Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
U pa vas preskocili. Ljudi od 25 jula dobili termin, i od 27.uzmite pustite mejl ambasadi sa mejlom ambasade o rezevraciji termina. Desava se da zaborave pojedince.

To mi nikako ne ide u glavu kako moze nemac da preskoci neki broj koji smo svi dobili i ako vec postoji ta lista valjda se ide redom jer to u stvari samo program koji prima zahteve i bacuje ih na listu sa rednim brojevima i kategorijama i onda operater u zavisnosti od kvote ide redom i salje termine po zanimanjima tj. Aplikacijama .Tako ja pretpostavljam da se radi isto tako znam da je kolega prosle nedelje aplicirao i razlika izmedju mog ind.broja i njegovog posle 14 nedelja malo vise od 40000 brojeva
Pa vi vidite od Avgusta do Novembra kolko je bilo aplikacija .I mogu da menjaju uslove koliko god hoce JA NE ODUSTAJEM nemojte ni vi .Posto sam shvatio da cu se nacekati krenuo sam i na kurs individulno intezivnog kursa i do 10 marta izlazim na A2 tako da nema nazad mogu samo da povecam svoje sanse .

Ja stvarno ne razumem kako to sve ide, al zasto nam ne podele termine pa nek su i u martu al da znamo sigurno da cemo ga imati, da mogu bar poslodavcu reci imam termin tad i tad a ne jos se nista ne zna...inace i ja od jula...bezveze

Jednu zenu su od juna preskocili, pa pre mesec ipo poslala imejl i dodelili joj januar, iako su imali novembar i decembar slobodan. Tako da ni meni nije jasno sta i kako rade.

Pozdrav svima ja registrovan od 21.7. Bez termina naravno slao sam meilove i odgovore sam dobio da sam uspesno registrovan ako imam registarski broj i da cekam kao naredni odgovori svi koji su pre 1.11.mole za strpljenje .

Dobio meil od ambasade da nema registracije pod mojim imenom reg.brojem i br.pasosa i da uloliko sam stornirao zahtev podaci se brisu NARAVNO DA NISAM STORNIRAO ZAHTEV onda sam otiso ispred ambasade i pitao sta se desava i predao povratni meil koji sam dobio sa reg.brojem br.pasosa da sam uspesno reg.na listi cekanja odgovor je bio isti da me nema u sistemu i da prilozim zalbu na nemackom NARAVNO PREDAO SAM ZALBU NA NEMACKOM I SAD CEKAM.

MOLIM SVE ONE AKO ZNAJU GDE JOS MOGU DA SE OBRATIM JER SAM SKORO U 5 MESECU CEKANJA

HVALA SVIMA

Pozdrav svima ja registrovan od 21.7. Bez termina naravno slao sam meilove i odgovore sam dobio da sam uspesno registrovan ako imam registarski broj i da cekam kao naredni odgovori svi koji su pre 1.11.mole za strpljenje .

Dobio meil od ambasade da nema registracije pod mojim imenom reg.brojem i br.pasosa i da uloliko sam stornirao zahtev podaci se brisu NARAVNO DA NISAM STORNIRAO ZAHTEV onda sam otiso ispred ambasade i pitao sta se desava i predao povratni meil koji sam dobio sa reg.brojem br.pasosa da sam uspesno reg.na listi cekanja odgovor je bio isti da me nema u sistemu i da prilozim zalbu na nemackom NARAVNO PREDAO SAM ZALBU NA NEMACKOM I SAD CEKAM.

MOLIM SVE ONE AKO ZNAJU GDE JOS MOGU DA SE OBRATIM JER SAM SKORO U 5 MESECU CEKANJA

HVALA SVIMA

Jedte li probali da se opet registrujete, i ako prihvati vas br pasosa niste u sistemu. Kad se stonira termin trazi one brojeve i slova i onda potvrdu. Stim sto se ulazi iz mejla na storno.

HVALA SVIMA

И ја сам од 21.07 и никакав одговор нисам добио. Изгледа да је тај 21 нешто побегао из система

Pozdrav narode. Imam pitanje da li ja mogu uzeti termin za radnu vizu i dok cekam da me pozovu u ambasadu da odem u Nemacku pa da za ta dva tri meseca koliko cekam termin za vizu da nadjem poslodavca koji bi mi napravio papire. Inace sam kuvar. Reko posto se dugo ceka termin da ja njega zakazem pa onda da trazim posao po Nemackoj a imam tamo i gde da budem?

Jedte li probali da se opet registrujete, i ako prihvati vas br pasosa niste u sistemu. Kad se stonira termin trazi one brojeve i slova i onda potvrdu. Stim sto se ulazi iz mejla na storno.

Ne zelim da se ponovo registrujem jer nisam stornirao zahtev a kako me nema kod njih u sistemu to neznam ali imam povrati meil sa mojim podacima i reg. brojem sto sam im dostavio

Mnogo Vam hvala na odgovoru zaista.

Da, aplicirao sam za termin i dobio povratni broj, kao strpite se bicete pozvani, KAD?! :D :D

U "letter of intent" je njihova ponuda u kojoj oni meni nude ugovor -posao, sa svim stavkama: nedeljno radno vreme, plata, bonusi i td i td.
Potpisana od strane direktora i ja sam potpisao, rekli mi to je to 100% to prolazi, pokazali mi smestaj gde cu odsesti i td. Ne verujem da bi se zezali sa tim, pogotovu ne nemci?!
Platili mi put do njih avionom plus taksi 70 evra.
Ne apliciram za plavu kartu nego za visokokvalifikovane jer mi je plata manja nego sto je potrebno za plavu kartu.
Ista je kategorija za apliciranje noks 6-8 cini mi se, tu je i plava karta i visokokvalifikovani, sportisti, naucnici i td.
Zna li neko otprilike za koliko se dobija termin "po novom" od 1 novembra, i da li imaju prednost visokokvalifikovani?!
Meni su u agenciji rekli, kao brzo ces ti dobiti termin sad po novom, njima ti kadrovi trebaju.
Inace je u pitanju IT oblast, Network Administrator.

Ne zna covek vise koga da pita, koliko zavrzlama ima oko ovoga to je strasno :)

Hvala vam na odgovorima.
Sve najbolje svima u dobijanju vize :)

Za plavu kartu je neophodan potpisan ugovor i odredjena primanja, za visokokvalifikovane vec ne bih znala da li ce "letter of intent" biti dovoljan jer u informatoru konzulata stoji da treba ugovor o radu, tako da se ogradjujem.

Inace, Nemci jesu ozbiljni, ali nisu upoznati sa cekanjem na termin u njihovom konzulatu u Beogradu, tako da nije lose skrenuti im paznju da pojedini ljudi cekaju na termin samo da bi predali dokumenta, i po vise meseci. Zasto ovo kazem, pa poslodavac mog supruga, kada mu je obezbedio saglasnost ZAV-a, rekao je mom muzu da treba samo taj dokument da odnese u konzulat i da ce mu odmah izdati vizu, sto naravno nije bio slucaj, zato im treba napomenuti kako izgleda procedura i da moze da potraje. Na kraju krajeva, to stoji i u povratnom e-mailu koji dobijete prilikom registracije.

Sto se tice duzine cekanja na termin, mislim da niko nema tacnu informaciju. Znam samo da je konzulat tokom leta selio svoje servere u drugu zgradu i da je nastao haos, tako da svi koji cekaju jako dugo na termin, ne bi bilo lose da provere da li su na listi cekanja.

Nema na cemu!
Srecno!

Poslednja izmena:

HVALA SVIMA

Pitanje za Mid Heiler koji je puno pomogo svojim informacijama u mojem slucaju kome se obratiti
Ili ako neko zna gde da se obratim zamoljavam za pomoc jer se ovo svakome moze desiti hvala svima

Da li neko zna gde se u Nemackoj, u kojoj instituciji, se vadi onaj dokument u kome oni potvrdjuju da mozes da radis za odredjenog poslodavca i gde se nalazi onaj broj mein zeichen? Naso sam poslodavca, ali covek ne zna da se snadje gde da izvadi taj papir, ja sam ga inace uputio u agenciju za zaposljavanje on kaze nije tamo... Ili nije hteo da ceka reko mi je da su velike guzve. Ako neko zna tacnu adresu gde se to nalazi za Dizeldorf...?

Aj nek neko mi ukratko objasni postupak za vize. Radne. Kako ide prvo zakazem termin pa koliko se ceka obavjest a onda kad predas zahtev se ceka da ti jave jesi dobio. Zanima me da li mogu ja zakazati termin pa traziti posao? Naprimer cekam termin 2 meseca dana da u tom periodu nadjem posao ili moram prvo posao pa onda traziti posao. Hvala vam puno.Ja sam vec u Nemackoj imam gde biti itd...

Mislim da je ovo interesantno za sve nas koji se trudimo oko odlaska u DE. Koliko je to tačno, nisam siguran. Ako neko može neka proveri !

l

pa oni su upravo poostrili onaj clan 26.2 jer su ulazili masovno nekvalifikovani radnici bez znanja nemackog a kojeg ni posle dve godine nisu naucili.
nece Svabe to, hoce neki red a i da smanje navalu Balkanaca. sad nece ni deseti deo zainteresovanih da ispuni glavni uslov a to ti je znanje jezika.

Poslednja izmena od moderatora:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back