Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Hehe, šala mala. Tu sam još neki dan:D A utiske ću pisati svakako!
Jedno obaveštenje: potrebno je putno osiguranje za 90 dana i za spajanje porodice. To mi je naglašeno u pozivu za viziranje.

- - - - - - - - - -

Hvala najlepše! Ne mora sudski tumač biti iz Beograda. Izguglaj sudske tumače za nemački jezik u Pančevu ili Vršcu, sigurno ih ima.

- - - - - - - - - -

Štafetu drage volje prepuštam, ima vas još ovde voljnih da pomognete. Držite se ljudi, daće Bog da svi osetite ovo! :Da:*

Cestitam!!!!!! Od srca!!!!

Kada si se prijavila i za koji noks?

Dragi forumasi, izgleda da je danas nekima divan dan
Dakle, registracija 14.11.2017
javili 08.03.2018 da mi je termin 29.03.2018.
danas konacno javili
ja sam se registrovala po Noku 3-5, a trebalo je 1-2
Tako da zelim svima srecu i da uopste ne prave problem oko pogresnog Noksa

Takodje sam upoznala curu preko grupe na fejsu, ona je imala termin 20.03. juce su joj javili da je dobila vizu... Ona je isto pogresila Noks, umjesto Noksa 3-5, ona je Noks 1-2..
Jos jednom sretno svima, vjerujte cekanje se isplati ... meni je danas najsretniji dan.
Pozdrav svima, i samo strpljenja !!!

Hvala puno na odgovoru.Po svemu sudeći ja bih trebala dobiti termin u sledećoj podeli ( reg.01.12.2017.) . Odužilo se bas !

- - - - - - - - - -

Hvala puno na odgovoru.Po svemu sudeći ja bih trebala dobiti termin u sledećoj podeli ( reg.01.12.2017.) . Odužilo se bas !
Ako me nisu, ne daj Bože, preskočili!!!

Sad sam pretražila osiguranja, porodična.... Najjeftinije je milenijum osiguranje, za nas troje 11.067 dinara, 90 dana.:think:
Kako vam zvuči ta cifra? Ja se nešto baš i ne razumem u to:(

Milenijum jeste najjeftinije osiguranje. Koliko sam ispratio, tebi muz radi u De i do pronalaska posla, ti i deca ce te biti osigurani preko supruga, zbog toga (znas i sama) izaberi najjeftinije osiguranje. 10520 dinara je za vas troje, osigurana suma do 15 000e .

Link : https://webshop.milenijum-osiguranje.rs/pls/apex_insur5/f?p=123:2:::NO:2,3,4,5,6::

P.S: deca su ti istog uzrasta kao moja, ako dobijem vizu, planiram spajanje porodice, napisi kako ste upisali skolu/vrtic i kako prolazi period privikavanja i integracije kod dece ( dosta podataka i korisnoh informacija sam procitao po FB grupama )

Hvala jos jednom.

Milenijum jeste najjeftinije osiguranje. Koliko sam ispratio, tebi muz radi u De i do pronalaska posla, ti i deca ce te biti osigurani preko supruga, zbog toga (znas i sama) izaberi najjeftinije osiguranje. 10520 dinara je za vas troje, osigurana suma do 15 000e .

Link : https://webshop.milenijum-osiguranje.rs/pls/apex_insur5/f?p=123:2:::NO:2,3,4,5,6::

P.S: deca su ti istog uzrasta kao moja, ako dobijem vizu, planiram spajanje porodice, napisi kako ste upisali skolu/vrtic i kako prolazi period privikavanja i integracije kod dece ( dosta podataka i korisnoh informacija sam procitao po FB grupama )

Hvala jos jednom.

Da, u pravu si, ja sam gledala za sumu do 30.000€, a ima i za 15.000€ jeftinije. Onda ću tako uraditi. Hvala na savetu. Znam da smo preko njega osigurani i do sada uopšte ovo nije ni trebalo, ali hajde.
Pisaću o svemu, privikavanju, zakonskim dužnostima, deci... Mi smo u malom mestu tamo, pa se nadam da neće biti veliki šok ovo preseljenje.

Zdravo.
Lekar sam po struci, imam B2, dobio sam hospitaciju u jednoj klinici u trajanju od 4 meseca, sa smestajem i hranom... e sad, traze mi VIZU ZA TRAZENJE POSLA. Ja sam nasao informator o toj vizi iz avgusta 2017. godine. Ali trenutno na sajtu ambasade ne postoji, ili ja ne mogu da pronadjem, opcija za zakazivanje termina za ovu vizu. Svaka pomoc je dobro dosla.
Unapred hvala.

klepetalo cestitam.danas sam prelistao video da si dobila.imam jedan mali savet e sad to nije tako ni vazno.za sumu od 15.000e svabe izbegavaju da vrse medicinske usluge.jednostavno salju od mesta do mesta.pricam iz licnog iskustva iz 2016.ali dobro nije vazno ako treba samo da se pokaze u ambasadi to je onda ok

Iskreno, bukvalno mi treba samo za ambasadu i par dana dok se ne raspakujem i odem do Krankenkasse da se prijavimo. Više mene sad buni šta Ambasada sad tu zahteva :( Biću prinuđena da pozovem agenciju i pitam:roll:

Hvala svima još jednom!:D:heart:

Iskreno, bukvalno mi treba samo za ambasadu i par dana dok se ne raspakujem i odem do Krankenkasse da se prijavimo. Više mene sad buni šta Ambasada sad tu zahteva :( Biću prinuđena da pozovem agenciju i pitam:roll:

Hvala svima još jednom!:D:heart:

ne znam za ambasadu.ali ja sam zbog te sume od 15000 eura morao da idem 45 km kod zubara(inace saradnika milenium osiguranja).ovi ovde nisu hteli.i sad sam ovde dok cekam termin.ali ok nije vazno.sve najbolje

Zdravo,
Po zanimanju sam lekar, imam Goethe B2, odobrili su mi hospitaciju u trajanju od 4 meseca sa smestajem i hranom u jednoj klinici u Nemackoj, i traze mi VIZU ZA TRAZENJE POSLA. Ja sam nasao obavestenje ambasade iz avgusta 2017e godine koje se odnosi na tu vizu, ali trenutno na sajtu ambasade nema opcija za zakazivanje termina za tu vizu, ili ja ne mogu da pronadjem... na sajtu ambasade Nemacke u Podgorici i Sarajevu postoji ta opcija. Ima li neko mozda informaciju o ovoj temi, znacilo bi mi.
Pozdrav.

Post sa neke od prethodnis stranica ove teme :

Prijaviti se na stan. Za stan vam je potrebna ispunjena prijavnica od onog ko vam je iznajmio stan. Tu pise kvadratura, adresa, koliko osoba...Stan sam prijavila u Einwohneramt. Rathaus kako god. Npr. u vecim gradovima ima vise tih malenih opcina gdje se moze prijaviti, isto vam je koju odaberete. Ja sam izabrala onu koja mi je bila najbliza stanu. Ukucate Rathaus i mjesto u kojem ste. Papirologija (prijavnica za stan i pasos)
-Nakon prijave idete na Ausländeramt ili ured za strance. (Ja sam morala cekati par dana da bih isla jer par dana traje da se podatci iz prijavnice pojave u sistemu Ausländeramta. Hessen je u pitanju, kod ostalih se moze iducih dana ici jer su brzi)
-Za Ausl.amt vam treba pasos, ugovor od stana, Zustimmung, Arbeitsvertrag, jedna slika biometrijska, i novac. Bilo je 100€, neki kazu i 120...mozda ovisi o pokrajinama. Tamo cete ispuniti jos i zahtjev za novu boravnu.
- U roku od 3 sedmice stigne vam pismo sa pin kodom za elektronsku Aufenthalt kartu i kada dodje to pismo, idete u Ausl.amt podignuti boravnu vizu. Sa njom dobijete i zeleni kartoncic/dokument gdje stoji po kojem zakonu je izdana viza i za kojeg poslodavca.
-Dok to cekate vi mozete raditi. Boravna viza vam samo vazi za tog poslodavca kod kojeg radite (zbog toga je taj zeleni karton).

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back