Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Opet ja. Niko mi nije odgovorio da li je krenuo avgust sa terminima i kad bi ja mogao da ocekujem. Prijavio sam se za termin 12.og avgusta.
nece ti niko odgovoriti jer ni sami neznamo samo pretpostavljamo a Imas privatnu (odi na svoj profil pa ces videti)poruku pa se javi a termin ces dobiti kad ti dodje red kao i nama ja licno se nadam da to bude februara i marta da palim preko taman kad krece sezona

A zna li se kad se dobije datum termina kad bude to. Kolko se ceka posle da se predaju dokumenta i kolko se posle ceka viza. Hvala

Epa brate vrh si moram to da ti kazem.Pa kad dobijes mail sa terminom dobices datum kada ides u ambasadu da predas dokumenta do sad je bilo od dve nedelje do mesec dana od dana dobijanja maila taman da se organizujes proveris dokumenta itd.A kad predas dokumenta pa do dobijanja vize moze proci od 7 dana do 3- 4 meseca Ovo sam napisao zato sto su to sabrana iskustva od prve do ove stranice na forumu
Kako se zove firma gde ces da vozis u Stuttgartu?

Ja sam dobio termin 28.12 popodne za 8.1 znaci za 10 dana a uhvatili me praznici pa ne znam ni dal cu uspeti da skupim sve, tj fali mi onaj izvod iz trgovinskog registra... gazda je i on na odmoru, ne mogu da ga dobijem tako da ne znam sta ce biti...al da ne smaram, svakom svoja muka...

Drug pisao je neko vec o tom papiru mozes ka skinuti sa neta za 8.5 eura ukucaj u pretrazivacu Handelsregisterauszug i izbacice ti prvu opciju pa ces tamo ukucati ime firme i vec na dalje ces se snaci odstampas i imas dokument

Drug pisao je neko vec o tom papiru mozes ka skinuti sa neta za 8.5 eura ukucaj u pretrazivacu Handelsregisterauszug i izbacice ti prvu opciju pa ces tamo ukucati ime firme i vec na dalje ces se snaci odstampas i imas dokument

Probao, ne mogu da nadjem... jer u stvari ova moja firma se vodi kao zanatska radnja pa ne mora da bude u tom registru, tako mi rekao drug koji ima slicnu radnju...druga varijanta je bilans rashoda i prihoda al to definitivno ne mogu bez gazde a on na odmoru...

- - - - - - - - - -

Kog datuma ste se registrovali

29.7 se registrovao znaci 5 punih meseci cekao vec poceo da gubim nadu...

Pozdrav svima i srecna nova 2018.

Evo informacije iz prve ruke sto se tice termina za spajanje porodice.
Danas sam dobio mail i termin mi je zakazan za 11.01.2018. Prijavio sam se 21.09.2017.

Pozdrav!
Hvala za informaciju. Javi se boze zdravlja kada ti odobre vizu :)

Jel ti supruga zakazivala nekakav termin u uredu za strance ili je samo otisla tamo nenajavljeno i koliko dugo ste cekali da ti oni odobre spajanje porodice? Koliko sam skapirao to je najbitniji papir kada predajes za vizu za spajanje porodice.

Hvala za informaciju. Javi se boze zdravlja kada ti odobre vizu :)

Jel ti supruga zakazivala nekakav termin u uredu za strance ili je samo otisla tamo nenajavljeno i koliko dugo ste cekali da ti oni odobre spajanje porodice? Koliko sam skapirao to je najbitniji papir kada predajes za vizu za spajanje porodice.

Supruga nije zakazivala nikakav termin. Sve ide prvo preko Beograda, clan koji ide na spajanje porodice aplicira za termin, skuplja potrebne papire i predaje u ambasadi. Nakon toga oni salju te papire za Nemacku i onda traze od supruge da dostavi slicne papire i jos neke potvrde. Kad odobre odgovor salju za BG i dobija se ulazna viza sa kojom se ide u opstinu za to mesto i podnosi zahtev za dobijanje boravisne i radne na osnovu vize supruznika.

- - - - - - - - - -

lepe vesti :)

ja sam se prijavio 24.10 tako da termin ocekujem krajem januara :)

srecno! :)

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back