Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kako niste dobili od 21.07? Samo vi pisite. Mi smo imali sad termin a 19.07. aplicirali.

Да ето ми волимо да се овде дописујемо да убијамо време у животу. Лепо немамо термин, нису нас позвали, не одговарарају на мејлове, чак ни на писмо послато физички на амбасаду, .... шта да ти кажем , уживај у визи ми можда некад дођемо :)

Zdravo! Ja imam slicnu situaciju, cekam da mi odgovore za vizu vec sedam dana i racunam da cu na odgovor jos cekati. Viza bi trebalo da bude odobrena na period od 05.januara pa nadalje. Ali svakako planiram da idem sledece nedelje u Nemacku(kupljena karta oodavno) na tri dana i vracam se kolima. Tj nemam dokaz povratka avionom jer necu da kupujem kartu kad vec imam prevoz. Znam inace za to pravilo jer su to napomenuli u Nemackoj vec da kada ulazis u Nemacku ne mozes pre datume vize vec posle. Mislim kakva glupost ali opet..sta je ovde opcija??

Hvala i srecno u Nemackoj!

Ako vam jave da ste dobili vizu sacekajte da se vratite iz Nemacke , pa tek tad nosite pasos na viziranje. Viza je ionako gotova za jedan dan, ujutru se odnese pasos popdne vam ga vrate, tako da imate vremena do 5.1.2018. Nadam se da sam vam pomogla :) Hvala i vama srecno!!!

Ne mora da znači. Ja sam imao u boji odštampan skeniran ugovor sa njihovim potpisima i mojim originalnim potpisom i nisu pravili problem. Doduše to je državni institut (njima dobro poznat) pa možda zbog toga.
U svakom slučaju bili su izuzetno prijatni i povremeno se šalili.
Pošto mi je falio iznos plate na ugovoru pitali su me da odmah kontaktiram institut da mi posalju dokument sa naznacenom bruto platom. Otisao sam do kopirnice, odstampao, odneo i sve ok.
Samo budite pristojni, iskreni i necete imati nikakvih poteskoca u ambasadi.
To je moje iskustvo.
Nisam se mozda lepo izrazila, nisi ih vracali nego nisu hteli da uzmu ugovor ako nije original, ako ne pise visina plate kao i satnica.Koliko sam primetila svima su dali sansu da donesu u roku od par dana novi, originalni ugovor.Isto tako nisu prihvatali i ugovore starije od 6 meseci.

Jeste li u vas zahtev popunili polje, kog planirate da odmah povedete sa sobom? Jeste li upisali tu podatke o vasoj porodici? Meni tako ured popunio i rekao da se tako preda a onda ambasada kaze kad da dodje pirodica da preda ostalo. Ja cu tako da predam, madaje obicna radna viza.

Molim za odgovor. Kolika je bruto plata ako nije tajna pa planirate da odmah povedete i porodicu. Da ne prave problem i odbiju vas za vizu ako je u pitanju minimalac?

а кажи ми да ли сте ишли по старом 26.2 или по ноксу папире, шта су тражили?

Mi smo spremili 26.2. i nisu nista rekli :)
Mislim da mi koji smo po starom zakazali idemo po tom 26.2. A novi koji su od 1.11. idu po noksu.

- - - - - - - - - -

Napokon se sve dobro zavrsilo:)Danas zvali da je viza odobrena:super:

Kada ste imali termin?

Molim za odgovor. Kolika je bruto plata ako nije tajna pa planirate da odmah povedete i porodicu. Da ne prave problem i odbiju vas za vizu ako je u pitanju minimalac?

1300 dodje neto, a bruto 10 evra sat. U Ausladnderbehorde mi rekli da imam dovoljno i bez muzev ugovor i posao. Ali je i njegovo zaposljenje dodatni plus. Stan mi oko 450 evra sa sve rezije. Ja pitala al racunaju 3 klasu i deciji, oni rekli da mi to nije bitno, zasto bi to da znam, bitno da imam uslove. Jedino mi rekli da moram dodatno osiguranje za decu jer imaju epilepsiju. Onda mi naglasili da deca rade dva vikenda i letnji raspust nedelju dana, kao tako se radi u de. I ja pitala za kurs jezika, rekli da pricam solidno i da nije potrebno, ali za decu obavezan je kurs.

- - - - - - - - - -

Napokon se sve dobro zavrsilo:)Danas zvali da je viza odobrena:super:

Srecno i sve najbolje!!!!

Kazete mi koliko je bitno Nemackoj ambasadi pri odlucivanju o radnoj vizi. Recimo ja sam radio stalno na crno u ugostiteljstvu. Ako im dam listing pio . Nisam ja kriv sto sam bio prinudjen da u Srbiji radim neprijavljen. Kako im to objasniti? Ili im to nece ni biti bitno pri odlucivanju?

Mislim da to ne igra neku ulogu pri odlucivanju. Bitno je da vi imate svu potrebnu dokumentaciju i ispunjavate uslove za vizu.Mi nismo ni nosili izvod jer nam posao nije vezan za struku :)

Da li mogu dobiti vizu na osnovu ugovora sa Nemackom firmom? Moja firma ima ugovor sa Nemackom firmom i imam 14 ljudi zaposljenih koji vec rade u Essenu. Molio bih ako neko moze da me posavetuje.

buba53 da ima nekog kao sto ste VI ovde na forumu sigurno bi Vam preneo iskustva.Ovde su mahom ljudi koji idu pojedinacno ili spajanje porodice .Moja pretpostavka za Vase pitanje je da vi lepo odete do konzulata u BG i lepo se direktno informisete .Takodje pretpostavljam da mozete srediti boravisno radnu vizu na osnovu detasmana radnika to mu dodje na odredjeni period dok se poso po ugovuru ne zavrsi .I opet naglasavam papire od firme pod misku i pravac konzulat pa nam posle mozete preneti iskustva ili cekajte pokretaca teme da covek nadje vremena i zakonski potkrepljenih odgovora.

Bas tako dodje, imam trenutno 16 radnika a ugovor mi je do kraja 2018. godine. Ja sam u novembru zakazao najobicniji termin kao radnik niskokvalifikovani jer nemam nikakvu diplomu, jezik A1 imam. E sad ko bi znao sta dalje, verovatno nema niko sa slicnim iskustvom ako mogu tako reci. Firma za koju radim je u Essenu mogu reci medju jacim firmama.

- - - - - - - - - -

A da nisam napomenuo moja firma je u Eu registrovana tj. u Bugarskoj. Pisao sam ambasadi gde trebam predati za vizu da li u Srbiji ili u Bugarskoj covek mi odgovorio u Srbiji ako mi je ovde pribivaliste, na drugo pitanje za koju vizu da predam rekao je imas na sajtu. Ja na sajtu ambasade za moj slucaj ne vidim odgovore.

Bas tako dodje, imam trenutno 16 radnika a ugovor mi je do kraja 2018. godine. Ja sam u novembru zakazao najobicniji termin kao radnik niskokvalifikovani jer nemam nikakvu diplomu, jezik A1 imam. E sad ko bi znao sta dalje, verovatno nema niko sa slicnim iskustvom ako mogu tako reci. Firma za koju radim je u Essenu mogu reci medju jacim firmama.

- - - - - - - - - -

A da nisam napomenuo moja firma je u Eu registrovana tj. u Bugarskoj. Pisao sam ambasadi gde trebam predati za vizu da li u Srbiji ili u Bugarskoj covek mi odgovorio u Srbiji ako mi je ovde pribivaliste, na drugo pitanje za koju vizu da predam rekao je imas na sajtu. Ja na sajtu ambasade za moj slucaj ....

Imas u vizama pogledaj viza po detsmanu pa prelistaj informator ako imas u ugovoru sa nemackom firmom detasman radnika onda kako pise u informatoru samo ponesi njega i ostala trazena dokumenta i apliciras za tu vrstu vize ili zivi nemackog partnera i trazi mu taj ugovor sa potrebnim podacima imas u informatoru sta treba taj ugovor da sadrzi.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back