Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Po ovome sto sam danas video/saslusao bundestag sluzi da se stranke samo javno izjasne o onome sto se dogovore iza zatvorenih vrata....
nista novo nismo saznali sto nismo znali pre 2.10.2018 kada je vladajuca koalicija postigla dogovor.
Ceo program izbace dan ranije u PDF fajlu kao onom sto sam okacio stranu ranije i tu je sve zapisano, ne moramo ni da cekamo da izadju na binu da pricaju.

Srecno sutra svima sa terminima

Vozac je li se pomerio vaj noks 1-2 ikako.dokle je dosao?

Izgleda mrka kapa...
@ Vozacc, da li imas info do kog pktobra su podelili termine? Cini mi se da je spajanje zakazano za 17. oktobar... To je sledeca nedelja, po tome bi trebalo da dele danas za narednu nedelju, ili sam ja propustila da vidim da je neko dobio termin npr 18.19. oktobar

tako je, spajanje 09.03. za 17. oktobar. a sto se tice noksa 3-5 mislim da je poslednje bilo za danas 11.10. tako da bi trebali vec da dele termine za posao...

Posle koliko meseci cekanja zovu na termin? 10-11.i onda posle toga seceka viziranje! I reci mi kad se pravi novi ugovor,posto je ovaj stariji od 6 meseci,mora li biti isti sto se satnice tice,ili se moze pojacati jos za koji euro za svaki slucaj!Posto sam citao da znaju praviti problem zbog male satnice!

Meni su rekli ovako, moras imati ugovor ne stariji od sest meseci (prvi ugovor mi je bio na 6 meseci) to jes vazeci ugovor. U medjuvremenu dok sam cekao promenili su odredjenim zanimanjima minimalnu satnicu, tako da mora i to da se proveri i da satnica ne bude ispod minimuma naravno. I sa tim novim ugovorom nosio sam stari jer su odobrenja izdata na ime "starog " ugovora

Pozdrav svima,
dajte neki info za te grupne termine, kako se rezervisu itd, vidim da se puno spominju ali nisam nigde na sajtu ambasade video kako se prijavljuje za njih, pa je svaka informacija dobrodosla
Grupne termine zakazuju firme koje rade u Nemackoj na sistem detasman,ti termini za njih postoje odavno i oni imaju prednost u odnosu na sve ostale.

Meni su rekli ovako, moras imati ugovor ne stariji od sest meseci (prvi ugovor mi je bio na 6 meseci) to jes vazeci ugovor. U medjuvremenu dok sam cekao promenili su odredjenim zanimanjima minimalnu satnicu, tako da mora i to da se proveri i da satnica ne bude ispod minimuma naravno. I sa tim novim ugovorom nosio sam stari jer su odobrenja izdata na ime "starog " ugovora

Ok.posto cekam vec 10 meseci pa mi se blizi termin(nadam se) pa da odem spreman!ovo zbog satnice pitam da nebi dosao u situaciji da mi kazu mala satnica.U svakom slucaju hvala na pomoci!

Kakva teorija zavere? Firma mog muza je prosli mesec ako zakazala za 50 ljudi u ambasadi u Sarajevu. Ali zaista ne znam kako je to sef odradio.
Pa jednostavno to postoji vec 30 godina,te nase firme koje rade u Nemackoj to mogu i imaju pravo na te termine ,nase firme dobiju posao u Nemackoj i za njih postoje rokovi preko privredne komore Srbije i Nemacke i po zakonu su duzni da se pojave radnici tacno na vreme u Nemackoj kad po ugovoru firme startuje posao,to ze zovu detasirani radnici,oni dobijaju ti radnici vizu u Ambasadi za maksimum 3 sedmice.

pitanjce za ekipu: da li se status dokumenata proverava u ausländerbehörde sela u koje treba da odem ili glavnog administrativnog centra pokrajine? gde je ambasada poslala moje papire ako je uopste poslala do sad?

Posalji u selo gde ides. Ja tako uradio i dobio info da je viza odobrena. Sada samo cekam poziv iz ambasade.
Manja je guzva svakako pa i veca sansa da ti odgovore.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back