Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vama pise da ste aplicirali za radnu vizu. kada vam stigne termin, stampajte taj potvrdni mail koji ste dobili od ambasade gde vam pise da ste aplicirali za Facharbeiter i ponesite sa sobom na termin, tu je kraj svih nedoumica koje imate.
A da cete da cekate ima da se nacekate samo tako. Aplicirali pre mesec dana, heh.

Potvrdio si mi ono sto sam i ja mislio ali nisam bio siguran pa mi je trebao neko ko se razume da donese presudu:D tako da sam sad siguran da mogu da cekam na miru,hvala puno tebi i ostalima ..
A da cu se nacekati to sam svestan i nisam nestrpljiv,citam ovu temu vec dva meseca i pratim tako da znam kako stoje stvari, :ok: a za to vreme cu da ucim jezik,posto sam posao dobio sa engleskim jezikom
Inace imam srece sto sam nasao dobar posao i sto su mi obecali Nemci da ce me cekati koliko god da bude trajalo ovo oko vize..

Ako nekoga interesuje posao elektricara u Nemackoj ili znate nekoga kome treba,mogu da preporucim coveka koji vas spaja direktno sa firmom u Nemackoj i sve se radi regularno i po protokolu...ako nekoga zanima neka se javi

Poslednja izmena:
Meni vac treba vasa pomoc- otisai sam da se prijavim i jao i svi ova viza mi na sest m. a za ofental kazu da dodjem za tri meseca da se javim i predam sta treba od dokumenata...ima li jos neko da je tako radio? E sad moj problem za koji mi tvrde kolege vizaci je to sto mij pasos vazi jos godinu dana pa oni kazu da cu zbog toga dobiti i ofental na toliko a da bih ga unace dobio na dve ili tri god jer mi firma daje ugovor na neodredjeni..kazu da presaram pasos i dodjem u srbiju i izvadim nov...e sad ako to uradim sta je sa vizom koja mi je udarena u pasosu a koji ce tad biti nevazeci? Da li se ta viza prenosi na novi ili se stari pasos nosi sa sobom? Sra raditi- menjayi pasos ili ne?

- - - - - - - - - -

I jos ako neko zna malo da mi objasni za raj ofental...? Kako to dibijam i da li mi to znaci za spajanje porodice?

- - - - - - - - - -

Izvinjavam se na greskama u pisanju...zurim a prsti debeli..a hahaha

Ima tu lufta dosta. Pa delili su na kascicu.a tek je polovina februara

Ne znam bas, imam informaciju da su poceli i grupne da dele posle pauze od Septembra.

- - - - - - - - - -

Vozaccc znas li nesto u vezi mog problema?

Nosis stari pasos sa sobom, viza je vazeca.
Ofental ne znam sta znaci, prvi put vidim tu rec u zivotu

Potvrdio si mi ono sto sam i ja mislio ali nisam bio siguran pa mi je trebao neko ko se razume da donese presudu:D tako da sam sad siguran da mogu da cekam na miru,hvala puno tebi i ostalima ..
A da cu se nacekati to sam svestan i nisam nestrpljiv,citam ovu temu vec dva meseca i pratim tako da znam kako stoje stvari, :ok: a za to vreme cu da ucim jezik,posto sam posao dobio sa engleskim jezikom
Inace imam srece sto sam nasao dobar posao i sto su mi obecali Nemci da ce me cekati koliko god da bude trajalo ovo oko vize..

Ako nekoga interesuje posao elektricara u Nemackoj ili znate nekoga kome treba,mogu da preporucim coveka koji vas spaja direktno sa firmom u Nemackoj i sve se radi regularno i po protokolu...ako nekoga zanima neka se javi

U kom delu Nemacke se nalazi firma i koje uslove nude? Satnica, smestaj?

Aufenthalt- boravisna dozvola

- - - - - - - - - -

Posle kolko vremena mozes menjati poslodavca? Znam da je bilo na forumu ali neznam na kojim stranama- ima li ko da je menjao ?

- - - - - - - - - -

Ne znam bas, imam informaciju da su poceli i grupne da dele posle pauze od Septembra.

- - - - - - - - - -

Nosis stari pasos sa sobom, viza je vazeca.
Ofental ne znam sta znaci, prvi put vidim tu rec u zivotu

Hvala na odgovoru...a Ofental je ona kartica koju dobijamo- boravisna dozvola nakon tih 6 m ulazne vize

Mene interesuje posao elektricara ili elektrotehnicara ali ne mogu ti poslati pp jer nisam ispunio bonus sa porukama :(

Pozdrav svima,evo i ja da se pridruzim velikom broju onih koji su resili da idu u Nemacku.Iscitavam forum pa shvatam da je najbolja varijanta da prvo ide muz koji je vec tamo radio preko detasmana kao elektroinstalater,a dok traje agonija sa vizom da strebamo nemacki pod stare dane nema druge.Elem, dok iscitam sve vezano za vizu danas neko napisa da ima coveka koji spaja elektricare sa nemackom firmom pa bih bila zahvalna za kontakt ili neku detaljniju info.

Meni vac treba vasa pomoc- otisai sam da se prijavim i jao i svi ova viza mi na sest m. a za ofental kazu da dodjem za tri meseca da se javim i predam sta treba od dokumenata...ima li jos neko da je tako radio? E sad moj problem za koji mi tvrde kolege vizaci je to sto mij pasos vazi jos godinu dana pa oni kazu da cu zbog toga dobiti i ofental na toliko a da bih ga unace dobio na dve ili tri god jer mi firma daje ugovor na neodredjeni..kazu da presaram pasos i dodjem u srbiju i izvadim nov...e sad ako to uradim sta je sa vizom koja mi je udarena u pasosu a koji ce tad biti nevazeci? Da li se ta viza prenosi na novi ili se stari pasos nosi sa sobom? Sra raditi- menjayi pasos ili ne?

- - - - - - - - - -

I jos ako neko zna malo da mi objasni za raj ofental...? Kako to dibijam i da li mi to znaci za spajanje porodice?

- - - - - - - - - -

Kad ste se prijavili na adresu otidjite u Auslenderbehörde da predate za Aufenthaltstitel. Kartica ce biti izradjena za 4 nedelje.
To sto vama pasos vazi jos godinu dana ne prestavlja nikakav problem. Jeste da ce van ta kartica vaziti koliko i pasos, ali kada izvadite novi pasos odete da produzite karticu. Za vadjenje novog pasosa ne morate u Srbiju ako zivite i radite blizu Düsseldorfa. U Düsseldorfu ima Ambasada Srbije u kome mozete da produzite pasos.

- - - - - - - - - -

- - - - - - - - - -

Evo da iznesem i ja moje iskustvo sto se tice Aufenthalterlaubnis. Ja sam dosao sa ulaznom vizom 5.januara ove godine. 07.01. smo se prijavili u Rathaus i u Landrazamt, i tom prilikom smo pitali sluzbenika kad treba da dodjemo na produzenje da li treba da se zakazuje ili ne. On kaze da nema potrebe jer nam je odmah stavio na godinu dana i da ce nam kartice stici za dve nedelje, i tako je i bilo. Aufenthalterlaubnis kartice nam stigle i vazi do 06.01.2020. E sad ja predao za novog poslodavca sto sam vec pisao ovde i problem da su me za prvog odbili, pa sam opet predao za drugog,tj.za baustelu i to su mi sad u ponedeljak odobrili. Otisao po novu dozvolu tj. Zusatblat kartonce, i dobio novu dozvolu na tri godine i vazi do 10.02.2022. Ali problem je sto mi pasos istice juna 2020. pa mi opet dali kao i za prvog do 06.01.2020. da mi nevi menjali karticu jer se prva placa 100 eura pri podizanju, a na svaku promenu mora se platiti 93 eura kao izrada nove kartice. A kad promenim pasos da odem kod njih da mi tada promene da nebih placao dva puta, kao da mi ustede 93 eura, i tada ce mi uraditi kao sto sam i dobio do 10.02.2022. Izvinjavam se na dug post ali nadam se da sam bar malo pojasnio situaciju.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back