Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
zdravo svima,pratim forum i vasa iskustva oko dobijanja radne dozvole ja imam jedno pitanje pa mozda mi neko odgovori .imam poljsku radnu i boravisnu dozvolu na 3 godine sa time sam ovde u nemacku .naso poslodavca koji me na osnovu toga prijavio na adresu .prijavio u firmu.prijavio u socijalno.otvorio racun u banci e sad mene interesuje koji je moj sledeci korak odnosno dali ja trebam jos nesto da uradim ili je to to.odnosno kako sada da prebacim te poljske papire ovde u nemacku odnosno da dobijem nemacku radnu i boravisnu dozvolu.hvala vam unapred na odgovoru

E ovako danas sam imao termin pa da prenesem iskustva I novosti
Kolege elektricari za Sada nije potrebno znanje jezika ko ide po Noksu 1-2
Pored mene na salteru je bio moler I vozac,vozac je morao da prilozi da uci jezik

A za spajanje porodice termin se ceka 4-6 meseci posto sam pitao za zenu

Nadam se da ce biti uskoro odobrena viza

Da li je moguce da se sam termin za spajanje porodice ceka toliko?? Ako se uzme u obzir da se od momenta kada se dobije mejl za termin ceka jos oko mesec dana i nakon toga odobrenje vize moze da se ceka od 8 do 12 nedelja, ispade da je za spajanje porodice potrebno izmedju 10 - 12 meseci...

prosto mi je neverovatno da je tako..

Voleo bih da neko od ljudi koji su aplicirali za spajanje porodice nesto napisu, ja sam konkretno aplicirao 24.10 i nista jos uvek..

Pozdrav svim na forumu. Možda ce nekom pomoći moje iskustvo. 30.08.2017.Predao sam dokumentaciju za dobijanje Nemacke boravište vize na osnovu radne dozvole posao kuhara. 15. 11.2017.sam dobio odbijenicu. Razlog.. (direktor hotela je iz najbolje namjere poslao mail nadležnog službi.. Ambasadi.... da pita zašto toliko dugo nema odgovora za vizu).... U Ambasadu su protumacili da direktor Zeli da mi napravi vizu a ne zbog toga sto sam potreban hotelu na poziciji kuhara... SVI KOJI ČEKAJU VIZU.. a razmišljaju da poslodavac moze nesto učiniti nekim malom... NEKA TO NE RADE.. Trenutno sam pod zalbom.. Obave stilu vas o krajnjem ishodu... POZDRAV SVIMA..

Dobro vece svima. Interesuje me da li je neko slao postom dokumenta za Nemacku i koliki je otprilike rok za koj dokumenta stignu? Hvala unapred

Zavisi kako šalješ, imaš DHL express, mislim da je par dana u pitanju. Ako ideš preko naše pošte mislim da ide i do nedelju dana. Makar je tako bilo kada sam ja slao neke papire.
U svakom slucaju mozes da pratis posiljku na netu i vidis gde se nalazi (u kojoj fazi) u datom trenutku.

Vracali su ljude,samo original ugovor.

Ne mora da znači. Ja sam imao u boji odštampan skeniran ugovor sa njihovim potpisima i mojim originalnim potpisom i nisu pravili problem. Doduše to je državni institut (njima dobro poznat) pa možda zbog toga.
U svakom slučaju bili su izuzetno prijatni i povremeno se šalili.
Pošto mi je falio iznos plate na ugovoru pitali su me da odmah kontaktiram institut da mi posalju dokument sa naznacenom bruto platom. Otisao sam do kopirnice, odstampao, odneo i sve ok.
Samo budite pristojni, iskreni i necete imati nikakvih poteskoca u ambasadi.
To je moje iskustvo.

zdravo svima,pratim forum i vasa iskustva oko dobijanja radne dozvole ja imam jedno pitanje pa mozda mi neko odgovori .imam poljsku radnu i boravisnu dozvolu na 3 godine sa time sam ovde u nemacku .naso poslodavca koji me na osnovu toga prijavio na adresu .prijavio u firmu.prijavio u socijalno.otvorio racun u banci e sad mene interesuje koji je moj sledeci korak odnosno dali ja trebam jos nesto da uradim ili je to to.odnosno kako sada da prebacim te poljske papire ovde u nemacku odnosno da dobijem nemacku radnu i boravisnu dozvolu.hvala vam unapred na odgovoru

Koliko znam sa poljskom papirima ne može raditi u Nemackoj. MORAŠ PROĆI ČELU PROCEDURU DOBIVANJA NEMACKE BORAVISNE VIZE NA OSNOVU PRIJAVE I RADNE DOZVOLE.. OBEZBEDJUJE TI POSLODAVAC.. DUG PUT 8-9 MESECI.

Možda je dobra ideja da odeš u Ausländeramt u svom mestu i proveriš sve sa njima. U principu van-EU državljani (osim SAD, J. Koreje i jos par drzava) moraju imati nemačku vizu/radnu dozvolu koja omogućuva zapošljavanje i izdaje se u nemačkom konzulatu u državi porekla. Poljska (ili bilo koja druga) radna viza teško može biti alternativa.

Zdravo
Potrebna mi je pomoc.
Ja i moj suprug smo se vencali 25. Novembra ali sam ja odmah nakon vencanja dosla sa njim u Nemacku. Tako da nisam stigla da izvadim pasos na novo prezime. U Ambasadi sam.bila na listi cekanja ali sam stornirala prijavu. Prijavila sam se ponovo sa devojackim prezimenom i pasosem koji je trenutno kod mene. Da li ce mi to praviti problem kada izvadim u Februaru novi pasos sa novim brojem ili mogu da dobijrm termin na stari broj pasosa? Ne znam da li moram opet da storniram dok ne izvadim.novi dokument. Hvala na odgovoru

Postovanje,
Ja i moj suprug smo se vencali 25. Novembra. Ali sam ja odmah nakon vencanja dosla sa njim u Nemacku. Nisam izvadila novi pasos na novo prezime. Na listu cekanja sam se prijavila sa devojackim prezimenom i brojem pasosa trenutnim. Da li moram da storniram prijavu i prijavim se kada izvadim novi pasos ili mogu ako dobijem termin sa trenutnim? U Srbiju se vracam 8. Februara pa cu tada i izaditi novi pasos. Ne znam sta da radim sada.
Hvala na pomoci

Postovanje,
Ja i moj suprug smo se vencali 25. Novembra. Ali sam ja odmah nakon vencanja dosla sa njim u Nemacku. Nisam izvadila novi pasos na novo prezime. Na listu cekanja sam se prijavila sa devojackim prezimenom i brojem pasosa trenutnim. Da li moram da storniram prijavu i prijavim se kada izvadim novi pasos ili mogu ako dobijem termin sa trenutnim? U Srbiju se vracam 8. Februara pa cu tada i izaditi novi pasos.
Hvala na odgovoru

Zdravo,nova sam ovde. Citala sam bar 3 puta ovu temu pre uclanjenja. Nigde nisam nasla nista vezano za kvalifikacije. Da li bi nekao mogao da mi objasni vezano za kvalifikacije? Pitanje je :
Kada sam rezervisala termin za sastanak u Ambasadi,oznacila sam kvalifikacije prema NOKS-u 3-5. LISTA CEKANJA ZA ZANIMANJA SA KVALIFIKACIJAMA/SREDNJOM STRUCNOM SPREMOM
E sad,moj problem je u tome sto imam zavrsenu srednju skolu,ali nista vezano za ugostiteljstvo,a moje buduce zanimanje u Nemackoj (ako sve bude kako treba ) bi trebalo da bude pomocnik u gastronomskoj industriji,da li ce mi praviti problem oko toga? Mozda sam trebala da oznacim kvalifikacije prema NOKS-u 1-2
Izvinite na duzem postu,u agoniji sam oko toga.
Hvala na odgovorima,unapred.

Srecno i nadam se da ces uspeti! Ovo sa apliciranjem dece za vize je potpuna besmislica, narocito dece koja su mladja od 5 godina, stvarno ne vidim svrhu, ako je majka dobila vizu sta to dete treba da ceka. A to za predaju dokumenata dece sa majkom zajednom bi mogli negde i na sajtu ambasade da napisu... ako je dozvoljeno.

Zdravo,nova sam ovde. Citala sam bar 3 puta ovu temu pre uclanjenja. Nigde nisam nasla nista vezano za kvalifikacije. Da li bi nekao mogao da mi objasni vezano za kvalifikacije? Pitanje je :
Kada sam rezervisala termin za sastanak u Ambasadi,oznacila sam kvalifikacije prema NOKS-u 3-5. LISTA CEKANJA ZA ZANIMANJA SA KVALIFIKACIJAMA/SREDNJOM STRUCNOM SPREMOM
E sad,moj problem je u tome sto imam zavrsenu srednju skolu,ali nista vezano za ugostiteljstvo,a moje buduce zanimanje u Nemackoj (ako sve bude kako treba ) bi trebalo da bude pomocnik u gastronomskoj industriji,da li ce mi praviti problem oko toga? Mozda sam trebala da oznacim kvalifikacije prema NOKS-u 1-2
Izvinite na duzem postu,u agoniji sam oko toga.
Hvala na odgovorima,unapred.

Pogrešnu kategoriju ste uzeli. Treba noks 1-2.objasnjeno je na sajtu. Ako imate jednu diplomu a idete da radite u drugoj struci onfa noks 1-2. Ako sa pogresan termin odete u ambasadu imate kaznu od 6meseci,nemozete da se opet registrujete za to vreme. I to je objasnjeno na sajtu ambasade.

Ovako ja sam se vec raspitivao za tu varijanku sta ako dodje do toga da moras da menjas poslodavca i ako vazi za jednu clanicu eu vazi za sve .Trebas uzeti ugovor od novog poslodavca iz De i u Poljskoj da odes u Nemacku ambasadu ili konzulat i tamo podneses zahtev za boravisno radnu vizu i trebalo bi da sve zavrsis za mesec dana mnogo je brze i sigurnije .Ako gresim Midhiler ce me ispraviti

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back