Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ponesi sve, ali spremi papire po informatoru Noks 1-2 umesto po 26.2. Ambasada će tražiti novi Zustimmung za tebe zbog novog ugovora i to je to.

- - - - - - - - - -

Što se toga tiče, ne oslanjaju se oni mnogo na azilante, jer će po najnovijoj odredbi, svi oni biti deportovani nakon rata. S obzirom da ne mogu znati da li će rat trajati još 3 dana ili 3 ili 13 godina, možemo svašta očekivati. Daj Bože da zakon dobije novi rok trajanja, da ga produže za nekoliko godina.

Meni je ugovor istekao ali mi zustimmung vazi do septembra... Imam novi ugovor...

Jel si trazila od poslodavca novi zustimmung ili...?

Poslodavac mi nije rekao nista o tome da mi treba novi zustimmung samo mi je poslao ugovor koji je mladji od 6 meseci trenutno...

- - - - - - - - - -

Poslodavac mi nije rekao nista o tome da mi treba novi zustimmung samo mi je poslao ugovor koji je mladji od 6 meseci trenutno...
Mislim ne vidim sto bi bio problem zustimmung sad jer mi vazi godinu dana... To je dozvola od agencije...

- - - - - - - - - -

Mislim ne vidim sto bi bio problem zustimmung sad jer mi vazi godinu dana... To je dozvola od agencije...

Koliko ja znam svaki zustimmung vazi 6 meseci,ali ambasada po novom ionako trazi novi po sluzbenoj duznosti

Koliko ja znam svaki zustimmung vazi 6 meseci,ali ambasada po novom ionako trazi novi po sluzbenoj duznosti

Proverila sam zustimmung pre zbog ovoga o cemu pricamo jer se govorilo o tome ovde na forumu i moj zustimmung vazi do septembra... Upravo sam pogledala da do septembra... Kako po novom trazi novi ne razumem? Pq po novom ne treba zustimmung jer se reg po NOKS...

Proverila sam zustimmung pre zbog ovoga o cemu pricamo jer se govorilo o tome ovde na forumu i moj zustimmung vazi do septembra... Upravo sam pogledala da do septembra... Kako po novom trazi novi ne razumem? Pq po novom ne treba zustimmung jer se reg po NOKS...

Da,po novom ne treba,to ambasada odradjuje,a okreni zustimmung sa zadnje strane i vidi da li ti ovo pise,kod mene zadnja recenica"Diese Zusage ist ab dem Ausstelungsdatum 6 Monate lang gültig.

Pozdrav svima,

Kontaktirsao sam ambasadu u vezi sa spajanjem porodice za plavu kartu. Ovde je bilo reci o tome da u tom slucaju mogu odmah da se predaju dokumenta, medjutim ja sam od ambasade dobio drugaciji odgovor:

Da, ukoliko već posedujete Blue Card koji ste dobili radeći u nekoj drugoj zemlji EU pa sada prelazite da radite iz npr. Španije u Nemačku. Ovako zakazujete termin za spajanje porodice za svoje članove porodice. Međutim, u nekim posebnim okolnostima, npr. supruga pred porođajem ili samohrani roditelj, ambasada izlazi u susret.

- - - - - - - - - -

Ljudi, da li sme da se putuje u DE dok se ceka odgovor za vizu? Vec mesec dana cekam

Naravno da sme da se putuje.

- - - - - - - - - -

dali bi bilo bolje da te formulare popunim preko agencije ili sam..... svaka pomoc bi mi dobro dosla,imam puno nedoumica, cekam vec na termin nesto malo vise od tri meseca

Imate ovde na forumu, ne znam tačno koje stranice, par puta su članovi foruma postavili kako treba popuniti formulare. Mada, na Vama je izbor.

- - - - - - - - - -

dali sme da se putuje za Nemacku dok se ceka termin. hvala

Sme da se putuje, samo vodite računa da ne probijete rok od 90 dana boravka u poslednjih 6 meseci.

Zdravo nova sam ovde htela bih da vas pitam koji mesec sada dele i kada bih ja mogla da ocekijum termin ja sam se prijavila 23.10 po noksu 1-2

Na sajtu ambasade Nemačke stoji da je period čekanja 8 meseci, znači, krajem juna. Međutim, najbolje da ispratite forum kada dele termine.

http://www.belgrad.diplo.de/Vertretung/belgrad/sr/04/Visa__aktuell.html

- - - - - - - - - -

Je l’ moze neko da mi kaze koji je rok dolaska na viziranje? Znaci kada budu pozvali da je viza odobrena, posle koliko moram do dodjem, je l’ postoji neki krajnji rok posto cu biti u DE?

Meni su rekli mesec dana najduže. Mada, kada Vas budu pozvali, pitajte ih obavezno.

Dobar dan svima,ja sam juce bio do nemackog kozulata cisto da se informisem sta i kako i meni su rekli da se ceka dan ,da mi jave kad mi je zakazan termin.i rekli su mi da se ceka uglavno 1-2meseca.Meni i pre toga nista nije bilo jasno,a da ne pricam sad,molim vas za pomoc.
Ja sam zavrsio kurs za kuvara na oksfordu i imam vec uradjen ugovor za posao.Koliko sam ja shvatio ja sam Noks2. Od papirologija mi treba ,overene kod notara, kopije pasosa,ugovora i diplome(ili trebam da prevedem diplomu kod sudskog tumaca?),takodje imam original ugovora kod sebe. Na njihovoj stranici pise da treba da se plati taksa,ali nigde ne mogu da nadjem racun na koji trebam da uplatim.I pominju se neki obrazci ,to se valjda uzima kod njih? I da li ja trebam da imam neku potvrdu da znam nemacki?

Diplomu treba da prevedete na nemački jezik.
Taksa za apliciranje za vizu se plaća lično u samoj ambasadi prilikom odlaska na termin.
Obrasce imate na sajtu ambasade Nemačke.

http://www.belgrad.diplo.de/contentblob/4689896/Daten/8080847/Antragsformular_D_aktuell.pdf

Što se tiče potvrde o znanju jezika, to zavisi od toga šta poslodavac traži od Vas i šta stoji u Informatoru ambasade.

- - - - - - - - - -

cao svima,hteo sam samo da pitam ako neko moze da mi kaze koliko se ceka za noks1-2. predao sam za termin 22 januara. unapred hvala

Na sajtu ambasade Nemačke stoji da je vreme čekanja 8 meseci. Reč je o ambasadi u Beogradu.

http://www.belgrad.diplo.de/Vertretung/belgrad/sr/04/Visa__aktuell.html

Poslednja izmena:
Pogledajte prilog 482186
Pogledajte prilog 482187
Pogledajte prilog 482188
Pogledajte prilog 482189

Ovo što piše na srpskom napišite na nemačkom....država rodjenja, državljanstvo, umesto NO pišite NEIN, ukoliko je ugovor trajan pišete od datuma sklapanja ugovora do unbefristet itd. Sa minimalnim znanjem se može popuniti.
Na kraju se upisuje
Belgrad, den (datum termina) i desno potpis
Za spajanje se koristi isti ovaj obrazac, sa malim razlikama u popunjavanju

Klepetalo, citiram poruku zbog svih onih koji zele da vide kako popuniti obrazac.
Inače, poruka je na 121 i 180 stranici foruma originalno postavljena.

Da li mi neko moze reci ,da li je na viziranje neophodno voditi I decu ili mogu samo ja Sa njihovim pasosima?

Deca iznad 2 godine su obavezna samo na terminu. Za podizanje vize, bez obzira koliko dete ima godina, roditelj može odneti pasoš na viziranje.

- - - - - - - - - -

Dragi drugari, prijatelji, sapatnici, ja vas napuštam. :)
Upravo sam dobila poziv iz Ambasade da odnesem svoj i dečije pasoše na viziranje.
Srećno vam bilo svima i da se sto pre vidimo gore!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back