Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Poštovani i dragi sapatnici, čekamo radnu za muža (prijava 03. januar, NOKS 3-5, vozač). Imala bih par pitanja: Da li je moguće da se mi prijavimo za termin i pre nego što on dobije svoju vizu (da ne bismo posle čekali 7 meseci)? Nešto nisam viđala da je neko tako radio, ali bih ipak da proverim. Koliko vidim, prilikom prijave za termin ukucavaju se samo lični podaci i brojevi pasoša...Da li je to sve? (Nisam išla do kraja, samo sam pogledala onu prvu stranicu, te nisam sigurna da li ima nešto posle toga ili ne)... I da li se tu, ukucavanjem brojeva pasoša i dece, tako zakazuje termin i za njih (ne mora da se popunjavaju odvojeni formulari)? Ova informacija mi je, inače, potrebna i zato što treba da radimo rezervaciju termina za još jednu porodicu sa decom (jedan član je već u Nemačkoj). Hvala unapred i svima mnogo sreće.
Vi se moratr prijaviti na termin kako bi dobili vizu. Kako ste mislili da se prijavite dok cekate za vizu?
Za spajanje porodice morate se vi i deca zasebno prijaviti za termin, ne moze da povede vas i decu na njegov termin. Tako vam pise i na stranici ambasade.

Poštovani i dragi sapatnici, čekamo radnu za muža (prijava 03. januar, NOKS 3-5, vozač). Imala bih par pitanja: Da li je moguće da se mi prijavimo za termin i pre nego što on dobije svoju vizu (da ne bismo posle čekali 7 meseci)? Nešto nisam viđala da je neko tako radio, ali bih ipak da proverim. Koliko vidim, prilikom prijave za termin ukucavaju se samo lični podaci i brojevi pasoša...Da li je to sve? (Nisam išla do kraja, samo sam pogledala onu prvu stranicu, te nisam sigurna da li ima nešto posle toga ili ne)... I da li se tu, ukucavanjem brojeva pasoša i dece, tako zakazuje termin i za njih (ne mora da se popunjavaju odvojeni formulari)? Ova informacija mi je, inače, potrebna i zato što treba da radimo rezervaciju termina za još jednu porodicu sa decom (jedan član je već u Nemačkoj). Hvala unapred i svima mnogo sreće.

To je sve, na istu aplikaciju idete svi za spajanje, na tvoje ime ide naravno. Imaš na predhodnoj strani (462) napisao sam, pogledaj.

ja sam iskreno ocekivao ovakav odgovor i mislim da se tu nece nista menjati

- - - - - - - - - -

a i ako se bude menjalo bolje nece biti sigurno

- - - - - - - - - -

tako da nastavljamo da cekamo i cekamo ........

- - - - - - - - - -

:besna:
jedino sad sto ce mo sad imati rok da palimo iz Srbije sto pre jer sa ovim novim zakonom koji ce biti usvojen ceo svet ce imati ista prava kao i mi za posao u Svabiji pa ko ode otisao je.

Znaci dobro kazu, tresla se gora rodio se mis.. Ne bih da mracim, ali mozda i bolje da ostane sve kako jeste, pa docekacemo i termin nego da promene zakon, jer mislim da oni to samo mogu jos vise da zakomplikuju i otezaju. A i ne svidja mi se nikako zamisao da dozvole celom svetu da dodje i trazi posao tamo. Samo jos veca guzva i zbrka moze da se stvori. Uostalom, ne znam da li znate, ali recimo oni imaju mnogo manje kriterijume sto se jezika tice za npr Kineze, Japance, Tajlandjane,Indijce i jos neke narode. Dok nana npr traze poznavanje jezika, njima ne moraju traziti. Za nas balkance je b1 neki referentni novo, a med.sestru tajlandjanku je to A1 nivo.

- - - - - - - - - -

Da bi nas student upisao studije nemackog jezika u nemackoj traze mu c2 nivo polozen, a da bi kineskinja studirala nemacki u nemackoj dovoljan joj je jak b1 nivo.

Ma nije to diskriminacija nikakva, nego se npr kineski jezik i pismo dosta razlikuje od evropskih jezika i pisama i zbog toga upravo da ne bi njih diskriminisali jer nemamo jednake startne pozicije oni im omogucavaju da dodju i da rade i daju im duzi rok za ucenje. Ono sto mi moramo za god.dana, oni mogu za tri.. A ljudi koji vec rade gore imaju kolege tajlandjane na poslu koji bas jako slabo jezik znaju. Vise engleski koriste

E pa to kako dolaze i koliko znaju to ocenjuje i poslodavac koji ih takve primi.
A ovo za jezik je tacno sto posto tvrdim. Takodje jedna devojka koju znam je ovde zavrsila nemacki jezik i htela je da nastavi master studije u nemackoj, naravno morala je imati c2 nivo ali nazalost nakon tri polaganja nije uspela da ga polozi. Njena poznanica kineskinja je master upisala sa polozenim b1 nivoom. I ja sam se naravno cudila svemu tome i kako npr primaju tajlandjanke koje ne znaju nemacki da rade u bolnicam, pa mi je ona pojsnila a jos neke osobe potvrdile da je to tako.

- - - - - - - - - -

A i ovi nasi sto rade po nemackim bolnicama i domovima, pa njima je 90% kolega sa balkana, mogu komotno i na srpskom da pricaju.

Da li ce se sutra smilovati za termine???

Meni nada onako lagano odlazi....citava vecnost cini mi se...

- - - - - - - - - -

Odakle vam ta ideja A1 za med. Sestru pobogu. Zanimanje zahteva jezik ne nacionalna pripadnost.

- - - - - - - - - -

Bez izvora to je cista izmisljotina i (nesto sto nemci debelo izbegavaju) diskriminacija!

Slazem se!

Vozacc, a sta vi uopste znate o kineskom skolstvu?! To kako je kod njih i koji njima nivo racunaju mi to ne znamo. Devojka kineskinja je zavrsila nemacki u kini, dakle osnovne cetvorogodisnje studije i na razmeni studenata nije mogla svoje znanje nemackog da poredi sa nasim studentima koji su zavrsili osnovne studije. Nakon toga, mojoj drugarici sa balkana su trazili c2 nivo za upis na master u nemackoj. Kineskinji su trazili b1 nivo za upis nba master u nemackoj.
Proverite to, nemojte samo verovati ili neverovati.

Rekoh gore ali ne citate. Nije diskriminacija, upravo suprotno. Upravo je sve napravljeno tako da njih ne bi diskriminisali jer evropski narodi imaju slicno pismo , pocev od toga. Kinezi totalno drugacije. Normalno je da ce njemu trebati vise vremena da nauci slova nego meni koja ta slova znam jer gotovo sva koristim i u svom jeziku. Zato im daju i duze vremena za ucenje.
Sve ovo pomenuh samo zato sto mislim da je mozda bolje za nas balkance da ne bude novog zakona, izmedju istalog i zbog ovakvih stvari.

- - - - - - - - - -

U cemu je vama onda razlika izmedju nekog ko ima a1 nivo (indijca npr) i nekog( srbina npr) ko ima samo na papiru b1 nivo a ne zna dobar dan na nemackom da kaze? Priznacete, dodje mu na isto, a rade u bolnici i ovi i oni. Poslodavac ako ih je takve primio to je to. Ipak on odlucuje.

Rekoh gore ali ne citate. Nije diskriminacija, upravo suprotno. Upravo je sve napravljeno tako da njih ne bi diskriminisali jer evropski narodi imaju slicno pismo , pocev od toga. Kinezi totalno drugacije. Normalno je da ce njemu trebati vise vremena da nauci slova nego meni koja ta slova znam jer gotovo sva koristim i u svom jeziku. Zato im daju i duze vremena za ucenje.
Sve ovo pomenuh samo zato sto mislim da je mozda bolje za nas balkance da ne bude novog zakona, izmedju istalog i zbog ovakvih stvari.

- - - - - - - - - -

U cemu je vama onda razlika izmedju nekog ko ima a1 nivo (indijca npr) i nekog( srbina npr) ko ima samo na papiru b1 nivo a ne zna dobar dan na nemackom da kaze? Priznacete, dodje mu na isto, a rade u bolnici i ovi i oni. Poslodavac ako ih je takve primio to je to. Ipak on odlucuje.

rasprava je bzv.prvo tesko da ce kinez da ide u nemacku.tajlandjanin da.kinez tesko.ici ce ali ne toliko.prvo kinezi ne zive tako lose kao nekad a pre nego da se bilo gde sele raspitaju se dobro.ono sto sam licno video gore jeste da svi ti zuti skoro nikad dobro ne znaju ni posle 30 godina u nemackoj da pricaju.ima nesto sto im smeta da nauce.to jeste.a nivo jezika je po meni relativna stvar.upoznao sam ljude koji nemaju nijedan nivo pa pricaju bolje nego oni sa c1.i obrnuto sto kaze vozac.pogotovo med.sestre pojma nemaju i pored takozvanog b2.ali nisu one krive.obicno agencije koje ih salju u nemacku su povezane sa skolama u kojoj fali kadar pravih profesora pa ih nemackom uce svakakvi.a i jos nesto.dzabe ti bilo koji nivo ako ne umes da govoris

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back