Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
druze koji je to mail.hocu i ja sutra da posaljem.hvala ti
NAdjite u gradu u kom idete Auslanderbehörde kontakte
ja idem za Leverkusen i nasao na njihovom sajtu leverkusen.de
Ako ne znate dobro nemacki imate google translate pa prevedite celu stranicu sa nemackog i bice lakse ko ne zna dobro jezik. i trazi imigraciono odeljenje i imas kontakte tel i mail..
ja tako uradio i eto odgovora ya 45 minuta... i resio sam i znam na cemu sam
ostaje samo da me pozovu i da lepim vizu i odmah na let za germany...
sitno ostalo... sto i vama svima zelim..
NAdjite u gradu u kom idete Auslanderbehörde kontakte
ja idem za Leverkusen i nasao na njihovom sajtu leverkusen.de
Ako ne znate dobro nemacki imate google translate pa prevedite celu stranicu sa nemackog i bice lakse ko ne zna dobro jezik. i trazi imigraciono odeljenje i imas kontakte tel i mail..
ja tako uradio i eto odgovora ya 45 minuta... i resio sam i znam na cemu sam
ostaje samo da me pozovu i da lepim vizu i odmah na let za germany...
sitno ostalo... sto i vama svima zelim..
pazi nije problem da ja pozovem tamo u auslaendebehoerde samo ja ne znam da su oni nadlezni.ili mail da posaljem.nije vazno
Sta ti imas protiv zena iz Lidla jeftinu i mladu piletinu svi vole.Stose tice novog zakona on je predlozen i imas ga tu na netu i bice izglasan bas sve kao tu sto pise jer ga vecina podrzava vecinska kolaicija.A te olaksice sto si napisao da se slikamo posle 2020 su smesne, jer taj zakon uskoro kad izadje vazici i za zapdni balkan sto automatski produzava vazenje tih olaksica za nas i ceo svet.A to da ne znamo o cemu se raspravlja, pa uzmi i procitaj taj tekst tog novog zakona ulogovo ga je neko vec i ti ces znati o cemu se radi,nije sveto pismo.Ovako niste pratili ni skupstinu Srbije,drzite se vasih termina,zakon vakav il nakav,do 31.12.2019. Su nam otvorena vrata,posle toga samo deficitarna zanimanja,strucna sprema,jezik i visoke skole,plava karta itd. . .lupetate a ne znate ni o cemu se raspravlja,Srbija ima vec olaksice do 2020. Posle toga se slikajte,zapitajte se zasto je usporila ambasada,ko je aplicirao za termin aplicirao je. . .gori ste od onih zena u lidl-u ������������������������������������������![]()
pazi nije problem da ja pozovem tamo u auslaendebehoerde samo ja ne znam da su oni nadlezni.ili mail da posaljem.nije vazno
Kako nisu nadlezni? Pa oni i donose odluku o vizi, ne ambasada.
pazi, ja sam Auslanderhörde poslao mail... i oni proverili u sistemu jer sam im dao onaj broj sa lista koji sam dobio u ambasadi na terminu.. DEU,,,,,,, tako da su proverili i dali odgovor da mi je odobrena viza, tj. iy Bundesagentur su dali saglasnost za moju prijavu i vratili ambasadi
sada ostaje da me samo pozovu na viziranje,,
najbolje ako imas tog coveka da sa njim to resis jer on moye da vidi dokle se stalo.. inace ambasada verovatno zbog kompletne dokumentacije nije trazila misljenje Auslandbehorde
- - - - - - - - - -
ja danas posle primljenog mail-a nisam bas siguran u to... mislim da ipak ambasada daje krajnju odluku.. ne znam...
Kako nisu nadlezni? Pa oni i donose odluku o vizi, ne ambasada.
hahaha nemam lika.znam tog na zdravo zdravo sto ce biti zaduzen za mene.radi sa ljudima cija prezimena pocinju od v-z.to sad nije vazno.lako bi ja za to ako je to toga.kanarinka nisu nadlezni.oni ti ne daju zustimmung oni ne obradjuju tvoje papire sve dok ne dodjes sa zalepljenom vizom u pasosu.vidi tako je do sad bilo.ako se nesto promenilio nemam pojma.a on ili je imao ludu srecu pa poslao na mail koji je za sve u tom gradu.glavni amt.pa su mu odgovorili ili ne znam.ok neka je sa srecom u svakom slucaju
Ni sam ne znam dal sam lud ili srecan.. hahahaha,
ali cinjenica da su mi dali info da sam dobio zeleno svetlo sto svima u sto kracem roku zelim od srca..
- - - - - - - - - -
behoerde i arbeitsamt su dva odvojena amta.ovo ti je sup za strance a ovo ovi sto ti daju vizu
Ovako niste pratili ni skupstinu Srbije,drzite se vasih termina,zakon vakav il nakav,do 31.12.2019. Su nam otvorena vrata,posle toga samo deficitarna zanimanja,strucna sprema,jezik i visoke skole,plava karta itd. . .lupetate a ne znate ni o cemu se raspravlja,Srbija ima vec olaksice do 2020. Posle toga se slikajte,zapitajte se zasto je usporila ambasada,ko je aplicirao za termin aplicirao je. . .gori ste od onih zena u lidl-u ������������������������������������������![]()
Vozac,ljubi te brat...Na cemu smo ostali danas sa ovim novim zakonom?Sta je reci?Fakticki koliko sam razumeo nista se nije desilo!Ne znam koliko brzo donose zakone i stavljaju na snagu da bih mogao da prognoziram.
Cenim 6 meseci za sve minimum. Zato kazem da ce vecina otici.
Vozac,ljubi te brat...Na cemu smo ostali danas sa ovim novim zakonom?Sta je reci?Fakticki koliko sam razumeo nista se nije desilo!
Sta je sa ovim koji su predali kasnije?Ne razumem?ja sam predao u januaru 2018!Svi se ponadali i onda opet agonija!Koda idemo na mars!!Ne, ništa novo za nas koji smo u sistemu a dok prođe vreme implementiranja novog zakona veliki procenat će proći proceduru po prijavama od 01.11.2017. godine. Samo strpljenja i naravno mentalna priprema na nove stvari tamo negde (da se previše ne razočaramo) i na njihovu (sporiju od naše) birokratiju.
Vozac,ljubi te brat...Na cemu smo ostali danas sa ovim novim zakonom?Sta je reci?Fakticki koliko sam razumeo nista se nije desilo!
Ne kaze se VAKO NAKO vec ovakvo i onakvo.
Drugo mi po starom zakonu imamo do 31.decembra 2020. A ne do 31.decembra 2019.
Trece ne morate tako da budete prosti i sirovi da ne kazem, seljak. JER ovaj forum, svima nam sluzi da jedni drugima pomognemo a ne da se vredjamo.
U koji grad, odnosno pokrajinu idete? I da li mislite da je to pravilo ili izuzetak sto su Vam rekli ili je promenljivo od pokrajine do pokrajine (to da ko ima Ofental na godinu dana mora da ceka da istekne taj period da bi mogao da trazi spajanje)? Hvala unapred na odgovoru.Tacno tako je i mom muzu receno.Zato smo i cekali da ta prva godina prodje, tj probni rad mu je bio na 6 meseci, ali mu je u Ausländerbehörde receno da mora sacekati i produzenje vize. Naime mom muzu je viza produzena pocetkom juna, a mi smo aplicirali u martu...dakle dva meseca ranije, ali od termina jos nista...plasili smo se da ranije apliciramo, jer sta ako neki od uslova nije bio ispunjen, a tada se cekalo 4/6 nedelja za spajanje porodice.
Moze zex ako nisu puni sa grupnim terminima, jer nemamo nacin da pratimo te dane..... podeljeno po svim informacijama je samo do 17.10
Samo sam hteo da potvrdim ovde već iznešena mišljenja da svima nama koji smo u sistemu ovo ništa novo ne donosi. Nebitan je datum zakazivanja, ja konkretno sam zakazao termin u februaru ove godine, ali moje mišljenje je da ambasada ima nedeljnu ili mesečnu kvotu. I verovatno u okviru te kvote određeni procenat za sve kategorije a do usporenja je došlo zbog velikog broja zahteva po raznim osnovama a izostavljanje Zustimmung-a je prednost ali je to odmoglo u smislu produženja vremena čekanja na termin. A još u decembru prošle godine su mi savetovali da zakažem termin pa onda da rešavam sve ostalo ali ja nisam hteo jer sam, naivno, verovao predviđenom vremenu čekanja koje je pisalo na sajtu ambasade a tada je bilo 4-5 meseci za Noks 3-5.
pazi, ja sam Auslanderhörde poslao mail... i oni proverili u sistemu jer sam im dao onaj broj sa lista koji sam dobio u ambasadi na terminu.. DEU,,,,,,, tako da su proverili i dali odgovor da mi je odobrena viza, tj. iy Bundesagentur su dali saglasnost za moju prijavu i vratili ambasadi
sada ostaje da me samo pozovu na viziranje,,
najbolje ako imas tog coveka da sa njim to resis jer on moye da vidi dokle se stalo.. inace ambasada verovatno zbog kompletne dokumentacije nije trazila misljenje Auslandbehorde
- - - - - - - - - -
ja danas posle primljenog mail-a nisam bas siguran u to... mislim da ipak ambasada daje krajnju odluku.. ne znam...
Ambasada je samo POŠTA. viza se odobrava u nemackoj
- - - - - - - - - -
Vibracije neke da ce danas deliti termine...