Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ljudi, imam neku agenciju preko koje trazim posao dok cekam na noks 1-2 od 27.04.2018, e sad oni mi traže povratni e-mail od ambasade koji sam dobio po prijavi a gde stoji STORNO i koje moze nehotice da se pritisne. Ja im poslao screensave kazu ne moze original. Da li oni mogu da prrprave podatke i da moj termin nekako ustupe trecem licu a mene sjebu? A opet tu je moj br. Pasoša i ime.
A oni su prilično poslovni, i profesionalni i tacno nikad ne bih pomislio da nesto posumnjam, ali znam da se ovde pominjao takav slucaj pa ako se neko seca neka kaze nesto.

Da li je to po vama bezbedno uraditi, poslati mail sa mogućnošću storniranja i svih podataka?

U mailu sa mogucnoscu storniranja se nalazi link sa opcijom storno, to je nesto najgluplje moguce sto mozete da uradite, da date nekom kontrolu oko tako necega. Mutna posla.
Uostalom, jedina informacija koja je bitna oko prijave termina je upravo taj datum aplikacije i nista vise. Zasto bi delili registracioni broj i broj pasosa i link za storniranje nekoj
agenciji za trazenje posla, to je van svake pameti. Sta ce oni sa tim podacima da rade pametno? Bukvalno nista dobro ne moze da izadje iz toga.

Poslednja izmena:
Pa kao tako posluju, moraju da imaju taj mail jer im ovo ništa ne znači što sam im poslao screenove, jer kao to nije garant da je moj mail.
Bukvalno čovek samo da popizdi.

- - - - - - - - - -

Da li oni eventualno mogu nesto da urade sa tim mojim mailom, da ga iskoriste za nekog drugog, osim sto definitivno mogu da ga storniraju, slučajno ili namerno..

Pa kao tako posluju, moraju da imaju taj mail jer im ovo ništa ne znači što sam im poslao screenove, jer kao to nije garant da je moj mail.

- - - - - - - - - -

Da li oni eventualno mogu nesto da urade sa tim mojim mailom, da ga iskoriste za nekog drugog, osim sto definitivno mogu da ga storniraju, slučajno ili namerno..

:hahaha: tako posluju. Reci ti njima da se nose u picku materinu, bolje ces proci nego da im posaljes mail sa linkom storno za termin koji cekas 10 meseci, samo da bi im nesto navodno dokazao.

- - - - - - - - - -

Mani se corava posla..kakav mail?sta lupetaju?

Ljudi, imam neku agenciju preko koje trazim posao dok cekam na noks 1-2 od 27.04.2018, e sad oni mi traže povratni e-mail od ambasade koji sam dobio po prijavi a gde stoji STORNO i koje moze nehotice da se pritisne. Ja im poslao screensave kazu ne moze original. Da li oni mogu da prrprave podatke i da moj termin nekako ustupe trecem licu a mene sjebu? A opet tu je moj br. Pasoša i ime.
A oni su prilično poslovni, i profesionalni i tacno nikad ne bih pomislio da nesto posumnjam, ali znam da se ovde pominjao takav slucaj pa ako se neko seca neka kaze nesto.
Kada idete na prosledjivanje maila, taj deo sa storno mozete da izbrisete. Kao i druge delove tog maila.
Ali i po meni njima nije potreban mail, dovoljna im je slika na njemu vide sve bitne podatke. Kao sto su vasi podaci sa kojima mogu da potvrde da ste to vi.

Imam ja A1 ali mi je to nedovoljno da sam zapucam tamo.
Sad sam poslao sebi e-mail sa terminom, sa jednig na drugi nalog. Stiglo je onako kako sam i hteo, bez reg. broja i bez dugmeta za storniranje.
E sad, da li oni hipotetički mogu nekako da iskoriste taj mail, u smislu da ubace nečije podatke ili je to nemoguće?

Kad ste se prijavili na adresu otidjite u Auslenderbehörde da predate za Aufenthaltstitel. Kartica ce biti izradjena za 4 nedelje.
To sto vama pasos vazi jos godinu dana ne prestavlja nikakav problem. Jeste da ce van ta kartica vaziti koliko i pasos, ali kada izvadite novi pasos odete da produzite karticu. Za vadjenje novog pasosa ne morate u Srbiju ako zivite i radite blizu Düsseldorfa. U Düsseldorfu ima Ambasada Srbije u kome mozete da produzite pasos.

Hvala

Evo da iznesem i ja moje iskustvo sto se tice Aufenthalterlaubnis. Ja sam dosao sa ulaznom vizom 5.januara ove godine. 07.01. smo se prijavili u Rathaus i u Landrazamt, i tom prilikom smo pitali sluzbenika kad treba da dodjemo na produzenje da li treba da se zakazuje ili ne. On kaze da nema potrebe jer nam je odmah stavio na godinu dana i da ce nam kartice stici za dve nedelje, i tako je i bilo. Aufenthalterlaubnis kartice nam stigle i vazi do 06.01.2020. E sad ja predao za novog poslodavca sto sam vec pisao ovde i problem da su me za prvog odbili, pa sam opet predao za drugog,tj.za baustelu i to su mi sad u ponedeljak odobrili. Otisao po novu dozvolu tj. Zusatblat kartonce, i dobio novu dozvolu na tri godine i vazi do 10.02.2022. Ali problem je sto mi pasos istice juna 2020. pa mi opet dali kao i za prvog do 06.01.2020. da mi nevi menjali karticu jer se prva placa 100 eura pri podizanju, a na svaku promenu mora se platiti 93 eura kao izrada nove kartice. A kad promenim pasos da odem kod njih da mi tada promene da nebih placao dva puta, kao da mi ustede 93 eura, i tada ce mi uraditi kao sto sam i dobio do 10.02.2022. Izvinjavam se na dug post ali nadam se da sam bar malo pojasnio situaciju.

Jvala puno..pomogao si..idem da trazim to sto si pisao za novog poslodavca pa ti mozda posaljem jos koje pitanje...Samo da li si karticu dobio sa naznakom- vezana za poslodavca- ja jos to nisam dobio ali drugi vozaci ove firme kazu da se tako sad dobija kako ne bih mogli da trazimo drugog poslodavca..neznam da li je to tacno..pola ljudi prica samo sta je cuo i nacuo a nemaju pojma

Nije moguce prebaciti termin na drugu osobu navodno, no sve jedno, ne bih nikom slao taj registracioni broj sa sve brojem pasosa ni za zivu glavu.
Jer to nikom ne treba, sem ako nije zloupotreba u pitanju. Ako si zapeo da im posaljes mail obrisi te linkove STORNO i nalupaj neki drugi broj registracije umesto pravog.

Sad sam dobio info sa Hemijskog da kad studenti idu na razmenu preko Erasmus+ isto im to traže, jer skrinovano moze da se fotosopira.

Sad sam dobio info sa Hemijskog da kad studenti idu na razmenu preko Erasmus+ isto im to traže, jer skrinovano moze da se fotosopira.

Pa i prosledjen mail moze da se preradjuje, i to bez fotosopa, nema tu nigde logike

- - - - - - - - - -

Vozacc pa ni godisnjicu mi nisi cestitao...ravno godina danas od apliciranja...

evo i ja cu za 3 dana isto...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back