Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Naravno da cu ga poneti na termin,spremio sam svu papirologiju i predacu po 26.2,video sam posto sam dugo ovde na forumu da su mnogi tako predali...e sad neki su napisali da su im uzeli zustimmung bez obzira sto je istekao a nekima nisu uzeli,videcemo,samo se nadam da ce ici brze posto je vec bio izdat.A zasta treba zustimmung u Nemackoj?

- - - - - - - - - -

Da,u pravu si ,moj ima vazenje do septembra 2020,samo mi je bezveze kad vidim da ljudi dobiju odbijenicu a vec su dobili zustimmung a posle ga ne dobiju ponovo...oni verovatno znaju zasto...

Jeste bezveze. Uopšte, ceo sistem su iskvarili. Bolje je bilo kada si za registraciju morao da pišeš broj odobrenja iz Arbeitsamta. Sada svaka šuša može da se registruje i pravi gužvu. Da ne pričam o njihovim rokovima, dužini čekanja itd. Ako se ovako nastavi, uskoro će se popuniti broj registracija do 2020. dokle i zakon važi.

- - - - - - - - - -

Do kog termina se stiglo za spajanje porodice? Hvala unapred na odgovoru

Kraj decembra i prvih nekoliko dana januara je podeljen. Za sada je do 9-10. maja Ambasada delila termine. Ovom logikom deljenja "danas za sutra" kojom se služe nekoliko meseci unazad, sledeća podela bi trebalo da bude krajem sledeće nedelje.

Zdravo svima koji su u proceduri za vizu.
Zahtev za termin sam poslao 15.11.17.
8.3.18 sam dobio email sa zakazanim terminom 5.4.18.
Po novom bez saglasnosti (Zustimmung).
3-5 Noks - profesionalni vozaci.
Cekam poziv na viziranje.
Nadam se da ce ovaj sazeti tekst o mom slucaju nekome nesto pomoci.
Takodje mene zanima kada mogu dobiti poziv s obzirom da je 21.dan nakon termina.

Viel Spaß - Пуно среће

Zdravo svima,

Cekam termin od 22. marta, plava karta je u pitanju (NOKS 6-8). Zena bi isla sa mnom u Nemacku, pa nisam siguran da li ona da podje sa mnom na predavanje dokumenata ili da vec sada zahteva termin za spajanje porodice?

Hvala!

Ponavljam pitanje u nadi da ce neko odgovoriti, a usput imam jos jedno pitanje :) Stavio sam apostil na diplome (sa osnovnih i master studija, razliciti su fakulteti u pitanju) i odneo ih na prevodjenje. Medjutim, uz master diplomu imam i "dodatak diplomi" na nekoliko strana. Da li i to treba da prodje istu proceduru? Iskreno nije mi logicno da treba...

Sto znaci da mozemo ocekivati tek od 7og ili 14og...

- - - - - - - - - -

Daj boze da bude ali tesko je da ce biti ove nedelje...Koji si bese septembar ti?Koliko znam ima ovde par ljudi iz septembra na forumu,sigurno ce se javiti neko ako dobije,ja sam 21.septembar ima do mene jos 10ak dana
Ja sam 13og septembra...

- - - - - - - - - -

- - - - - - - - - -

Ja sam 13og septembra...

Mozda podele i 30og nesto... Jer kad izracunam ovi prethodni su cekali oko 7 meseci i 15 do 18 dana na termin...

Mozda podele i 30og nesto... Jer kad izracunam ovi prethodni su cekali oko 7 meseci i 15 do 18 dana na termin...

To nažalost ne znači ništa jer se čekanje stalno produžava. Na primer, početkom aprila su podelili drugu polovinu januara za noks 6-8, što će reći da su oni čekali 2-2.5 meseca za termin. Ja sam reg. 9.2. i već je prošlo tih 2.5 meseca i ide ka puna 3.

- - - - - - - - - -

Ja sam 13og septembra...

- - - - - - - - - -

Ti dobijas sigurno u sledecoj podeli,a sto se tvoje racunice tice jesi u pravu ali se konstantno povecava duzina cekanja,videcemo

Dobar dan svima,ja sam juce bio do nemackog kozulata cisto da se informisem sta i kako i meni su rekli da se ceka dan ,da mi jave kad mi je zakazan termin.i rekli su mi da se ceka uglavno 1-2meseca.Meni i pre toga nista nije bilo jasno,a da ne pricam sad,molim vas za pomoc.
Ja sam zavrsio kurs za kuvara na oksfordu i imam vec uradjen ugovor za posao.Koliko sam ja shvatio ja sam Noks2. Od papirologija mi treba ,overene kod notara, kopije pasosa,ugovora i diplome(ili trebam da prevedem diplomu kod sudskog tumaca?),takodje imam original ugovora kod sebe. Na njihovoj stranici pise da treba da se plati taksa,ali nigde ne mogu da nadjem racun na koji trebam da uplatim.I pominju se neki obrazci ,to se valjda uzima kod njih? I da li ja trebam da imam neku potvrdu da znam nemacki?

Zdravo svima koji su u proceduri za vizu.
Zahtev za termin sam poslao 15.11.17.
8.3.18 sam dobio email sa zakazanim terminom 5.4.18.
Po novom bez saglasnosti (Zustimmung).
3-5 Noks - profesionalni vozaci.
Cekam poziv na viziranje.
Nadam se da ce ovaj sazeti tekst o mom slucaju nekome nesto pomoci.
Takodje mene zanima kada mogu dobiti poziv s obzirom da je 21.dan nakon termina.

Viel Spaß - Пуно среће

Za viziranje nema pravila. Od par dana do čak 2 meseca. Nadam se da u vašem slučaju biti uskoro.

klepetalo s tim u vezi.ja dobio zustimmung za 30 sati nedeljno.sad cujem da neke odbijaju zbog male plate.e sad svakako ce mi ugovor isteci tj proci ce vise od 6 mesece pa cu uzeti novi ugovor,veci sa 35.40 sati nedeljno npr.ali kako da sad oni npr nekog odbiju a dali su mu zustimmung.ako oni navodno odlucuju a ne ambasada.ne znam sta da radim.da da pokazujem stari ugovor i zustimmung i dal da ga nosim uopste.pozdrav.hvala

klepetalo s tim u vezi.ja dobio zustimmung za 30 sati nedeljno.sad cujem da neke odbijaju zbog male plate.e sad svakako ce mi ugovor isteci tj proci ce vise od 6 mesece pa cu uzeti novi ugovor,veci sa 35.40 sati nedeljno npr.ali kako da sad oni npr nekog odbiju a dali su mu zustimmung.ako oni navodno odlucuju a ne ambasada.ne znam sta da radim.da da pokazujem stari ugovor i zustimmung i dal da ga nosim uopste.pozdrav.hvala

Ponesi sve, ali spremi papire po informatoru Noks 1-2 umesto po 26.2. Ambasada će tražiti novi Zustimmung za tebe zbog novog ugovora i to je to.

- - - - - - - - - -

Sasvim realno zapažanje. Nadam se da bi bili toliko fer da računaju podnete zahteve do 1.1. 2020. a ne obradu.
Mada koliko mi se javlja, trebaće im radnici a od azilanata Arapa i crnaca tako nešto neće dobiti.

Što se toga tiče, ne oslanjaju se oni mnogo na azilante, jer će po najnovijoj odredbi, svi oni biti deportovani nakon rata. S obzirom da ne mogu znati da li će rat trajati još 3 dana ili 3 ili 13 godina, možemo svašta očekivati. Daj Bože da zakon dobije novi rok trajanja, da ga produže za nekoliko godina.

Pozdrav svima,

Kontaktirao sam ambasadu u vezi sa spajanjem porodice za plavu kartu. Ovde je bilo reci o tome da u tom slucaju mogu odmah da se predaju dokumenta, medjutim ja sam od ambasade dobio drugaciji odgovor:

Cuo sam da u slucaju plave karte clanovi porodice (kod mene konkretno samo supruga) ne moraju da cekaju da moj ugovor pocne da tece i imam listing za 3 ili 6 plata
Odgovor: ukoliko ste vec vlasnik plave karte ne mora, inace sve prema uputstvu u informatoru, ambasada unapred ne moze da zna ko ce dobiti plavu kartu a ko nece.

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back