Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Druze , to sto pricas to je tvoje misljenje , ja te pitao jel imas licno iskustvo sa takvim firmama? Facebook je mocno sredstvo informisanja i reklamiranja i kao i svugde ima laznih oglasa, uzmi u trafici neki oglasnik , naci ces prevara koliko hoces. Znam dve velike nemacke firme koje zaposljavaju elektricare , vodoinstalatere , bravare i varioce (prva ima 2000 zaposlenih istara je 116 godina, i druga oko 15000 zaposlenih) daju oglase preko Facebooka jer nase zanatlije u globalu ne pricaju Nemacki. Tako da im ne vredi puno oglas na Nemackom.
Oglasi sa facebooka su 99 posto neozbiljni brate moj,ti ako znas te dve firme onda je to samo taj jedan procenat na koji se moze naletiti,pa sam si postavio oglas iz koga stoji agencija koja zaposljava u Hrvatskoj,mislim ko voli taj vid rizika i zaposljavanja nek izvoli ja nemam nista protiv,ali prosecno inteligentan i pismen covek dobro zna gde prave firme i ovde i u Nemackoj obijavlju svoje oglase i kako se vrsi proces selekcije.
I pazi toj super ako znas te velike Nemacke firme i ostavi od njih konekciju ovde zanatlijama da se jave brate moj.

Druze , to sto pricas to je tvoje misljenje , ja te pitao jel imas licno iskustvo sa takvim firmama? Facebook je mocno sredstvo informisanja i reklamiranja i kao i svugde ima laznih oglasa, uzmi u trafici neki oglasnik , naci ces prevara koliko hoces. Znam dve velike nemacke firme koje zaposljavaju elektricare , vodoinstalatere , bravare i varioce (prva ima 2000 zaposlenih istara je 116 godina, i druga oko 15000 zaposlenih) daju oglase preko Facebooka jer nase zanatlije u globalu ne pricaju Nemacki. Tako da im ne vredi puno oglas na Nemackom.
ja sam radio na detasmanu i moze da bude ok a moze i vrlo moguce da najeb.. kao sto znam neke ljude. preko hrvatske vize nisam isao ali je vrlo slicna prica. to se ide samo na preporuku, da neko te preporuci ko radi u ok firmi pa da budes siguran da nisu bitange.
fazon je da su nase firme podizvodjaci, Svabe im isplate kesh ali nasa bitanga stavi novac u dzep i ne isplati radnike ili ih zeza ne isplati sve, toboz neki penali itd itd. a poslednja plata kad zavrsis ugovor isplati se kad si kod kuce a to se najverovatnije ne desi ili moras motkom da ga juris

ja sam radio na detasmanu i moze da bude ok a moze i vrlo moguce da najeb.. kao sto znam neke ljude. preko hrvatske vize nisam isao ali je vrlo slicna prica. to se ide samo na preporuku, da neko te preporuci ko radi u ok firmi pa da budes siguran da nisu bitange.
fazon je da su nase firme podizvodjaci, Svabe im isplate kesh ali nasa bitanga stavi novac u dzep i ne isplati radnike ili ih zeza ne isplati sve, toboz neki penali itd itd. a poslednja plata kad zavrsis ugovor isplati se kad si kod kuce a to se najverovatnije ne desi ili moras motkom da ga juris
U tome ti i jeste poenta brate moj,99 posto po fejsu su ti takvi likovi i agencije a ta detasman viza o njoj sam cuo sve najgore i kao u celoj Srbiji ni na prste na jednoj ruci ne mozes nabrojati sve detasman firme koje salju odavde nase ljude da su okej,samo proverena preporku kao sto kazes brate moj.

Noks 3-5 po starom su vec morali da se prebace po novom jer to stoji i na sajtu ambasade tj.njima su potrebni svi papiri po novom, tako da nema logike da oni cekaju sto godina taj stari termin po starom tj.po W.Balkan kad po novom fegu to ide veoma brzo brate moj,dakle nostrifikovana diploma i certifikat jezika za noks 3-5 je obavezan kako god.
A koju diplomu treba vozac da nostrifikuje to meni nije jasno.Ja imam srednju ekonomsku skolu a vozac sam i ja treba tu diplomu da nostrifikujem koja nema veze sa voznjom,nista ne razumem??

A koju diplomu treba vozac da nostrifikuje to meni nije jasno.Ja imam srednju ekonomsku skolu a vozac sam i ja treba tu diplomu da nostrifikujem koja nema veze sa voznjom,nista ne razumem??
Ne treba za profesionalne vozace nikakva diploma brate moj,treba ti b1 certifikat jezika, ako imas dozvolu iz Eu onda ti nije potreban jezik,stari termini po W.Balkan su svima stornirani a verujem i vozacima jer i oni tu spadaju bar bi trebalo.Storniras taj stari termin,polozis b1 jezik i apliciras po novom i to je to,mada za vozace mi nije sve jasno,ali skoro je ovde bio jedan lik koji je dobijo termin i vizu po novom za kamion pisao je o tome ali on je imao slovenacku vozacku dozvolu brate moj.

Ne treba za profesionalne vozace nikakva diploma brate moj,treba ti b1 certifikat jezika, ako imas dozvolu iz Eu onda ti nije potreban jezik,stari termini po W.Balkan su svima stornirani a verujem i vozacima jer i oni tu spadaju bar bi trebalo.Storniras taj stari termin,polozis b1 jezik i apliciras po novom i to je to,mada za vozace mi nije sve jasno,ali skoro je ovde bio jedan lik koji je dobijo termin i vizu po novom za kamion pisao je o tome ali on je imao slovenacku vozacku dozvolu brate moj.
Ok,hvala to sa eu dozvolom odpada imam Srpsku vozacku a stari termin je jos od 05.06.2018god.B1 ce morati u svakom slucaju a za ostalo nemam pojma..

images.jpeg

Vozac ako ima eu dozvolu i kod 95 takodje eu, moze da aplicira po novom i ne treba znanje jezika. Mora samo iz firme da dobije potvrdu da će tamo imati časove nemačkog.

Vozac ako ima eu dozvolu i kod 95 takodje eu, moze da aplicira po novom i ne treba znanje jezika. Mora samo iz firme da dobije potvrdu da će tamo imati časove nemačkog.
Tako sam brate moj nesto i napisao,ali ovde retko ko da ima Eu dozvolu tako da ta opcija vecini pada u vodu,znasli mozda koji su tacni uslovi po novom sa Srpskom dozvolom,posto su stari termini precrtani po svemu sudeci?

Tako sam brate moj nesto i napisao,ali ovde retko ko da ima Eu dozvolu tako da ta opcija vecini pada u vodu,znasli mozda koji su tacni uslovi po novom sa Srpskom dozvolom,posto su stari termini precrtani po svemu sudeci?
Po novom koliko znam moraš da imaš B1, naravno ugovor o radu. Bez jezika nema šanse sa našom dozvolom, zaoštrili su katastrofa a navodno im treba vozača koliko hoćeš. Napravljeno je da ne možeš tek tako lako više da se ode.

Jedina solucija da nadješ neku firmu u Sloveniji ili Hrvatskoj, pa da odeš na kamion, dobiješ njihovu dozvolu i kod 95 i onda apliciraš kod nas u ambasadi. Na taj način ne treba jezik i dobiješ brzo termin.

Po novom koliko znam moraš da imaš B1, naravno ugovor o radu. Bez jezika nema šanse sa našom dozvolom, zaoštrili su katastrofa a navodno im treba vozača koliko hoćeš. Napravljeno je da ne možeš tek tako lako više da se ode.
Jeste brate moj bas su ga ono otezali,mislim da nema ovog virusa da bi termin isao istog dana jer retko ko te uslove ispunjava,a posle ovog haosa za noks 1-2 nece niko odobrenje uspeti dobiti,i ko ce onda ostati da moze aplicirati stvarno retki.

Veliki pozdrav svima. Da li bi neko mogao da mi pomogne sa informacijom o novom zakonu od 1.1.2021... Postoji li mogućnost zaposlenja bolničara(Pflegehelfer) u Nemačkoj bez završene srednje medicinske škole i dobijanje radne vize za istu?
Hvala unapred 🙂
Pazi to posle nove godine se u opste ne zna kad i dali ce uopste i poceti,ako kojim cudom pocne prvo sto treba jeste da dobijete odobrenje u Nemackoj tj.da vas poslodavac sve to zavrsi tj.glavno je to da na birou kod njih nema niko nekvalifikovan jer on ima prednost u odnosu na nas,i kad vam poslodavac nabavi tu potvrdu onda aplicirate za termin,sad sto se tice medicinara oni su druga prica u svemu ovome i to treba da vidite sa vasim poslodavcem ili sa nekim medicinarom koji je otisao na taj nacin tj.da li to moze da prodje,ja ipak mislim da morate imati odredjeni certifikat i certifikat jezika.

Pazi to posle nove godine se u opste ne zna kad i dali ce uopste i poceti,ako kojim cudom pocne prvo sto treba jeste da dobijete odobrenje u Nemackoj tj.da vas poslodavac sve to zavrsi tj.glavno je to da na birou kod njih nema niko nekvalifikovan jer on ima prednost u odnosu na nas,i kad vam poslodavac nabavi tu potvrdu onda aplicirate za termin,sad sto se tice medicinara oni su druga prica u svemu ovome i to treba da vidite sa vasim poslodavcem ili sa nekim medicinarom koji je otisao na taj nacin tj.da li to moze da prodje,ja ipak mislim da morate imati odredjeni certifikat i certifikat jezika.
Hvala na odgovoru, a da li to vazi i za ostala zanimanja koja su deficitarna u Nemackoj?

Mislim da medicinar( uglavnom radi u bolnici na nekom odeljenju pomaze lekaru , daje lekove , vrsi dezinfekcije , previjanja, odrzava zdravstveno stanje pacijenta) pflegehelfer (pomocnik negovatelja radi vecinom u starackom domu ili u bolnici na gerijatriji i bavi se negom "sticenika"tj, kupa ,hrani presvlaci i vodi u setnju ... za medicinsku sestru ima srednja skola , a za negovatelja ima kurs... prvi uslov za obe struke je isti B1 minimum ,jer radis sa zivim ljudima. Ta potvrda se zove zaglasnost biroa rada.

Jel moze neko da pojasni to sa putnim osiguranjem , zasto neko dobija da izvadi na 3 meseca neko na 6 , dok neko I nemora da vadi . Nemacka firma vec daje osiguranje , čemu sve to . Jel moze firma da posalje putem poste to osiguranje da se ne bi vadilo ovde u srbiji .
Moras da ga kupis jer je odavezno i zavisi od duzine ulazne vize ,jer ako si u srbiji znaci jos nisi poceo da radis u nemackoj. Da bi imao osiguranje u nemackoj moras da imas adresu boravka , broj penzionog , socijalnog i zdravstvenog. Te brojeve dobijas tek kad dodjes.

I ja sam radio na detasmanu , lose je kad se neko drugacije predstavi kao top majstor elektricar , vodoinstalater , nevidjeno dobar varioc ,a kad trebaju dela ,on pomocnik. Samo cu te pitati koliko detasmana si odradio? Onda te brzo zamene. Ima mnogo velikih firmi koje rade na detasman , tipa Hodzic i Enal elektro. Imaju oko 1000 elektricara i znam licno ljude koji rade za njega 10tak godina. Toliko o tome koliko je lose.

U tome ti i jeste poenta brate moj,99 posto po fejsu su ti takvi likovi i agencije a ta detasman viza o njoj sam cuo sve najgore i kao u celoj Srbiji ni na prste na jednoj ruci ne mozes nabrojati sve detasman firme koje salju odavde nase ljude da su okej,samo proverena preporku kao sto kazes brate moj.
Izvini druze , ti sve rekla kazala. Jel znas nesto iz licnog iskustva? Po tvojim pricama Angela Merkel se prvo sa tobom posavetuje pa tek onda da odluku za ambasade.

Izvini druze , ti sve rekla kazala. Jel znas nesto iz licnog iskustva? Po tvojim pricama Angela Merkel se prvo sa tobom posavetuje pa tek onda da odluku za ambasade.
Motaj te kablove po Svabiji bolje ti je,ovo nije rekla kazala nego je tako kako jeste,ne bi ti meni brate moj u toku radnog vremena pisao po forumima i iznosio poluistinite podatke ako uopste i jesi u Svabiji.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back