Dok Srbija vija vetrenjace.....

Da vas nakratko vratim na ovu sramnu epizodu , najsramniju u bogatoj galeriji srpske sramote........

.."
Lori Ahern, iz Međunarodne organizacije za zaštitu prava osoba ometenih u razvoju, opisuje neke slike kršenja ljudskih prava koje je videla u institucijama u Srbiji.

"Neki od primera kršenja ljudskih prava koja smo videli ovde bilo je zaista teško podneti. Videli smo decu i starije osobe kako žive u užasnim uslovima, koji nisu adekvatni za ljudsko biće", kaže ona.

"Neke od najpotresnijih slika - deca vezana trajno za krevete i kolevke, vezane su im ruke, noge, vezani su oko struka. Redovi i redovi kreveta za koje su vezana deca i mladi ljudi ometeni u razvoju", kaže ona.

"Oni su godinama u tim krevetima, jedu u tim krevetima, vrše nuždu u tim krevetima, žive i umiru u tim krevetima", kaže ona.

Erik Rozental, direktor Organizacije za zaštitu prava osoba ometenih u razvoju, kaže da je vezivanje deteta za krevet nešto nastrašnije što je video u svojoj karijeri advokata osoba sa invaliditetom dugoj 14 godina. ........"

Dokaz da je izvestaj tacan, je i vellika strka svih zaduzenih ministarstava, koja su se razletela na sve strane, pokusavajuci da relativizuju strasne slike i izvestaj organizacije, na cije su se izvestaje pozivali samo koju godinu ranije , kada su ovi pisali o strasnim uslovima istih bolesnika na Kosovu.
Tada , izvestaji ove organizacije nisu bili "zlonamerni i politicki sracunati da oslabe Srbiju.."
Tada je ova organizacija bila "saveznik u borbi Srbije da prikaze istinu o Kosovu"

Danas , kada su javno zigosali vladu , ministre , pa i celo ovo primitivno drustvo za srednjevekovne metode ponasanja prema hendikepiranima, oni su postali od "saveznika" ......" placenici"...kako to u Srbiji obicno biva.....

Elem, vlada je hitno iz budzeta preusmerila sredstva planirana za druge namene, u rekonstrukciju ovih sramnih kazamata......odjednom se donela odluka o otvaranju jos nekoliko desetina tzv. "malih kucnih prihvatilista"..........sve to, a bez ikakvog razloga????

Pa, ako izvestaj nije tacan, nego je politicki pamflet , usmeren na "slabljenje pozicije Srbije u odlucujucim bla bla bla bla....sranjima .......".....cemu tolika frka, i cemu tolika sredstva , odobrena za tri dana???.......

Drzava se najbolje , kao i covek, prepoznaje po odnosu prema slabima i bolesnima.....ova , ovakva kakva jeste........zasluzuje da cela bude pacijent "institucije za decu sa specijalnim potrebama"...i to upravo u ovim uslovima koji su vladali do pre neki dan, dok Ljajic i ekipica nisu odvojili neku kintu , da drzi vodu dok majstori odu..............

Pa, ako izvestaj nije tacan, nego je politicki pamflet , usmeren na "slabljenje pozicije Srbije u odlucujucim bla bla bla bla....sranjima .......".....cemu tolika frka, i cemu tolika sredstva , odobrena za tri dana???.......

Znaci ne valja sto se daju sredstva?

Zamisli tek da nisu dali! Koliko bi samo onda imao razloga da se na njih pravednicki obrusis, to bi tek bila bruka.

Znaci ne valja sto se daju sredstva?

Zamisli tek da nisu dali! Koliko bi samo onda imao razloga da se na njih pravednicki obrusis, to bi tek bila bruka.

Ma valja, valja,.....kako da ne:roll:

Steta sto ih je medijski pistolj uperen u potiljak naterao da se odvoje od kinte namenjene za nove laptopove..........:evil:

Pogledao sam danas letimicno prenos iz skupstine...svi u crnini, yebote.....mora da zale za novim racunarima, koje su trebali da maznu na foru:roll:

Davaće sredstva dok traje frka. Obavestiću vas za 6 meseci kad prođe ludilo. Ne kažem da ne valja, ali neće dati dovljno. Sve u svemu dobro je da je skrenuta pažnja na slučaj institucija.

Naivno, koleginice.....naivno......

Svakog cuda , u Srbiji tri dana dosta........pre nekoliko godina , vodila se slicna kampanja, i neke pare su date.....tada je jedan od upravnika domova zavrsio u zatvoru za utaju te love...

Nije ovde problem ni u parama, ni u paznji javnosti........problem je , mnogo dublji i tesko izleciv......u Srbiji se bolesna deca, i dalje po selima kriju po podrumima od komsija, kao neka sramota.....do nedavno, invalidi nisu mogli nigde da udju , jer nigde nije postojala rampa za kolica.......jednostavno, ovako primitivno drustvo zahteva veliku katarzu i prevaspitanje...zahteva desetine godina ucenja o civilizovanom svetu....i to pocevsi od male , tanke crte, na slovu A...

Sledeci put kada nesto znate, ne morate da pitate.
Ja bar nisam licemer kao pojedinci koji bi da brane prava nekoga ili necega preko tudjih ledja.

Preko čijih ledja? Preko ledja ove, do srži pokvarene države, gde za elitu postoji sve, a za sve ostale - kako se snadju.

E, pa ljudi sa posebnim potrebama ne mogu da se snadju. Romi se snalaze tako što neki rade, neki kradu, ali nekako preživaljavaju. Drugi siromašni, ali radno sposobni, takodje.

A ljudi, o kojima govorimo, ne mogu da se snadju. Oni su radno nesposobni, bolesni, dužnost je ove pokvarene države da se stara o njima. Za to svi mi, radno sposobni, plaćamo porez. Ne da bi poslanicima kupovali nove lap-top računare, isplaćivali plate i dnevnice u iznosima od kojih se sirotinji zavrti u glavi, ne da bi se politička elita iživljavala i trošila nemilice novac iz budžeta.

Nije to duznost drzave, to je duznost drustva. Drzava nije nesto van nas, pokvareno, nego je izraz naseg drustva. Pokvareno drustvo - pokvarena drzava.

Pitanja staranja za nesrecne, bolesne i nesposobne je pitanje etike. Meni je, licno, zao da gledam decu koja prose, zene koje se poradjaju u jendecima ili umiruce od gladi ispred moje kuce, i zato kroz poreze dajem pare ne samo za opravku puteva i skole i vojsku i ne znam ni sam sta sve nego i da se takvim ljudima pomaze.

Ne znam sta bih ti rekao na tvoje neslaganje sa ovim, dmauka. Konsenzus je protiv tebe.

Nije to duznost drzave, to je duznost drustva. Drzava nije nesto van nas, pokvareno, nego je izraz naseg drustva. Pokvareno drustvo - pokvarena drzava.

Pitanja staranja za nesrecne, bolesne i nesposobne je pitanje etike. Meni je, licno, zao da gledam decu koja prose, zene koje se poradjaju u jendecima ili umiruce od gladi ispred moje kuce, i zato kroz poreze dajem pare ne samo za opravku puteva i skole i vojsku i ne znam ni sam sta sve nego i da se takvim ljudima pomaze.

Ne znam sta bih ti rekao na tvoje neslaganje sa ovim, dmauka. Konsenzus je protiv tebe.

Jos jedan koji se "slaze"? Pa dobro, nisam ni ocekivao drugo. Vaze ista pitanja za tebe.
Hajde da budemo konkretni. Hajde da eticki i moralno pomognemo tim ljudima. Evo, otvoricu ziro racun na koji cete moci da uplatite novac koji ce biti upotrebljen da se pomogne osobama sa posebnim potrebama, vazi?
Ako necete da date novac, prijavite se kao volonteri da pomazete.
Ali ne, pa vi placate porez...pa gospodo, i ja placam porez, i moji roditelji su placali poreze, pa dok se izredjaju svi kojima treba, ode zivot.
Uostalom, da li sam ja nekoga od vas pozivao da postupate ili mislite kao i ja? Nisam. Postujem vase misljenje i ne zelim da ga menjam. Cak sam izuzetno spreman da korigujem svoje misljenje ako se iko ikada ovde posluzi logikom.
Ne priznajem konsenzus, za mene vazi samo konsenzus koji ja odredim..;)

Obuka nezaposlenih sa invaliditetom
U Leskovcu u evidenciji 363 osobe
Filijala Nacionalne službe za zapošljavanje u Leskovcu počela je obuku nezaposlenih osoba sa invaliditetom.
Saradnik za dodatno obrazovanje i obuku Svetlana Nikolić rekla je FoNetu da je u evidenciji 363 osoba sa invaliditetom. "Po prvi put ove godine Nacionalna služba organizuje i finansira osnovnu informatičku obuku za lica sa invaliditetom", kazala je ona. Za šest osoba iz evidencije službe za zapošljavanje, koja imaju probleme sa sluhom, znači gluva i nagluva lica, obuka će trajati oko dva i po meseca i izvode je stručnjaci sa univerziteta Božidar Adžija iz Beograda. Počela je i obuka za slepe i slabovide osobe, a u nju je uključeno pet polaznika. Nikolićeva kaže da ova obuka traje nešto kraće, trideset časova, i odvija se individualno. Obuku sprovodi Fakultet tehničkih nauka iz Novog Sada. Od ukupnog broja nezaposlenih sa invaliditetom četrnaest ima probleme sa sluhom i osam sa vidom. "Planiramo da ovakve obuke postanu tradicija, a pretpostavka je da će, posle završene obuke i dobijanja sertifikata o tome, osobe koje imaju problem sa sluhom ili vidom povećati šanse za dobijanje posla", rekla je Nikolićeva.

Imali mi u firmi jednog od tih "specijalnih"
Radio na telefonskoj centrali. Prisluskivao razgovore i sirio abrove po firmi, kolegnicama se obracao na veoma vulgaran nacin, pobacao silnu dokumentaciju u djubre. I nikom nista.
Zasticen kao beli medved...

mauka, ti u nedostatku iole smislenog argumenta , lupetas gluposti i lazes ko pas, ne bi li po svaku cenu dokazao nekome, da si u pravu...

Cudi me kako nisi napisao kako kod tebe, u selu, horde invalida, siluju i pljackaju vas, jadne seljake.........mislim, stvarno si bolid..:roll:

Seks u dobrotvorne svrhe
30. novembar 2007. | 09:46 | Izvor: FoNet
Santjago da Čile -- Jedna prostitutka ponudila 27 sati seksa na tradicionalnoj dobrotvornoj aukciji u korist siromašne dece i dece ometene u razvoju.

Marija Karolina iz Čilea saopštila je da je već prodala svih 27 sati i tako prikupila skoro 4.000 dolara. Otkad je obznanila svoju donaciju, preko noći je postala slavna, puneći novinske stranice i gostujući u mnogim TV emisijama.

"Jedan klijent je platio unaped kada je čuo da se radi o humanitarnoj akciji", rekla je ona. Iako veoma konzervativna katolička zemlja, Čile je legalizovao prostituciju, a organizatori dobrotvorne kampanje izjavili su da je donacija Marije Karoline prihvaćena, ali da oni neće podsticati "nemoralne aktivnosti". Marija Karolina je na to odgovorila da ima ljudi koji će pokloniti novac daleko sumnjivijeg porekla od onog koji je ona ponudila.

Back