Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja pre nego sto sam krenula da trazim posao uradila sam prvo nostrifikaciju diplome.Anerkennung me je kostao mnogo,ali ja u ambasadu ulazim sa nemackom diplomom i smatram da trebam da imam prednost za razliku od nekog ko ide po noksu 1-2.

Slazem se sa tobom. I verujem da to igra glavnu ulogu. Kod zakazivanja termina mislim da referentni brojevi idu redom a da Ambasada pri dodelu termina ima prioritete i da najduze cekaju oni koji imaju poslove za nekvalifikovane radnike. Zato i preskacu datume , zakazuju cas septembar pa jul pa november. Jedino da cekamo i da izdrzimo to cekanje.

Dobro jutro svima ovako da ne citiram Vas ali evo odgovora
Ne treba da brines sto ti je adresa jedna u pasosu a druga u licnoj karti bitno ti je da su vazeca dokumenta i da si cist pred zakonom
A decko sto ce da vozi mikser za beton u Stuttgartu nek mi se javi u inbox .Mozda cemo raditi za istog gazdu posto i ja i kolega treba da radimo isti posao u istom gradu
Ako ste aplicirali za vizu ovih dana racunajte 4 do 5 meseci za termin (odnosi se na kv radnike)
Nesto mi pada na pamet ko misli da ide da radi preko da prvo aplicira za termin i onda tamo za 3 do 4 meseci ode preko i nadje posao pred termin i manje ga ceka gazda mozda mesec dva a ne kao nas po 6 do 7 meseci

"Termin cemo Vam saopstiti, cim je Vas broj registracije na redu u zavisnosti od nasih administrativnih kapaciteta."
E, sad...ja ne znam, mozda Vi bolje znate od mene.Ili ustanova kao sto je jedna nemacka ambasada moze da radi sta i kako hoce,videce se.Mislim,dakle,moje misljenje je da ambasada nesme imati prioritete,vec da prati broj i red. A poslodavac je taj koji odlucuje ko mu i za sta treba.Ova zabuna oko tolikog cekanja je zbog novog zakona i to je napravilo citavu pometnju.Te u tom slucaju,ako kazete da nekvalifikovani idu poslednji u tom slucaju,evo ja cu dobiti termin kad i Sbija udje u EU.
"A da mi ipak uzmemo stiropor"

Ja sam se registrovao za termin 12.avgusta i jos nista. Zna li ko orijentaciono kad bi mogao dobiti termin. I jos me zanima posto sam ja tamo dobio posao vozaca mixera za beton da li ce mi trebati ovde code 95 da predam jer sam tako cuo da treba. U firmi u Stuttgartu su mi rekli da taj kod vadim tamo al tek kad dobijem vizu. Ne znam sta da radim ako to mora ovde da se prikaze. Hvala na odgovorima

Imas privatnu poruku.
A sto se tice koda 95 ja ga licno nemam i moj je savet svima koji ga imaju da ponesu sto bi najverovatnije i uradili.A ja posto sam velike kategorije polozio pre 2008 treba da odslusam modul od 5 dana u nemackoj i dobijem kod u nemackoj koji ce mi upisati u njihovu vozacku
Naso sam i nas pravilnik o vozackim dozvolama i u prilogu o kodovima stoji i kod 95 ali ovi u Mupu neznaju da mi objasne zaste nemoze da se upise kod nas a i vise nemam zivaca za nase salterske TUMACE I ONE KOJI SU ZAUZELI STAV tako da cu to resavati tamo a da i procitao sam negde da je kod u Nemackoj ko treba da ide na full predavanje i polaganje traje 5 meseci i kosta oko 3000 eura i placa se na rate (ko ima licnog iskustva nek me ispravi napomenuo sam da sam procitao na drugom forumu ili fejsu )
Planiram da zamolim gazdu da mi pismu preporuke napise da cu raditi sa ljudima iz ex Yu i da mi je prednost srpski jezik i da me je vec unapred upiso na kurs za kod 95 i po dolasku da odma krecem na obuku.I naravno time misli da resim dva problema Kod 95 i A1 ali otom potom.

hitno potrebna pomoc.Po struci sam visoki strukovni fizioterapeut.Znaci imam visoku skolu. Po kom noksu se ja prijavljujem. molim za pomoc,taj posao cu raditi i u nemackoj kao fizioterapeut

Druze ja sam se prijavio po starom 26.2 za vozaca ali pre nego sam aplicirao procitao sam sve prijave na sajtu vise puta Eto to ti je moj savet procitaj sve i onda svoj ugovor o radu u njemu ti pise sta ces raditi a na sajtu nadji tu prijavu koja se poklapa sa tom diplomom i apliciraj ako ispunjavas uslove tipa jezik i ostalo.da se ne osetis zapostavljeno Dok ti se ne javi neko ko je bio u tvojoj situaciji pozdrav.

Moze li neko da pomogne na moje pitanje ko zna ili se vec prijavljivao? Unapred zahvalan

Znaci visoka skola ! Sta visoka skola ? Mogao si reci i velika skola ima 10 spratova ili ? Aman kako da ti pomognemo kada nemamo podatke sta si zavrsio ! Druze jesi li ti diplomirao ili nisi ??? Zar u "UDFS" ILI "UFS" nema niko da je kidnuo preko ?.

- - - - - - - - - -

Znaci visoka skola ! Sta visoka skola ? Mogao si reci i velika skola ima 10 spratova ili ? Aman kako da ti pomognemo kada nemamo podatke sta si zavrsio ! Druze jesi li ti diplomirao ili nisi ??? Zar u "UDFS" ILI "UFS" nema niko da je kidnuo preko ?.

Dule,nevredi nece da citaju....

VOZACI:Kod 95,nemoze da se upise u srpsku vozacku jer Srbija nije u evropakoj unuji.E sad ako ste menjali vozacku za npr SLovenacku a tamo upisuju kod 95 i radili npr, dva dana i odlucite da se vratite u srbiju,tad se radi prepis iz slo.dozvole i upisuju vam cod 95 u SRpsku vozacku dozvolu u policiji u SRbiji .inace taj famozni cod 95 je uredba eu-561/2006.

ako sam po struci visoki fizioterapeut to znaci da imam visoku medicinsku skolu a ne visoku saobracajnu skolu. Ne shvatam sta nije jasno? i debil shvati....

Neso sacekaj malo ,sad cu da odem na sajt ambasade De / vize/ zaposljavanje pa cu ti naci po kom noksu da apliciras .

Drug pustio si poruku 31 i ocekujes odma odgovor sacekaj posle praznika ce ti odgovoriti neko ako vec nisi siguran u sebe
Ja sam ti napisao cisto ono sto se pise prvo a to je da se procita sve na sajtu pa ako ti i tad nije jasno gde ti se uklapa tvoje zanimanje onda neznam ko ti moze pomoci

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back