Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
I ja sam radio na detasmanu , lose je kad se neko drugacije predstavi kao top majstor elektricar , vodoinstalater , nevidjeno dobar varioc ,a kad trebaju dela ,on pomocnik. Samo cu te pitati koliko detasmana si odradio? Onda te brzo zamene. Ima mnogo velikih firmi koje rade na detasman , tipa Hodzic i Enal elektro. Imaju oko 1000 elektricara i znam licno ljude koji rade za njega 10tak godina. Toliko o tome koliko je lose.
Svaka budala moze raditi na tu sezonsku vizu i sad vidim koliko si pametan,te dve firme sto nabroja evo ljudima link pa nek citaju o cemu se radi https://forum.krstarica.com/threads/enal-elektro-doo-beograd-i-rad-u-nemackoj.371026/page-3

Mislim da medicinar( uglavnom radi u bolnici na nekom odeljenju pomaze lekaru , daje lekove , vrsi dezinfekcije , previjanja, odrzava zdravstveno stanje pacijenta) pflegehelfer (pomocnik negovatelja radi vecinom u starackom domu ili u bolnici na gerijatriji i bavi se negom "sticenika"tj, kupa ,hrani presvlaci i vodi u setnju ... za medicinsku sestru ima srednja skola , a za negovatelja ima kurs... prvi uslov za obe struke je isti B1 minimum ,jer radis sa zivim ljudima. Ta potvrda se zove zaglasnost biroa rada.
Hvala na odgovoru, znam sve to ja jesam medicinska sestra i u Nemackoj radim dugo. Zelela bi brata da dovedem pa trazim najbolji nacin za to. A kod nas stalno traze negovatelje.

Hvala na odgovoru, znam sve to ja jesam medicinska sestra i u Nemackoj radim dugo. Zelela bi brata da dovedem pa trazim najbolji nacin za to. A kod nas stalno traze negovatelje.
Imas ovde sta podrazumeva pflegerhelfer i kao sto napisa tu treba odredjenji certifikat i certifikat jezika,a brata da dovedes mozes i u nekoj drugoj oblasti rada nekvalifikovanih,ali pod uslovom da to puste od nove godine taj w.balkan regelung i da dobije odobrenje,to ostaje da se vidi da li ce i kako funkcionisati.
https://www.ise-berufsbildung.de/service/neu-qualifizierung-zumzur-pflegehelfer-in/#

Poslednja izmena:
I ja sam radio na detasmanu , lose je kad se neko drugacije predstavi kao top majstor elektricar , vodoinstalater , nevidjeno dobar varioc ,a kad trebaju dela ,on pomocnik. Samo cu te pitati koliko detasmana si odradio? Onda te brzo zamene. Ima mnogo velikih firmi koje rade na detasman , tipa Hodzic i Enal elektro. Imaju oko 1000 elektricara i znam licno ljude koji rade za njega 10tak godina. Toliko o tome koliko je lose.
dva ugovora x 9 meseci kao zavarivac i to skromno mislim sasvim dobar. u to vreme pre 6-7 godina radili su neki momci iz S.Mitrovice na istom gradilistu vodovod ali druga firma. sta je taj njihov poslodavac njima radio pa to je bilo greh. oni ljudi rade sasvim ok a ovaj im isplati po 200e i kaze strpite se nemam sad. ljudi za jelo nisu imali a ne daje im se otkaz da se vrate kuci jer racunaju ako daju otkaz tek onda nemaju nista. i tako 6 meseci, ja sam posle otisao ali ono je bio zlocin, ljudi nisu imali sta da jedu.
eto ja ti samo prenosim moja iskustva a ja sam u poredjenju sa njima sjajno prosao samo sto sam morao da jurim poslodavca za zadnju platu i za stojer liste.

Motaj te kablove po Svabiji bolje ti je,ovo nije rekla kazala nego je tako kako jeste,ne bi ti meni brate moj u toku radnog vremena pisao po forumima i iznosio poluistinite podatke ako uopste i jesi u Svabiji.
Druze ja imam 6 stepen obrazovanja, prvo sam radio sa srednjom diplomom kasnije sam drugu diplomu nostrifikovao zbog razlike u nekim predmetima i satima rada na nekim projektima koje se kasnije ispunilo kroz rad.... Ja sam se izborio za radno mesto koje je vecinom u kancelariji, tako da imam vremena. Ja jedno znam plitki potoci buku prave...

Svaka budala moze raditi na tu sezonsku vizu i sad vidim koliko si pametan,te dve firme sto nabroja evo ljudima link pa nek citaju o cemu se radi https://forum.krstarica.com/threads/enal-elektro-doo-beograd-i-rad-u-nemackoj.371026/page-3
Samo forum ,nista iskustvo klasika od tebe. Kad nesto objavis ili se obracas nekome , svaka druga brate i bmw, imam osecaj da imas 22godine. Primer ,ukucaj na guglu da imas suvi kasalj , posle pet minuta ce te ubediti da imas rak pluca i grla... toliko o forumima. Enal ima oko 1000 radnika i 20 godina rada,sve ti sredi od dokumentacije. Tvoje je samo da radis,a sto se neko predstavi kao poslovodja ,a on nema pojma to je druga stvar.

Druze ja imam 6 stepen obrazovanja, prvo sam radio sa srednjom diplomom kasnije sam drugu diplomu nostrifikovao zbog razlike u nekim predmetima i satima rada na nekim projektima koje se kasnije ispunilo kroz rad.... Ja sam se izborio za radno mesto koje je vecinom u kancelariji, tako da imam vremena. Ja jedno znam plitki potoci buku prave...
Nisam ti ja drug,vreme komunizma je proslo ljubi te brat ,da da kako da ne svi vi imate faksove u Svabiji sa kojim motate kablove i didjete ovde na forum malo da pisete jer u Svabiji ima dosta vremena za sve,pazi da ti ko ne poveruje u tu pricu,ono radim u birou i pisam usput po forumima u toku radnog vremena, jao brate moj.

Samo forum ,nista iskustvo klasika od tebe. Kad nesto objavis ili se obracas nekome , svaka druga brate i bmw, imam osecaj da imas 22godine. Primer ,ukucaj na guglu da imas suvi kasalj , posle pet minuta ce te ubediti da imas rak pluca i grla... toliko o forumima. Enal ima oko 1000 radnika i 20 godina rada,sve ti sredi od dokumentacije. Tvoje je samo da radis,a sto se neko predstavi kao poslovodja ,a on nema pojma to je druga stvar.
Svi znaju dobro nije niko lud kako te firme funkcionisu odavde kao podizvodjaci,ustvari ako se i mogu nazvati firmama posto samo ljude skupljaju kao stoku i iskoristavaju nasu sirotinju,od mizernih satinaci,skidanja i neplacanja radnih sati,strpaju ljude u prostoriju jedne na druge i kao imas smestaj,uslovi su svud dno dna kao i zarada i prijava koja nije legalna,najlakse je optuziti coveka da nezna da radi,ako nezna treba mu brate moj pokazati a ko ce da mu pokaze jeli ti sto su ih doveli i zarobili naravno da nece kad ni oni ne znaju a u stvari misle da znaju a ni srednju skolu nisu videli,zato ne pravi se mnogo pametan,cuj kazes tvoje je da radis i cutis pa nije ovo doba robova,21 je vek brate moj.

Poslednja izmena:
Die Westbalkanregelung wird bis Ende 2023 verlängert. Der Bundesrat hat grünes Licht für eine entsprechende Verordnung der Bundesregierung geben. Arbeitgeber können nach dieser Regelung Arbeitskräfte aus dem Westbalkan, also aus Albanien, Bosnien und Herzegowina, Kosovo, Nordmazedonien und Serbien, einstellen. Und zwar unabhängig von deren formalen Qualifikation für eine Ausbildung oder eine Beschäftigung in Deutschland.

Diese Regelung gilt seit 2016 und würde eigentlich Ende 2020 auslaufen. Es gibt aber weiterhin eine starke Nachfrage nach Arbeitskräften aus dem Westbalkan insbesondere aus dem Baugewerbe. Die Arbeitskräfte aus dem Westbalkan werden größtenteils im Wohnungsbau eingesetzt.

Prüfung durch die Bundesagentur für Arbeit
Arbeitgeber und Arbeitnehmer erhalten durch die Verlängerung Planungssicherheit. Die Bundesagentur für Arbeit muss der Einstellung allerdings zustimmen. Sie prüft, ob für den jeweiligen Arbeitsplatz deutsche Arbeitnehmerinnen und Arbeitnehmer zur Verfügung stehen und ob gleiche Beschäftigungsbedingungen wie für Deutsche bestehen.

Die Verordnung der Bundesregierung sieht vor, dass die Bundesagentur höchstens 25.000 solcher Zustimmungen pro Jahr erteilen darf. Dies soll vor allem eine Überlastung der für die Vergabe von Visa zuständigen Stellen verhindern. Für die Einreise nach Deutschland zur Arbeitsaufnahme ist ein Visum notwendig, das die Arbeitnehmer bei der deutschen Auslandsvertretung in ihrem Heimatland beziehungsweise an ihrem Wohnort beantragen. Hier kam es in der Vergangenheit oft zu langen Wartezeiten auf einen Termin.

Verordnung tritt zum 1. Januar 2021 in Kraft
Durch die Zustimmung des Bundesrates kann die Verordnung im Bundesgesetzblatt verkündet werden. Sie tritt am 1. Januar 2021 in Kraft. Die Länder haben das Bundesarbeitsministerium gebeten, die Evaluierung der Westbalkanregelung für den Zeitraum 2021 bis 2023 fortzuführen und unter anderem Fragen der qualifikationsadäquaten Beschäftigung sowie der Qualität der Arbeitsbedingungen zu vertiefen.

Quelle: Bundesrat; DHB
Über GründerNavi
© 2020 handwerksblatt.de
IVW
Startseite
Impressum
Kontakt
Datenschutz
Verlag
Buchshop

Da li je neko od vas upoznat sa ovakvim slucajem.Covek preko 10 god.se bavi poljoprivredom .Nema srednju skolu.Od dokaza koji mu potvrdjuju cime se bavi je npr.registrovano gazdinstvo.Znaci u Srbiji je prepoznat kao takav.U Nemackoj ima poslodavca koji bi ga odmah zaposlio jer bas takvog radnika trazi .To je celogodisnja proizvodnja.Da li neko zna posto navodno tamo za odredjene godine iskustva menja njihovu srednju skolu , da li ima sanse da se ode po ubrzanoj proceduri ili da se ponovo prijavi po W.Balkan i ako uopste udje u tih 25k. Izvinjavam se na dugom postu .Nadam se da ce mi neko upucen u to odgovoriti.

Da li je neko od vas upoznat sa ovakvim slucajem.Covek preko 10 god.se bavi poljoprivredom .Nema srednju skolu.Od dokaza koji mu potvrdjuju cime se bavi je npr.registrovano gazdinstvo.Znaci u Srbiji je prepoznat kao takav.U Nemackoj ima poslodavca koji bi ga odmah zaposlio jer bas takvog radnika trazi .To je celogodisnja proizvodnja.Da li neko zna posto navodno tamo za odredjene godine iskustva menja njihovu srednju skolu , da li ima sanse da se ode po ubrzanoj proceduri ili da se ponovo prijavi po W.Balkan i ako uopste udje u tih 25k. Izvinjavam se na dugom postu .Nadam se da ce mi neko upucen u to odgovoriti.
Samo moze po w.balkan pravilu da ode kakve godine iskustva ako nema diplomu brate moj,to sa godinama iskustva moze u nekim izuzetnim slucajevima kao sto je it sektor,a dobra ti je ta ako udje u tih 25k,ne radi se o tome da li ce neko uci ili ne u tih 25k dozvola jer oni i ne moraju toliko da izdaju tih dozvola,fora je sto on prvo mora dobiti odobrenje od agencije za rad da nema niko kod njih na birou nekvalifikovan jer on ima prednost u odnosu na nas, pa tek onda kad prodje te provere moze aplicirati za termin,nece to ici ni malo lako kao pre,ako polovina od tih 25k sto kazes uspe dobiti odobrenje to ce biti veliki uspeh,a kad ce to w.balkan poceti ostaje nepoznato do daljnjeg.

Poslednja izmena:
Zna li neko pod koju kategoriju spadaju frizeri? I koja je procendura za to zanimanje i kakve su im sanse? Pitaju me neki poznanici a ja blage veze nemam sta bih rekao...:huh: Koliko sam upucen oni svuda "trebaju" posebno ako znaju da rade ali kako se to zakonski u slucaju migracije resava...
ako ima srednju školu onda kvalifikovani radnik po novom jer po starom mislim da se ne isplati samo gubi vreme. znači standardna procedura, nostrifikacija diplome, jezik a2.
frizeri se baš traže ovde zato što je slabo plaćen posao neće niko da radi, samo ovi arapi pretežno :D

ako ima srednju školu onda kvalifikovani radnik po novom jer po starom mislim da se ne isplati samo gubi vreme. znači standardna procedura, nostrifikacija diplome, jezik a2.
frizeri se baš traže ovde zato što je slabo plaćen posao neće niko da radi, samo ovi arapi pretežno :D
Hvala na odgovoru ali to sam i ja trazio, i nisam uspeo da nadjem. Ne postoji "srednja skola" za frizera :huh:

Isto imam pitanje kako da pomognem nekom da nostrifikuje diplomu trgovacke skole - trgovac... odnosno kako i da li taj ima sanse da ode po novom zakonu. To bi bio neki Kaufmann ali Svabe sve to imaju podeljeno po trgovinskim oblastima, nema opste...

Ja nisam iz ovih profesija pa mi je sve ovo strano bas. Prevodim, i pokusavam da nadjem nesto od informacija za ove poznanike mojih roditelja ali bas mi ne uspeva za sva zanimanja 😂

Hvala na odgovoru ali to sam i ja trazio, i nisam uspeo da nadjem. Ne postoji "srednja skola" za frizera :huh:

Isto imam pitanje kako da pomognem nekom da nostrifikuje diplomu trgovacke skole - trgovac... odnosno kako i da li taj ima sanse da ode po novom zakonu. To bi bio neki Kaufmann ali Svabe sve to imaju podeljeno po trgovinskim oblastima, nema opste...

Ja nisam iz ovih profesija pa mi je sve ovo strano bas. Prevodim, i pokusavam da nadjem nesto od informacija za ove poznanike mojih roditelja ali bas mi ne uspeva za sva zanimanja 😂
ja mislim da postoji srednja skola za frizera, znam lika koji je to zavrsio e sad kako se zove kod nas tacno taj smer a verovatno i ne bi priznali potpunu nostrifikaciju.
za nostr. ekonomskog smera najbolje ako imas fb profil ima tamo razne grupe vize termini pa pitaj tamo, ima mnogo vise ljudi nego ovde na forumu

ja mislim da postoji srednja skola za frizera, znam lika koji je to zavrsio e sad kako se zove kod nas tacno taj smer a verovatno i ne bi priznali potpunu nostrifikaciju.
za nostr. ekonomskog smera najbolje ako imas fb profil ima tamo razne grupe vize termini pa pitaj tamo, ima mnogo vise ljudi nego ovde na forumu
Hvala na odgovoru! :)
Ja sam samo na privatne nailazio (frizerske). Toga nema na anabin nigde...

Imas sajt anerkenung de.ukucas naziv skole i dobijes upute za nostrifikaciju,to tako ide brate moj, u sutini to su slabo placeni poslovi, sta jedan obican frizer zaradi oko1250e zavisno od regije,tako isto zarade ovi trgovci sto rade u marketima tipa Lidl itd.i sve koje znam su otisli po noksu 1-2 tj.kao nekvalifikovani,sad za frizera mozes lako da dobijes i vizu za ausbildung i ides u skolu i imas neku platu ali ti treba uz to certifikat jezika b1 brate moj.

Imas sajt anerkenung de.ukucas naziv skole i dobijes upute za nostrifikaciju,to tako ide brate moj, u sutini to su slabo placeni poslovi, sta jedan obican frizer zaradi oko1250e zavisno od regije,tako isto zarade ovi trgovci sto rade u marketima tipa Lidl itd.i sve koje znam su otisli po noksu 1-2 tj.kao nekvalifikovani,sad za frizera mozes lako da dobijes i vizu za ausbildung i ides u skolu i imas neku platu ali ti treba uz to certifikat jezika b1 brate moj.
Mislis da se moze uopste dobiti bilo kakav ausbildung? Ja sam cuo od ljudi da je to nemoguce iz Srbije (iako se nudi), vec tek kada se dobije ulazna viza.
Vezano za plate, blage veze nemam koliko zaradjuju frizeri. Znam da nisu tako "jeftini" kao u Srbiji sto su.
Na anerkenung.de sam uglavnom vidjao za izbor zanimanja i onda te upute kome da se javis da ti priznaju diplomu, a za institucije sam ranije gledao na anabin-u, kao i za nazive profila i koji su fakulteti H+ ili H- itd.

Mislis da se moze uopste dobiti bilo kakav ausbildung? Ja sam cuo od ljudi da je to nemoguce iz Srbije (iako se nudi), vec tek kada se dobije ulazna viza.
Vezano za plate, blage veze nemam koliko zaradjuju frizeri. Znam da nisu tako "jeftini" kao u Srbiji sto su.
Na anerkenung.de sam uglavnom vidjao za izbor zanimanja i onda te upute kome da se javis da ti priznaju diplomu, a za institucije sam ranije gledao na anabin-u, kao i za nazive profila i koji su fakulteti H+ ili H- itd.
Mozes,naravno da treba ulazna viza bez nje nista,imas uslove koje treba da ispunis i nisu laki,malo proguglaj pa ces videti,pa da anerkenung ti je za upute za nostrifikaciju diploma,a anabin ti je za procenu fakulteta tj.da vidis jeli tvoj faks uporediv sa Nemackim,plate pogledas na gehalt.de tu imas bruto prosek za sva zanimanja.

Mozes,naravno da treba ulazna viza bez nje nista,imas uslove koje treba da ispunis i nisu laki,malo proguglaj pa ces videti,pa da anerkenung ti je za upute za nostrifikaciju diploma,a anabin ti je za procenu fakulteta tj.da vidis jeli tvoj faks uporediv sa Nemackim,plate pogledas na gehalt.de tu imas bruto prosek za sva zanimanja.
Posto proveravam za druge, vazno je napomenuti da je njima najgora stavka jezik. Ja svakako imam C1 Telc a i VII stepen tako da meni je jasno za taj nivo kako se obavlja migracija. A pitam se, na primer, ako neko super zna jezik npr, da li mu je to dovoljno za ulaz? Znam da ja lagano moju diplomu mogu da nostrifikujem i da sve zavrsim, ali za ove na primer sto su bez visokog obrazovanja, odnosno sa srednjim ili samo osnovnim, ako neko zna jezik, moze li necemu da se nada? (Mislim u praksi govoreci) Znam neke koji su cekali noks 1 sto godina i nista, a kao na papiru je "bilo izvodljivo". (Mada, nisu imali ni jezik a ni diplome...) Posto ja teram ljude da uce jezik ko god mi se obrati za pomoc neku ove vrste, bilo da je elektricar, frizer, trgovac, ili doktor 😂

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back