vise autobusa nego prevaspitavati narod
Misliš, lakše je dati novac koji nemaš i kupiti više autobusa, nego naterati nekoga da na primer prepešači dve autobuske stanice?
Posebno mi je interesantno kada na početnoj stanici dođe autobus, a onih desetak ljudi se prosto pobije ko će pre do vrata i sedišta, kao da nema mesta za sve...
Moramo menjati ono što ne valja. No, najlakše je da svako od nas prvo pođe od sebe, pa da probamo da kod sebe popravimo ono što nam smeta kod drugih ljudi.

Back