Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pozz ,nista Mi nije sada jasno sto SE tice termina za noks 3-5 vozac na fejsu u grupi vize termini info covek lepo kaze DA Su sada za mesec Dana ocistili CEO januar I stigli do 4 februara ,sto je super doduse KO zna koliko CE sada DA stoji to do 4 februara...

E moj ti, januar se cisti od novembra prosle godine

- - - - - - - - - -

Noks 3-5 vozac ,registracija 03.01. Termin 20 .11

evo ga dokaz, ovaj post je iz podele koja je bila 6 novembra prosle godine.

Nema sta da ti bude nejasno. 3 meseca cekanja 1 mesec se ocisti.
Nekad je cak i 4 meseca cekanja za 1. Kako se zalomi.

Sve informacije su vec napisane na ovom forumu, ima skoro 600 strana, neke su ponovljene po 20 i 50 puta.
Ja sam prestao da odgovaram na bilo sta jer nema sta novo da se kaze, sta god vas interesuje, kopajte, tu je.

Poslednja izmena:
E moj ti, januar se cisti od novembra prosle godine

- - - - - - - - - -

evo ga dokaz, ovaj post je iz podele koja je bila 6 novembra prosle godine.

Nema sta da ti bude nejasno. 3 meseca cekanja 1 mesec se ocisti.
Nekad je cak i 4 meseca cekanja za 1. Kako se zalomi.

Sve informacije su vec napisane na ovom forumu, ima skoro 600 strana, neke su ponovljene po 20 i 50 puta.
Ja sam prestao da odgovaram na bilo sta jer nema sta novo da se kaze, sta god vas interesuje, kopajte, tu je.
Kolega svega ovog nebi bilo da je Pera na vreme otisao u policiju...

Evo ovako pisao sam pre par dana da pitam vezano za dalju proceduru posle dobijanja vize.
Ja sam aplocirao 26.12.2017.
Termin 21.01.2019.
Viza odobrena 11.02.2019.
Noks 1-2
Frankfurt vodoinstalater 2800 bruto plata.
Pozdrav svima i držite se poslovice strpljen spašen !

Da li bi mogao da stupim nekako u kontakt druze sa tobom igrom slucaja i ja sam Vodoinstalater,ista pokrajina,samo grad Fulda,a imao bih par pitanja za tebe ako nije problem?

Pozdrav svima,nov sam na forumu sto se tice poruka ali vec dva meseca pratim i citam poruke od ranije na ovoj temi i samo da ze zahvalim svima na veoma korisnim informacija,ja sam samo citajuci sve na ovoj temi uspeo da saznam sve moguce informacije o dobijanju radne vize.

E sad kao i svi sto se javljaju prvi put i ja imam problem posto sam napravio veoma glupavu gresku..Aplicirao sam za vizu pre nekih 30dana,samo sto nisam siguran da sam izabrao nemacki/srpski jezik pri apliciranju vec engleski.Video sam sta pise na sajtu ambasade sto se tice toga i bilo je mozda par nekih pitanja i ovde na forumu,ali da li neko moze da mi pomogne ko je imao slican problem,iskustvo ili ima informaciju da li je stvarno obavezno izabrati nemacki jezik pri apliciranju u smislu da li cu imati problem na terminu ako ostavim ovako,ako jeste sta mogu da uradim po tom pitanju a da ne izgubim ovo vreme koje vec cekam ako ista moze da se uradi..I na koji nacin mogu da budem siguran u slucaju da nisam pogresio?jel ima neke razlike u potvrdnom mailu ili tako nesto?

.Inace u potvrdnom mailu mi pise samo da sam uspesno aplicirao za radnu vizu i sve ostalo.poslao sam mail u ambasadu sa ovim pitanjem samo je stigao odgovor da je moj zahtev na cekanju (predpostavljam automatski odgovor na svako pitanje)

Svaki odgovor,savet,iskustvo je dobrodoslo...

Poslednja izmena:
Sa A1 Vasa supruga moze da zivi u Nemackoj, ali ukoliko zeli da radi ide joj u prilog da polazi A2 i B1 jer sa A1 nece moci da se sporazumeva na poslu. Takodje neki poslodavci za pojedine poslove traze znanje jezika na odredjenom nivou, svakako troskove skole i polaganja snosite Vi kao bracni drug. Takodje posle 8 godina Vasa supruga ima pravo na nemacki pasos, ali je tad uslov da ima polozen B1. Uslov za polaganje B1 je pohadjanje skole u trajanju od 3 meseca.

Ako suprug polozi u Srbiji b1,da li ovde u Neckog mora opet polagati kad prodju 5 godine,za produzenje vize ili je sertifikat trajan?

Postovani forumasi-vozaci !!
Ovim mukama nema kraja pa mi svasta prolazi kroz glavu . Usao sam u 10 mesec cekanja , aplicirao 12.04.2018 ( za sad necu za 3-4 meseca) . Koliko mi je pametno da odem i vozim u Sloveniju do termina a usput uzmem njihovu kod karticu ? Kvarim li proces za nemacku radnu vizu ako apliciram za slovenacku ?

12.4.2018....ovim tempom do vaseg termina izmedju 6 i 8 meseci cekanja jos.
Do mene im fali da ociste 18 dana pa se ne nadam da cu dobiti termin jos 2 meseca.
Citajte malo prethodne strane, ima napisano kakav im je tempo za vozace u poslednjih godinu ipo dokumentovano, suve cinjenice.

Pozdrav svima,nov sam na forumu sto se tice poruka ali vec dva meseca pratim i citam poruke od ranije na ovoj temi i samo da ze zahvalim svima na veoma korisnim informacija,ja sam samo citajuci sve na ovoj temi uspeo da saznam sve moguce informacije o dobijanju radne vize.

E sad kao i svi sto se javljaju prvi put i ja imam problem posto sam napravio veoma glupavu gresku..Aplicirao sam za vizu pre nekih 30dana,samo sto nisam siguran da sam izabrao nemacki/srpski jezik pri apliciranju vec engleski.Video sam sta pise na sajtu ambasade sto se tice toga i bilo je mozda par nekih pitanja i ovde na forumu,ali da li neko moze da mi pomogne ko je imao slican problem,iskustvo ili ima informaciju da li je stvarno obavezno izabrati nemacki jezik pri apliciranju u smislu da li cu imati problem na terminu ako ostavim ovako,ako jeste sta mogu da uradim po tom pitanju a da ne izgubim ovo vreme koje vec cekam ako ista moze da se uradi..I na koji nacin mogu da budem siguran u slucaju da nisam pogresio?jel ima neke razlike u potvrdnom mailu ili tako nesto?

.Inace u potvrdnom mailu mi pise samo da sam uspesno aplicirao za radnu vizu i sve ostalo.poslao sam mail u ambasadu sa ovim pitanjem samo je stigao odgovor da je moj zahtev na cekanju (predpostavljam automatski odgovor na svako pitanje)

Ja sam iskreno aplicirala sa engleskim jezikom, i nije mi stigao mejl uopste da sam se registrovala, a kada sam pokusala opet da se registrujem pisalo mi je da sam vec aplicirala. Zvala sam ambasadu, rekli su mi da moram da storniram tu aplikaciju i da im posaljem e-mail i da napisem da sam napravila gresku. To sam i uradila, stornirali su mi to prvo apliciranje i onda sam normalno sa nemackom zastavicom aplicirala. Ali citajuci iskustva sa foruma, ako vam je stigao mejl da ste se uspesno registrovali onda mislim da nece biti toliki problem, ali ne drzite me za rec. Pisem moje iskustvo. Pozz

12.4.2018....ovim tempom do vaseg termina izmedju 6 i 8 meseci cekanja jos.
Do mene im fali da ociste 18 dana pa se ne nadam da cu dobiti termin jos 2 meseca.
Citajte malo prethodne strane, ima napisano kakav im je tempo za vozace u poslednjih godinu ipo dokumentovano, suve cinjenice.

Pa necemo valjda toliko cekat . Vidjeo sam Vozacc tvoje postove pratim redovno do sad je 13 meseci cekanja i iskreno se nadam da ce bar malo ubrzat . Reci mi jel mogu ja da trazim vizu za Sloveniju i da idem tamo da radim dok cekam termin a da ne pokvarim proces cekanja radne vize za nemacku

Na kom jeziku vam je stigao potvrdni mejl

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back