Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pozdravljam sve ovde. Nov sam tu. Čitao sam povremeno ovu temu a sad ovih dana poslednjih desetak stranica, naročito zbog famoznog zakona o imigraciji. Hvala svima koji su doprineli da nam koliko toliko bude jasnije.
Ispravite me ako grešim ali ništa suštinski se nije izmenilo? Kolega iz Nem.mi javio da čak nije ni konačno ovo glasanje nego će se nastaviti još sa izmenama i dopunama....
Imam još jedno pitanje,....koliko se čeka na termin za Noks 3-5 negovatelji? Od koleginica sam čuo oko 8 meseci. Da li ima neko sa svežim iskstvom?
Hvala i pozdrav još jednom.

Pozdrav svima.
Nisam uspjela procitati sve odgovore na ovu temu, tako da cu postaviti pitanje pa mi mozda neko moze pomoci :)
Zavrsavam farmaciju na Medicinskom fakultetu u NS i planiram otici u Njemacku raditi.
Posto kod nas za poslove koji nisu apoteka (npr. farmakovigilanca, regulativa, CRO kompanije, itd) nije potreban drzavni ispit, zanima me kakvo je stanje sa Njemackom? Imam BiH/SRB dvojno državljanstvo, mogu otici preko Sarajeva vizom na 6 mjeseci za trazenje posla za visokoobrazovane, ali da li mogu u tim oblastima traziti posao bez drzavnog ispita? Neko mi rece da mi diplomu nece priznati bez drzavnog.

Nadam se da nisam puno zakomplikovala,
Hvala unaprijed.

Pozdravljam sve ovde. Nov sam tu. Čitao sam povremeno ovu temu a sad ovih dana poslednjih desetak stranica, naročito zbog famoznog zakona o imigraciji. Hvala svima koji su doprineli da nam koliko toliko bude jasnije.
Ispravite me ako grešim ali ništa suštinski se nije izmenilo? Kolega iz Nem.mi javio da čak nije ni konačno ovo glasanje nego će se nastaviti još sa izmenama i dopunama....
Imam još jedno pitanje,....koliko se čeka na termin za Noks 3-5 negovatelji? Od koleginica sam čuo oko 8 meseci. Da li ima neko sa svežim iskstvom?
Hvala i pozdrav još jednom.

Za nedelju dana pa 9 meseci cekanja..3-5 negovateljica

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back