Moze i na srpskom
Hvala jos jednom
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Moze i na srpskom
Hvala jos jednom
Javite nam ukoliko dobijete odgovor... Srecno!
E ovako danas sam imao termin pa da prenesem iskustva I novosti
Kolege elektricari za Sada nije potrebno znanje jezika ko ide po Noksu 1-2
Pored mene na salteru je bio moler I vozac,vozac je morao da prilozi da uci jezik
A za spajanje porodice termin se ceka 4-6 meseci posto sam pitao za zenu
Nadam se da ce biti uskoro odobrena viza
Ispravka, ova informacija zanima sve zanatlijeMolim te odgovori sigurno ima puno kolega elektricara koje ova pitanja interesuju.Hvala unapred
Da,bas je tako,izvinjavam seIspravka, ova informacija zanima sve zanatlije![]()
E hvala na info... i da sto pre dobijes odobrenje(javi obavezno)! Koliko ja pratim forum ti si se prijavio odavno pa si skoro dobio termin gde su ti javili da nosis dokumenta po Noksu 1-2 jel tako? Znaci mi koji smo se registrovali pre 1.11 ne moramo imati jezik... ako uopste dobijemo termin. A inace, ja sam proverio to za nostrifikaciju na onom njihovom sajtu i za elektricare tj za elektromontere ne treba....E ovako danas sam imao termin pa da prenesem iskustva I novosti
Kolege elektricari za Sada nije potrebno znanje jezika ko ide po Noksu 1-2
Pored mene na salteru je bio moler I vozac,vozac je morao da prilozi da uci jezik
A za spajanje porodice termin se ceka 4-6 meseci posto sam pitao za zenu
Nadam se da ce biti uskoro odobrena viza
Koji ured vam je tako popunio formular? Ja sam popunila koga planiram da povedem sa sobom, ali to nema nikakve veze i ne znaci da ce vam neko zakazati zbog toga novi termin za clanove porodice. Sin i muz cekaju vec dva meseca termin za spajanje porodice, zakazivanje preko sajta ambasade
Evo i ja da se javim bila sam danas na termin..
Sve je u sustini proslo ok..sluzbenica na salteru A je bila bas ljubazna..koleginica i ja sno sedele zajedno kod nje posto idemo kod istog poslodavca..
E jedino nas je pitala sto smo se prijavile za noks 1-2 posto imamo sr.med.i visoku ali smo joj objasnile da nam je mail tako stigao a da smo mi po starom 26/2 inace smo taj informator i nosile.. Rekla je da mozda moze da pravi problem ali da su verovatno oni nesto pogresili.. Jedino sluzbenica na salteru koja pregleda svu dokumentaciju prvo pa onda idete dalje je rekla koleginici a gde su vama kopije? Nas dve bez teksta. Nosile smo dokumenta u org.i dve kopije sudskog tumaca sa prevodom i prevodom apostila..Da li mi nismo lepo ukapirale nzm ali njen komentar "da ovo ovako nema svrhe"..bas nas je prepala. A ja sam predala coveku pored nje da pogleda,potpuno ista dokumentacija sve isto, meni nista nije rekao..tako da nzm..
Elem svedocanstva nisu uzimali samo diplome i uverenje..i ostalu dokumentaciju..
Toliko od mene javljam se kad dobijem vizu..
Pozdrav!
Sertifikat jezika jel vam trazili.
Evo da i ja ispricam moje iskustvo:
Prijavila sam se za Plavu kartu 8.10 a 9.11 dobila odgovor od ambasade da mi je termin 16.11, istog dana (8.10) sam prijavila i muza za spajanje porodice, on jos uvek nije dobio termin.
Kako su ljudi ovde na forumu pisali da mogu da se predaju papiri i za spajanje porodice zajedno sa plavom kartom, ja sam ih uredno ponela, ali nista od toga. Odmah da kazem nisam bila jedina koja je to uradila i niko ko je pokusao da preda papire za spajanje porodice tad nije uspeo u tome. Ako neko zna kako se to radi slobodno nek napise ceo proces a ne tako neka polu informacija. Ja sam cak smarala sluzbenicu da uzme njegove papire da bi mi ona posle treceg puta mog navaljivanja rekla da je to nemoguce i da bi ona dobila otkaz ako bi uzela papire od nekoga ko nije tu, da ostavi otiske. A da bi usli u ambasadu morate da budete na spisku. Toliko o tome.
Poziv od ambasade da mi je odobrena viza sam dobila 20.11.2017
Otisla sam u ambasadu ujutru 22.11 i popodne sam imala vizu u pasosu.
Ugovor o radu mi je od 1.12.2017 i taj datum je pisao na vizi. Kupila sam avionsku kartu za 26.11 jer sam vec zakazala gledanje stana za taj dan. Realno sam mislila da nece biti nikakvih problema jer mozemo da putujemo po evropi kao turisti a radna viza pocinje mi od 1.12. E pa to nije tako!!!!! Na nasem aerodrmu su me zaustavili i stavili sa strane i rekli da ne mogu da putujem jer nemam povratnu kartu pre 1.12. I da ako hocu da idem tad moram da se vratim pre 1.12. Gde na licu mesta odlucujem da kupim kartu za 30.11 i placam 200e (hvala bogu pa nije bila vise) i uspevam da se ukrcam u avion. Na nemackoj granici me policajac pita da li imam povratnu kartu i ja mu pokazujem i tek onda me pusta. Moj muz koji ide sa mnom nema nikakvih problema, on svuda prolazi bez ikakvih pitanja. Stizem u Nemacku i pocinjem da zovem sve koje znam da vidim sta da radim, da li da se vracam ili ne. Jer su mi na nasem aerodromu rekli da ako se ne vratim, nemci ce me deportovati!!!!
U tih 3 dana koliko sam imala vremena sam se cula sa nemackom ambasadom u Beogradu, nasom ambasadom u Nemackoj, bila Auslander-u i svi su mi rekli da ne moram da se vracam i da je to birokratski propust jer nemacka radna viza je jaca od naseg pasosa tako da na granici to tako gledaju. Mozda? u slucaju da ne idete direktno u Nemacku moze da se prodje bez problema,
Savetovala bih svakog ko planira da ide pre nego sto mu viza vazi da od nemacke ambasade trazi napismeno da moze da putuje turisticki ili pita sta da radi, jer nimalo nije prijatna situacija kad vas zaustave i kazu "a pa ne mozete da putujete sad, tek od kad vam vazi viza".
Puno srece zelim svima, i nadam se da ce uskoro podeliti termine za spajanje porodice!Tschüs !!!
Nekako je i nelogično da neko ko tek aplicira za neki vid vize, može u isti momenat predati i zahtjev za spajanje porodice. Očekivano je da podnosilac za radnu vizu prvo riješi svoj status a onda uđe u proceduru za spajanje porodice. Predaja osjetljivih dokumenata koji su svakako sastavni dio aplikacije za radnu ili boravišnu vizu mora u svakoj ambasadi biti lično. Posebno u njemačkoj ambasadi.
Što se tiče putovanje, meni su striktno napomenuli da ne putujem u šengenski prostor prije početka datuma radne vize. Ovo mi je službenica ambasade podvukla prilikom preuzimanja pasoša ali su mi i u agenciji to napomenuli. Vjerovatno imate pravo putovati ali preporuka je da se izbjegava. Možete imati naknadno problema. Vaš muž nije imao problem jer nema radnu vizu već ide turistički.
Ja cekam od 18.10 i jos uvek nista.
Iskreno se nadam da ce u d3cembru biti podela termina.
Meni je ugovor vazio od 01.11.2017... sta da radim. Da li da trazim aneks ugovora sa novijim datumom ili sa ovim da idem u ambasadu.
Hvala
Ne slučajno gazda firme da zove.. Moj direktor je poslao mail ambasadi... ODBILI SU MI VIZU SA OBRAZLOŽENJEM DA DIREKTOR ŽELI SA MI NAPRAVI VIZU... Teška glupost. Firma u kojoj sam dobio posao je lanac hotela 35.. Javio sam se na oglas kako bog zapoveda. Napisao sam zalbu na njihovu odluku.. IAKO SAM VEĆ NA DRUGOM POSLU U... DRUGOJ DRŽAVI.. TAKO DA MI NJIHOVA VIZA........Na koji email treba pisati ambasadi za upit o terminu.Znam da ce mi poslati verovatno samo automatski odgovor ali mi treba makar i takav odgovor da ga prosledim poslodavcu da ne misli da ja nesto zatezem,posto Nemci ne mogu da shvate da se ovo ceka mesecima a stoji od 8-10 nedelja,i on covek to procitao na sajtu ambasade i kaze pa prosao je taj period sta se desava?Da li je pametno da kazem njemu da im se on obrati?
Stikliraj da. Osiguranje moraš da imas ali ne kada ides na termin nego posle kad ti jave da je viza odobrena, uzmes osiguranje i ideš na viziranje.Da li može neko da pojasni polje u zahtevu:
"Da li posedujete zdravstveno osiguranje važeće za S.R. Nemačku"
Pretpostavljam da treba otkačiti "da", svakako se donosi putno osiguranje nalon dobijanja vize, ali mozda nisam dobro protumačio ovu stavku.
Sve ostalo jasno kao dan.