Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nista od termina. Ako dele da budu u januaru treba da puste mejlove do petak. Ili ce do 25. Ako dele da budu u februar e onda ce dele mejlove u januar. Ja se iskreno nadam u petak da ce jave kad ce termin da znamo.

Hvala na odgovoru!
Na moje pitanje ambasadi za termin: kada cu dobiti termin...Pisala im prosle nedelje.
Odgovor: " Do danas nemate termin". Nista mi nije jasno da se termini toliko dugo cekaju...Pa kada ce se viza dobiti...jos 5 meseci...posto cekam za termin toliko...ostaje nam jos samo nada.( Ona umire poslednja) Oh...Pozdrav

Evo da i ja ispricam moje iskustvo:
Prijavila sam se za Plavu kartu 8.10 a 9.11 dobila odgovor od ambasade da mi je termin 16.11, istog dana (8.10) sam prijavila i muza za spajanje porodice, on jos uvek nije dobio termin.
Kako su ljudi ovde na forumu pisali da mogu da se predaju papiri i za spajanje porodice zajedno sa plavom kartom, ja sam ih uredno ponela, ali nista od toga. Odmah da kazem nisam bila jedina koja je to uradila i niko ko je pokusao da preda papire za spajanje porodice tad nije uspeo u tome. Ako neko zna kako se to radi slobodno nek napise ceo proces a ne tako neka polu informacija. Ja sam cak smarala sluzbenicu da uzme njegove papire da bi mi ona posle treceg puta mog navaljivanja rekla da je to nemoguce i da bi ona dobila otkaz ako bi uzela papire od nekoga ko nije tu, da ostavi otiske. A da bi usli u ambasadu morate da budete na spisku. Toliko o tome.
Poziv od ambasade da mi je odobrena viza sam dobila 20.11.2017
Otisla sam u ambasadu ujutru 22.11 i popodne sam imala vizu u pasosu.
Ugovor o radu mi je od 1.12.2017 i taj datum je pisao na vizi. Kupila sam avionsku kartu za 26.11 jer sam vec zakazala gledanje stana za taj dan. Realno sam mislila da nece biti nikakvih problema jer mozemo da putujemo po evropi kao turisti a radna viza pocinje mi od 1.12. E pa to nije tako!!!!! Na nasem aerodrmu su me zaustavili i stavili sa strane i rekli da ne mogu da putujem jer nemam povratnu kartu pre 1.12. I da ako hocu da idem tad moram da se vratim pre 1.12. Gde na licu mesta odlucujem da kupim kartu za 30.11 i placam 200e (hvala bogu pa nije bila vise) i uspevam da se ukrcam u avion. Na nemackoj granici me policajac pita da li imam povratnu kartu i ja mu pokazujem i tek onda me pusta. Moj muz koji ide sa mnom nema nikakvih problema, on svuda prolazi bez ikakvih pitanja. Stizem u Nemacku i pocinjem da zovem sve koje znam da vidim sta da radim, da li da se vracam ili ne. Jer su mi na nasem aerodromu rekli da ako se ne vratim, nemci ce me deportovati!!!!
U tih 3 dana koliko sam imala vremena sam se cula sa nemackom ambasadom u Beogradu, nasom ambasadom u Nemackoj, bila Auslander-u i svi su mi rekli da ne moram da se vracam i da je to birokratski propust jer nemacka radna viza je jaca od naseg pasosa tako da na granici to tako gledaju. Mozda? u slucaju da ne idete direktno u Nemacku moze da se prodje bez problema,
Savetovala bih svakog ko planira da ide pre nego sto mu viza vazi da od nemacke ambasade trazi napismeno da moze da putuje turisticki ili pita sta da radi, jer nimalo nije prijatna situacija kad vas zaustave i kazu "a pa ne mozete da putujete sad, tek od kad vam vazi viza".
Puno srece zelim svima, i nadam se da ce uskoro podeliti termine za spajanje porodice! :worth: Tschüs !!!

Zdravo! Ja imam slicnu situaciju, cekam da mi odgovore za vizu vec sedam dana i racunam da cu na odgovor jos cekati. Viza bi trebalo da bude odobrena na period od 05.januara pa nadalje. Ali svakako planiram da idem sledece nedelje u Nemacku(kupljena karta oodavno) na tri dana i vracam se kolima. Tj nemam dokaz povratka avionom jer necu da kupujem kartu kad vec imam prevoz. Znam inace za to pravilo jer su to napomenuli u Nemackoj vec da kada ulazis u Nemacku ne mozes pre datume vize vec posle. Mislim kakva glupost ali opet..sta je ovde opcija??

Hvala i srecno u Nemackoj!

Hvala na odgovoru!
Na moje pitanje ambasadi za termin: kada cu dobiti termin...Pisala im prosle nedelje.
Odgovor: " Do danas nemate termin". Nista mi nije jasno da se termini toliko dugo cekaju...Pa kada ce se viza dobiti...jos 5 meseci...posto cekam za termin toliko...ostaje nam jos samo nada.( Ona umire poslednja) Oh...Pozdrav

Kopirajte imejl sto vam poslali i izbacite ovde. Kako vam rekli tako:do danas nemate termin. Jeste li im napisali kad ste se registrovali.

Kopirajte imejl sto vam poslali i izbacite ovde. Kako vam rekli tako:do danas nemate termin. Jeste li im napisali kad ste se registrovali.

Da,nema potrebe da izbacujem,jer sam im objasnila sve od datuma reg. ( Ja sam izbacila skracenu verziju prepiske ovde)!Znaci ponovicu; na moje pitanje o terminu da cekam 5 meseci i kada cu dobiti isti.Odgovor: " Do danas nemate termin"( Sto znaci: "Do danas!" A od tog dana pa nadalje, cekam...

Са ког мејла вам је одговорено,пошто мени ни аутоодговором није одговорено. Чекам од 21.07 радна

termin@belg.auswaertiges-amt.de
Zao mi je ako sam Vas zbunila nije mi to bila namera.Naravno da smo tu da pomazemo jedni drugima ukoliko neko od nas nesto zna...Pokusajte i pisite im,nadam se da ce Vam odgovoriti!Pozdrav i svako dobro svima!

termin@belg.auswaertiges-amt.de
Zao mi je ako sam Vas zbunila nije mi to bila namera.Naravno da smo tu da pomazemo jedni drugima ukoliko neko od nas nesto zna...Pokusajte i pisite im,nadam se da ce Vam odgovoriti!Pozdrav i svako dobro svima!

Ма ок,него сам у ранијим постовима сад прочитао да чекаш од 09.07, још дуже од мене

Da li je moguce da se sam termin za spajanje porodice ceka toliko?? Ako se uzme u obzir da se od momenta kada se dobije mejl za termin ceka jos oko mesec dana i nakon toga odobrenje vize moze da se ceka od 8 do 12 nedelja, ispade da je za spajanje porodice potrebno izmedju 10 - 12 meseci...

prosto mi je neverovatno da je tako..

Voleo bih da neko od ljudi koji su aplicirali za spajanje porodice nesto napisu, ja sam konkretno aplicirao 24.10 i nista jos uvek..

Ako je ovo stvarno ovako to je onda totalna katastrofa! Znaci zene koje su otisle ili koje ce da odu kao medicinske sestre, treba da budu toliko bez dece npr?! Uzas.

Pogrešnu kategoriju ste uzeli. Treba noks 1-2.objasnjeno je na sajtu. Ako imate jednu diplomu a idete da radite u drugoj struci onfa noks 1-2. Ako sa pogresan termin odete u ambasadu imate kaznu od 6meseci,nemozete da se opet registrujete za to vreme. I to je objasnjeno na sajtu ambasade.

Hvala puno na odgovoru. Nemam drugog izbora osim da storniram postojeci zahtev i da cekam do pocetka 2020. -.- AKO I DO TAD STIGNEM NA RED XD

Postovanje,
Ja i moj suprug smo se vencali 25. Novembra. Ali sam ja odmah nakon vencanja dosla sa njim u Nemacku. Nisam izvadila novi pasos na novo prezime. Na listu cekanja sam se prijavila sa devojackim prezimenom i brojem pasosa trenutnim. Da li moram da storniram prijavu i prijavim se kada izvadim novi pasos ili mogu ako dobijem termin sa trenutnim? U Srbiju se vracam 8. Februara pa cu tada i izaditi novi pasos.
Hvala na odgovoru

Možete zakazati termin sa starim pasošem, tj. sa pasošem koji trenutno imate.
Meni nisu pravili problem, novi pasoš sam izvadio u periodu između registracije i termina.

Naravno morate poneti stari pasoš sa kojim ste se registrovali, jer će vas na osnovu njega identifikovati (mora da se slaže broj pasoša sa onim u e-mailu).

Možete zakazati termin sa starim pasošem, tj. sa pasošem koji trenutno imate.
Meni nisu pravili problem, novi pasoš sam izvadio u periodu između registracije i termina.

Naravno morate poneti stari pasoš sa kojim ste se registrovali, jer će vas na osnovu njega identifikovati (mora da se slaže broj pasoša sa onim u e-mailu).

Molim sve julovce da odgovore da li su dobili,odnosno nisu dobili termin?!Zanima me da li samo ja nisam dobila termin od 9. jula!/radna. Hvala svima...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back