A zašto ja onda imam vizu koja važi do početka oktobra ako moram da se prijavim odmah u Ausländeramt?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Piše "do" a ne "od"Ja sam samo kopirao. Procitaj temu od pocetka, ima objasnjenje na nekoj od stranica.
Kada su ti odobrili vizu? I kako vazi tek od oktobra? Zar ulazna viza ne pocinje da vazi "odmah" ? Osim ako nije u pitanju viza za nastavak skolovanja?
Neverovatno da niko nikome ne odgovara na postavljena pitanja , svako ima svoju pricu , ne razumem cemu onda sluzi forum nego razmeni informacija....
Neverovatno da niko nikome ne odgovara na postavljena pitanja , svako ima svoju pricu , ne razumem cemu onda sluzi forum nego razmeni informacija....
Zdravo!
Moze li mi neko reci da li je potrebno da je diploma nostrifikovana pre dobijanja posla i vize? Zubni tehnicar sam sa srednjom skolom. I da li je nekako moguce odraditi to nakon dobijanja posla? Da li su striktni u vezi toga,jer nisam bas u mogucnosti da odradim to trenutno.
Hvala unapred
Piše "do" a ne "od"
Puno pozdravi dragi saborci
Imam pitanje vezano za podkategorije NOKS 6-8.
Koliko sam razumeo, postoje 3 kategorije u sklopu NOKS 6-8 koje se razlikuju po duzini obrade predmeta:
1. Kombinacija rada i studiranja(Ausbildung) - vreme cekanja 3-3,5 meseca
2. Eksperti i visoki strucnjaci (blue card) - vreme cekanja 2.5-3 meseca
3. Visokoobrazovani radnici -vreme cekanja ?
Interesuje me vase misljenje o tome da li je ovo realna procena vremena u podkategorijama i koje je vreme cekanja za visokoobrazovane radnike (da nisu blue card)?
Za termin sam se prijavio 14.03.
Hvala puno![]()
Pa blue card i visokoobrazovani su jedna kategorija, tako da ambasada ne zna da li smo blue card ili visokoobrazovani dok ne dodjemo na termin i ne donesemo ugovor i sva ostala dokumentaSto znaci da se isto ceka kao i za blue card.
Meni su rekli da vazi ugovor i posle tih 6 meseci samo da je ugovor aktivan.......Jel znas mozda koji datum se gleda na ugovoru ?
datum kada je potpisan ili kada je upisan pocetak rada?
pa 6 meseci od kog datuma?
Da moja greska . Ali samo u kasnije postavljenom pitanju . LJude jednostavno mrzi da iscitaju prethodne postove, dodju na poslednju stranu i postave pitanje (vecina forumasa koji su dobili vizu su prestali sa pisanjem )
Ja sam naglasio, neko je napisao na nekoj od prethodnih stranica . Ja sam procitao temu od prve stranice i postovi koji su me zanimali sam kopirao i sacuvao . Evo jos jednog slicnog posta :
Sta kada se stigne u Nemacku:
Kada dodjes u Nemacku, procedura je sledeca:
1. Odmah ides u Rathaus (opstinu), i prijavljujes adresu. Da bi prijavila adresu, potrebno je da ti vlasnik stana popuni odredjeni formular, i sa sobom nosis taj formular, i svoj pasos. Obicno na sajtu opstine ima da se skine taj formular, a ako ne mozes da nadjes, dace ti ga oni u Rathausu.
Da li je to formular Wohnraumbescheinigung ? Da li se nesto placa ?
Pitanje vezano za Noks 6-8..
Ima li potrebe prevoditi celokupan Dodatak diplomi, ili je dovoljan recimo samo deo sa licnim podacima i predmetima/ocenama?
Sudski tumac mi trazi 40e za prevod 4 strane, a na bar 2 str. su neke nebitne informacije, pa ne bih da pucam dodatni kes ako ne moram..
Kako ste vi prevodili?
Da li neko zna - za priznavanje vozacke dozvole u Nemackoj, u spisku dokumenata koje treba priloziti stoji i prva pomoc. Koji je to dokument, da li se polaze u Nemackoj ? Mi smo imali ovde prvu pomoc u sklopu obuke o voznji. I ako neko moze da da predlog koje zdravstveno osigranje da uzmem u Nemackoj.
Danke, danke!![]()
Danke, danke!![]()
Pozdrav svima .Imao bih jedno pitanje .Koja je procedura da se promeni Noks ,jer vidim da su neki ljudi i to radili.Izvinjavam se ako je o tome ranije bilo reči .Nisam našao na forumu.