Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Deca iznad 2 godine su obavezna samo na terminu. Za podizanje vize, bez obzira koliko dete ima godina, roditelj može odneti pasoš na viziranje.

- - - - - - - - - -

Dragi drugari, prijatelji, sapatnici, ja vas napuštam. :)
Upravo sam dobila poziv iz Ambasade da odnesem svoj i dečije pasoše na viziranje.
Srećno vam bilo svima i da se sto pre vidimo gore!

Hvala puno na korisnim savetima, sada je vreme da "prepustiš štafetu" :)
Sve najbolje u De!

Nikako da nas ne napustas. Kad kad seti se nas obicnih smrtnika koji jos uvek stojimo u redu :D :)

Puno srece i napisi kad utiske iz Novog sveta :super:

Hehe, šala mala. Tu sam još neki dan:D A utiske ću pisati svakako!
Jedno obaveštenje: potrebno je putno osiguranje za 90 dana i za spajanje porodice. To mi je naglašeno u pozivu za viziranje.

- - - - - - - - - -

Super cestitam
Moze neko da mi kaze gde bi mogao da preved i kod sudskog tumaca tu diplomu sto treba za noks 1-2
Ja sam mesto blizu Panceva i Vrsca ne bih Beograd daleko mi je zbog puta
Hvala vam i dal znate ko i pomaze da pise na nemackom onaj formular

Hvala najlepše! Ne mora sudski tumač biti iz Beograda. Izguglaj sudske tumače za nemački jezik u Pančevu ili Vršcu, sigurno ih ima.

- - - - - - - - - -

Hvala puno na korisnim savetima, sada je vreme da "prepustiš štafetu" :)
Sve najbolje u De!

Štafetu drage volje prepuštam, ima vas još ovde voljnih da pomognete. Držite se ljudi, daće Bog da svi osetite ovo! :Da:*

Deca iznad 2 godine su obavezna samo na terminu. Za podizanje vize, bez obzira koliko dete ima godina, roditelj može odneti pasoš na viziranje.

- - - - - - - - - -

Upravo sam dobila poziv iz Ambasade da odnesem svoj i dečije pasoše na viziranje.

Pa srecno vam bilo :-) sve najbolje

- - - - - - - - - -

Recite mi koliko ste dugo cekali na viziranje, jer i ja cekam za spajanje porodice od 4.4

Recite mi koliko ste dugo cekali na viziranje, jer i ja cekam za spajanje porodice od 4.4

14.03. sam imala termin. Ja i još par žena koje su bile sa mnom tog dana smo dobile pozive. Sve zavisi od ureda za strance u mestu gde se spajate.

- - - - - - - - - -

Klepetalo bas mi je drago da ste dobili poziv za viziranje. Srecno. Koliko ste cekali od termina do danasnjeg poziva?

Hvala! Mesec i po dana!

Hehe, šala mala. Tu sam još neki dan:D A utiske ću pisati svakako!
Jedno obaveštenje: potrebno je putno osiguranje za 90 dana i za spajanje porodice. To mi je naglašeno u pozivu za viziranje.

- - - - - - - - - -

Hvala najlepše! Ne mora sudski tumač biti iz Beograda. Izguglaj sudske tumače za nemački jezik u Pančevu ili Vršcu, sigurno ih ima.

- - - - - - - - - -

Štafetu drage volje prepuštam, ima vas još ovde voljnih da pomognete. Držite se ljudi, daće Bog da svi osetite ovo! :Da:*

Klepetalo srecno.....i jedno pitanje- putno osiguranje za 90 dana i za tebe i za decu?

- - - - - - - - - -

Cestitam! Sve najbolje u daljem zivotu!

Čestitam, sve najbolje
Nego, nije tu kraj mukama, neke druge tamo počinju - stran je to svet daleko od prijatelja i rodjaka, otudjen... pa onda posao i tamo si stranac ceo život i večiti početnik...
Da ne budem licemer jer i sam želim da uradim radnu vizu, ovo pričam jer sam živeo tamo.
I svrati ponekad ovde i podeli neki savet za nas što još nismo otišli

- - - - - - - - - -

Klepetalo sve najbolje zelim tebi i tvojoj porodici u Nemackoj,hvala ti na visemesecnom caskanju ovde na forumu i pojavi se ovde po nekad bice neobicno bez tvojih komentara...sve najbolje

Iskreno, tek ću da vidim to oko osiguranja, jer me je žena koja me je pozvala radi viziranja iznenadila. Naglasila je da to po najnovijem zakonom moram priložiti. Do pre par nedelja to nije trebalo. Deca su mi 5 i 7 godina. Bolje vi meni preporučite šta ja sad da uradim. :D

Za noksove iskreno ne mogu da ispratim termine, postala je viša matematika za mene.

Sstrelac, ako mi veruješ, ja se i trenutno osećam kao stranac. Niti imam koga ovde, niti sam u svom gradu, još na sve to "nemam" ni muža zadnjih 7 meseci. Teško je kako god okreneš.

- - - - - - - - - -

Klepetalo sve najbolje zelim tebi i tvojoj porodici u Nemackoj,hvala ti na visemesecnom caskanju ovde na forumu i pojavi se ovde po nekad bice neobicno bez tvojih komentara...sve najbolje

Hvala Gile70 od srca, naravno da ću "svratiti da vas obidjem" :)
Doći će dan kad ovde neće biti ko da piše postove, napravićemo novu stranicu "Srbi u Nemačkoj po noksevima" :D

Dragi forumasi, izgleda da je danas nekima divan dan
Dakle, registracija 14.11.2017
javili 08.03.2018 da mi je termin 29.03.2018.
danas konacno javili
ja sam se registrovala po Noku 3-5, a trebalo je 1-2
Tako da zelim svima srecu i da uopste ne prave problem oko pogresnog Noksa

Takodje sam upoznala curu preko grupe na fejsu, ona je imala termin 20.03. juce su joj javili da je dobila vizu... Ona je isto pogresila Noks, umjesto Noksa 3-5, ona je Noks 1-2..
Jos jednom sretno svima, vjerujte cekanje se isplati ... meni je danas najsretniji dan.
Pozdrav svima, i samo strpljenja !!!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back