Pitanje jedno za Medicinkse radnike koji su vec bili na terminu ili ako neko zna da mi odgovori (NOKS 3-5). Da li se nose kopije svedocanstva srednje skole na terminu ili ne? Hvala unapred svima na odgovoru
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Pitanje jedno za Medicinkse radnike koji su vec bili na terminu ili ako neko zna da mi odgovori (NOKS 3-5). Da li se nose kopije svedocanstva srednje skole na terminu ili ne? Hvala unapred svima na odgovoru
I ja mislim da je glavni Essen za Zustimmung-e i odobrenje. Zatim Essen salje U lokalni Agentur für Arbeit koji izdaje to. Jer na svakom Zustimmung-u pise Essen bez obzira na grad i pokrajinu.
Tacno je da svasta nalaze kao razlog za odbijanje ali mislim da ne bi trebalo da bude problema sto se nase struke tice ipak je deficitarno zanimanje u pitanju,a naravno da cu napisati svoje iskustvo kako sam prosao mada mislim da necu ni ja skoro da dobijem termin iako cekam od septembra.Jel imas neki sertifikat za nemacki?
Nemam sertifikat,gazda je.nemac,ali.govori.engleski,i hoce da mi uplati nemacki kurs kad dodjem.
Najbolje da vidis u informatoru. Meni je najlogicnije da treba samo urkunde, ako ga nemas onda si omasio noks jer ako imas bescheid koji kaze da treba da odradis praksu da bi ti priznali diplomu onda si noks 6-8 (aus/fortbildung), ako nemas ni to onda mozes da ides samo ako ti u ugovoru stoji da si pomocni negovater a to je noks 1-2.Pitanje jedno za Medicinkse radnike koji su vec bili na terminu ili ako neko zna da mi odgovori (NOKS 3-5). Da li se nose kopije svedocanstva srednje skole na terminu ili ne? Hvala unapred svima na odgovoru
Zavrseno za auto mehanicara I u Nemackoj bih radio kao vozac kurir ,vozac za dostavu. U koji NOKS SPADA U 1-2 ili 3-5??????
Sto se tice formulara, da li ovde treba ubaciti podatke firme: davaoci preporuke u Saveznoj Republici Nemačkoj (npr. poslodavac, obrazovna ustanova, rođaci)? Konkretno preporuku nemam, imam ugovor o radu i sve ostalo.
Kolega,mislim da se retko potpuno gadjaju nazivi nasih diploma sa njihovim,ne znam da li je neko radio priznavanje diplome,kako li bi to islo?Koliko sam procitao to ne mora da se radi
Vrlo bitno pitanje! Imam ugovor potpisan sredinom februara koji stupa na snagu prvog aprila. Po svemu sudeci ja cu dobiti termin verovatno krajem Juna, da li moram da trazim poslodavcu novi ugovor da mi posalje ili je okej da odem sa ovim u ambasadu? Hvala lepo!
Mala ispravka, koleginica
Slažem se za naziv diplome, ne znaš šta očekivati. A ne treba da se radi priznavanje diplome, to rade noks 6-8, nego samo prevod, i nisam sigurna za apostil pečat.
- - - - - - - - - -
nema veze što stoji da je početak rada pre dobijanja vize. Bitno je da na terminu datum potpisivanja ugovora nije stariji od 6 meseci.
Za termine po mojoj proceni čeka sigurno oko 4 do 5 hiljada ljudi.
Koleginice,izvinjavam se puno,ma odradio sam prevod sa apostilom u medjuvremenu polozio A2,a posto dugo cekam idem sledece nedelje da polazem B1,dobio novi ugovor od gazde,samo mi jos treba termin
,a ako ne bude skoro stici cu na C1
![]()
Ako, tako i treba. Al' će da zinu službenici kad vide te silne nivoe jezika. Taman reši ovde B1 da ne moraš na integracijski kurs u DE.
Beograd je na pauzi od 8.3...Ambasada Sarajevo je juce (22.03.) delila termine...Da li je bilo termina ove nedelje u ambasadi Bg?
MOLIM VAS za POMOC! Imala sam zabranu za Sloveniju na 3 meseca, to je isteklo ali mi stoji u pasosu. Da li to moze u ambasadi da utice na odobrenje vize? I ako apliciram sa starim brojem pasosa da li mogu sa novim na termin po vizu? Hvala puno!
Jel sigurno necu morati da idem na integracioni kurs ako ovde zavrsim B1 ovde?To bi bilo bas dobro da izbegnem tamo visemesecno maltretiranje