Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Muma,a koji sertifikat nemackog imas,zasto te toliko ispitivala,to nije normalno?
Nemam sertifikat, cak me nije pitala jel znam, vec krenula kaze mora tako. A po informatoru 26.2 sam predala. Danas im dostavila dopunu za decu trazili mi preveden uvid u zdravstni karton dece, da boluju od epilepsiju. I sad ce papiri u obradu. I moji i moje dece, stim sto ce oni kod oca na spajanje a ja na radnu.

Molila bih sve za vazan odgovor. Sta se desava kada se na termin odnese ugovor stariji od pola godine (inace vazi godinu dana, samo sto je potpisan pre vise od 6 meseci),a u Ambasadi uzmu obe kopije?Znam da je to ok.Ali su nagovestili da ce trebati nov ugovor...Verovatno cete,kazu trebati nov ugovor,jer ce traziti najverovatnije u DE...(svi papiri idu tamo...na kontrolu).Mene buni kad trebam odneti taj novi ugovor?Da li se moze odneti kad bude viziranje?Ili salju na E-mail ili zovu da se odnese nov ugovor?Ili?Pretpostavljam da ima onih koji su imali slicnu situaciju...Unapred hvala.

Molila bih sve za vazan odgovor. Sta se desava kada se na termin odnese ugovor stariji od pola godine (inace vazi godinu dana, samo sto je potpisan pre vise od 6 meseci),a u Ambasadi uzmu obe kopije?Znam da je to ok.Ali su nagovestili da ce trebati nov ugovor...Verovatno cete,kazu trebati nov ugovor,jer ce traziti najverovatnije u DE...(svi papiri idu tamo...na kontrolu).Mene buni kad trebam odneti taj novi ugovor?Da li se moze odneti kad bude viziranje?Ili salju na E-mail ili zovu da se odnese nov ugovor?Ili?Pretpostavljam da ima onih koji su imali slicnu situaciju...Unapred hvala.

Dobićete papir da donesete dopunu, tj noviji ugovor. Ta priča o ugovorima je još od prošle godine, ali se termin tada dobijao u roku od 2-3 meseca pa nije bio problem. Konkretno, moj suprug je u julu na terminu imao ugovor potpisan januara i morao je da dostavi kao dopunu noviji ugovor.

POZDRAV LJUDI HITNO HITNO
Da li neko zna gde se tacno salju papiri na obradu naravno u nemacku Ali gde tacno u koji biro Frankfurt, Bon, Berlin, gazda hoce da ubrza proces pa mi je Hitno potreban odgovor pomagajte HVALA

Ilke, idi u grupu IUSNJ-NON-EU, ima nekoliko ljudi koji su već godinama u Nemačkoj a upućeni su u dosta toga. Bilo je dosta reči o tome ali se ne sećam. Nešto mi stoji u glavi Essen, ali nije ti to nikakva informacija.

Dobićete papir da donesete dopunu, tj noviji ugovor. Ta priča o ugovorima je još od prošle godine, ali se termin tada dobijao u roku od 2-3 meseca pa nije bio problem. Konkretno, moj suprug je u julu na terminu imao ugovor potpisan januara i morao je da dostavi kao dopunu noviji ugovor.
Hvala puno.Mnogo mi je znacilo da znam.Ja sam dobila samo papir na kome pise da sam uplatila taksu.Ako sam dobro razumela sada samo da cekam da mi jave da odnesem noviji ugovor...Svima zelim puno uspeha...

Sad vidoh da su na sajtu ambasadeizbacili vreme cekanja za svaki noks:
[VAŽNO SAOPŠTENJE]
Trenutno vreme čekanja za termin radi predavanja zahteva za dobijanje vize je:

- NOKS 1-2 (bez kvalifikacije): 8 meseci

- NOKS 3-5 (sa kvalifikacijom): 4-5 meseci

- NOKS 6-8 (visokokvalifikovani): 3-4 meseci

- Spajanje porodice: 3-4 meseci

Veoma depresivna tabela...
Samo govori kakav je egzodus u toku.

Hvala puno.Mnogo mi je znacilo da znam.Ja sam dobila samo papir na kome pise da sam uplatila taksu.Ako sam dobro razumela sada samo da cekam da mi jave da odnesem noviji ugovor...Svima zelim puno uspeha...

Možda budete imali sreće pa ne bude dopune, samo poziv na viziranje. ;)

- - - - - - - - - -

Forum je prazne Niko nista nije pisao niti je aktivan bio vec

To je grupa na Fejsbuku i veoma je aktivna kao i njeni članovi. Minimum 10 postova dnevno se objavljuje.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back