Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ok.vidim da ste se ogradili u startu." Ne drzite me za rec"-

Ako je to tacno sto ste "negde procitali",sta mi koji cekamo 6 meseci i vise.Ima ljudi koji cekaju i po godinu dana...i vise...Ko nas u tom slucaju stiti? Ko je obavezan za nas?
Nasa drzava? Kome se obratiti i pitati,zaliti...?
Da li su ovo informacije ili dezinformacije?
Dakle; nase je pravo da trazimo termin/ vizu.Njihova duznost je da pisalju/ pozovu na termin.(Ne)daju ili obaveste o eventualnoj odbijenici
Po medjunarodnom pravu svakog drzavljanina koje god zemlje on bio...pa i Srbije

Cak mislim da sam to procitao na ovom forumu od nekog i da se to postuje npr.apliciras za vizu i oni ti odgovore sa povratnim mailom prvih 6 meseci reseno i onda cekas drugi mail sa terminom ostalih 6 meseci i tako rese sve u zakonskom roku.
Tolko o tome cekacu i dve godine ako treba kad bude bice kad nemas uticaj na neke stvari pomiri se sa cinjenicama .
Ljudi JA Vas razumem u istom brodu plovimo i shvatam jer nam radnicka krv nedozvolja da sedimo i cekamo ista zasta mi mislimo da netreba tolko vremena ali sto se pre pomirimo sa cinjenicama ovo cekanje ce nam biti lakse .

- - - - - - - - - -

A vezano za zalbe to se makar zna kome svako ministarstvo inostranih poslova je nadlezno za svoje ambasade i one rade po njihovim nalozima.Tako da adresa za zalbe je jasna mada nemoj im pisati nema svrhe seti se stare izreke "ruka ruku mije "

Postovani: drugari, kolege i sapatnici ...........BILO KO KOGA NE MRZI DA MI POMOGNE SA ODGOVOROM :... :dash:
Oracam Vam se sa dva ili tri pitanja .............
Na ime, obavesten sam od strane poslodavca iz D da sam dobio saglasnost o radu kako on kaze odobrenenje da me moze zaposliti, takodje on kaze da mi taj papir skracuje postupak cekanja posto je imao slicna ili ista iskustva sa par svojih radnika iz SRB. Dakle salje mi taj papir, ugovor o radu i bilans stanja uspeha svoje firme i to je to.
Sada ono glavno : KOLIKO TO UOPSTE PIJE VODE I DALI STVARNO TO ZAVRSAVA POSAO ???
HVALA I SRECNA VAM NOVA 2018 GODINA .......:konfete:

Dokon ja dok supruga gleda zavet pa cu pisati ...
Ne ubrzava ti nista osim da ti rodjeni brat radi u ambasadi mozda bi ubrzao samo prati instrukcije na sajtu i apliciraj za vizu a taj papir ti ovde na forumu zovu Zeiustumung ili ti potvrda sa njihovog biroa sto ti je sada plus jer od 1.11.2017 vise nije potreban ambasada ga trazi sluzbenim putem .Samo se ti naoruzaj strpljenjem i srecno
Placa se na salteru kad predajes dokumenta u evrima spremi sitne tj.taman kolko pise .

Jel moze neko da mi kaze gde se uplacuje ona taksa od 75e kada ides na termin. Sada gledam informator i vidim to, ali ne i gde se uplacuje. I da li se moze platiti i u dinarima ili samo evrima?

placanje je u evrima i placa se prilikom predaje dokumentacije. Supruga je placala tamo kad je predavala za svoju vizu. I moras imati tacan iznos, nemaju kod sebe blagajnu pa da ti vracaju kusur. Tako da samo tacan iznos!!

Postovani: drugari, kolege i sapatnici ...........BILO KO KOGA NE MRZI DA MI POMOGNE SA ODGOVOROM :... :dash:
Oracam Vam se sa dva ili tri pitanja .............
Na ime, obavesten sam od strane poslodavca iz D da sam dobio saglasnost o radu kako on kaze odobrenenje da me moze zaposliti, takodje on kaze da mi taj papir skracuje postupak cekanja posto je imao slicna ili ista iskustva sa par svojih radnika iz SRB. Dakle salje mi taj papir, ugovor o radu i bilans stanja uspeha svoje firme i to je to.
Sada ono glavno : KOLIKO TO UOPSTE PIJE VODE I DALI STVARNO TO ZAVRSAVA POSAO ???
HVALA I SRECNA VAM NOVA 2018 GODINA .......:konfete:

Kad poslao poslodavac za zustimmung kad uspeo da dobije jer od 1 novembra ne daju.

Pozdrav svima.
Mnogo je tema kako do dobijanja vize za Nemacku , mene zanima sta posle :)
ja sam vizu dobio , na osnovu spajanja porodice. Sutra putujem.
I molim nekoga da me uputi, posavetuje, sta su dalje moji koraci ?!
Takodje ako je nekome potreba pomoc u vezi vize koju sam ja dobio, neka pise , pita , ja sam sve to proucio i prosao rado cu pomoci .

A reci mi nikola
Koliko je vremena potrebno da budes u braku sa osobom, koja te je "povukla'' u nemacku, da bi stekao uslove da se osamostalis i recimo razvedes i recimo ozenis neku drugu?? :)
Pitam iz licnih razloga a tvoj primer je najblizi mojoj situaciji :)
pozzz

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back