Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Dejane ti reče da Slo COD95 ne važi. Od kad je doneta ta odluka? Jesi li i ti polagao ili sačuvao 600 evra kao što ja nisam : (

Druze,negde vazi negde zezaju zavisi koja je pokrajina u pitanju i to od skora zatezu ja sam saznao pre tri dana od drugara koji vec vozi u toj firmi ali opet nije nikakav problem jer ces to resiti brzo.ja sam bio u slo,u kopru, kupao se u moru, zezao, spavao u hotelu spavao u busu dobio sprecavalo sve za 600 e

- - - - - - - - - -

I ja se ismejah sad kad procitah ovo " drala po muza" e sou....z:)

E kad se samo setim koliko sam ja nasmejao............. :) SARKAZAM ME ODRZAVA U ZIVOTU AL NISAM NI LAGAO !

Dejane ti reče da Slo COD95 ne važi. Od kad je doneta ta odluka? Jesi li i ti polagao ili sačuvao 600 evra kao što ja nisam : (

Samo da ti kazem ja sam ovde ugasio dve firme,samim tim izubio licence,duzan za porez ,nisam registrovao kamione,neradim sada ce pet meseci,tuzim duznike, i sve to jer sam MISLIO DA OVA AGONIJA NECE OVOLIKO TRAJATI ! Al se ne predajem,guram napred tako da jbš 600 e

Samo da ti kazem ja sam ovde ugasio dve firme,samim tim izubio licence,duzan za porez ,nisam registrovao kamione,neradim sada ce pet meseci,tuzim duznike, i sve to jer sam MISLIO DA OVA AGONIJA NECE OVOLIKO TRAJATI ! Al se ne predajem,guram napred tako da jbš 600 e

Nego sta ako se ja tamo razbolim ko ce da me leci,sta ako me napadne neka žgadija od virusa ili zgemba temperatura,?hajde da lepo izmenjamo tel. Za nedaj boze. Nas medicinski kadar je najbolje obucen , Sta kazete ?

- - - - - - - - - -

Sad mi kolega javlja predao je 31.07.......temin ima za 15.01.2018 vozac ce

Poslednja izmena:
Nego sta ako se ja tamo razbolim ko ce da me leci,sta ako me napadne neka žgadija od virusa ili zgemba temperatura,?hajde da lepo izmenjamo tel. Za nedaj boze. Nas medicinski kadar je najbolje obucen , Sta kazete ?

- - - - - - - - - -

A pa ti si se banjao, pa ti i nije tako skupo ispalo. Ja sam bio u Ljubljani, pa mi je zbog slane vode bilo skuplje : )

- - - - - - - - - -

Pa na koji nacin oni dele termine. Cas jedan datum, pa se vrate unazad, pa opet pet datuma unapred. Ko da igraju zavrzlamu. I prosto mi nemoguce da od jedan dan registracije termini budu u tri dana. Pa nismo se 200 dnevno prijavljivali.

Po novom izgleda da cemo se mi koji smo po noksu 1-2 dosta cekati, prednost ce imati kvalifikacije. Kao sto se i videlo do sada, plava karta cekanje mesec dana, med.radnici takodje kratko cekanje

- - - - - - - - - -

Izgleda da sada po novom kvalifikacija i strucna sprema samo igra ulogu.

Druze nemoj da siris dezinformacije sta ce biti po ovom i onom ima ljudi koji ovo citaju pa ce pogresno da shvate,nije tvoje da obeshrabrujes ljude ! Ovde se radi o vremenskom cekanju termina pa tek onda dali imas kvalifikacije neophodne za sta vec ! Poslodavac je zaduzen za kvalifikacije a ne ambasada,ovi samo kopletiraju predmet. Ajd poz....

Dejane ja mislim da se zavaravas da oni ne gledaju ko za sta aplicira i koga pustaju. Sta mislis ako im drzava vapi za jednom vrstom radnika, da ce ambasada da ih zadrzava zarad drugih koji im trebaju ali ne bas toliko ili i ne trebaju...ma birkaju nego sta, imaju svoje zasto i kako sve ambasade. Da nije tako zakazivali bi i znalo bi se koji si po redu i kad odmah, a ne ovako oni javljaju s brda s dola...

Ja sam se registrovao za termin 12.avgusta i jos nista. Zna li ko orijentaciono kad bi mogao dobiti termin. I jos me zanima posto sam ja tamo dobio posao vozaca mixera za beton da li ce mi trebati ovde code 95 da predam jer sam tako cuo da treba. U firmi u Stuttgartu su mi rekli da taj kod vadim tamo al tek kad dobijem vizu. Ne znam sta da radim ako to mora ovde da se prikaze. Hvala na odgovorima

Dejane ja mislim da se zavaravas da oni ne gledaju ko za sta aplicira i koga pustaju. Sta mislis ako im drzava vapi za jednom vrstom radnika, da ce ambasada da ih zadrzava zarad drugih koji im trebaju ali ne bas toliko ili i ne trebaju...ma birkaju nego sta, imaju svoje zasto i kako sve ambasade. Da nije tako zakazivali bi i znalo bi se koji si po redu i kad odmah, a ne ovako oni javljaju s brda s dola...

Nisi skontala,evo ja sam ginekolog a volim da vozim kamion kao ginekolog sam mogao vec da budem tamo ali ja necu da se bavim tim poslom vec ovim sa kamiona volanom ! Zato sada ima noks 123456 i po tome znaju aha vidi ovoga noks 5-6 daj ga taj je izucio skolu za neko mud.... Paa mi smo za njih potrosna roba kvalitetna radna snaga ,tacno su znali sta ih ceka zato su i napravili haos na nasem podrucju nisu mogli silom a pa ima drugi nacin ,ekonomski samo malo duzi put. E mogu da pricam sto dana samo je pitanje dali slusalac razume sta pricam ili samo klima glavom ! I samo gledam sta pisete vi sestrice i ostale koleginice !

Dejan ima pravo. Njima je bitniji skolovan kadar od neskolovanog i to je normalno. Naravno da ce pre jedan doktor da dobije vizu nego jedan negovatelj i nemojte da se zavaravate. A da ne pricam o tome koliko im je „bitno“ da li ce muz i zena konacno da se spoje. Prioriteti su postavljeni, i ljutnji nema mesta. Mozemo samo da cekamo, svi cemo na kraju dobiti termin.
Pozdrav :)

Ljudi koji idu kao negovatelji, ne treba da zakazuju po noksu 3-5. procitajte dobro u informatoru sta vam se trazi. Trazi se nemacka licenca koju nemate jos uvek. Vi zakazujete termin kao negovatelj, to je noks1-2. Zbog toga dosta medicinskih radnika sada dobija termine pre nas koji cekamo od jula i avgusta, jer se misli da su oni kvalifikovani medicinski radnici. I pre su kvalifikovane sestre inale prednost, dok nije jos doslo do promena u sistemu. Ne znam da li ce imati problem kada predaju dokumenta, da li ce uopste dobiti vizu jer sam bas izucila sajt ambasade. Samo budala ne bi shvatila sta tamo pise.

Ljudi koji idu kao negovatelji, ne treba da zakazuju po noksu 3-5. procitajte dobro u informatoru sta vam se trazi. Trazi se nemacka licenca koju nemate jos uvek. Vi zakazujete termin kao negovatelj, to je noks1-2. Zbog toga dosta medicinskih radnika sada dobija termine pre nas koji cekamo od jula i avgusta, jer se misli da su oni kvalifikovani medicinski radnici. I pre su kvalifikovane sestre inale prednost, dok nije jos doslo do promena u sistemu. Ne znam da li ce imati problem kada predaju dokumenta, da li ce uopste dobiti vizu jer sam bas izucila sajt ambasade. Samo budala ne bi shvatila sta tamo pise.

nije istina to sto pisete uopste, po noksu 1-2 idu oni koji imaju ekonomsku skolu a radice kao kuvari..

Već pre podnošenja zahteva možete da se pobrinete za priznavanje, odn.
dobijanje potvrde o istovetnosti Vaše diplome. Da li i pod kojim uslovima je
Vaša diploma priznata, možete saznati u lokalnim industrijskim i privrednim
komorama (IHK) ili komorama zanatstva.
(https://www.anerkennung-in-deutschland.de/html/de) sto znaci salju se dokumenti u regierung, i oni sta vam odgovore nosite na termin.

Nisi skontala,evo ja sam ginekolog a volim da vozim kamion kao ginekolog sam mogao vec da budem tamo ali ja necu da se bavim tim poslom vec ovim sa kamiona volanom ! Zato sada ima noks 123456 i po tome znaju aha vidi ovoga noks 5-6 daj ga taj je izucio skolu za neko mud.... Paa mi smo za njih potrosna roba kvalitetna radna snaga ,tacno su znali sta ih ceka zato su i napravili haos na nasem podrucju nisu mogli silom a pa ima drugi nacin ,ekonomski samo malo duzi put. E mogu da pricam sto dana samo je pitanje dali slusalac razume sta pricam ili samo klima glavom ! I samo gledam sta pisete vi sestrice i ostale koleginice !

Pa bolje da si otiso ko ginekolog, ili ti se ogadio posao. Znaju oni koliko kome vredi zustimmung i cekaju da izadje i onda odgovore ima eu radnika. A da poslodavci hoce nas zaposliti pre drugih, jeste tacno jer smo vredan i snalazljiv narod.

Ja pre nego sto sam krenula da trazim posao uradila sam prvo nostrifikaciju diplome.Anerkennung me je kostao mnogo,ali ja u ambasadu ulazim sa nemackom diplomom i smatram da trebam da imam prednost za razliku od nekog ko ide po noksu 1-2.

E pa ti i ja doktore od volana pricamo isto, samo se nismo dobro razumeli. Oni nas uvoze ko mi brazilsku svinjetinu, samo da je srece da mi tu svinjetinu toliko ispitujemo i biramo ko oni nas...

A kuku lele koji cu NOKS ja da pisem ja sam profesor zali boze, a tamo cu sa srednjom medicinskom.... Mene neki savetovali da ni ne prijavljujem da imam fakultet koji nemam nameru da nostifikujem tamo, kad vec idem sa srednjom da radim. Mozda su bili ipak, a mozda i nisu u pravu...Pameti nikad dosta.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back